Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę dziewczyny, że idziecie jak burza 🤩
Gratuluję wszystkim zafasolkowanym 🥳🥳
Reszcie, życzę aby pozostała część grudnia była tak samo owocna jak jego początek 🍀🍀🍀 powodzonka 🤗Kira, Lexia lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Dziewczyny a ja poruszę jeszcze taki temat, może któraś się wypowie czy warto w to iść. Bo znowu kolejny cykl mam brązowe plamienia. Przed staraniami zazwyczaj miałam dzień wcześniej plamienia takim różowym śluzem. I tak wbiłam w google "brązowe plamienia przed okresem" i pokazało mi się, że to może zwiastować niewydolność ciałka żółtego. Czy jest na to jakieś potwierdzające badanie? Bo niby ten progesteron 21dc miałam wysoki, ale może mi bardzo szybko spada... W takim razie jak badać ten progesteron? Teraz to i tak już za późno.
-
Patka123 wrote:Dziewczyny a ja poruszę jeszcze taki temat, może któraś się wypowie czy warto w to iść. Bo znowu kolejny cykl mam brązowe plamienia. Przed staraniami zazwyczaj miałam dzień wcześniej plamienia takim różowym śluzem. I tak wbiłam w google "brązowe plamienia przed okresem" i pokazało mi się, że to może zwiastować niewydolność ciałka żółtego. Czy jest na to jakieś potwierdzające badanie? Bo niby ten progesteron 21dc miałam wysoki, ale może mi bardzo szybko spada... W takim razie jak badać ten progesteron? Teraz to i tak już za późno.
Patko, musiałabyś o tym ginowi powiedzieć. Z tego co kiedyś czytałam to ten sam wynik proga u dwóch różnych kobiet może dawać zupełnie inne "efekty"- i mimo, że poziom niby fajny, to dla danego organizmu za niski i pojawiają się plamienia.
Może wystarczy, że będziesz brać duphaston 😉👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Mam wyniki.
Beta 34,8 a progesteron 8Natka2, Lexia, nanka17, Okinny, KarolinaŚ, Katsy, Blondyna.B, Bellinda, 910608, DeLaCruz, Koteczka82, Marchewka, Emii, Dominika96, Kira, MMimi, Wojcinka, Milixx, conte, milam, Gwiazdeczka 93, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
Lexia wrote:Patko, musiałabyś o tym ginowi powiedzieć. Z tego co kiedyś czytałam to ten sam wynik proga u dwóch różnych kobiet może dawać zupełnie inne "efekty"- i mimo, że poziom niby fajny, to dla danego organizmu za niski i pojawiają się plamienia.
Może wystarczy, że będziesz brać duphaston 😉
No właśnie muszę ten temat poruszyć. Chociaż nie lubię lekarzom czegoś "narzucać", bo mam wrażenie, że bardzo źle podchodzą do tego, że ktoś sam się tak diagnozuje.
Dodatkowo mam tą za wysoką prolaktynę, a zaczęłam ją zbijać dopiero w czasie owulacji, a czytałam że właśnie ta prolaktyna też może mieć wpływ na tą niewydolność ciałka żółtego. -
Dziewczyny piękne bety ! Rosnijcie zdrowo! 😍
Wszystkim 🐵 mówię do widzenia, nie przychodźcie więcej 🙂
U mnie święta pełna parą, choinka dziś stanęła i ozdoby zewnętrzne też 😍 uwielbiam 😍Lexia, Marchewka, Wojcinka, Milixx lubią tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Anuszka28 wrote:Mam wyniki.
Beta 34,8 a progesteron 8
Super 🥰🥳 gratuluję!
To teraz Ty, ja, MMimi i Madżi88 czekamy na poniedziałkową powtórkę 💪🏻😎Anuszka28, Kira, MMimi, Milixx lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
02.12.24(17+6): Wizyta
-
Madżi88 wrote:Mam wynik bety 6.04.. malutki ale może owu była później
-
Aneta2506 wrote:Blondyna, a Ty jak się czujesz? Minęło Ci to wszystko?
Ja dzisiaj masakra, strasznie placzliwa, nie wiem co się dzieje... Bez powodu mi łzy lecą 😳 -
Anuszka28 wrote:Mam wyniki.
Beta 34,8 a progesteron 8 -
Anuszka28, Dominika96, Lexia, 910608, KaJa, czarneniebo, Natka2, Kira, MMimi, Lolita84, Wojcinka, Milixx, conte, Koteczka82, milam, Gwiazdeczka 93, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Bierzesz dupka? Bo progesteron nisko ale jak bierzesz to wszystko będzie dobrze ☺️
Nie mam. Zastanawiam się czy bez recepty kupię w aptece to wyślę mojego. -
Patka123 wrote:No właśnie muszę ten temat poruszyć. Chociaż nie lubię lekarzom czegoś "narzucać", bo mam wrażenie, że bardzo źle podchodzą do tego, że ktoś sam się tak diagnozuje.
Dodatkowo mam tą za wysoką prolaktynę, a zaczęłam ją zbijać dopiero w czasie owulacji, a czytałam że właśnie ta prolaktyna też może mieć wpływ na tą niewydolność ciałka żółtego.
Kochana, prolaktyna hamuje owulację! Więc wydaje mi się, że idziesz dobrym tropem, te plamienia mogą sugerować niewydolność ciałka żółtego. Takie plamienia występują też w PCOS, badano Ciebie pod tym kątem? Koniecznie do zdiagnozowania przez lekarza. Nie musisz mu nic narzucać, powiedz, że niepokoją Cię plamieniaLexia lubi tę wiadomość
-
910608 wrote:Kochana, prolaktyna hamuje owulację! Więc wydaje mi się, że idziesz dobrym tropem, te plamienia mogą sugerować niewydolność ciałka żółtego. Takie plamienia występują też w PCOS, badano Ciebie pod tym kątem? Koniecznie do zdiagnozowania przez lekarza. Nie musisz mu nic narzucać, powiedz, że niepokoją Cię plamienia
No właśnie wydaje mi się, że owulacje mam, 10dc mój pęcherzyk miał 18mm. 3 dni później miałam bardzo bolesną owulację, mam śluz płodny. A progesteron w 21dc miałam ponad 19. Ale to wiadomo, że trzeba to potwierdzić. Natomiast wydaje mi się, że później jest coś nie tak, bo od starań mam właśnie te brązowe plamienia. PCOS "raczej" nie mam. Reszta hormonów jest wzorowa, obraz usg jajników przez parenaście lat żadnego ginekologa nie zastanowił. Cykle mam regularne.
W następnym cyklu powtórzę prolaktynę i progesteron 3 razy w fazie lutealnej i pójdę z tym do ginekologa. Ale mam nadzieje, że zbicie prolaktyny już dużo pomoże...
ps. A o stosunek lh:fsh wynosi 0,84 więc raczej te PCOS nie biorę pod uwagę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2021, 18:43
-
Blondyna.B lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Patka123 wrote:Dziewczyny a ja poruszę jeszcze taki temat, może któraś się wypowie czy warto w to iść. Bo znowu kolejny cykl mam brązowe plamienia. Przed staraniami zazwyczaj miałam dzień wcześniej plamienia takim różowym śluzem. I tak wbiłam w google "brązowe plamienia przed okresem" i pokazało mi się, że to może zwiastować niewydolność ciałka żółtego. Czy jest na to jakieś potwierdzające badanie? Bo niby ten progesteron 21dc miałam wysoki, ale może mi bardzo szybko spada... W takim razie jak badać ten progesteron? Teraz to i tak już za późno.
Ja mialam podobnie jak u Ciebie w kazdym cyklu brazowe plamienia. Gin stwierdzil ze to niewydolność ciałka zoltego Odkąd zaczęłam brać dupka A później luteine plamienia minęły