Polecani lekarze na drodze do rodzicielstwa 👩⚕️ 🩺 – mapa rekomendacji 🗺️ ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
To był super pomysł, a został zakopany, dlatego podbijam 😁. Sama jeszcze nie mogę nikogo z czystym sercem polecić, ale mam nadzieję, że niedługo i ja będę mogła dołożyć swoją cegiełkę!💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
📆 13.01 Diagnoza endometriozy -
endokrynolodzy Wrocław, Dolnośląskie:
Katarzyna Dunajska - na podstawie wyników badań i obrazu USG, objawów od razu zdiagnozowała PCOS i niedoczynność tarczycy spowodowaną małą tarczycą. Zleciła bardzo dużo badań mi oraz mężowi, jeśli któreś nie były aktualne. Pokierowała nas od razu na kariotypy po poronieniu. Jej zalecenia pokrywały się już z tym co wyczytałam w innych miejscach, włączając w to wytyczne dot. metforminy w dawce 2000 przy PCOS. Godna zaufania.
Magdalena Matczak-Giemza (przyjmuje w medicover i enelmed) - dała mi dużo wskazówek, trafiłam do niej co prawda dopiero po poznaniu Katarzyny Dunajskiej, jednak nie podważyła żadnego zalecenia a wszystkie potwierdziła, dodatkowo mimo tego, że nie może leczyć w enelmed niepłodności, podpowiedziała jakie badania mogę spróbować wykonać oraz w jakim kierunku iść dalej, wyjaśniła czemu podczas stymulacji nie wykonuje się badań z początku cyklu.
nie polecam zaś:
Ewa Dunas-Tomaszewska - według niej AMH 10.17 jest piękne i nie mam PCOS, na regulację cyklu i owulacje należy przepisać duphaston, z tarczycą wszystko ok (nie wykryła małej tarczycy i w związku z tym postępującej niedoczynności spowodowanej zbyt małym organem).Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia, 15:52
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Podkarpackie
Polecam:
Ginekolog Ulman: dokładny, zaangażowany, poświęca max uwagi i czasu
Nie polecam:
Tomasz Magoń- brak zaangażowania, wizyty szybkie, leki tylko na 100%, ogólnie lekarz miły ale nie do trudnych przypadków
Jadwiga Homa: tak jak wyżej, miła lekarka ale wizyty mega szybkie, brak odpowiedzi na wszystkie pytania, bardzo chaotycznie i niedokładnie
Małopolskie
Immunolog dr Sydor- lekarz anioł, poświęca max uwagi, zawsze miły i ma czas dla pacjenta mimo kolejki, dokladny
-
Kobea wrote:Podkarpackie
Polecam:
Ginekolog Ulman: dokładny, zaangażowany, poświęca max uwagi i czasu
Nie polecam:
Tomasz Magoń- brak zaangażowania, wizyty szybkie, leki tylko na 100%, ogólnie lekarz miły ale nie do trudnych przypadków
Jadwiga Homa: tak jak wyżej, miła lekarka ale wizyty mega szybkie, brak odpowiedzi na wszystkie pytania, bardzo chaotycznie i niedokładnie
Małopolskie
Immunolog dr Sydor- lekarz anioł, poświęca max uwagi, zawsze miły i ma czas dla pacjenta mimo kolejki, dokladny
Dr Magoń - tez potwierdzam antypolecajkę, bylam tylko raz, ale od razu na szybko mnie zbadał, od razu atakowal moje wartosci chrzescijanskie, gdy nie bylam zadowolona, gdy ledwo co weszlam a juz wreczyl mi i męzowi informatory o in vitro i inseminacji... po wizycie wyszlam zapłakana i wsciekła, ze w ogóle tam poszłam, a bylam z polecenia
dr Dymkowska - byłam raz, zaproponowała od razu na dzień dobry skierowanie na laparoskopie, na ktorą sie nie wybrałam przez bakterie w posiewie, ale jako jedyna zrobila mi usg piersi i tarczycy na wizycie oraz dodala otuchy, ale nie jest od nieplodnosci, wiec bylam tylko raz wtedy
Więc niestety do polecenie nikogo nie mam, bo jeszcze na nikogo dobrego nie trafilam w Rzeszowie, wiec chetnie tu sie dowiem kogo polecacie
👦 29 l.
- podstawowe wyniki nasienia ✅
- posiew (e.coli ) ❌
👩 30 l.
- bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
- AMH 0,85 (12.2023)
- Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
- D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
- TSH 0,95 (07.2024) ✅
-hiperprolaktynemia?
- bakterie w posiewie
03.2024: Naprotechnolog
+ Model Creightona
05/06. 2024:
Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)
06/07. 2024:
Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌
07/08.2024
Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌
🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?
💊 Suplementy:
D3 (Vigantoletten)
Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
Biosteron (04.2024 - 07.2024)
Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
NAC (od 07.2024)
💊 Leki:
Lametta
Dostinex
Glucophage -
Podbijam wątek, bo bardzo zależy mi na znalezieniu endokrynologa w Poznaniu, może się trafi.
Od siebie nie polecam bardzo polecanego dr Bolko - 3 minuty, propozycja saxendy i do widzenia, zero wnikliwości.
Kaznowski - był ok na dwóch wizytach, potem rozwijał myśli o cudach i że nie jedno widział, a realnej pomocy brak.
Z ginekologów - bardzo lubiłam dr Pieńkowskiego, ale mam do niego tak okrutnie daleko, że zrezygnowałam, choć bardzo lubiłam jego zaangażowanie.🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, hashi?
💠 06.2023 wycięcie mięśniaka 5x7cm
💊Fertisim, omega3, wit.D -