Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudakostka wrote:
    I całe szczęście że się kurczy, jak tak dalej pójdzie to w przeszłym roku będzie pusto😍

Też trzymam za to kciuki. Ale w grudniu dużo dziewczyn też z różnych powodów odpuściło testowanie.

age.png
  • Alicjaa18 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Alicjaa18 powtórz test nawet za 2-3 dni. Chyba że nie masz cierpliwości to możesz codziennie.
    Myślę, że to jakiś wadliwy test. 10dpo to jeszcze wcześnie, może wyjść pozytyw ale nie musi. Powodzenia i głowa do góry.
    Ps. ja właśnie dlatego odwlekam sikanie tak szybko bo później człowiek nie robi nic innego tylko rozkminia :P

Ostatnio jakoś sie trzymalam i nie sikałam, okres przychodził nawet przed terminem. Teraz jeszcze dwa dni do okresu, no i przepadam.. Eh nigdy nie zmądrzeje 😆

Dzięki za odpowiedź i powodzonka! ❤️

• Kasik85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Rano siknęłam na test owulacyjny. Kreseczka ładnie ciemnieje, temperatura idzie w dół, jajniki dają o sobie znać. Owu się zbliża wielkimi krokami 😄😄 Czy dzisiejszy rocznicowy wieczór będzie tym szczęśliwym?🤔🤔 Wszystko się okaże za 2 tygodnie 😅 Na nic się nie nastawiam, co ma być to będzie.

Powiem Wam, że od rana mam gorszy dzień. W pracy źle się dzieje, szefostwo mnie troszkę zaczyna wkurzać 😠 Jak ja bym chciała zrobić sobie jakieś wolne ale niestety to nie możliwe w księgowości 😞 Myślałam, że ciąża się utrzyma i będę miała problem rozwiązany a tu wyszło jak wyszło 😔
    No życzę Ci bardzo żeby rocznicowy wieczór był to ten wieczór gdzie żołnierzyk dotrze do celu...a kropka później będzie rósł przez 9mcy...

Ja byłam dziś na wizycie u gina i mówi że owu idzie z lewego jajnika i faktycznie jakoś mnie ciągnie...I że jeśli chce dzidzie mam działać na dniach powinna być owulka...kupiłam dodatkowe testy owu będę kontrolować...zobaczymy co z tego wyjdzie...endo 13mm... no więc może 🎅 przyniesie 👶...

Milixx, Domi_naturelover, Natka2, Okinny, Bellinda, Koteczka82 lubią tę wiadomość

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Emii Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Są takie duże kumulacje 😁 poza tym dużo dziewczyn już ujrzało ⏸️ wcześniej jest lista się kurczy
    To i ja proszę o wpisanie na 14

Aneta2506 lubi tę wiadomość

• Jo!Zio Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Hej. A co z tym płynem?? Nie czujesz nic nie boli?
    Nic nie boli, tzn nie mam żadnych innych boli niż zwykle. Miałam miesiąc temu niewyjaśnione krwawienie, ale gin powiedziała, że to przez nadżerkę

👱‍♀️34 nadciśnienie tętnicze
    -dopegyt
    - propranolol
    🧔34

Zaczynamy badania
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa18 wrote:
    Ostatnio jakoś sie trzymalam i nie sikałam, okres przychodził nawet przed terminem. Teraz jeszcze dwa dni do okresu, no i przepadam.. Eh nigdy nie zmądrzeje 😆

Dzięki za odpowiedź i powodzonka! ❤️

Jeżeli jesteś w ciąży, to żadne białe kreski tego nie zmienią :D również powodzenia!

Alicjaa18 lubi tę wiadomość

age.png
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo!Zio wrote:
    Nic nie boli, tzn nie mam żadnych innych boli niż zwykle. Miałam miesiąc temu niewyjaśnione krwawienie, ale gin powiedziała, że to przez nadżerkę

Do tej zatoki wpada często płyn z pęcherzyka który pęknie przy owulacji. Ale pisałaś, że jesteś po koniec cyklu. Więc mogła u Ciebie się zrobić mała torbiel, która sama pękła. Nie stresuj się, internet zawsze ma najgorsze wieści.

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za ciepłe słowa ❤️
    Mąż zabrał mnie na kolację i kupił kwiatki🍸🍝💐 Taki z niego romantyk 🥰 Już dawno nie mieliśmy wypadu tylko we dwoje 😄 Zaraz dzieciaki idą spać. My otworzymy winko 🍷 i włączymy film na netflix. Wieczór jest nasz 💕

Collage-Maker-20211202-195812677.jpg

Domi_naturelover, Patka123, Blondyna.B, Nati94, Lidia, Katsy, Vaneya, Sparky, Natka2, Bellinda, Lexia, KasiaCh, Okinny, Kasik85, MMimi, Zagadka919, Gwiazdeczka 93, Aneta2506, Emii, Marchewka, Puszka09, czarneniebo, Niebieska Gwiazda, Koteczka82, Jedna_z_Wielu, milam lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam jutro pod łazienkami testujących ✊✊ rozpocznijcie ładnie ten magiczny miesiąc 🍀🎅

Vaneya, Mgdra, Kasik85, Marchewka lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Mąż zabrał mnie na kolację i kupił kwiatki🍸🍝💐 Taki z niego romantyk 🥰 Już dawno nie mieliśmy wypadu tylko we dwoje 😄 Zaraz dzieciaki idą spać. My otworzymy winko 🍷 i włączymy film na netflix. Wieczór jest nasz 💕

Ale romantico! Życzę udanego wieczoru! ❤️

Milixx lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Gorzkax33333 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysył wiruski 💚🦠🦠🦠🦠🤰🤰🦠

Milixx, Patka123, Nati94, Vaneya, Blondyna.B, Domi_naturelover, Zagadka919, Gwiazdeczka 93, Kasik85, Lexia, Niebieska Gwiazda, Natka2, Koteczka82, karm3lka lubią tę wiadomość

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanej rocznicy Millix, niech będzie owocna🤗

Milixx lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Vaneya Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Wiecie co, ja mam dziś 6dpo i oczywiście plamienie. Dlaczego mówię oczywiście - praktycznie co miesiąc je mam w okolicy rzekomej implantacji, a w ciąży nigdy nie byłam. Jakbym po prostu swoją głową to wywoływała... a moze takie plamienia mogą świadczyć o czymś złym?

• Kasik85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Dziewczyny czekam jutro pod łazienkami testujących ✊✊ rozpocznijcie ładnie ten magiczny miesiąc 🍀🎅
    Też czekam...I liczę że jutro będą ⏸😁

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okinny wrote:
    Milam, ja bym poszła do kogoś innego. Mój 8 lat temu dostał od androloga (profesora) informacje, że "nic z tego nie będzie", a ja właśnie wtedy zaszłam w ciążę. Teraz spedzilismy na wizycie u innego androloga prawie godzinę i dostaliśmy listę 10 bodaj suplementów i sporo ważnych informacji (jak np. że zła fragmentacja oznacza brak ciąży albo wczesne poronienia, a nie wady płodu).
    Hej, a mogłabym zapytać skąd jesteś i czy mogłabym prosić o kontakt na tego androloga? Z góry dziękuję, i trzymam kciuki ❤️

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 🧚🩷
    Szyjka pod obserwacją ⚠️
    22.11.2024 wizyta

PTP 13.12.2024 piątek 😃

preg.png
  • Okinny Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Hej, a mogłabym zapytać skąd jesteś i czy mogłabym prosić o kontakt na tego androloga? Z góry dziękuję, i trzymam kciuki ❤️

Wysłałam Ci zaproszenie:)

Zagadka919 lubi tę wiadomość

17 cs

🏳

Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią.
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

No jak cudnie 😍 idealnie 😍 nie ważne jaki będzie wynik ☺ widzę że masz cudownego faceta koło siebie 😍 dużo szczęścia dla Was ☺☺☺

Milixx, Marchewka lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Just91 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Też trzymam za to kciuki. Ale w grudniu dużo dziewczyn też z różnych powodów odpuściło testowanie.

Hej hej ja w grudniu odpuściłam, teraz walczę z covidem i was podglądam i wszystkim kibicuje. Dzisiaj mam wieciej sił więc trochę udekorowałam dom i humor lepszy. Ściskam wam mocno 🥰😍 następna owulacje mam w Święta więc mam nadzieję, że jeszcze będę miała swój magiczny czas i nic wieciej się już nie wydarzy🥰

⛪️2015
    👶Synek 2017 r. 1cs urodzony w 34 tc niewydolność szyjki.
    Starania o rodzeństwo od 05.2021,
    Wstrzymane ⛔️ Ureaplasma
    07.2021 działamy dalej z wsparciem II fazy cyklu
    10.2021 ovitrelle test II - (5tc) cb💔
    11.2021 drożność jajowodów - ok
    12.2021 Covid
    02.2021 ovitrelle w 10 dc prawdopodobnie przerastające pęcherzyki
    dalszy późniejszy plan inseminacja

👱‍♀️91
    ✅ Hashimoto - ustabilizowane od 08.2021 Letrox 50/75
    ✅AMH - 3,32
    ✅Prog,Estradiol, LH, Ferytyna, żelazo,Wit - d, Wit B12, homocysteina - OK, owulacje naturalne

Wsparcie:
    Medargin, Claxene, duphaston, luteina, Acard, metylokobalamina, wit. D, cytrynian magnezu, Olejek z Wiesiołka, femibion 0, Dieta bezglutenowa i ograniczenie laktozy w celu obniżenia p/ciał anty TG

👦 90
    Badania 02.2022
    Morfologia 4%, ruchliwość - słaba, posiew- bakterie. Według lekarza wyniki na 3+ zalecenia antybiotyk i witaminy.
  • kropka_123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Natka, a Ty idziesz do gina jeszcze raz, żeby owu potwierdzić? Może ona rzeczywiście była i temp skoczy jutro. Znam babki, które miały owu potwierdzoną na monicie, a testy jak nie wychodziły, tak nie wychodziły 🤷🏼‍♀️

U mnie sytuacja bardziej z tyłka, bo testy wyraźnie pozytywne w 12 i 13dc, a tu 16dc i skoku brak... 😔 Jajniki też nie bolały owulacyjnie, za to sutki wrażliwe jak przed okresem. Może namieszało przeziębienie, o które Was tu pytałam. No albo żadnej owu z tego nie będzie i tyle 🤷🏼‍♀️😐

Ja w tym cyklu tez nie wyłapałam owu na testach owulacyjnych (horiena), a miałam potwierdzona na monitoringu.

👱‍♀️ 29 👨 32

starania od 06.2021

czerwiec 2022 💔
    TSH -> euthyrox
    prolaktyna -> bromocorn
    histeroskopia -> 01.2022

06.09 - beta 21 (10 dpo)
    10.09 - beta 206 😍
    15.09 - beta 1300 🍀
    29.09 - mamy ♥️
    12.10 - 2,19 człowieczka
    27.10 - 4,20 człowieczka
    07.11 - prenatalne

abbf322214.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_123 wrote:
    Ja w tym cyklu tez nie wyłapałam owu na testach owulacyjnych (horiena), a miałam potwierdzona na monitoringu.

Ale u mnie jest na odwrót... Testy pokazały owu, a skoku temp. dalej brak. Pik był wg testów 4 dni temu.

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka :P Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
    06.11.24: wizyta
    preg.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ