Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:Skok był ale po 2 temperaturach to nie stwierdzisz czy owulacja była, trzeba poczekać na szerszy obraz wykresu
No nie, nie było 😉 dziś mam temp na poziomie niższych, więc wczorajszy "skok" nic nie znaczy. Trochę się na obserwacji znam.
Pozostaje czekać na rozwój sytuacji.👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Patka123 wrote:Ola-Ola1992 ja dopiero 3cykl, a poszłam do lekarza który przyjmuje w klinice niepłodności. Już w rejestracji się mnie pytali czy to zwykła wizyta, czy coś więcej. Tam pracują tacy sami lekarze tylko z dużo większą wiedzą. Nie zaproponują od razu in-vitro. Mnie też nazwa przerażała, bo ja wcale nie czuje się jakby mnie ten problem dotyczył. I tak zostałam przyjęta - nie jako osoba która ma problem z zajściem w ciąże. A taka która się po prostu stara. Tacy lekarze mają swoje doświadczenie i wiedzą kiedy wystarczy zwykłe skontrolowanie, a kiedy już pociągnąć za inne sznurki.
Lekarz właśnie mi powiedział że on tam pracuje i jeżeli się zdecyduje to mnie zaprasza, zrobi wszystkie badania od podstaw i będziemy działać i dodał ze chce tez zbadać męża.
Dopóki nie zrobil mi usg na wizycie mowil o wszystkim ogólnikowo ale jak zobaczyl pecherzyk sam się uśmiechnął i powiedział że daje nam duze nadzieje a w tym cyklu mamy jeszcze dzialac i próbować.
Ja jestem taka ze wszystkim się stresuje i boje a niestety nie mam z kim pogadać bo maz tez się jakoś zamknął w sobie i milczy od 2 dni. -
Lexia, KasiaCh, karm3lka lubią tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Bardzo możliwe, że to juz. Powtórz jeszcze dla pewności za jakiś czas.
U mnie one wybarwialy sie tak, że kreska jak był pik to byla mega bordowaNatka2, KasiaCh lubią tę wiadomość
-
Lexia wrote:Natka, a Ty idziesz do gina jeszcze raz, żeby owu potwierdzić? Może ona rzeczywiście była i temp skoczy jutro. Znam babki, które miały owu potwierdzoną na monicie, a testy jak nie wychodziły, tak nie wychodziły 🤷🏼♀️
U mnie sytuacja bardziej z tyłka, bo testy wyraźnie pozytywne w 12 i 13dc, a tu 16dc i skoku brak... 😔 Jajniki też nie bolały owulacyjnie, za to sutki wrażliwe jak przed okresem. Może namieszało przeziębienie, o które Was tu pytałam. No albo żadnej owu z tego nie będzie i tyle 🤷🏼♀️😐Lexia lubi tę wiadomość
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
abrakadabra wrote:Bardzo możliwe, że to juz. Powtórz jeszcze dla pewności za jakiś czas.
U mnie one wybarwialy sie tak, że kreska jak był pik to byla mega bordowa👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Sparky wrote:Oj Natka, mi to jeszcze nie wygląda na pik, ale nie używałam tych testów i nie wiem jak one się wybarwiają 🤷🏼♀️
Blondyna.B, Sparky lubią tę wiadomość
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Ola-Ola1992 wrote:Lekarz właśnie mi powiedział że on tam pracuje i jeżeli się zdecyduje to mnie zaprasza, zrobi wszystkie badania od podstaw i będziemy działać i dodał ze chce tez zbadać męża.
Dopóki nie zrobil mi usg na wizycie mowil o wszystkim ogólnikowo ale jak zobaczyl pecherzyk sam się uśmiechnął i powiedział że daje nam duze nadzieje a w tym cyklu mamy jeszcze dzialac i próbować.
Ja jestem taka ze wszystkim się stresuje i boje a niestety nie mam z kim pogadać bo maz tez się jakoś zamknął w sobie i milczy od 2 dni.
Daj mu trochę czasu, a potem wytłumacz, że to nie jest żaden wyrok. Lekarz jak lekarz. I to w dodatku ten sam. Może on się boi o swoje wyniki? To też mu wytłumacz, że faceci mają o tyle lepiej, że plemniki u nich powstają od nowa i zawsze można coś poprawić. Przeważnie w takich miejscach zaczyna się od przebadania nasienia (u mnie też lekarz powiedział, że zawsze warto zrobić), bo wtedy wiadomo, gdzie szukać problemu.
Mój mąż jeżeli o to chodzi to jest bardzo silny i pozytywny. Mówi, że co trzeba będzie to zrobi.
Powodzenia życzę!Ola-Ola1992 lubi tę wiadomość
-
Spuromix wrote:a ja proszę o kubeł zimnej wody na głowę....
wiem że ovu nie miałam a zaczynam się nakręcać że może jednak się udało i że pokażę mężowi na mikołaja pozytywny test ehhhhhh..... ciężkie to wszystko
A to potwierdzone, że ovu nie było?
Ja w sobotę idę zbadać progesteron. Mam nadzieję, że owulacja była. -
nick nieaktualnySpuromix wrote:a ja proszę o kubeł zimnej wody na głowę....
wiem że ovu nie miałam a zaczynam się nakręcać że może jednak się udało i że pokażę mężowi na mikołaja pozytywny test ehhhhhh..... ciężkie to wszystkoabrakadabra, Mgdra lubią tę wiadomość
-
Natka2 wrote:Jest na razie najciemniejszy z wszystkich 😁 także jestem dobrej myśli, że owu w końcu nadejdzie 🙂
Też używam tych testów i ciężko było mi wyłapać taki ewidentnie pozytywny, kreski ciemniały wieczorem a następnego dnia popołudniu były takie same, potem bledły. W końcu, po takich prawie pozytywach zrobiłam test rano, przed pracą i kreska zrobiła się bordowa jeszcze przed tą kontrolną. Wieczorem była już dużo bledsza. Myślę, że u Ciebie może być podobnie, czyli za chwilę pik
Natka2 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny 😊😊
Wczoraj nie miałam czasu Was czytać, zabiegana była. Najpier lekarz i ustalenie zabiegu dla syna a to zakupyAle już nadrobiłam 😄
Rudakostka świetne wiadomości 🥰 rośnijcie i spokojnej ciąży 🤰🏻💗
Natka, według mnie już nie dużo brakuje do pik. Mi się aż bordowa kreska pokazała w poprzednim cyklu ale na tych niebieskich. Powtórz za jakiś czas i będziesz miała wtedy pewność że pik jest dzisiaj 🍀✊🏻
Witam wszystkie nowe dziewczyny 👋🏼 rozgośćcie się tylko oby nie na długo ✊🏻🍀🤰🏻Ola-Ola1992, Bellinda, Natka2, Aneta2506, Rudakostka lubią tę wiadomość
-
Patka123 wrote:A to potwierdzone, że ovu nie było?
Ja w sobotę idę zbadać progesteron. Mam nadzieję, że owulacja była.
nie ale testy ovu negatywne, skoku tempki brak, żadnych objawów owulacji a dziś chyba 30dc już.... przepraszam 29dc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 09:56
-
conte wrote:Z tego co pamiętam, to abrakadabra jest w ciąży z cyklu bezowulacyjnego 😜😉
Tak zgadza sie, tylko u mnie w tym cyklu był mega pik no ale wiadomo testy nie zawsze pokazują prawdę. A na usg niby wyszło, że owu nie było co potwierdziły 2 lekarki jakieś z przypadku wiec nawet zbytnio im nie wierzylam bo nie wiedziały co i jak na usg nazwać 🙈 -
abrakadabra wrote:Tak zgadza sie, tylko u mnie w tym cyklu był mega pik no ale wiadomo testy nie zawsze pokazują prawdę. A na usg niby wyszło, że owu nie było co potwierdziły 2 lekarki jakieś z przypadku wiec nawet zbytnio im nie wierzylam bo nie wiedziały co i jak na usg nazwać 🙈
u mnie nie ma nic testy ciemniały i jaśniały ale żadna kreseczka nawet się nie zbliżała do koloru kontrolnej
-
Spuromix wrote:no ale był pik
u mnie nie ma nic testy ciemniały i jaśniały ale żadna kreseczka nawet się nie zbliżała do koloru kontrolnej
Zawsze mozna przegapić/przespać pik, albo może być tez chwilowy zależy jak leży 😋😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 10:01
-
Dziewczyny moze wy mi cos doradzicie, polecicie.
Od kilku dni budze sie z takim bólem miesni a to w ręce, a to na łopatkach. Dzisiaj nie moglam wstać z łóżka jak chcialam sie ręką podeprzeć bo tak mnie złapało tutaj przy ramieniu i nie wiem o co kaman.. Ręką do gory nie moge ruszac, wgl jakiekolwiek ruchy ta reka to mam bardzo ograniczone a juz jak jakos za szybko nia rusze to taki ból/ścisk że sie posikac można..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 10:05