Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Marchewka wrote:A to ciągnięcie to czego to objaw?🤔
Lexia lubi tę wiadomość
-
Emii wrote:Ja mialam podobnie jak u Ciebie w kazdym cyklu brazowe plamienia. Gin stwierdzil ze to niewydolność ciałka zoltego Odkąd zaczęłam brać dupka A później luteine plamienia minęły
A badałaś progesteron? Czy po samym wywiadzie Ci przepisał?
-
Blondyna, ja trzymam kciuki, żeby to było TO i żebyś nam dalej ten wątek prowadziła do sierpnia/września 😁🥳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2021, 19:42
Blondyna.B, Kira, Marchewka, Anuszka28 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Patka123 wrote:A badałaś progesteron? Czy po samym wywiadzie Ci przepisał?
Wydaje mi się że po samym wywiadzie Ale to był zwykły ginekolog nie zajmujący się typowo problemem niepłodności więc później zmieniłam lekarza Ale fakt że dupek wtedy pomógł,Patka123 lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:U mnie za każdym razem ciążowy od samej owulacji. Ale każdy cykl inny, mogą pojawić się różne objawy więc nie chce się nakręcać ale oczywiście głowa mówi inaczej 😅
U mnie takie ciągnięcie dopiero ok 10dpo, ale też tylko w ciąży 😉Blondyna.B lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
nick nieaktualnyNoo dziewczyny, piękne wyniki 😍 spojrzałam na pierwszą stronę i kuuurde, jak tam ładnie jest 😀
Mój W się dziś pyta co na forum, mówię, że super bo dużo ciężarówek, świetne wyniki bet itd a on tak spojrzał na mnie 🤨 więc zaczęłam mu tlaczyc co to beta, niby załapał więc zaczęłam coś o owu, zapłodnieniu, implantacji, ganotropinie itp i miałam przy tym taki ubaw z niego 😅😅 słuchał z zaciekawieniem ale chyba niewiele zapamiętał bo w międzyczasie powiedzialam, że chyba wczoraj była u mnie owu ale muszę zobaczyć co wykres powie za kilka dni 😅 No i chyba była bo titsy zaczynają mnie boleć🙃
btw. kurde, dziewczyny, jak mnie te brwi swędzą jak się goją 🙈Kira, Anuszka28, Lexia lubią tę wiadomość
-
Conte nie drap tylko, wacik z zimna wodą sobie możesz przykładać 🙂👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualnyEj, mój organizm sobie ze mną pogrywa...
Wczoraj był spadek i wg mnie szczyt śluzu, dziś skok temp. Wczoraj owulak blady a dziś...
https://ibb.co/dGFX0pY
No i nie wiem co myśleć, apka po danych nadal wskazuje mi, że owu będzie za 3 dni 🙈 Tym bardziej się mieszam tymi testami, że mam PCOS 🤔🤨 Jak myślicie? -
conte wrote:Ej, mój organizm sobie ze mną pogrywa...
Wczoraj był spadek i wg mnie szczyt śluzu, dziś skok temp. Wczoraj owulak blady a dziś...
https://ibb.co/dGFX0pY
No i nie wiem co myśleć, apka po danych nadal wskazuje mi, że owu będzie za 3 dni 🙈 Tym bardziej się mieszam tymi testami, że mam PCOS 🤔🤨 Jak myślicie?
A wczoraj robiłaś owulaka rano czy wieczorem? Dzisiaj dopiero na wieczór? Możliwe, że przegapiłaś początek piku po prostu. Czasem tak mam, że owulak nadal jest pozytywny, a temperatura już skoczyła.conte lubi tę wiadomość
-
Eh... Blondyna.B kliknij mi tam 🐒.
Tak przewrotnie podczas robienia testu zobaczyłam już różowy śluz, a no i oczywiście test - biel wizira 😔 Smutno troszkę, ale w sumie bardziej byłam przygotowana na negatywny.
Plusy: Po pierwsze to już drugi miesiąc z fajnymi krótkimi cyklami i bardzo regularnie
Po drugie: Owulacja występuje, więc gdzieś indziej trzeba szukać przyczyny, chyba zbadanie proga w 3dc to niegłupi pomysł 🤔
Po trzecie: grzane wino w święta 🍷😄
Jakiś taki pechowy ten dzisiejszy dzień, ale patrząc na pierwszą stronę, to całkiem ładnie to wygląda 🙂
Gratulacje zafasolkowanym i proszę trzymajcie kciuki, ślijcie 🦠🦠🦠 🙂
👩: 29lat
🙋: 31lat
08.19- Córeczka ❤
07.20- starania o 2 Bobo
02.21- 👼 8tc
👩
Hashimoto
TSH ✅
Anty Tpo❌
Anty Tg❌
Prolaktyna✅
FSH✅
LH✅
Testosteron✅
Estriadol✅
Progesteron✅
USG- podejrzenie wodniak w lewym jajowodzie (do potwierdzenia)
marzec-maj '22 -monitoring
planowane HSG
🙋 nie badany -
conte wrote:Noo dziewczyny, piękne wyniki 😍 spojrzałam na pierwszą stronę i kuuurde, jak tam ładnie jest 😀
Mój W się dziś pyta co na forum, mówię, że super bo dużo ciężarówek, świetne wyniki bet itd a on tak spojrzał na mnie 🤨 więc zaczęłam mu tlaczyc co to beta, niby załapał więc zaczęłam coś o owu, zapłodnieniu, implantacji, ganotropinie itp i miałam przy tym taki ubaw z niego 😅😅 słuchał z zaciekawieniem ale chyba niewiele zapamiętał bo w międzyczasie powiedzialam, że chyba wczoraj była u mnie owu ale muszę zobaczyć co wykres powie za kilka dni 😅 No i chyba była bo titsy zaczynają mnie boleć🙃
btw. kurde, dziewczyny, jak mnie te brwi swędzą jak się goją 🙈
No ja czuję ciągnięcie ale pierwsi w tym cyklu w ogóle a poprzednio to nawet chodzić nie mogłam tak bolały... -
juicelike wrote:Eh... Blondyna.B kliknij mi tam 🐒.
Tak przewrotnie podczas robienia testu zobaczyłam już różowy śluz, a no i oczywiście test - biel wizira 😔 Smutno troszkę, ale w sumie bardziej byłam przygotowana na negatywny.
Plusy: Po pierwsze to już drugi miesiąc z fajnymi krótkimi cyklami i bardzo regularnie
Po drugie: Owulacja występuje, więc gdzieś indziej trzeba szukać przyczyny, chyba zbadanie proga w 3dc to niegłupi pomysł 🤔
Po trzecie: grzane wino w święta 🍷😄
Jakiś taki pechowy ten dzisiejszy dzień, ale patrząc na pierwszą stronę, to całkiem ładnie to wygląda 🙂
Gratulacje zafasolkowanym i proszę trzymajcie kciuki, ślijcie 🦠🦠🦠 🙂
Moze sprawdz drożność lub progesteron ? To najczęstsze przyczyny i najłatwiej usuwalne -
Pani Miśka wrote:Dziewczyny kochane gratuluję występu kreseczk i pięknych bet! Trzymam kcuki z całego serca, ale niestety nie jestem w stanie być teraz czynnie na wątku. Dla mnie koniec roku to smutny czas podsumowań prawie roku starań, 2 biochemów. Dziś już dostałam @, trochę zeszły ze mnie emocje bo pms miałam straszny. Będę zaglądać do Was i trzymać kciuki za wszystkie dziewczyny które jeszcze będą testować w tym miesiącu, ale nie wiem czy dam rade coś pisać. Mam nadzieję że to zrozumiecie ;*
3maj się. Mi w tym miesiącu też jest ciężko. Staram się od roku w tamtym miesiącu pojawił się cień nadziei, ale nie trwał długo bo beta szybko spadła. W tym cyklu miałam drożność, ale złapałam covida dopiero mijają mi objawy. Plus taki, że mogłam obserwować swój organizm jak zachowuje się kiedy się nie staramy i już jestem pewna, że mam problem z zagnieżdżeniem teraz nic mnie nie bolało tydzień po owulacji No i nie mam okropnej @ tylko właśnie dzisiaj w 24 dc zaczęłam mieć plamienie, ale czułam że @ się zbliża. Pierwszy raz tak szybko, ale to pewnie przez covid może po tamtym oczyszczeniu, zobaczę jak się rozkręci.
Cykl się skrócił, więc szybciej będę mogła zaczac starać się od nowa może zdarzę przed świętami na monitoring nowego cyklu. Muszę szukać pozytywów w tym grudniu bo oszaleje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2021, 22:57
⛪️2015
👶Synek 2017 r. 1cs urodzony w 34 tc niewydolność szyjki.
Starania o rodzeństwo od 05.2021,
Wstrzymane ⛔️ Ureaplasma
07.2021 działamy dalej z wsparciem II fazy cyklu
10.2021 ovitrelle test II - (5tc) cb💔
11.2021 drożność jajowodów - ok
12.2021 Covid
02.2021 ovitrelle w 10 dc prawdopodobnie przerastające pęcherzyki
dalszy późniejszy plan inseminacja
👱♀️91
✅ Hashimoto - ustabilizowane od 08.2021 Letrox 50/75
✅AMH - 3,32
✅Prog,Estradiol, LH, Ferytyna, żelazo,Wit - d, Wit B12, homocysteina - OK, owulacje naturalne
Wsparcie:
Medargin, Claxene, duphaston, luteina, Acard, metylokobalamina, wit. D, cytrynian magnezu, Olejek z Wiesiołka, femibion 0, Dieta bezglutenowa i ograniczenie laktozy w celu obniżenia p/ciał anty TG
👦 90
Badania 02.2022
Morfologia 4%, ruchliwość - słaba, posiew- bakterie. Według lekarza wyniki na 3+ zalecenia antybiotyk i witaminy. -
conte wrote:Noo dziewczyny, piękne wyniki 😍 spojrzałam na pierwszą stronę i kuuurde, jak tam ładnie jest 😀
btw. kurde, dziewczyny, jak mnie te brwi swędzą jak się goją 🙈conte lubi tę wiadomość
💏Razem 9 lat
♀️36
♂️41
Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%... -
Blondyna.B wrote:Plisia, Dominika96, kropka_123, Patka123, Livka - jak sytuacja u Was? ☺️Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
nick nieaktualnySparky wrote:A wczoraj robiłaś owulaka rano czy wieczorem? Dzisiaj dopiero na wieczór? Możliwe, że przegapiłaś początek piku po prostu. Czasem tak mam, że owulak nadal jest pozytywny, a temperatura już skoczyła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2021, 00:04
Sparky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarchewka wrote:Brwi ?? Robiłaś? Pokaż!🙂
No ja czuję ciągnięcie ale pierwsi w tym cyklu w ogóle a poprzednio to nawet chodzić nie mogłam tak bolały... -
Powiem wam dziewczyny ze oprócz tego że miałam przeczucie że doszło do zapłodnienia i że dopiero od 2dni zaczął mnie zalewać śluz taki wodniato kremowy że ciągle mi mokro i ciągnie mnie w pachwinach to nie mam żadnych objawów.. nawet cycki nie bolą .. o nie skłamałam mam syfki na twarzy a u mnie normalnie w każdym cyklu po owulacji były syfki ale mało a przed miesiączką to miałam buzie jak niemowlę taka gładka a teraz czuję na policzkach grudki takie malutkie pod palcami.. 🤷🤷 boje się chyba najbardziej tego że jutro pójdę na tą betę a tam wyjdzie mało za mało jak na dobry przyrost.. 😑😑😒
-
Madżi88 wrote:Powiem wam dziewczyny ze oprócz tego że miałam przeczucie że doszło do zapłodnienia i że dopiero od 2dni zaczął mnie zalewać śluz taki wodniato kremowy że ciągle mi mokro i ciągnie mnie w pachwinach to nie mam żadnych objawów.. nawet cycki nie bolą .. o nie skłamałam mam syfki na twarzy a u mnie normalnie w każdym cyklu po owulacji były syfki ale mało a przed miesiączką to miałam buzie jak niemowlę taka gładka a teraz czuję na policzkach grudki takie malutkie pod palcami.. 🤷🤷 boje się chyba najbardziej tego że jutro pójdę na tą betę a tam wyjdzie mało za mało jak na dobry przyrost.. 😑😑😒
Uszy do góry 😘 -
Wojcinka wrote:Madżi nie ma co się skugerowac objawami lub ich brakiem 😘 jedne kobiety mają bardzo silne objawy we wczesnej ciąży ale inne nie mają dosłownie żadnych. Ja byłam w 3 ciążach (2 poronione) i w każdej czułam się zupełnie inaczej we wczesnej ciąży. Raz cycki bolały już kilka dpo, innym razem dopiero od 7-8 tc, raz sluz zalewał przed terminem @, a teraz np nie było go długo w ogóle itd...
Uszy do góry 😘