Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Polecani lekarze na drodze do rodzicielstwa 👩‍⚕️ 🩺 – mapa rekomendacji 🗺️ ❤️
Odpowiedz

Polecani lekarze na drodze do rodzicielstwa 👩‍⚕️ 🩺 – mapa rekomendacji 🗺️ ❤️

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️ Hej dziewczyny! ❤️

Tworzę ten wątek, żeby stworzyć dla nas swoistą bibliotekę polecanych lekarzy! ✨ Wiem, że poszukiwanie przyczyn niepłodności bywa bardzo trudne, a na początku tej drogi zależy nam na trafieniu do odpowiedniego specjalisty, z którym nie zmarnujemy czasu i który pokieruje nas na właściwą diagnostykę. ❤️‍🔍

👇 Proszę, podzielcie się swoimi rekomendacjami! Możecie tu wrzucać polecenia:
    👩‍⚕️ ginekologów
    🦋 endokrynologów
    🏭 andrologów/urologów
    🌿 dietetyków klinicznych
    📚 innych specjalistów związanych z leczeniem niepłodności (damskiej i męskiej)

🏥 Ważne! Napiszcie, w jakim województwie i mieście przyjmuje polecany lekarz oraz jak przebiegała Wasza wizyta. Wasze doświadczenia mogą bardzo pomóc! ❤️ ✨

Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi i mam nadzieję, że ten wątek będzie pomocny dla wielu z nas! 💓

➡️ Dolnośląskie

➡️ Kujawsko-Pomorskie

➡️ Lubelskie

➡️ Lubuskie

➡️ Łódzkie

➡️ Małopolskie

Ginekolodzy:
    👩‍⚕️dr Marta Żabińska (Kraków)
    👩‍⚕️dr Anna Knafel (pierwsze prenatalne) (Kraków)
    👩‍⚕️ dr Justyna Komenda (Kraków)

Immunolog:
    🧑‍⚕️ dr Sydor (Kraków)

Endokrynolog:
    👩‍⚕️ dr Katarzyna Ożga-Piszczek (Kraków)
    Polecana w przypadku niepłodności i PCOS. Dokładna analiza wyników badań. Dobre dobranie leków i zwracanie uwagi na ważność diety itp.

Androlodzy/Urolodzy:
    🧑‍⚕️dr Tomasz Wiatr (Kraków)

➡️ Mazowieckie

Urolog/androlog:
    🧑‍⚕️ dr Wolski (Warszawa), w topce dla „ciężkich” przypadków ⬆️
    🧑‍⚕️dr Łukasz Kupis (Warszawa) - zwłaszcza w kontekście żylaków powrózka nasiennego, dr wykonuje też operacje w technice mikrochirurgi.

➡️ Opolskie

Ginekolodzy:
    🧑‍⚕️dr Ziętek - bardzo spokojny i z ogromną wiedzą. Wszystko dobrze tłumaczy. Zajmuje się leczeniem niepłodności przy szpitalu w Opolu i przyjmuje prywatnie w przychodni Femmina w Opolu.
    🧑‍⚕️dr Reichel (opolskie) - wspaniały, wnikliwy doktor. Wysłucha, doradzi, a jak potrzeba to ochrzani. Bardzo dokładnie robi wywiad i usg. Stara się znaleźć przyczynę, potrafi skierować dalej jeśli sam nie jest czegoś pewny.

➡️ Podkarpackie

➡️ Podlaskie

➡️ Pomorskie

Ginekolodzy:
    🧑‍⚕️ dr Grzegorz Piskulak (Gdynia) przyjmuje w Gdyni i jest ordynatorem w Kartuzach. W leczeniu niepłodności stawia na szybkie działania – po 3 miesiącach starań zleca badania i dostosowuje leczenie. Jest bardzo zaangażowany, nie zostawia pacjentki samej.

➡️ Śląskie

Ginekolodzy:
    👩‍⚕️ dr Krzysztof Kopiec (Rybnik)
    👩‍⚕️ dr Iwona Janosz (Ruda Śląska, Katowice)
    🧑‍⚕️ dr Tomasz Zieliński (Katowice)
    👩‍⚕️ dr Mirosława Mackiewicz (Katowice)
    👩‍⚕️ dr Katarzyna Korona (Katowice)

➡️ Świętokrzyskie

➡️ Warmińsko-Mazurskie

➡️ Wielkopolskie

Ginekolodzy:
    👩‍⚕️ dr Bocianowska (Poznań) do potwierdzenia
    🧑‍⚕️ dr Sitkowski (Poznań)

➡️ Zachodniopomorskie

Ginekolodzy:
    🧑‍⚕️dr. Dzięcielski (Koszalin) - duża wiedza, jest na czasie z nowymi metodami leczenia, ma świetne podejście do pacjentów i nie ignoruje problemów. Jeśli to poza jego możliwościami, kieruje do specjalistycznej kliniki. Przyjmuje prywatnie, ale robi też badania na NFZ w szpitalu.
    ___

Wrzucam też listę lekarzy, z którymi nasze doświadczenia nie były najlepsze. 🥲 Pamiętajcie jednak, że każdy przypadek jest inny, więc to, co nie pasowało nam, może odpowiadać innym. 😊 Lista powstała na podstawie opinii forumowiczek i może stanowić dla nas “red flagi” 🚩na które warto zwrócić uwagę. Temat lepiej poddać pod indywidualną weryfikację.

Ginekolodzy:

⁉️ dr. Wojniusz (u jednej z nas miał: problemy w interpretacji wyników, stwierdzał owu nawet jak jej na 100% nie było, nie zauważył poważnych problemów, które u innego lekarza od razu zostały zauważone i "zaopiekowane"

⁉️ dr Kłosowicz
    U jednej z nas, mimo docenienia wiedzy i kompetencji Pani Doktor, wizyta pozostawiła mieszane odczucia. Zabrakło życzliwego i otwartego podejścia, a sposób komunikacji wydawał się chwilami chłodny i sarkastyczny. Dało się odczuć dystans oraz brak pełnego wyjaśnienia problemu, co wpłynęło na odbiór wizyty jako mało empatycznej. Jednak nie można odmówić lekarce sporej wiedzy.

⁉️ poradnia leczenie niepłodności w szpitalu UCZKiN. Poczucie zmarnowania kilku miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 15:26

Matylda88, Galaxis, Darrika, Anka96, elektro96, Płotka, cysterka95, Olo323, Pacynka, Julia24 lubią tę wiadomość

10cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • Galaxis Ekspertka

Wysłany: 13 listopada, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachodniopomorskie, Koszalin:

Polecam ginekologa dr. Dzięcielskiego (od razu czuć, że ma wiedzę i że praca to też jego hobby, stara się być na czasie z nowymi lekami i metodami leczenia, dobre podejście do pacjenta, nie ignoruje problemów, a jak stwierdzi, że coś jest poza jego możliwościami jak np. poważne problemy z bezpłodnością, od razu kieruje do odpowiedniej kliniki. Przyjmuje prywatnie, ale pracuje też w szpitalu i w niektóre badania od razu przeprowadza swoim klientkom tam na NFZ takie jak drożność jajowodów, biocenoza itp.)

NIE polecam ginekolog dr. Wojniusz (bardzo słaba w interpretację wyników oraz stwierdzania owulacji, stwierdza owu nawet jak jej na 100% nie było, nie zauważa poważnych problemów, które u innego lekarza od razu zostały zauważone i "zaopiekowane")

♀️ '95
    16.10.2024 ⏸️(4 cs), beta 22,8 prog 13,11
    18.10.2024 beta 78,7 prog 19,43
    22.10.2024 beta 330,4 prog 17,74
    31.10.2024 beta 12869,7 prog 18,68
    12.11.2024 jest serduszko ❤️

preg.png
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie przyjmę jakieś polecenia w Poznaniu 🥹 jestem w trakcie poszukiwania i zmiany lekarza na jakiegoś naprawdę dobrego

Chochlik12, Olo323 lubią tę wiadomość

27 i 29 lat <3

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

10/24 Ovitrelle ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle ⏰
    nowy cykl od 30.10
    Aromek 2-6 dc 2x1 tabletka + 2 tabletki dodatkowo w 10 dc

6.11 8dc monitoring - lewy jajnik obraz policystyczny, w prawym jajniku dwa pecherzyki 8 i 9 mm
    12.11 🥚
    18.11 Ovitrelle już wypłukany (bialutki test)
    22.11 🔜 testowanie

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.98
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.7
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy chcemy też pisać niepolecanych lekarzy? 🫣
    Taka lista byłaby super, ale trochę się obawiam to robić, hahaha, ja myślicie?

Kirby lubi tę wiadomość

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26

• Milagro ❤️‍🩹 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Ja chętnie przyjmę jakieś polecenia w Poznaniu 🥹 jestem w trakcie poszukiwania i zmiany lekarza na jakiegoś naprawdę dobrego
    Moja gin wspominała mi o dr Bocianowskiej w Poznaniu.

Finch11 lubi tę wiadomość

2007 naturals 11 tydz 💔
    2022 start w klinice
    2023 1IUI 6 tydz 💔 / 2-4IUI 👎👎👎
    Decyzja o IVF:
    I IVF ❄️❄️❄️❄️ -> po PGT-A zostają ❄️❄️
    03.24 FET 5.1.1👎
    08.24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 1❄️
    11.24 histeroskopia - adenomioza głęboko naciekająca, liczne zrosty, przewlekłe zapalenie endometrium🤯 histopatologia ⏳️ ponowne CD138 ⏳️
    🔜 diphereline
    Adenomioza, MTHFR hetero, PAI hetero, CD138 ✔️, CD56 ✔️, receptywność endo (przesunięte okno implantacyjne), kariotyp ✔️, MUCHa ✔️
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodałam przestrzeń na górze na antypolecajki 🙈
    Mam nadzieję, że ładnie to ujęłam. 😄

grazka0022 lubi tę wiadomość

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26

• onalola Ekspertka

Wysłany: 13 listopada, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraków
    Ginekolog
    Marta Żabińska
    Od prenatalnych Anna Knafel
    Przyjmują w tym samym budynku

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Pregna start
    Wit D 2 000 j
    Pregna DHA
    Magnez
  • Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Śląsk: Rybnik, ginekolog Dr. Krzysztof Kopiec.

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓

Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małopolskie - Kraków

👩🏻‍⚕️Ginekolog - dr Justyna Komenda
    Bardzo konkretne podejście, dokładna analiza wyników badań i zlecenie wszystkich innych potrzebnych, sugestie odnośnie suplementacji. Do tego luźna atmosfera bez żadnego stresu. Zawsze wszystko dobrze tłumaczy jednocześnie nie patrząc na pacjentkę "z góry" ;)

🦋 Endokrynolog - dr Katarzyna Ożga-Piszczek
    Specjalizuje się w niepłodności i PCOS. Dokładna analiza wyników badań. Dobre dobranie leków i nie przepisywanie ich tam gdzie da się uniknąć lub poprawić jakiś parametr dietą 😊 dała mi też cenne wskazówki odnośnie stymulacji do skonsultowania z ginekologiem. Też bardzo miła atmosfera i dokładne tłumaczenie, nie czułam się tylko kolejnym pacjentem w kolejce :)

z antypolecajek - 👩🏻‍⚕️ dr Kłosowicz (wiem, kontrowersyjna opinia ;) )
    Absolutnie nie neguję wiedzy pani doktor, bo widać że wciąż stara się doszkalać i być na bieżąco, więc pod tym względem nie chcę wrzucać zastrzeżeń. Byłam u niej na wizycie 3 razy. Za każdym była bardzo niemiła, czasem miałam wrażenie że wręcz sarkastyczna. Wyraźnie czuć traktowanie z góry i osobiście na wizycie nie doświadczyłam ani odrobiny dokładnego tłumaczenia i przyjaznego podejścia, które widać na Instagramie ;) aczkolwiek pozytywnych opinii jest mnóstwo, doktor pomogła naprawdę wielu osobom. Nie wiem dlaczego tak było podczas moich wizyt, ale po prostu zraziła mnie do siebie.

Karolove lubi tę wiadomość

👫 29 & 29
    PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

- 1 cs -
    LUF
    - 2 cs -
    lametta + ovitrelle
    potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
    - 3 cs -
    lametta + ovitrelle ❌
    - 4 cs- 🤞🏻

badania I etapu ✅ 🔜seminogram
    ferrytyna do podwyższenia

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • Sol35 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woj śląskie: Ruda Śląska ginekolog Iwona Janosz ❤️ (przyjmuje też w klinice w Katowicach).
    Pani Doktor na opinię lekarza od trudnych przypadków i Anioła. Ja to mogę potwierdzić na swoim przypadku.
    Na czasie z wiedzą, wszechstronną nie tylko ginekologiczną, patrzy na całokształt stanu zdrowia. Dokładna i nie lekceważy nawet najmniejszej rzeczy która jej się nie spodoba. Tłumaczy wszystko dokładnie a jednocześnie pełna ciepła i empatii.
    Mogę również polecić lekarzy z którymi miałam do czynienia leżąc na patologii ciąży w UCK w Katowicach: doktor Tomasz Zieliński, doktor Mirosława Mackiewicz i doktor Katarzyna Korona (u niej byłam kilka razy na wizytach kontrolnych).

"Jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
    Ja o twe zdrowie najgoręcej proszę,
    Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
    Ty cały mój świat, a ja.... Twoja mama"

Marta (36+5 tc) ur. 8.05.2024r, 2600 g i 48 cm.

39l
    Hashimoto,
    nadkrzepliwość (VR2, MTHFR, PAI)
    brak kirów implantacyjnych,
    nawracające polipy endometrialne,
    niedrożny prawy jajowód.

07.2021 - puste jajo
    06.2022 i 10.2022 - (7/8 tc) 💔💔👼🏻👼🏻
    03.2023 - (7/8 tc) 💔👼🏻
    09.2023 -> 🌈niespodzianka z niedrożnej strony
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam dr Sitkowskiego w Poznaniu. Prowadził nasze leczenie, robił mi histeroskopie, prowadził ciążę, w tym badania prenatalne (ma certyfikat), uchronił przed porodem przedwczesnym i na koniec był przy porodzie. Bardzo empatyczny i profesjonalny, z dużą wiedzą, mam nadzieję, że uda nam się teraz z rodzeństwem pod opieką doktora :)

Urologa polecę w Warszawie, dr Wolskiego, konsultował dwa razy męża i mąż był zadowolony z przebiegu wizyt.

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png
    Gustaw - 07.06.2023❤️❤️❤️
    39+3, 3690g/56cm

06.10.22 ⏸️❤️🙏

08.22 histeroskopia - stan zapalny endo (cd138; cd56) - doxycyclina + metronidazol
    IUI 08.22 odwołane
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 odwołane
    IUI 04.22👎
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Małopolskie - Kraków

Bardzo konkretne podejście, dokładna analiza wyników badań i zlecenie wszystkich innych potrzebnych, sugestie odnośnie suplementacji. Do tego luźna atmosfera bez żadnego stresu. Zawsze wszystko dobrze tłumaczy jednocześnie nie patrząc na pacjentkę "z góry" ;)

Specjalizuje się w niepłodności i PCOS. Dokładna analiza wyników badań. Dobre dobranie leków i nie przepisywanie ich tam gdzie da się uniknąć lub poprawić jakiś parametr dietą 😊 dała mi też cenne wskazówki odnośnie stymulacji do skonsultowania z ginekologiem. Też bardzo miła atmosfera i dokładne tłumaczenie, nie czułam się tylko kolejnym pacjentem w kolejce :)

Absolutnie nie neguję wiedzy pani doktor, bo widać że wciąż stara się doszkalać i być na bieżąco, więc pod tym względem nie chcę wrzucać zastrzeżeń. Byłam u niej na wizycie 3 razy. Za każdym była bardzo niemiła, czasem miałam wrażenie że wręcz sarkastyczna. Wyraźnie czuć traktowanie z góry i osobiście na wizycie nie doświadczyłam ani odrobiny dokładnego tłumaczenia i przyjaznego podejścia, które widać na Instagramie ;) aczkolwiek pozytywnych opinii jest mnóstwo, doktor pomogła naprawdę wielu osobom. Nie wiem dlaczego tak było podczas moich wizyt, ale po prostu zraziła mnie do siebie.

Ooo, z doktor Kłosiewicz to mnie zaskoczyłaś :D obserwuję ją na insta i wydaje się być na maxa kochana 😂

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol35 wrote:
    Woj śląskie: Ruda Śląska ginekolog Iwona Janosz ❤️ (przyjmuje też w klinice w Katowicach).
    Pani Doktor na opinię lekarza od trudnych przypadków i Anioła. Ja to mogę potwierdzić na swoim przypadku.
    Na czasie z wiedzą, wszechstronną nie tylko ginekologiczną, patrzy na całokształt stanu zdrowia. Dokładna i nie lekceważy nawet najmniejszej rzeczy która jej się nie spodoba. Tłumaczy wszystko dokładnie a jednocześnie pełna ciepła i empatii.
    Mogę również polecić lekarzy z którymi miałam do czynienia leżąc na patologii ciąży w UCK w Katowicach: doktor Tomasz Zieliński, doktor Mirosława Mackiewicz i doktor Katarzyna Korona (u niej byłam kilka razy na wizytach kontrolnych).

A z tego polecenia z chęcią skorzystam wkrótce! 😍
    Szukam swojego ginekologa od zawsze, z chęcią odwiedzę Panią doktor 🧑‍⚕️

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26

• natkax98 Nowa

Wysłany: 13 listopada, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomorskie, Trójmiasto

Osobiście mogę polecić dr Grzegorza Piskulaka. Przyjmuje w Gdyni, jest ordynatorem w Kartuzach.
    Wiele razy mi pomógł, aktualnie u niego walczę o ciążę. Nie zostawia Cię samej sobie, robi wszystko żebyś w ciążę zaszła, nie ma problemu jeśli trzeba wykonać jakiś zabieg (ja miałam ogromnego polipa endo, i usuwałam go na oddziale w Kartuzach, bardzo sobie chwalę). U doktora nie ma starania rok o ciążę i wtedy wdrożenie leczenia, tylko po 3 miesiącach kontrola i zleca badania. U nas akurat po 3 miesiącach dopiero wyszła dobra jakość nasienia, więc dał nam jeszcze 2 cykle, jak się nie uda to robimy drożność.
    Naprawdę polecam bardzo!

Julia24 lubi tę wiadomość

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Ooo, z doktor Kłosiewicz to mnie zaskoczyłaś :D obserwuję ją na insta i wydaje się być na maxa kochana 😂

No w postach jest wręcz taka słodka 😅 też byłam zaskoczona niestety...

👫 29 & 29
    PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

- 1 cs -
    LUF
    - 2 cs -
    lametta + ovitrelle
    potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
    - 3 cs -
    lametta + ovitrelle ❌
    - 4 cs- 🤞🏻

badania I etapu ✅ 🔜seminogram
    ferrytyna do podwyższenia

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My polecamy z andrologów w Warszawie dr Łukasza Kupisa. Zwłaszcza w kontekście żylaków powrózka nasiennego, bo dr wykonuje też operacje w technice mikrochirurgi.

Z antypolecajek: generalnie poradnia leczenie niepłodności w szpitalu UCZKiN. Widziałam tam chyba 3 ginekologów i mam ogromne poczucie zmarnowania kilku miesięcy

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
    FET w listopadzie?
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za Wasze polecenia! ♥️
    Ładnie się uzupełnia ta lista! 🥰💪🤯

A co z Dolnośląskie,Kujawsko-Pomorskie, Lubelskie, Lubuskie, Łódzkie, Opolskie, Podkarpackie, Podlaskie, Świętokrzyskie, Warmińsko-Mazurskie?
    Średnio tam z specjalistami? 🤔

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26

• Sol35 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    A z tego polecenia z chęcią skorzystam wkrótce! 😍
    Szukam swojego ginekologa od zawsze, z chęcią odwiedzę Panią doktor 🧑‍⚕️

Wszystkim będę polecać Panią doktor :) Po każdej wizycie u niej wychodziłam dużo spokojniejsza. A jeszcze tylko dla wyjaśnienia dodam, że zaczęłam do niej chodzić jakoś w czerwcu 2023r, wcześniej chodziłam do innego lekarza, a zmieniłam tylko dlatego że odniosłam wrażenie, że Panu doktorowi po prostu brakło już pomysłu co zrobić w moim przypadku. Chciałam zobaczyć co powie inny lekarz i tak zostałam u doktor Janosz.
    Terminy do niej niestety są odległe, ale można sprawdzać na znanym lekarzu, bo czasem się coś zwalnia.

Aaaa z innych specjalistów to polecam immunologa doktora Sydora z Krakowa.

"Jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
    Ja o twe zdrowie najgoręcej proszę,
    Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
    Ty cały mój świat, a ja.... Twoja mama"

Marta (36+5 tc) ur. 8.05.2024r, 2600 g i 48 cm.

39l
    Hashimoto,
    nadkrzepliwość (VR2, MTHFR, PAI)
    brak kirów implantacyjnych,
    nawracające polipy endometrialne,
    niedrożny prawy jajowód.

07.2021 - puste jajo
    06.2022 i 10.2022 - (7/8 tc) 💔💔👼🏻👼🏻
    03.2023 - (7/8 tc) 💔👼🏻
    09.2023 -> 🌈niespodzianka z niedrożnej strony
  • Kinia92 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog
    dr Ziętek (opolskie) - bardzo spokojny i z ogromną wiedzą. Wszystko dobrze tłumaczy. Zajmuje się leczeniem niepłodności przy szpitalu w Opolu i przyjmuje prywatnie w przychodni Femmina w Opolu.
    dr Reichel (opolskie) - wspaniały, wnikliwy doktor. Wysłucha, doradzi, a jak potrzeba to ochrzani 😅. Bardzo dokładnie robi wywiad i usg. Stara się znaleźć przyczynę, potrafi skierować dalej jeśli sam nie jest czegoś pewny.

12 cs 👶

02.2020 👧
    08.2021 👼

03.2024
    LH 12,6
    FSH 10,4
    AMH 0,53

10.2024
    AMH 0,211
    FSH 13,10
    Lh 9,43
    Badania na pasożyty - czysto ✅

05.2024 dieta i zmiana supli

07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
    09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
    12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86

Duphaston 2x1, acard 75
    25.11.2024 wizyta 🤞

preg.png
  • Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Małopolskie - Kraków

Jestem w szoku! Doktor Klosowicz jest moim lekarzem od sierpnia i na każdej wizycie czuje sie wysłuchana, zrozumienia i dobrze zaopiekowana 💕
    Od razu zaczęliśmy działać ze stymulacja ze względu na endometriozę 3 st., która zdiagnozowała na pierwszej wizycie (poprzedni ginekolog mówił ze to niewielka torbiel i może sie wchłonie, mam sie nie przejmować j starać 🫣)
    Jak dla mnie Pani doktor zawsze miła, uśmiechnięta i potrafi dodać otuchy, ufam jej w 100% ❣️

Endometrioza 🦠
    AMH 4,45

Stymulacja
    Lametta + 💉 Orvitelle / Zivafert + Duphaston

❌1cs - lametta + Orvitelle pęcherzyk nie pękł, cykl bezowulacyjny
    ❌2cs - lametta + (2 x 💉bemfola) + Orvitelle pęcherzyk niby pęknięty ale zrobiła się torbiel krwotoczna
    ❌3cs - lametta + ( 6 x gonal-f 50j.m.) + Zivafert + ganopeptyl, pęcherzyk pękł
    🦋4cs lametta + NAC 1800mg
    20.11 pęcherzyk 18mm
    23.11 Zivafert + ganopeptyl
    6.12 Testuje ! 🎅🏼
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ