Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Cholerka Dziewczyny HELP 😔
Jestem tuż po owulacji, wydaje mi się, że była wczoraj lub przedwczoraj. Dziś wracając z pracy zaliczyłam małą kolizję (najechanie na tył) . Czuję kręgosłup, nie jest to jakiś mega ból ale też nie jest fajnie. A już problemy z kręgosłupem wcześniej mialam. Jak zgłoszę się do lekarza to pewnie zleci wykonanie RTG 😔 niby skoro tyle razy sie nie udało to dlaczego miałoby teraz zaskoczyć ale co robić? Te promienie zniszczą starania czy na ten moment nie są aż tak szkodliwe?
Pamiętam jak jakiś czas temu miałam zrobić zdjęcia RTG, jeszcze przed pandemią, w ankiecie było pytanie czy mogę być w ciąży, wtedy byłam pewna, że nie, a teraz skąd mogę wiedzieć co się dzieje?Starania od 09.2020
👱♀️1986
22.07.21 HSG - jajowody drożne ✅
08.2022 - poronienie chybione
04.2023 - ciąża pozamaciczna
🧔1979
[/url] -
AgaOs wrote:Cholerka Dziewczyny HELP 😔
Jestem tuż po owulacji, wydaje mi się, że była wczoraj lub przedwczoraj. Dziś wracając z pracy zaliczyłam małą kolizję (najechanie na tył) . Czuję kręgosłup, nie jest to jakiś mega ból ale też nie jest fajnie. A już problemy z kręgosłupem wcześniej mialam. Jak zgłoszę się do lekarza to pewnie zleci wykonanie RTG 😔 niby skoro tyle razy sie nie udało to dlaczego miałoby teraz zaskoczyć ale co robić? Te promienie zniszczą starania czy na ten moment nie są aż tak szkodliwe?
Pamiętam jak jakiś czas temu miałam zrobić zdjęcia RTG, jeszcze przed pandemią, w ankiecie było pytanie czy mogę być w ciąży, wtedy byłam pewna, że nie, a teraz skąd mogę wiedzieć co się dzieje?
Jeśli owu była dziś/wczoraj to może dopiero do zapłodnienia by doszło a jeszcze ok tygodnia do zagnieżdżenia. Nawet po zagnieżdżeniu na samym początku nie zaszkodzisz niczym dziecku.
Hipotetyczna Hania u mamy ginekologa polecam ☺️ -
Blondyna.B wrote:Prawie każdy facet tak uważa, że nie ma ciąży skoro te kreski nie są tak samo ciemne 😜
Przykro mi się zrobiło, że nie ma w nim takiego entuzjazmu...
No cóż i tak go bardzo mocno kocham. Mimo że wkurwia czasami 🤪😉😉 -
Anuszka28 wrote:Przykro mi się zrobiło, że nie ma w nim takiego entuzjazmu...
No cóż i tak go bardzo mocno kocham. Mimo że wkurwia czasami 🤪😉😉 -
Pamiętam jak jakiś czas temu miałam zrobić zdjęcia RTG, jeszcze przed pandemią, w ankiecie było pytanie czy mogę być w ciąży, wtedy byłam pewna, że nie, a teraz skąd mogę wiedzieć co się dzieje?
Jeśli zlecą RTG, to zrób. Po pierwsze z tego powodu, co napisała Blondyna- na razie jesteś po owulacji, a nie w ciąży (jak brutalnie by to nie zabrzmiało, ale trzeba trzymać się faktów). Twoje zdrowie jest na pierwszym miejscu. Poza tym, jeśli (odpukać oczywiście) coś niefajnego się podziało, to ewentualna ciąża tego stanu nie poprawi, a raczej pogorszy- trzeba będzie jak najszybciej o to zadbać i jak uda się szczęśliwie zajść (czego życzę z całego ❤️), to należy mieć ten fakt na uwadze, najlepiej być od początku w kontakcie z dobrym fizjoterapeutą. Bo ciąża nawet u kobiet bez żadnych wcześniejszych objawów i urazów akurat na kręgosłup wpływa negatywnie.
Trzeba patrzeć też realnie- pewnie na świecie jest wiele kobiet, które były w podobnej sytuacji, miały RTG, po czym 2 tyg później po spóźnionej miesiączce zrobiły test 😉Wojcinka lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Blondyna.B wrote:Jutro jeszcze powtarzasz test czy już wpisać ⏸️? 😉
Sama nie wiem. Powiedziałabym że poczekam do soboty, ale z moją cierpliwością łatwo nie będzie 😅🙈🙈🙈
W sobotę pewnie pojadę rano na betę.Blondyna.B, Izi lubią tę wiadomość
-
Pamiętam jak jakiś czas temu miałam zrobić zdjęcia RTG, jeszcze przed pandemią, w ankiecie było pytanie czy mogę być w ciąży, wtedy byłam pewna, że nie, a teraz skąd mogę wiedzieć co się dzieje?💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Ale powiem Wam dziewczny, taka pierdoła w sumie ale robi mi dzień zawsze, jak tam idę (mimo, że wyniki nie zawsze są takie, jak bym chciała...) Bardzo lubię mój lab, super mają zorganizowane wszystko, szybko idzie, a przede wszystkim luddzcy ludzie tam pracują. Zawsze jest chwila na wyjaśnienie wątpliwości, dobre słowo. Miesiąc temu po "cieniu cienia" robiłam tam betę, była sobota i pustki, jak wbiegłam do gabinetu prawie na ostatnią chwilę, z pytaniem "czy dostanę wynik bety hcg DZIŚ?!", to Pani najpierw kazała mi usiąść zapytała czy krwawię, czy coś się dzieje itp. Jak powiedziałam, że nie, że nie wiem czy jestem w ciąży, to spytała, czy ma zaciskać kciuki za wynik pozytywny, czy za negatywny, bo emocje ze mnie aż wyłażą, tylko nie wie, w którą stronę 😝 na fiolki też nachuchała no ale niestety, nie wyszło 😉🤷🏼♀️ dziś znów byłam, znów przyjęcie- życzliwie i sprawnie. Pytałam o krzywą cukrową przy okazji, bo mają na drzwiach kartkę, że trzeba się zapisać, do tego ten progesteron zamówiony. I nagle takie ukłucie, jak Pani powiedziała do tej, która dane wpisywała w komputer: "surowicy nie pobieramy na 30 dni, Pani jest w ciąży", a ja na to, że niestety, jeszcze chyba nie... Zrobiło się trochę głupio ale znów dostałam słowa wsparcia, trzymanie kciuków za dobre wyniki i pozytywną kontynuację tego cyklu. I z niezręcznej sytuacji mimo wszystko wyszłyśmy z uśmiechem 😉
Pierdoła to taka, ale jakoś człowiekowi na sercu zupełnie inaczej... Oby jak najwięcej takich ludzi wokół ✊🏻💜Wojcinka lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Madżi88 wrote:Dziewczyny zetknięcie na mój wykres.. zawsze miałam drugą fazę raz w dół raz w górę.. temp zawsze w fazie temp wysokich ale były skoki teraz nic piękny wykres wręcz aż za piękny 🙈🙈 dziś 10dpo jutro 11 chciałabym zatestowac ale się boje.. 🤦🤦Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Gravity wrote:OMG jakie to piękne! Masz talent w rękach ❤ trudny jest taki miś?
Ja kiedyś coś też dziergalam, ale bardziej na drutach niż na szydelku.
Dziękuję ☺
Dla mnie nie jest trudny, bo ma dość proste elementy ale i tak duzo czasu przy nim schodzi.
Obecnie robię jednorożca dla córki koleżanki i z tym trochę dłużej schodzi, niż z misiem.
Druty to zaś konik mojej mamy 😍Gwiazdeczka 93, Gravity, Marchewka lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Dziewczyny a ja mam pytanie czy któraś z Was miała robiony zabieg histeroskopii bez znieczulenia ?
-
Mgdra wrote:Dziękuję ☺
Dla mnie nie jest trudny, bo ma dość proste elementy ale i tak duzo czasu przy nim schodzi.
Obecnie robię jednorożca dla córki koleżanki i z tym trochę dłużej schodzi, niż z misiem.
Druty to zaś konik mojej mamy 😍
Też kiedyś robiłam,ale nie na takim zaawansowanym poziomie 🥴😏☺️
Może czas wrócić 😁Mgdra lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
MystifyMe, gratulacje!!!
Ruda, cudownie, że zobaczyłaś ❤️!
KarolinaŚ, Anuszka, gratulacje!
Natka2, u mnie w domu też driver, także piona! Myślę, że uda Wam się wstrzelić 🤞🏻.Marchewka, Natka2, Milixx lubią tę wiadomość
-
Mgdra wrote:Dziękuję ☺
Druty to zaś konik mojej mamy 😍
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
Milixx wrote:Uwierz mi, że da się mimo iż chciałoby się od razu wykrzyczeć całemu światu że się jest w ciąży. W tej ciąży mąż mnie za bardzo podszedł i dlatego powiedziałam mu od razu ale też miałam plan powiedzieć aż po wizycie u gin.
Czyli jak on by nie wyczuł że jesteś w ciąży to nie powiedziałabyś mu i poroniła byś w samotności? Bez współudziału męża? Jeeej, twarda babka jesteś. -
Madżi88 wrote:Dziewczyny zetknięcie na mój wykres.. zawsze miałam drugą fazę raz w dół raz w górę.. temp zawsze w fazie temp wysokich ale były skoki teraz nic piękny wykres wręcz aż za piękny 🙈🙈 dziś 10dpo jutro 11 chciałabym zatestowac ale się boje.. 🤦🤦
Wykres marzenie - trzymam kciukiMarchewka lubi tę wiadomość
-
Gravity wrote:Ja już po wizycie. Czuję, że to może być mój lekarz. Wystawił mi skierowanie na diagnostykę do szpitala, badania I i II fazy, czyli dwa razy pójdę na parę dni i sumarycznie będzie ok 45 badań. Potem oczywiście drożność, przed powrotem do starań. Jestem nastawiona zadaniowo i bojowo 😁
Zazdro takiego lekarza 🤩 Kiedy zaczynasz? Już w najbliższym cyklu?Marchewka, Gravity lubią tę wiadomość
-
milam wrote:Zazdro takiego lekarza 🤩 Kiedy zaczynasz? Już w najbliższym cyklu?
Jakbym przekładała a diagnostyka czy ewentualne leczenie przeciągnęło się poza te przymusowe 6 miesięcy, to miałabym sobie za złe.milam lubi tę wiadomość
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8