Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    U mnie 🐒 nadeszła, więc aktualnie leżę w łóżku i czekam aż ibuprom zacznie działać 😔
    Życzę miłego dnia! ❤️

Vaneya lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Dzień dobry dziewczyny!
    U mnie 🐒 nadeszła, więc aktualnie leżę w łóżku i czekam aż ibuprom zacznie działać 😔
    Życzę miłego dnia! ❤️

Przykro :(
    Ale jest początek miesiąca, czy to oznacza, że masz jeszcze szanse testować na koniec grudnia?

age.png
  • Vaneya Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, takie pytanie: W styczniu mam zamiar podejść do HyCoSy, ale rpzed tym muszę zrobić te badania (wymazy z szyjki). Czy może jest coś bez recepty co bym mogła poużywać przed takim badaniem, żeby jakoś "podreperoać" sytuację w razie czego? :D Czy jak nie wiadomo co tam jest to nie ma sensu kombinować?

• Katsy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w grudniu kochane ❤ Życzę Wam ⏸ od 🎅, jak najmniej smutków i zmartwień, a jak najwięcej uśmiechu i radości 😘 Wszystkim, których łapie choróbsko szybkiego powrotu do zdrowia.

Vaneya, Natka2, Nati94, Milixx, Blond27, Lexia, Moniika, Kira, Zagadka919 lubią tę wiadomość

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • Emii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😊Witałam się z wami pod koniec listopadowego wątku. Ale chciałabym dołączyć też w grudniu. Też mam nadzieję że grudzień będzie magiczny, i że uda nam się zobaczyć II Dziś mam wizytę u gin więc będę wiedziała co z owu i wtedy wpiszę się na testowanie.

Vaneya, Natka2, Milixx, Gravity, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Przykro :(
    Ale jest początek miesiąca, czy to oznacza, że masz jeszcze szanse testować na koniec grudnia?
    Niewykluczone 😇 W tym miesiącu pewnie czeka mnie monitoring, zobaczymy jak to wszystko u mnie wygląda.

Nati94, Patka123 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Ojej, zniknęłam z listy testowej na pierwszej stronie? 🤔

No i mamy oficjalnie grudzień. Ja ostatni dzień listopada pozegnalam z kiepskimi wiadomościami i wyłam jak bobr wieczorem. Dzisiaj już trochę wrzuciłam na luz. Co ma być to będzie. Nie są to wiadomości staraniowe ani zdrowotne. W pracy kiszka się dzieje. Ktoś chce zrobic wszystko aby się mnie pozbyć.... 🥴

Nikt nie testuje 1 grudnia? 😊😊
    Już poprawiłam, raz wpisuję na komputerze a raz na telefonie i czasem chyba coś się nie aktualizuje...Przepraszam :)

Mgdra lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam w pierwszym dniu grudnia, oby był bardzo obfity w pozytywy <3

Patka123, Milixx, Vaneya, Blond27, Lexia, juicelike, Moniika, Wojcinka, MałaMi*, Sparky, Gravity, Nati94, Gwiazdeczka 93, Kira, Paulina1994, Koteczka82, Emii, Szyszka90, Zagadka919 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Emii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Jak chcesz to moge polecić Ci moja gin-endo, dzieki niej zaszlam w ciążę
    Mogę i ja prosić o namiary 🙏🙏

• Milixx Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy grudzień!! ❄⛄
    Życzę Wam, żeby 🎅🏼 każdej z Nas przyniósł ładny prezent pod 🎄 w postaci ⏸👶🏻. Mikołaju liczymy na Ciebie 😄🥰

Emii, Betti37, Blondyna.B, juicelike, Vaneya, Moniika, Natka2, Sparky, Gravity, Nati94, Gwiazdeczka 93, Koteczka82, Zagadka919, Kasik85 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudzień, grudzień 💜🥰

Ps. Wiecie, że moja mama dalej nam, starym koniom, daje kalendarze adwentowe z czekoladkami 😅 urocze to 🥰 korzystam póki wnuków nie ma, bo wtedy pewnie się skończy 😝

Blond27, Milixx, Vaneya, Betti37, Moniika, Natka2, MałaMi*, Sparky, Gravity, Nati94, Gwiazdeczka 93, Kira, Mgdra, Zagadka919, Kasik85, Paulina666, Paulina1106 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka :P Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
    06.11.24: wizyta
    preg.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Grudzień, grudzień 💜🥰

Ps. Wiecie, że moja mama dalej nam, starym koniom, daje kalendarze adwentowe z czekoladkami 😅 urocze to 🥰 korzystam póki wnuków nie ma, bo wtedy pewnie się skończy 😝

My teraz wykańczamy mieszkanie, więc z mężem siedzimy u moich rodziców. I też wbili z kalendarzami dla nas:P dziś pierwsze okienko już otwarte :D

Blond27, Lexia lubią tę wiadomość

age.png
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaneya wrote:
    A dziewczyny, takie pytanie: W styczniu mam zamiar podejść do HyCoSy, ale rpzed tym muszę zrobić te badania (wymazy z szyjki). Czy może jest coś bez recepty co bym mogła poużywać przed takim badaniem, żeby jakoś "podreperoać" sytuację w razie czego? :D Czy jak nie wiadomo co tam jest to nie ma sensu kombinować?
    Ja nic nie brałam.
    Mnie nie bolało.
    Może dlatego że już rodziłam.
    W zasadzie z marszu miałam- cykl wcześniej cytologia, a na wizycie gin zrobił biocenoze i mówi- to co, robimy drożność? No i nie było czasu się zastanawiać 😉

Vaneya lubi tę wiadomość

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaneya wrote:
    Może napiszę coś o sobie :D
    Dziś u mnie 20 dc, jakieś 5dpo, więc cóż, czekam i zastanawiam się, czy w tym miesiącu pochrzani mnie i urządze sobie festiwal sikania na patyki przez kilka dni... Czy któraś też ma takie jazdy? xD
    Ja zawsze testowałam tydzień po terminie miesiączki jak nie przyszła.
    Co by nie szukać cieni cienia itd.😉
    Teraz też nie zamierzam testować no chyba że miesiączka się spóźni 😉

Blond27 lubi tę wiadomość

• Moniika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    To zależy, co już masz za sobą :) wymieniłam ich trochę wcześniej. Zaczynałam od Stanowo, to była pierwsza której tak namiętnie słuchałam i która mnie wciągnęła. A regularnie słucham (mam w subskrybcjach) Justynę Mazur, Agę Rojek, Kryminalną Skandynawię. Ostatnio odkryłam Olgę Herring, czasem słucham też Szept(h)anek (ale to zależy mocno od sprawy, niektóre w ogóle mnie nie kupują). Bardzo luźno opowiada też Hulaj Dusza, ale to też nie zawsze mi spasuje. Kryminatorium kiedyś często, ale teraz głównie robi mocno stare sprawy, a jakoś mi z takimi nie po drodze. No i jeszcze jest Kompulik- jak lubisz dłuuuuuugo posłuchać, to super opcja. Super zrobił odcinki o Diatłowie, Brandonie Swansonie czy piątce z Yuby, ale ostatni o Zagórskim już mnie zupełnie nie porwał.
    Słucham jeszcze jakiś pomniejszych, ale już tu nie będę śmiecić 😝 bo ja słucham przy każdej okazji- sprzątanie/gotowanie/w samochodzie, do śniadania czy make-upu 😉
    Przepraszam musiałam nie zauważyć, brakuje mi czasu zeby dokładnie śledzić forum. Ja zaczęłam od Justyny, ale niestety ostatnio się popsuła. Teraz słucham Agi ❣głos/klimat Szepthanki mnie trochę irytował, ale wysłuchałam ze dwie sprawy. Skandynawia mnie ciekawi także sprawdze. Kryminatorium też coś słuchałam, ale chyba niewiele. Mi musi podpasować głos danej osoby bo inaczej nie odsłucham 🤭 często to po prostu kwestia przyzwyczajenia. Denerwuja mnie za krótkie podcasty które za ogólnie opisują sprawę i nic to nie wnosi 😏 odkąd mam dziecko to słucham przed spaniem albo podczas drzemki. A w ciąży to cały czas 😆 Jedną z pierwszych spraw, która mnie poruszyła ze względu na lokalizację i ilość świadków była zbrodnia połaniecka. Wiadomo wszystkie sprawy, szczególnie niezwiązane intrygują, ale ta mi zapadła w pamięć. Zapisuję Twoje propozycje i sprawdzę w wolnej chwili 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 10:54

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Vaneya Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Ja zawsze testowałam tydzień po terminie miesiączki jak nie przyszła.
    Co by nie szukać cieni cienia itd.😉
    Teraz też nie zamierzam testować no chyba że miesiączka się spóźni 😉
    No ja jak głupek się doszukuję cienia zawsze, nawet parę razy miałam, no ale okazały się fałszywe.
    Nie wiem po co sobie to robię :P

• Vaneya Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniika wrote:
    Przepraszam musiałam nie zauważyć, brakuje mi czasu zeby dokładnie śledzić forum. Ja zaczęłam od Justyny, ale niestety ostatnio się popsuła. Teraz słucham Agi ❣głos/klimat Szepthanki mnie trochę irytował, ale wysłuchałam ze dwie sprawy. Skandynawia mnie ciekawi także sprawdze. Kryminatorium też coś słuchałam, ale chyba niewiele. Mi musi podpasować głos danej osoby bo inaczej nie odsłucham 🤭 często to po prostu kwestia przyzwyczajenia. Denerwuja mnie za krótkie podcasty które za ogólnie opisują sprawę i nic to nie wnosi 😏 odkąd mam dziecko to słucham przed spaniem albo podczas drzemki. A w ciąży to cały czas 😆 Jedną z pierwszych spraw, która mnie poruszyła ze względu na lokalizację (Polska) i ilość świadków była zbrodnia połaniecka. Wiadomo wszystkie sprawy, szczególnie niezwiązane intrygują, ale ta mi zapadła w pamięć. Zapisuję Twoje propozycje i sprawdzę w wolnej chwili 🤗
    Ooooooo też się wkręcam w te podkasty :D
    Ja zaczynałam od Karoliny Anny a teraz w ogóle mnie nie wciągają jej podkasty :D
    Obecenie słucham Justyny Mazur (ale zgadzam się, że jest słabsza niż kiedyś), Olgi Herring i zaczęłam Polska na Faktach i podoba mi się póki co :)

• Lexia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Polska na faktach też fajna :)

Ja też muszę mieć dłuuuuuugi podcast. Tych krótkich, poniżej pół h, to już nawet nie odpalam.

Jest tego trochę do wyboru, mocno się te kryminalna strona jutuba rozwinęła w Polsce.

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka :P Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
    06.11.24: wizyta
    preg.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    A w jakim mieście?

Miała Ci wczoraj odpisać i zapomniałam 🤦‍♀️😄
    Mieszkam 70km od Warszawy - Pułtusk. Prywatnie mamy w miarę pediatrę ale na NFZ to jakaś porażka

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Vaneya Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Ooo Polska na faktach też fajna :)

Ja też muszę mieć dłuuuuuugi podcast. Tych krótkich, poniżej pół h, to już nawet nie odpalam.

Jest tego trochę do wyboru, mocno się te kryminalna strona jutuba rozwinęła w Polsce.
    Tak, mam to samo. Najlepsze są takie około godzinne, bo dla mnie to idealny czas na kąpiel w pianie :D

Moniika lubi tę wiadomość

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ