Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:Zaczęłam maraton sikania na owulki i widać że kreska ciemnieje. I kurcze ma przez to mętlik w głowie.. Zabrzmi to pewnie strasznie dziwnie ale sama nie wiem czego chce 🤷♀️🤦♀️ Z jednej strony coś mi mówi: odpuść ten cykl 😇, z drugiej coś podpowiada: kreska ciemnieje to do dzieła 😈. Naprawdę nie wiem czy odpuścić czy jednak działać z 💕💕 tak na całość bez ograniczeń. Kurcze, boję się ale również bym chciała zaryzykować 🤯 Weź tu człowieku bądź mądry 😄 Cóż za straszne rozkminy na wieczór 🤦♀️😄 Jednak chyba poczekam aż mąż pójdzie spać i dopiero pójdę do łóżka 😆😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 21:21
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Dziewczyny co w ogóle uważacie o konieczności HSG? Kiedy robić czy czekać? Staramy się 1,5 roku. Nie przeszłam żadnej stymulacji. Przez 3 miesiące brałam dupka i tyle.
Osobiście chodzę prywatnie do ginekologa jednego tego samego od jakis 8 miesięcy. Wcześniej to różnie bywalo. Widzę że pomysłów juz mu brakuje... Raz poszłam do ginekologa na NFZ opowiedziałam mu moja historię od lekarza do lekarza i dal skierowanie na HSG później stwierdził że z jego "zakresu prac" 🤪 wszystko ok więc od razu po badaniu mam sie zapisać do kliniki niepłodności. -
Milixx wrote:Zaczęłam maraton sikania na owulki i widać że kreska ciemnieje. I kurcze ma przez to mętlik w głowie.. Zabrzmi to pewnie strasznie dziwnie ale sama nie wiem czego chce 🤷♀️🤦♀️ Z jednej strony coś mi mówi: odpuść ten cykl 😇, z drugiej coś podpowiada: kreska ciemnieje to do dzieła 😈. Naprawdę nie wiem czy odpuścić czy jednak działać z 💕💕 tak na całość bez ograniczeń. Kurcze, boję się ale również bym chciała zaryzykować 🤯 Weź tu człowieku bądź mądry 😄 Cóż za straszne rozkminy na wieczór 🤦♀️😄 Jednak chyba poczekam aż mąż pójdzie spać i dopiero pójdę do łóżka 😆😆
Po samoistnym nie ma przeciwskazań do starań od razu w kolejnym cyklu.Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Madre wrote:Dziewczyny co w ogóle uważacie o konieczności HSG? Kiedy robić czy czekać? Staramy się 1,5 roku. Nie przeszłam żadnej stymulacji. Przez 3 miesiące brałam dupka i tyle.
Osobiście chodzę prywatnie do ginekologa jednego tego samego od jakis 8 miesięcy. Wcześniej to różnie bywalo. Widzę że pomysłów juz mu brakuje... Raz poszłam do ginekologa na NFZ opowiedziałam mu moja historię od lekarza do lekarza i dal skierowanie na HSG później stwierdził że z jego "zakresu prac" 🤪 wszystko ok więc od razu po badaniu mam sie zapisać do kliniki niepłodności.
I bingo. Tu był problem
Czynnik jajowodowy to ok.30% przyczyn niepłodności.
1.5 roku starań to już warto zrobić.
A stymulacje robić jeśli już dopiero po sprawdzeniu drożności. Inaczej to błąd w sztuce lekarskiej co niestety często ma miejsce...Rok pchają hormony a potem zonk bo jajowody niedrożne lub nasienie tragedia. -
Cześć Dziewczyny!
Dopisuję się i ja w tym cudownym miesiącu, ale na razie jako wolny strzelec, przez moje ostatnie przejścia.
W przyszły czwartek mam długo wyczekiwaną wizytę u gina, na którą bardzo liczę. Mam nadzieję, że ułożymy razem jakiś plan działania i łatwiej mi będzie doczekać powrotu do starań.. A tymczasem właśnie zaczynam kolejny cykl i planuję kolejne badania, żeby nazbierać trochę wyników przed wizytą.
Co do horienow to testowałam i z niebieskimi i z różowymi i wolę właśnie te różowe. Zdecydowanie lepiej mi się wybarwialy, przy pozytywie kreska była ciemno bordowa.
Kochane, trzymam kciuki za każdą z Was, oby to zakończenie roku było dla Was szczęśliwe!
Aaa.. I zapomnialabym.. Mój A. odbiera dziś pingwinka z paczkomatu, będzie testowanie 😁🥳😈Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 21:41
Pani Miśka, myszajda, Milixx, Mgdra, Paulina1106, Domi_naturelover, Blond27, Sparky, Gwiazdeczka 93, Moniika, 910608 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
Betti37 wrote:A czemu chcesz odpuszczać?
Po samoistnym nie ma przeciwskazań do starań od razu w kolejnym cyklu.
Często po cesarce z tego co tu podczytuje dziewczynom robią się zrosty i jajowody mogą być niedrożne.
i nie bój się , ja się bardzo bałam a naprawdę nie bolałoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 21:49
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Cześć dziewczyny, czytam Was od półtora miesiąca jak trafiłam na forum. To jakie macie historie za sobą i jak dzielnie przy tym wspieracie "świeżaków" jest niesamowite. Ogrom wiedzy dzięki Wam udało mi się nabyć a że czasem chciałabym razem z Wami krzyknąć "hura" albo wirtualnie potrzymać za rękę to chętnie dopisałabym się na testowanie aby zakończyć ten rok wspólnie z Wami
Mu dopiero na początku starań wiec nie mamy żadnej historii. Coś o nas - ja 28 lat, on 30. Zajmuje się wnętrzami wiec chętnie pomogę dobrą radą przyszłym mamą w wystroju pokoiku dziecięcego a staraczkom w urządzeniu sypialni sprzyjającej staraniom
Także jakbym mogła prosić o wpisanie na testowanie 6 grudnia i życzę zeby jak najwięcej prezentów było w tym roku pod choinka !Paulina1994, Jo!Zio, Milixx, Gravity, Mgdra, Lexia, Paulina1106, Domi_naturelover, Blond27, Nati94, Moniika lubią tę wiadomość
-
Piorky wrote:Cześć dziewczyny, czytam Was od półtora miesiąca jak trafiłam na forum. To jakie macie historie za sobą i jak dzielnie przy tym wspieracie "świeżaków" jest niesamowite. Ogrom wiedzy dzięki Wam udało mi się nabyć a że czasem chciałabym razem z Wami krzyknąć "hura" albo wirtualnie potrzymać za rękę to chętnie dopisałabym się na testowanie aby zakończyć ten rok wspólnie z Wami
Mu dopiero na początku starań wiec nie mamy żadnej historii. Coś o nas - ja 28 lat, on 30. Zajmuje się wnętrzami wiec chętnie pomogę dobrą radą przyszłym mamą w wystroju pokoiku dziecięcego a staraczkom w urządzeniu sypialni sprzyjającej staraniom
Także jakbym mogła prosić o wpisanie na testowanie 6 grudnia i życzę zeby jak najwięcej prezentów było w tym roku pod choinka !
Witamy -
Moniika wrote:
Lexia kogo podcasty polecasz? bo ja też lubię 🤭 teraz mam przerwę bo aktywowałam netflixa, a na kanale byłam na bieżąco. Za jakiś czas wrócę żeby mieć co oglądać 😎
To zależy, co już masz za sobą wymieniłam ich trochę wcześniej. Zaczynałam od Stanowo, to była pierwsza której tak namiętnie słuchałam i która mnie wciągnęła. A regularnie słucham (mam w subskrybcjach) Justynę Mazur, Agę Rojek, Kryminalną Skandynawię. Ostatnio odkryłam Olgę Herring, czasem słucham też Szept(h)anek (ale to zależy mocno od sprawy, niektóre w ogóle mnie nie kupują). Bardzo luźno opowiada też Hulaj Dusza, ale to też nie zawsze mi spasuje. Kryminatorium kiedyś często, ale teraz głównie robi mocno stare sprawy, a jakoś mi z takimi nie po drodze. No i jeszcze jest Kompulik- jak lubisz dłuuuuuugo posłuchać, to super opcja. Super zrobił odcinki o Diatłowie, Brandonie Swansonie czy piątce z Yuby, ale ostatni o Zagórskim już mnie zupełnie nie porwał.
Słucham jeszcze jakiś pomniejszych, ale już tu nie będę śmiecić 😝 bo ja słucham przy każdej okazji- sprzątanie/gotowanie/w samochodzie, do śniadania czy make-upu 😉
Moniika lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Sesyjka wrote:Ja zrobiłam po 9 miesiącach od poważnych starań, wyszło, że drożne, ale ja nigdy nie rodziłam.
Często po cesarce z tego co tu podczytuje dziewczynom robią się zrosty i jajowody mogą być niedrożne.
i nie bój się , ja się bardzo bałam a naprawdę nie bolało -
Madre wrote:Dziewczyny co w ogóle uważacie o konieczności HSG? Kiedy robić czy czekać? Staramy się 1,5 roku. Nie przeszłam żadnej stymulacji. Przez 3 miesiące brałam dupka i tyle.
Osobiście chodzę prywatnie do ginekologa jednego tego samego od jakis 8 miesięcy. Wcześniej to różnie bywalo. Widzę że pomysłów juz mu brakuje... Raz poszłam do ginekologa na NFZ opowiedziałam mu moja historię od lekarza do lekarza i dal skierowanie na HSG później stwierdził że z jego "zakresu prac" 🤪 wszystko ok więc od razu po badaniu mam sie zapisać do kliniki niepłodności.
Szczerze to po 1.5 roku już nie ma na co czekać, zrób HSG jak najszybciej. Radzę wziąć no-spę przed badaniem. Ja nie wzięłam i żałowałam, bo nic nie dostałam przed zabiegiem. U mnie było do wytrzymania z bólem, chyba zależy od organizmu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 06:13
Madre lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Milixx, ja bym nie odpuszczała, ale wrzuciła trochę na luz, tzn. „Działamy, ale bez spiny, ma nam być miło”, a może coś właśnie z tego będzie
Witajcie wszystkie nowe dziewczyny ❤️ Niech forum będzie dla Was miejscem do ploteczek, porad, żali i radości 💪🏼❤️ Czekam na wysyp II 🤞🏼Milixx lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
To ja się zapisuję na testowanie. Plan jest ambitny, bo wytrzymać do 11dpo 😝😁 czyli 11.12.
Jednak testy nie kłamały, dziś skok 😉 jak owu była, to wczoraj, czyli max 48h od piku. Mam tylko nadzieję, że się tak ta temp utrzyma i będzie rosła.
Także czas zacząć najbardziej upierdliwy moment starań 🤪🤦🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 07:40
Milixx, juicelike, milam lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Dzień dobry dziewczyny. Co do hsg to po 1,5 roku też bym sprawdziła.
Ja robiłam hsg 5 lat temu, jajowody miałam drożne ale samo badanie koszmarnie wspominam, tylko że ja źle zareagowałam na kontrast i bardzo źle się czułam po badaniu (z gorączka włącznie) samo badanie też mnie bardzo bolało więc pomysł z nospą przed badaniem nie jest głupi.
niemniej jednak badanie jest szybkie i nawet mimo bólu do zniesienia, a na pewno lepiej sprawdzić niż później żałować.Madre lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry ja mam jutro wizytę w klinice, stwierdziłam że warto się skonsultować chociaż, a tam już (mam nadzieję) specjaliści. Też nie miałam jeszcze hsg a miałam już 3 cykle na stymulacji ciekawe co powie na ten temat. Już się stresuję. Cennikiem Kliniki też się stresuje 😬 1 dzień grudnia, oby każda z nas doświadczyła magii i prezent był wymarzony. ❤️Ona 26 lat
PCOS
Metformina, Ovarin, witamina D
09.2021 Letrozol+Ovitrelle+Luteina X
On 29 lat
Badania nasienia ok -
Wojcinka wrote:Dzień dobry dziewczyny. Co do hsg to po 1,5 roku też bym sprawdziła.
Ja robiłam hsg 5 lat temu, jajowody miałam drożne ale samo badanie koszmarnie wspominam, tylko że ja źle zareagowałam na kontrast i bardzo źle się czułam po badaniu (z gorączka włącznie) samo badanie też mnie bardzo bolało więc pomysł z nospą przed badaniem nie jest głupi.
niemniej jednak badanie jest szybkie i nawet mimo bólu do zniesienia, a na pewno lepiej sprawdzić niż później żałować.
Pewnie, zwłaszcza, że jak jajowody niedrożne (odpukać w niemalowane) to można się dłuugo starać... A tak przynajmniej można coś na to próbować zaradzić.
Jeszcze powiem, że przed HSG trzeba zrobić posiew przed miesiączką, ja przez bakterię niestety musiałam przekladać na kolejny miesiąc. Więc wymaz moim zdaniem nawet warto zrobić wcześniej niż w cyklu, w którym będzie HSG, zobaczyć czy nie ma bakterii, a później kolejny już przed Hsg.
Po HSG powinno się dostać receptę na antybiotyk taki trzydniowy.
Madre lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Hej a mnie rozkłada w nocy obudziłam się z bólem gardła ze czuje na migdałach już i uszy już zaczynają boleć.... Ciekawe się zaczyna oby temp nie dostałam... W piątek jadę z małą na szczepienie do Opola szczepienie na gruźlicę która nie dostała w szpitalu a potem na szczepienie 5w1 do naszej pani doktor więc od Macieja do Mahometa.....
-
Olaola wrote:Pewnie, zwłaszcza, że jak jajowody niedrożne (odpukać w niemalowane) to można się dłuugo starać... A tak przynajmniej można coś na to próbować zaradzić.
Jeszcze powiem, że przed HSG trzeba zrobić posiew przed miesiączką, ja przez bakterię niestety musiałam przekladać na kolejny miesiąc. Więc wymaz moim zdaniem nawet warto zrobić wcześniej niż w cyklu, w którym będzie HSG, zobaczyć czy nie ma bakterii, a później kolejny już przed Hsg.
Po HSG powinno się dostać receptę na antybiotyk taki trzydniowy.