Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaŚ wrote:Hej przepraszam że się nieodzywalam mam przeprowadzkę...
Dziś miałam wizytę i serduszka biją tak dwa serduszka nadal nie dowierzam wg USG 6+6 obydwa
https://zapodaj.net/1b8b46c068af2.jpg.htmlStarania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
Aneta2506 wrote:A opakowanie wygląda tak samo?
Test niebieskie są zwykle z datą ważności 04/2022 a pewnie z późniejszą datą już różowe -
Blondyna.B wrote:Niestety tak 😔
Test niebieskie są zwykle z datą ważności 04/2022 a pewnie z późniejszą datą już różowe
Nawet nie miałam pojęcia 🤷🏼♀️
One są właśnie z data do kwietnia 2022Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 21:49
-
Blondyna.B wrote:Różowe są z nowej partii i zupełnie inaczej się wybarwiają niż niebieskie ☺️💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
MMimi, współczuję tej wizyty z NFZtem niestety nie ma reguły, jak się trafi 😐 tak być nie powinno, nie w tych czasach
Karolina, gratuluję serdecznie! Choć nie zazdroszczę 😜😅 życzę Wam dużo zdrowia i spokojnej ciąży.MMimi lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Dziś miałam wizytę i serduszka biją tak dwa serduszka nadal nie dowierzam wg USG 6+6 obydwa
https://zapodaj.net/1b8b46c068af2.jpg.html
O jakie słodziaki 😍 nigdy nie widziałam podwójnej ciąży na USG, urocze -
Dobra ochłonęłam trochę ...więc opis wizyty...na szczęście mój ginekolog wyluzowany hahaha
Wogole jak gin mi robił USG i jak zobaczyłam 2 ich zamarłam zaczęłam się śmiać haha podejrzewaliśmy dwójkę ale to było tak wcześnie że mógłby się wchlanac ten jeden...leżąc na kozetce pytam są na pewno nie ma tam niespodzianki że gdzieś 3 wyskoczy hahaha ogląda ogląda są dwa tylko hahaha ... Cały czas się śmiałam a lekarz ze mną mówię mu przepraszam że tak się śmieje ale jestem w szoku hahaha poprowadzi mi ciążę mam się zapisać na prenatalne już ciąża ogólnie o 6dni starsza niż powinna być więc maluchy się dobrze rozwijają serduszka też pięknie biły i takie wielkie małe człowieczka heheOna30on32, Paulina666, milam, _Luna_ lubią tę wiadomość
-
KarolinaŚ wrote:Dobra ochłonęłam trochę ...więc opis wizyty...na szczęście mój ginekolog wyluzowany hahaha
Wogole jak gin mi robił USG i jak zobaczyłam 2 ich zamarłam zaczęłam się śmiać haha podejrzewaliśmy dwójkę ale to było tak wcześnie że mógłby się wchlanac ten jeden...leżąc na kozetce pytam są na pewno nie ma tam niespodzianki że gdzieś 3 wyskoczy hahaha ogląda ogląda są dwa tylko hahaha ... Cały czas się śmiałam a lekarz ze mną mówię mu przepraszam że tak się śmieje ale jestem w szoku hahaha poprowadzi mi ciążę mam się zapisać na prenatalne już ciąża ogólnie o 6dni starsza niż powinna być więc maluchy się dobrze rozwijają serduszka też pięknie biły i takie wielkie małe człowieczka hehe
Ale suuuuper
Gratulacje !!!!
U mnie na usg tez widać dwa pecherzyki, ale powiedział, ze raczej ciąża będzie pojedyncza 😅 -
Pani Miśka czekamy! 💪🏼🍀💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
nick nieaktualny
-
MMimi wrote:Jestem po wizycie...
To jest kpina...
Nawet nie można nazwać tego wizytą.
Pani doktor pfff nawet nie powinnam jej tak nazwać, tak więc rzeźnik stwierdziła, że jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży, bo nie mam miesiączki. Na badania które miałam ze sobą nie chciała spojrzeć. W gabinecie brak usg, rozumiecie to? XXI wiek a tu takie średniowiecze... Mokotów... Warszawa. Brak słów.
Dostałam skierowanie na usg z tekstem: trzeba dzwonić na call center i być cierpliwym.
Na pytanie o skierowanie na podstawowe badania otrzymałam odpowiedź- nie, bo nie.
A samo badanie, koszmar, błąd zrobiłam, że się zgodziłam... ból niesamowity, łzy mi leciały, ona nie przestawała, liczę tylko na to, że nic mi tam nie uszkodziła.
Nie mogę się otrząsnąć, jeszcze takiej traumy nie przeżyłam.
Teraz boję się podwójnie po tym "fachowym" badaniu. 5 mam wizytę u mojej gin i już nigdy przenigdy nie skorzystam z usług NFZ ...
Jest mi źle, przykro i jestem cała obolała 😢
Jak się trochę pozbieram to obiacuję, że wszystko nadrobię.
Buziaki Kochane😗
Szczerze Ci współczuję...nie ma co,spróbuj prywatnie z polecenia do jakiejś z polecenia i może też na NFZ będzie przyjmować to część badań Ci zleci państwowo ❤️kciuki Kochana 😘 i buziaki przesyłam 😘💋MMimi lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
https://zapodaj.net/1b8b46c068af2.jpg.htmlStarania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Tak mi przykro... tulę ❤️Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Dzień dobry w ostatni dzień roku. Wątek się kończy, ale emocji nie ubywa, Pani Miśka, pokaż test 😳
KarolinaŚ 6 dni starsza ciąża, łał, chyba musiałaś mieć wcześniej owulację w takim razie.
Z tymi lekarzami na NFZ to różnie bywa, MMiMi akurat fatalnie trafiłaś, ale jak się ma farta to bywa że wizyta prywatna nie różni się od tej na NFZ. Ale niestety nie jest to normą tylko właśnie trzeba mieć farta żeby tak trafić, i to jest smutne.MMimi lubi tę wiadomość
-
Ja musialam troche odpoczac wczoraj od forum, ale juz nadrabiam.
Ancalime - trzymam kciuki za Ciebie. Pamietaj dopoki nie ma okresu pilka jest w grze.
Mmimi a zdradzisz u kogo bylas? Zeby zadna z nas przypadkiem nie trafila do tej rzezniczki?
Ja juz prawdopodobnie po peknieciu po ovitrelle, mialam taki dziwny zastrzyk w formie pena - pierwszy raz, takze mila odmiana po bolacej heparynie, ktora mnie nie opuszcza..
W tym roku zbuntowalismy się na sylwka, nie chcemy hucznej imprezy, spontanincznie wczoraj wyjechalismy nad morze, delektowac sie chwilami razem w miejsce, ktore kocham. I chyba to jest strzal w 10tke..
Aaaaaa i jeszcze KarolinaS- gratulacje blizniakow!1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31