Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki, około 3, do 4 tygodni roboty od momentu przyjscia wełny. Kiedyś szybciej ale z dzieckiem trochę ten czas się wydłuża. Jakby któraś chciała to chętnie zrobię coś. Jak coś to dajcie znać 😉
A nauczyłam się od mamy. Ona od zawsze kocha druty i szydelko. Wnusi zrobiła kocyk, mnie sporo czapek, kominów i szalików ☺Bellinda, Britta, Gravity lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Jejku to jest na prawdę magiczny czas że tyle kreseczek się posypało❤️ gratuluję wszystkim bo już nie ogarniam😁 piękny koniec roku
Lexia, Izi, MMimi, Blond27, Kira, Mgdra lubią tę wiadomość
Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
Conte, przyjęłam zaproszenie ☺💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
nick nieaktualnyMgdra wrote:Dziewczynki, około 3, do 4 tygodni roboty od momentu przyjscia wełny. Kiedyś szybciej ale z dzieckiem trochę ten czas się wydłuża. Jakby któraś chciała to chętnie zrobię coś. Jak coś to dajcie znać 😉
A nauczyłam się od mamy. Ona od zawsze kocha druty i szydelko. Wnusi zrobiła kocyk, mnie sporo czapek, kominów i szalików ☺
ja jestem chętnaMgdra lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Ja bym zamienila te suple na coś dla mam, sama osobiście biore mamadha czy cos takiego. Nie polecam na pewno pregna plus z dodatkiem żelaza bo sraczka murowana 😂😂
Ja 1 trymestr brałam femibion 1, potem przerzuciłam się na pregne duo (czyli pregna classic z laktoferyną + osobno pregna dha - zależało mi na osobnym dha bo nie jem ryb). Tak na prawdę wybór suplementów jest duży teraz, mi pregnę akurat doradziła mi znajoma położna, że ma jeden z fajniejszych składów.
Ale na początku pamiętam, że dokończyłam ovarin, który miałam bo miałam tam dosłownie kilka tabletek
Teraz niestety żelazo na receptę wjechało z kwasem.. Ale to już po wynikach będzie ginekolog też mówił co brać dodatkowo a co nieLexia lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Ja 1 trymestr brałam femibion 1, potem przerzuciłam się na pregne duo (czyli pregna classic z laktoferyną + osobno pregna dha - zależało mi na osobnym dha bo nie jem ryb). Tak na prawdę wybór suplementów jest duży teraz, mi pregnę akurat doradziła mi znajoma położna, że ma jeden z fajniejszych składów.
Ale na początku pamiętam, że dokończyłam ovarin, który miałam bo miałam tam dosłownie kilka tabletek
Teraz niestety żelazo na receptę wjechało z kwasem.. Ale to już po wynikach będzie ginekolog też mówił co brać dodatkowo a co nie
Mi ginekolog nie mowila w sumie nic o żadnych witaminach żeby brać no ale na własny rozum biorę. U mnie na szczęście hemoglobina 14.1 wiec żelazo mnie omija dalekim łukiem 😋 Mi ta mamadha średnio podchodzi bo te kapsułki są duze i takie lepiace się, a wszystko co mam w gardle sprawia odruch wymiotny 😅 No ale biorę bo w sumie dobrze sie czuje po tym, wyniki tez mam ok wiec luz. A ta pregna wgl mi nie podeszla, tak mnie czyściło co noc i jeszcze bol brzucha taki okropnyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 12:04
-
Mgdra wrote:Dziewczynki, około 3, do 4 tygodni roboty od momentu przyjscia wełny. Kiedyś szybciej ale z dzieckiem trochę ten czas się wydłuża. Jakby któraś chciała to chętnie zrobię coś. Jak coś to dajcie znać 😉
A nauczyłam się od mamy. Ona od zawsze kocha druty i szydelko. Wnusi zrobiła kocyk, mnie sporo czapek, kominów i szalików ☺
Ja tez bym chciała 😋😊Mgdra lubi tę wiadomość
-
Jejku dziewczyny jakie cudowne wiadomości ⏸️😍 Gratulacje dla wszystkich szczęściar. Teraz życzę wysokich bet i spokojnych ciąż.
Jednorożec cudowny 😍😍
Ja dzisiaj miałam rano pobranie krwi. Potem wróciłam do domu i śpię ciągle. Teraz już się zmuszę, żeby wstać z łóżka, bo kto to widział, żeby cały dzień przespać 😂MMimi, Lexia, Mgdra, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Przyszły testy i szybko siknęłam, niestety biało. Łącze się z wszystkimi dziewczynami które nie zobaczyły drugiej kreseczki, a @. Mi można wpisać na jutro, skoro dziś mam plamienia. Życzę Wam cudownych bet i bezproblemowych ciąż. A sama idę uporać się z tymi emocjami... taka ładna owulacja, progesteron... nie rozumiem
czarneniebo lubi tę wiadomość
-
Ja czekam na wyniki bety 😀
Odświeżam ale na razie pusto 😀
Lexia, KarolinaŚ, Blondyna.B, Milixx, a.ky.ska, Kira, DeLaCruz, Mgdra, Ancalime, Wojcinka lubią tę wiadomość
👱♀️32 💖👦38
⏸ w 4 cs
10.12 wyraźne ⏸😁
10.12 beta 246,0 mlU/ml🥰😍
13.12 beta 1257,0 mlU/ml 😍😍😍
22.12 pierwsza wizyta 🤞pęcherzyk 💖
30.12 wizyta NFZ - zło, wymazuję z pamięci
5.01 zarodek 15,4mm z serduszkiem 162/min 💖💖💖 -
Patka123 wrote:Przyszły testy i szybko siknęłam, niestety biało. Łącze się z wszystkimi dziewczynami które nie zobaczyły drugiej kreseczki, a @. Mi można wpisać na jutro, skoro dziś mam plamienia. Życzę Wam cudownych bet i bezproblemowych ciąż. A sama idę uporać się z tymi emocjami... taka ładna owulacja, progesteron... nie rozumiem
Patko, bardzo mi przykro 😔 też nie rozumiem, czemu na to trzeba tyle czekać przytulam mocno 😘 i kciuki, żeby jutro zaczął się ten szczęśliwy dla Ciebie cykl ✊🏻Patka123 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta
-
abrakadabra wrote:Mi ginekolog nie mowila w sumie nic o żadnych witaminach żeby brać no ale na własny rozum biorę. U mnie na szczęście hemoglobina 14.1 wiec żelazo mnie omija dalekim łukiem 😋 Mi ta mamadha średnio podchodzi bo te kapsułki są duze i takie lepiace się, a wszystko co mam w gardle sprawia odruch wymiotny 😅 No ale biorę bo w sumie dobrze sie czuje po tym, wyniki tez mam ok wiec luz. A ta pregna wgl mi nie podeszla, tak mnie czyściło co noc i jeszcze bol brzucha taki okropny
Izi lubi tę wiadomość
-
Patka123 wrote:Przyszły testy i szybko siknęłam, niestety biało. Łącze się z wszystkimi dziewczynami które nie zobaczyły drugiej kreseczki, a @. Mi można wpisać na jutro, skoro dziś mam plamienia. Życzę Wam cudownych bet i bezproblemowych ciąż. A sama idę uporać się z tymi emocjami... taka ładna owulacja, progesteron... nie rozumiem
Lexia, Patka123 lubią tę wiadomość
-
Kira wrote:Ja dzisiaj miałam rano pobranie krwi. Potem wróciłam do domu i śpię ciągle. Teraz już się zmuszę, żeby wstać z łóżka, bo kto to widział, żeby cały dzień przespać 😂
Kira lubi tę wiadomość
-
Mgdra wrote:
Mgdra, moja przyjaciółka rodzi w kwietniu gdzieś i ja TO CHCĘ
robisz tylko jednorożce czy jeszcze jakieś inne? ile coś takiego u Ciebie kosztuje?
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Blondyna.B wrote:Pregna też jest w opcji bez żelaza
W tej wersji bez żelaza tez jest jakis dodatek żelaza, jak wyslalam mojego do apteki właśnie po takie witaminy ' bez dodatku żelaza' to babka z apteki mu powiedziala, że w każdym jest praktycznie żelazo ale w malutkich dawkach. Dopiero te mamadha znalazla bez i wziął. A ta wersja z zelazem to chyba jakas ekstra porcja, nawet nie patrzyłam bo na sam widok mnie kiszki bola jak sobie przypomne 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 12:43
-
Kira wrote:Ja dzisiaj miałam rano pobranie krwi. Potem wróciłam do domu i śpię ciągle. Teraz już się zmuszę, żeby wstać z łóżka, bo kto to widział, żeby cały dzień przespać 😂
Byłaś spuścić krew na betę?
Jak ja Ci zazdroszczę, że możesz tak poleniuchować w domu. Też bym tak chciała 😄😄 Jutro może się wyśpię, jak rano syn mnie nie obudzi
Patka123 póki nie ma 🐵 to jest szansa. Ja nadal trzymam kciuki, żeby jednak 🐵 nie przyszła ✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 12:46
Patka123 lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Betę robiłaś? ☺️
Hahha niee 😁 Badania od endo. Przeszło mi to przez myśl, ale twardo się trzymam tego, że zatestuję dopiero po terminie @, który jest jutro. Natomiast czuje się typowo na okres także nie sądzę, że będzie dane mi testowanie..
Chociaz jakaś nadzieja się cichutko tli🤞🍀🍀 -
Milixx wrote:Byłaś spuścić krew na betę?
Jak ja Ci zazdroszczę, że możesz tak poleniuchować w domu. Też bym tak chciała 😄😄 Jutro może się wyśpię, jak rano syn mnie nie obudzi
Patka123 póki nie ma 🐵 to jest szansa. Ja nadal trzymam kciuki, żeby jednak 🐵 nie przyszła ✊🏻
Wszyscy moi "normalnie pracujący" znajomi mi zazdroszczą 😊 Ja jestem instruktorem fitness także pracuję zazwyczaj rano i wieczorem. Także w środku dnia mogę leniuchować ile wlezie 😎