Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie nowe staraczki i trzymam kciuki za Was bardzo mocno ✊❤️🦠
Aneta2506, Ola-Ola1992, Milixx, Jo!Zio, Blond27, Natka2, MMimi, Kira, Emii lubią tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
Cześć!
Aneta trzymam kciuki i zazdroszczę zielonego światła. 🍀
Natka powtórz wieczorem, może będzie już na maxa bordo ✊
Cosima, zazdroszczę opanowania, ja już bym sikała 🙆 ale pozytywnie, życzę II ☺️🍀
U mnie nic ciekawego, poza tym, że od 4 tygodni ciągle krwawię/plamię/wcześniej oczywiście jak z kranu. W sobotę lecę na betę, z nadzieją, że jest już bliska wyzerowania. Testy ciążowe wciąż pozytywne tzn cienie albo na czułym bladziutka kreska 🙆
Wczoraj wywiesiliśmy lampki na dwór, ozdobiliśmy wejście, salon i pokoje ☺️ uwielbiam świąteczny klimat i grudzień jest dla mnie najbardziej magicznym miesiącem w roku więc magia świąt niech trwa 🌲
Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
KasiaCh wrote:Kochana mój M jest chiropraktykiem, potocznie mówiąc kręgarzem. Taki silny ból może oznaczać wysunięcie, przemieszczenie krążka. Najlepiej sprawdzić to w ten sposób. Niech ktoś z rodziny kogo masz pod ręką, począwszy od kręgów szyjnych aż po lędźwiowe, paluszkiem pouciska każdą szparę międzykręgową. To bardzo proste bo palec sam tam wpada. Nie chodzi o jakieś mocne uciskanie, tylko takie zwyczajne, bez użycia siły. Jeśli przesunął się krążek to w pewnym momencie przy ucisku powinno zaboleć. Daj mi znać kochana jak to zrobicie to podpowiem co dalej ❤️
Ooo super! Dziekuje za rade! Aby mój wróci z pracy to go poprosze żeby sprawdził to 😋KasiaCh lubi tę wiadomość
-
Patka123 wrote:Ja jestem rocznik 89 i u mnie każdy przechodził świnkę, ospę, różyczkę itd. I tak samo nie ma problemu z płodnością. Tylko przechodziliśmy za dzieciaka. Może im później tym gorzej, coś takiego też słyszałam
To czy wystąpią ewentualne problemy z płodnością po śwince zależy od tego czy będą powikłania po śwince. Jeżeli jest to świnka bez powikłań to i problemów z płodnością po niej nie będzie. -
KasiaCh wrote:Bardzo ładnie kochana ❤️ Dla pewności powtórz jeszcze 🤗. Korzystałaś już wcześniej z testów owulacyjnych? Pytam bo u każdej z nas wygląda to inaczej. U mnie jak był pik to kreska testowa była aż bordowa ✊🦠
Popołudniowy test jaśniutki, premom wyznaczyło wcześniejszy test jako pik 🙂
No zobaczymy co temperatura na to.👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Hej dziewczyny!
U mnie dosyć sporo na głowie, do tego 🐒, więc samopoczucie mocno średnie.
Witamy wszystkie nowe dziewczyny 😊
Trzymam kciuki za owulacje torpedy i życzę owocnych przytulasków 😈❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 13:56
Natka2, Milixx, Kira lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Cosima wrote:Dziewczyny ,staramy się z mężem od pół roku o dziecko . W tym miesiącu po owulacji utrzymywały się temp do 37.0 C . Linia podstawowa to 36.44 . 3 dni temu dostalam plamienie brazowe i leki okres . Trwał do dziś. Zawsze temperatura spada mi dzien lub w dniu okresu do 36.44 a teraz utrzymuje się na poziomie 36.74 . Test robiłam 5 dni temu był negatywny.. myślicie żeby powtórzyć test ? Czy zdarza się, ze temperatura nie spada do lini podstawowej .💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Rano siknęłam na test owulacyjny. Kreseczka ładnie ciemnieje, temperatura idzie w dół, jajniki dają o sobie znać. Owu się zbliża wielkimi krokami 😄😄 Czy dzisiejszy rocznicowy wieczór będzie tym szczęśliwym?🤔🤔 Wszystko się okaże za 2 tygodnie 😅 Na nic się nie nastawiam, co ma być to będzie.
Powiem Wam, że od rana mam gorszy dzień. W pracy źle się dzieje, szefostwo mnie troszkę zaczyna wkurzać 😠 Jak ja bym chciała zrobić sobie jakieś wolne ale niestety to nie możliwe w księgowości 😞 Myślałam, że ciąża się utrzyma i będę miała problem rozwiązany a tu wyszło jak wyszło 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 13:50
Domi_naturelover, Natka2, Aneta2506, karm3lka, KasiaCh, Kira, Starania2021❤️, Kasik85, Zagadka919, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Tak więc mój mąż był wczoraj u androloga z wynikami nasienia. Ma morfologię 0. Usłyszał że badanie ogólnie jest ok (powtarzam:morfologia 0). Na poprawę plemników zaleca trochę sportu, diety i ograniczenie alkoholu. Koniec do widzenia. Żadnych suplementów, żadnych konkretów odnośnie tej diety.
No i jeszcze na USG mały żylaczek ale wg niego bez wpływu na nasienie.
Także zalecenia w stylu proszę wyluzować i się starać. 😭 -
Dziewczyny, piszę tutaj, bo na bieżąco śledzę wątek i widzę jak się wspieracie, a dziś sama potrzebuję dobrego słowa.
Byłam parę dni temu u nowej ginekolog i zauważyla płyn w zatoce Douglasa na początku cyklu, nie było go dużo za tydzień mam kolejną kontrolę, ale oczywiście poradziłam się w tej kwestii dr Google i wpadłam w panikę.
Macie jakieś sposoby na takie stresy?👱♀️34 nadciśnienie tętnicze
-dopegyt
- propranolol
🧔34
Zaczynamy badania -
Milixx wrote:Rano siknęłam na test owulacyjny. Kreseczka ładnie ciemnieje, temperatura idzie w dół, jajniki dają o sobie znać. Owu się zbliża wielkimi krokami 😄😄 Czy dzisiejszy rocznicowy wieczór będzie tym szczęśliwym?🤔🤔 Wszystko się okaże za 2 tygodnie 😅 Na nic się nie nastawiam, co ma być to będzie.
Powiem Wam, że od rana mam gorszy dzień. W pracy źle się dzieje, szefostwo mnie troszkę zaczyna wkurzać 😠 Jak ja bym chciała zrobić sobie jakieś wolne ale niestety to nie możliwe w księgowości 😞 Myślałam, że ciąża się utrzyma i będę miała problem rozwiązany a tu wyszło jak wyszło 😔
Bo burzy przychodzi słońce, do tego te horoskopy, rocznica, trzymam MEGA mocno kciuki ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 14:01
Milixx, KasiaCh lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
milam wrote:Tak więc mój mąż był wczoraj u androloga z wynikami nasienia. Ma morfologię 0. Usłyszał że badanie ogólnie jest ok (powtarzam:morfologia 0). Na poprawę plemników zaleca trochę sportu, diety i ograniczenie alkoholu. Koniec do widzenia. Żadnych suplementów, żadnych konkretów odnośnie tej diety.
Także zalecenia w stylu proszę wyluzować i się starać. 😭
Co lekarz to lepszy. Może nie wiem, nie chciał Was stresować? Jeżeli chodzi o dietę - Akademia Płodności, znajdziesz na FB, insta, mają bloga.
Suplementy - Celinowy notes tutaj na forum, oraz IG to_sie_nie_zdarza
Dieta, aktywność fizyczna zawsze wyjdą Wam na dobre, ja bym mocno o to zadbałamilam lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Jo!Zio wrote:Dziewczyny, piszę tutaj, bo na bieżąco śledzę wątek i widzę jak się wspieracie, a dziś sama potrzebuję dobrego słowa.
Byłam parę dni temu u nowej ginekolog i zauważyla płyn w zatoce Douglasa na początku cyklu, nie było go dużo za tydzień mam kolejną kontrolę, ale oczywiście poradziłam się w tej kwestii dr Google i wpadłam w panikę.
Macie jakieś sposoby na takie stresy?Jo!Zio lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Milixx wrote:Rano siknęłam na test owulacyjny. Kreseczka ładnie ciemnieje, temperatura idzie w dół, jajniki dają o sobie znać. Owu się zbliża wielkimi krokami 😄😄 Czy dzisiejszy rocznicowy wieczór będzie tym szczęśliwym?🤔🤔 Wszystko się okaże za 2 tygodnie 😅 Na nic się nie nastawiam, co ma być to będzie.
Powiem Wam, że od rana mam gorszy dzień. W pracy źle się dzieje, szefostwo mnie troszkę zaczyna wkurzać 😠 Jak ja bym chciała zrobić sobie jakieś wolne ale niestety to nie możliwe w księgowości 😞 Myślałam, że ciąża się utrzyma i będę miała problem rozwiązany a tu wyszło jak wyszło 😔
Uda się i będziesz miała zdrowa ciążę, zobaczysz 😘
I znowu będziemy testować razem 🙂Milixx lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Powiem Wam, że od rana mam gorszy dzień. W pracy źle się dzieje, szefostwo mnie troszkę zaczyna wkurzać 😠 Jak ja bym chciała zrobić sobie jakieś wolne ale niestety to nie możliwe w księgowości 😞 Myślałam, że ciąża się utrzyma i będę miała problem rozwiązany a tu wyszło jak wyszło 😔Milixx lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Milixx lubi tę wiadomość
-
Domi_naturelover wrote:Przede wszystkim obserwuj swój organizm i pamiętaj, że każda z nas ma inny Poczekaj spokojnie na kontrolę i pamiętaj, że stres baaardzo źle wpływa na nasz układ hormonalny👱♀️34 nadciśnienie tętnicze
-dopegyt
- propranolol
🧔34
Zaczynamy badania -
Milam jakiś pacan ten androlog... Może warto pójść do innego, który potraktuje sprawę poważnie. A suple na pewno warto wdrożyć w takiej sytuacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 14:54
milam lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
milam wrote:Tak więc mój mąż był wczoraj u androloga z wynikami nasienia. Ma morfologię 0. Usłyszał że badanie ogólnie jest ok (powtarzam:morfologia 0). Na poprawę plemników zaleca trochę sportu, diety i ograniczenie alkoholu. Koniec do widzenia. Żadnych suplementów, żadnych konkretów odnośnie tej diety.
Także zalecenia w stylu proszę wyluzować i się starać. 😭
Morfologia 0, a jak reszta parametrów? Wiesz ogólnie oni nie badaja wszystkich plemnikow, sa tutaj dziewczyny ktore sa w ciąży właśnie z takiej morfologii 0. Takze wszystko jest możliwe. Co do supli to musisz zrobic rozeznanie co bedzie najlepsze dla twojego męża. Pamietajac o tym, że nie kazdemu moze to samo służyć. Dlatego najlepiej zrobić rozeznanie samemu i dobrać suple na te parametry, ktore macie niskie. Wszystko da sie poprawićmilam lubi tę wiadomość
-
Także zalecenia w stylu proszę wyluzować i się starać. 😭milam lubi tę wiadomość