Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina1994 wrote:Ehhh u mnie dziś 19dc a skoku temperatury dalej brak… miałam brać duphaston od 19dc na wyrównanie cykli i nie wiem już sama co robić …
Biorąc teraz duphasthon to jak owu miałaby być, to i tak ją przyblokujesz. Duphaston sprawi jedynie, że szybciej skończy się cykl- ale też w tym przypadku będzie bezowulacyjny.
Zawsze masz długie cykle? PCOs?👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Lexia wrote:Biorąc teraz duphasthon to jak owu miałaby być, to i tak ją przyblokujesz. Duphaston sprawi jedynie, że szybciej skończy się cykl- ale też w tym przypadku będzie bezowulacyjny.
Zawsze masz długie cykle? PCOs?
Nie mam pcos, mam wydłużone cykle od odstawienia antykoncepcji 4 miesiące temu. Niby ma się samo uregulować ale już sama nie wiem co myśleć ….
Brać ten duphaston czy czekać jeszcze kilka dni - może owi wystąpi… przez ostatnie 3 miesiące owu była potwierdzona u ginekologa, wiec może i tym razem będzie tylko później. Spróbuje może tych testów owulacyjnych 🤷🏼♀️ -
Paulina1994 wrote:Nie mam pcos, mam wydłużone cykle od odstawienia antykoncepcji 4 miesiące temu. Niby ma się samo uregulować ale już sama nie wiem co myśleć ….
Brać ten duphaston czy czekać jeszcze kilka dni - może owi wystąpi… przez ostatnie 3 miesiące owu była potwierdzona u ginekologa, wiec może i tym razem będzie tylko później. Spróbuje może tych testów owulacyjnych 🤷🏼♀️
Ja bym nie brała. Można mieć po prostu długie cykle z późniejszą owu- jak wszystko hormonalnie jest okej, to nie ma sensu sobie sztucznie blokować naturalnej owu, która będzie, ale później.
Koleżanka z innego portalu do obserwacji cykli ma stale cykle minimum 32 dniowe, a najczęściej 35-40. Owulacyjne, jest po 5 ciążach, ma troje dzieci. Po prostu czasem tak jest i tyle 😉Paulina1994 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Paulina666 wrote:Byłam na usg,owu nie było 😭
O nie:((
Ja to z ciąży będę się cieszyć dopiero jak usłyszę serce. Już w tym pierwszym cyklu przy bioch. nie skakaliśmy z radości że jest ciąża. Oczywiście była nadzieja, że będzie wszystko ok ale oboje byliśmy w takim trybie oczekiwania. Na pewno nie 100% radości.Rudakostka lubi tę wiadomość
-
Lexia wrote:Ja bym nie brała. Można mieć po prostu długie cykle z późniejszą owu- jak wszystko hormonalnie jest okej, to nie ma sensu sobie sztucznie blokować naturalnej owu, która będzie, ale później.
Koleżanka z innego portalu do obserwacji cykli ma stale cykle minimum 32 dniowe, a najczęściej 35-40. Owulacyjne, jest po 5 ciążach, ma troje dzieci. Po prostu czasem tak jest i tyle 😉
Dzięki za radę, chyba tak zrobię -
Czy przy takiej kresce zaznacza się już pozytyw na ovu? 🤔
https://ibb.co/hCXXNHp15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Paulaona wrote:Hej hej! Jestem po potwierdzonej owulacji monitoringiem (owu była w niedziele) miałam cała masę objawów, bol prawego jajnika, sluz płodny itd. Byłam w pon na usg powiedział ze piękne ciałko żółte oraz „tluste” i ładne endo. Mój mąż nasienie wzorowe wiec jest bardzo duża szansa To moja pierwsze owu bez stymulacji wiec to była bardzo piękna informacja! ❤️
A moje pytanie brzmi, ponieważ już we wtorek nie miałam śluzu płodnego byla oczywiście taka końcówka? Ale już się nie rozciągał było po prostu mokro delikatnie. Ale dziś zaczął bolec mnie prawy jajnik pierwszy raz w życiu po owu i tak jakby znów sluz przy szyjące jest rozciągliwy delikatnie oraz jest kremowy, a do tego zaczął mnie ten jajnik bolec od rana na tyle ze musiałam się położyć. Mam tak pierwszy raz wiec się zmartwiłam, choć lekarz powiedział na usg ze wszystko pięknie. Czy któraś tak miała?
Ja mam zawsze typowo rozciągliwy sluz w dużej ilości jakieś 3 dni przed owulacja💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
DelaCruz jutro będę robić.
Cały dzień w pracy a nie możemy używać telefonu więc ciężko mi was nadrobić.
KarolinaŚ gratulacje ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2021, 15:33
DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zetknięcie na mój wykres.. zawsze miałam drugą fazę raz w dół raz w górę.. temp zawsze w fazie temp wysokich ale były skoki teraz nic piękny wykres wręcz aż za piękny 🙈🙈 dziś 10dpo jutro 11 chciałabym zatestowac ale się boje.. 🤦🤦
Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, staramy się z mężem już 9 miesięcy. Przechodziłam przez różne fazy rozpaczy, od depresje poprzez załamania nerwowe az po czarna rozpacz.
Miesiąc temu mąż zrobił badania i niestety bardzo słaba morfologia, tylko 4%.
Wyjechaliśmy na krótki weekend do Rzymu, chwilowo porzuciłam nadzieje o ciąży i postanowiłam dać na luz.
Dziś miałam dostać okres, wypiłam kawę i od razu ja zwróciłam… poszłam do apteki po test i … druga kreska! Bardzo blada, ale jednak! Nie mogłam w to uwierzyć
Jutro powtórzę test, ale czuje w kościach, ze się udałoBlondyna.B, Lexia, Aneta2506, Anuszka28, Milixx, Paulina666, Wojcinka, Bellinda, Kasik85, Jo!Zio, Gwiazdeczka 93, Ancalime, Koteczka82 lubią tę wiadomość
Marzec 2021: początek starań -
Madżi88 wrote:Dziewczyny zetknięcie na mój wykres.. zawsze miałam drugą fazę raz w dół raz w górę.. temp zawsze w fazie temp wysokich ale były skoki teraz nic piękny wykres wręcz aż za piękny 🙈🙈 dziś 10dpo jutro 11 chciałabym zatestowac ale się boje.. 🤦🤦
Po temperaturze nie da się jednoznacznie stwierdzić i wykluczyć ciąży -
Madżi88 wrote:Dziewczyny zetknięcie na mój wykres.. zawsze miałam drugą fazę raz w dół raz w górę.. temp zawsze w fazie temp wysokich ale były skoki teraz nic piękny wykres wręcz aż za piękny 🙈🙈 dziś 10dpo jutro 11 chciałabym zatestowac ale się boje.. 🤦🤦
Zapraszam do sikania 😀😀😀
A później daj znać 🤞15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Miesiąc temu mąż zrobił badania i niestety bardzo słaba morfologia, tylko 4%.
Wyjechaliśmy na krótki weekend do Rzymu, chwilowo porzuciłam nadzieje o ciąży i postanowiłam dać na luz.
Dziś miałam dostać okres, wypiłam kawę i od razu ja zwróciłam… poszłam do apteki po test i … druga kreska! Bardzo blada, ale jednak! Nie mogłam w to uwierzyć
Jutro powtórzę test, ale czuje w kościach, ze się udało
Super, gratulacje... Pochwal się testem jeżeli masz ochotę
I dołącz na stałe 😊15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Ta aplikacja mi też wariuje, wpisuje wszystkie objawy itp, badam śluz, testy owu wpisuje. A ona mi teraz cofa owulację o 3 dni wstecz 😀 że już była 😅. Jedyne czego nie wpisuje to temperatury bo dalej jestem na l4 po stracie i wstaje o różnych godzinach.15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed