Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • KasiaCh Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe staraczki i trzymam kciuki za Was bardzo mocno ✊❤️🦠

Aneta2506, Ola-Ola1992, Milixx, Jo!Zio, Blond27, Natka2, MMimi, Kira, Emii lubią tę wiadomość

2nn3sek2wamkq7kt.png

Synuś 2007 ❤️
    Wrzesień 2021 💔 6 tc
    🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
    🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
    🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
    🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
    Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
    Kolejna wizyta 20.12.21
    Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Aneta trzymam kciuki i zazdroszczę zielonego światła. 🍀

Natka powtórz wieczorem, może będzie już na maxa bordo ✊

Cosima, zazdroszczę opanowania, ja już bym sikała 🙆 ale pozytywnie, życzę II ☺️🍀

U mnie nic ciekawego, poza tym, że od 4 tygodni ciągle krwawię/plamię/wcześniej oczywiście jak z kranu. W sobotę lecę na betę, z nadzieją, że jest już bliska wyzerowania. Testy ciążowe wciąż pozytywne tzn cienie albo na czułym bladziutka kreska 🙆

Wczoraj wywiesiliśmy lampki na dwór, ozdobiliśmy wejście, salon i pokoje ☺️ uwielbiam świąteczny klimat i grudzień jest dla mnie najbardziej magicznym miesiącem w roku więc magia świąt niech trwa 🌲

Aneta2506 lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaCh wrote:
    Kochana mój M jest chiropraktykiem, potocznie mówiąc kręgarzem. Taki silny ból może oznaczać wysunięcie, przemieszczenie krążka. Najlepiej sprawdzić to w ten sposób. Niech ktoś z rodziny kogo masz pod ręką, począwszy od kręgów szyjnych aż po lędźwiowe, paluszkiem pouciska każdą szparę międzykręgową. To bardzo proste bo palec sam tam wpada. Nie chodzi o jakieś mocne uciskanie, tylko takie zwyczajne, bez użycia siły. Jeśli przesunął się krążek to w pewnym momencie przy ucisku powinno zaboleć. Daj mi znać kochana jak to zrobicie to podpowiem co dalej ❤️

Ooo super! Dziekuje za rade! Aby mój wróci z pracy to go poprosze żeby sprawdził to 😋

KasiaCh lubi tę wiadomość

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Ja jestem rocznik 89 i u mnie każdy przechodził świnkę, ospę, różyczkę itd. I tak samo nie ma problemu z płodnością. Tylko przechodziliśmy za dzieciaka. Może im później tym gorzej, coś takiego też słyszałam

To czy wystąpią ewentualne problemy z płodnością po śwince zależy od tego czy będą powikłania po śwince. Jeżeli jest to świnka bez powikłań to i problemów z płodnością po niej nie będzie.

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaCh wrote:
    Bardzo ładnie kochana ❤️ Dla pewności powtórz jeszcze 🤗. Korzystałaś już wcześniej z testów owulacyjnych? Pytam bo u każdej z nas wygląda to inaczej. U mnie jak był pik to kreska testowa była aż bordowa ✊🦠
    Korzystałam ostatnio 4 lata temu z innych testów, tam się ładnie wybarwiały.

Popołudniowy test jaśniutki, premom wyznaczyło wcześniejszy test jako pik 🙂

No zobaczymy co temperatura na to.

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    U mnie dosyć sporo na głowie, do tego 🐒, więc samopoczucie mocno średnie.
    Witamy wszystkie nowe dziewczyny 😊
    Trzymam kciuki za owulacje torpedy i życzę owocnych przytulasków 😈❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 13:56

Natka2, Milixx, Kira lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png

Wysłany: 2 grudnia 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosima wrote:
    Dziewczyny ,staramy się z mężem od pół roku o dziecko . W tym miesiącu po owulacji utrzymywały się temp do 37.0 C . Linia podstawowa to 36.44 . 3 dni temu dostalam plamienie brazowe i leki okres . Trwał do dziś. Zawsze temperatura spada mi dzien lub w dniu okresu do 36.44 a teraz utrzymuje się na poziomie 36.74 . Test robiłam 5 dni temu był negatywny.. myślicie żeby powtórzyć test ? Czy zdarza się, ze temperatura nie spada do lini podstawowej .
    Taka temperatura dobrze wróży! Sikaj jutro na jakiś czuły test 😇

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano siknęłam na test owulacyjny. Kreseczka ładnie ciemnieje, temperatura idzie w dół, jajniki dają o sobie znać. Owu się zbliża wielkimi krokami 😄😄 Czy dzisiejszy rocznicowy wieczór będzie tym szczęśliwym?🤔🤔 Wszystko się okaże za 2 tygodnie 😅 Na nic się nie nastawiam, co ma być to będzie.

Powiem Wam, że od rana mam gorszy dzień. W pracy źle się dzieje, szefostwo mnie troszkę zaczyna wkurzać 😠 Jak ja bym chciała zrobić sobie jakieś wolne ale niestety to nie możliwe w księgowości 😞 Myślałam, że ciąża się utrzyma i będę miała problem rozwiązany a tu wyszło jak wyszło 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 13:50

Domi_naturelover, Natka2, Aneta2506, karm3lka, KasiaCh, Kira, Starania2021❤️, Kasik85, Zagadka919, Koteczka82 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • milam Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc mój mąż był wczoraj u androloga z wynikami nasienia. Ma morfologię 0. Usłyszał że badanie ogólnie jest ok (powtarzam:morfologia 0). Na poprawę plemników zaleca trochę sportu, diety i ograniczenie alkoholu. Koniec do widzenia. Żadnych suplementów, żadnych konkretów odnośnie tej diety.
    No i jeszcze na USG mały żylaczek ale wg niego bez wpływu na nasienie.
    Także zalecenia w stylu proszę wyluzować i się starać. 😭

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Jo!Zio Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszę tutaj, bo na bieżąco śledzę wątek i widzę jak się wspieracie, a dziś sama potrzebuję dobrego słowa.
    Byłam parę dni temu u nowej ginekolog i zauważyla płyn w zatoce Douglasa na początku cyklu, nie było go dużo za tydzień mam kolejną kontrolę, ale oczywiście poradziłam się w tej kwestii dr Google i wpadłam w panikę.
    Macie jakieś sposoby na takie stresy?

👱‍♀️34 nadciśnienie tętnicze
    -dopegyt
    - propranolol
    🧔34

Zaczynamy badania

Wysłany: 2 grudnia 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Rano siknęłam na test owulacyjny. Kreseczka ładnie ciemnieje, temperatura idzie w dół, jajniki dają o sobie znać. Owu się zbliża wielkimi krokami 😄😄 Czy dzisiejszy rocznicowy wieczór będzie tym szczęśliwym?🤔🤔 Wszystko się okaże za 2 tygodnie 😅 Na nic się nie nastawiam, co ma być to będzie.

Powiem Wam, że od rana mam gorszy dzień. W pracy źle się dzieje, szefostwo mnie troszkę zaczyna wkurzać 😠 Jak ja bym chciała zrobić sobie jakieś wolne ale niestety to nie możliwe w księgowości 😞 Myślałam, że ciąża się utrzyma i będę miała problem rozwiązany a tu wyszło jak wyszło 😔
    Mam bardzo dobre przeczucie co do Ciebie!
    Bo burzy przychodzi słońce, do tego te horoskopy, rocznica, trzymam MEGA mocno kciuki ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 14:01

Milixx, KasiaCh lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png

Wysłany: 2 grudnia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Tak więc mój mąż był wczoraj u androloga z wynikami nasienia. Ma morfologię 0. Usłyszał że badanie ogólnie jest ok (powtarzam:morfologia 0). Na poprawę plemników zaleca trochę sportu, diety i ograniczenie alkoholu. Koniec do widzenia. Żadnych suplementów, żadnych konkretów odnośnie tej diety.
    Ahhhh…
    Co lekarz to lepszy. Może nie wiem, nie chciał Was stresować? Jeżeli chodzi o dietę - Akademia Płodności, znajdziesz na FB, insta, mają bloga.
    Suplementy - Celinowy notes tutaj na forum, oraz IG to_sie_nie_zdarza
    Dieta, aktywność fizyczna zawsze wyjdą Wam na dobre, ja bym mocno o to zadbała ;)

milam lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo!Zio wrote:
    Dziewczyny, piszę tutaj, bo na bieżąco śledzę wątek i widzę jak się wspieracie, a dziś sama potrzebuję dobrego słowa.
    Byłam parę dni temu u nowej ginekolog i zauważyla płyn w zatoce Douglasa na początku cyklu, nie było go dużo za tydzień mam kolejną kontrolę, ale oczywiście poradziłam się w tej kwestii dr Google i wpadłam w panikę.
    Macie jakieś sposoby na takie stresy?
    Przede wszystkim obserwuj swój organizm i pamiętaj, że każda z nas ma inny ;) Poczekaj spokojnie na kontrolę i pamiętaj, że stres baaardzo źle wpływa na nasz układ hormonalny

Jo!Zio lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

Milixx trzymam za was kciuki ❤️
    Uda się i będziesz miała zdrowa ciążę, zobaczysz 😘
    I znowu będziemy testować razem 🙂

Milixx lubi tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

Trzymam mocno kciuki! Te testy i rocznica to nie może być przypadek! ✊💚

Milixx lubi tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Trzymam kciuki <3

Milixx lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Jo!Zio Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Przede wszystkim obserwuj swój organizm i pamiętaj, że każda z nas ma inny ;) Poczekaj spokojnie na kontrolę i pamiętaj, że stres baaardzo źle wpływa na nasz układ hormonalny
    Wiem o tym, u mnie niestety ze względu na pandenię stres trwa nieprzerwanie od 2 lat, ale to już temat na inną rozmowę

👱‍♀️34 nadciśnienie tętnicze
    -dopegyt
    - propranolol
    🧔34

Zaczynamy badania
  • Olaola Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milam jakiś pacan ten androlog... Może warto pójść do innego, który potraktuje sprawę poważnie. A suple na pewno warto wdrożyć w takiej sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 14:54

milam lubi tę wiadomość

age.png

Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
    Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
    21.04 - wyraźny cień 😲
    22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
    16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
    27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
    23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
    13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
    14.07 - mały waży 140 g
    18.08 - maluch waży 360g
    22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
    10.11 - 2050 g "maluszka" :-)
    28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:

Morfologia 0, a jak reszta parametrów? Wiesz ogólnie oni nie badaja wszystkich plemnikow, sa tutaj dziewczyny ktore sa w ciąży właśnie z takiej morfologii 0. Takze wszystko jest możliwe. Co do supli to musisz zrobic rozeznanie co bedzie najlepsze dla twojego męża. Pamietajac o tym, że nie kazdemu moze to samo służyć. Dlatego najlepiej zrobić rozeznanie samemu i dobrać suple na te parametry, ktore macie niskie. Wszystko da sie poprawić :)

milam lubi tę wiadomość

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Jakiś konował... A chociaż miał dobre opinie w internecie?

milam lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ