Polecani lekarze na drodze do rodzicielstwa 👩⚕️ 🩺 – mapa rekomendacji 🗺️ ❤️
-
❤️ Hej dziewczyny! ❤️
Tworzę ten wątek, żeby stworzyć dla nas swoistą bibliotekę polecanych lekarzy! ✨ Wiem, że poszukiwanie przyczyn niepłodności bywa bardzo trudne, a na początku tej drogi zależy nam na trafieniu do odpowiedniego specjalisty, z którym nie zmarnujemy czasu i który pokieruje nas na właściwą diagnostykę. ❤️🔍
👇 Proszę, podzielcie się swoimi rekomendacjami! Możecie tu wrzucać polecenia:
👩⚕️ ginekologów
🦋 endokrynologów
🏭 andrologów/urologów
🌿 dietetyków klinicznych
📚 innych specjalistów związanych z leczeniem niepłodności (damskiej i męskiej)
🏥 Ważne! Napiszcie, w jakim województwie i mieście przyjmuje polecany lekarz oraz jak przebiegała Wasza wizyta. Wasze doświadczenia mogą bardzo pomóc! ❤️ ✨
Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi i mam nadzieję, że ten wątek będzie pomocny dla wielu z nas! 💓
➡️ Dolnośląskie
➡️ Kujawsko-Pomorskie
➡️ Lubelskie
➡️ Lubuskie
➡️ Łódzkie
➡️ Małopolskie
Ginekolodzy:
👩⚕️dr Marta Żabińska (Kraków)
👩⚕️dr Anna Knafel (pierwsze prenatalne) (Kraków)
👩⚕️ dr Justyna Komenda (Kraków)
Immunolog:
🧑⚕️ dr Sydor (Kraków)
Endokrynolog:
👩⚕️ dr Katarzyna Ożga-Piszczek (Kraków)
Polecana w przypadku niepłodności i PCOS. Dokładna analiza wyników badań. Dobre dobranie leków i zwracanie uwagi na ważność diety itp.
Androlodzy/Urolodzy:
🧑⚕️dr Tomasz Wiatr (Kraków)
➡️ Mazowieckie
Urolog/androlog:
🧑⚕️ dr Wolski (Warszawa), w topce dla „ciężkich” przypadków ⬆️
🧑⚕️dr Łukasz Kupis (Warszawa) - zwłaszcza w kontekście żylaków powrózka nasiennego, dr wykonuje też operacje w technice mikrochirurgi.
➡️ Opolskie
Ginekolodzy:
🧑⚕️dr Ziętek - bardzo spokojny i z ogromną wiedzą. Wszystko dobrze tłumaczy. Zajmuje się leczeniem niepłodności przy szpitalu w Opolu i przyjmuje prywatnie w przychodni Femmina w Opolu.
🧑⚕️dr Reichel (opolskie) - wspaniały, wnikliwy doktor. Wysłucha, doradzi, a jak potrzeba to ochrzani. Bardzo dokładnie robi wywiad i usg. Stara się znaleźć przyczynę, potrafi skierować dalej jeśli sam nie jest czegoś pewny.
➡️ Podkarpackie
➡️ Podlaskie
➡️ Pomorskie
Ginekolodzy:
🧑⚕️ dr Grzegorz Piskulak (Gdynia) przyjmuje w Gdyni i jest ordynatorem w Kartuzach. W leczeniu niepłodności stawia na szybkie działania – po 3 miesiącach starań zleca badania i dostosowuje leczenie. Jest bardzo zaangażowany, nie zostawia pacjentki samej.
➡️ Śląskie
Ginekolodzy:
👩⚕️ dr Krzysztof Kopiec (Rybnik)
👩⚕️ dr Iwona Janosz (Ruda Śląska, Katowice)
🧑⚕️ dr Tomasz Zieliński (Katowice)
👩⚕️ dr Mirosława Mackiewicz (Katowice)
👩⚕️ dr Katarzyna Korona (Katowice)
➡️ Świętokrzyskie
➡️ Warmińsko-Mazurskie
➡️ Wielkopolskie
Ginekolodzy:
👩⚕️ dr Bocianowska (Poznań) do potwierdzenia
🧑⚕️ dr Sitkowski (Poznań)
➡️ Zachodniopomorskie
Ginekolodzy:
🧑⚕️dr. Dzięcielski (Koszalin) - duża wiedza, jest na czasie z nowymi metodami leczenia, ma świetne podejście do pacjentów i nie ignoruje problemów. Jeśli to poza jego możliwościami, kieruje do specjalistycznej kliniki. Przyjmuje prywatnie, ale robi też badania na NFZ w szpitalu.
___
Wrzucam też listę lekarzy, z którymi nasze doświadczenia nie były najlepsze. 🥲 Pamiętajcie jednak, że każdy przypadek jest inny, więc to, co nie pasowało nam, może odpowiadać innym. 😊 Lista powstała na podstawie opinii forumowiczek i może stanowić dla nas “red flagi” 🚩na które warto zwrócić uwagę. Temat lepiej poddać pod indywidualną weryfikację.
Ginekolodzy:
⁉️ dr. Wojniusz (u jednej z nas miał: problemy w interpretacji wyników, stwierdzał owu nawet jak jej na 100% nie było, nie zauważył poważnych problemów, które u innego lekarza od razu zostały zauważone i "zaopiekowane"
⁉️ dr Kłosowicz
U jednej z nas, mimo docenienia wiedzy i kompetencji Pani Doktor, wizyta pozostawiła mieszane odczucia. Zabrakło życzliwego i otwartego podejścia, a sposób komunikacji wydawał się chwilami chłodny i sarkastyczny. Dało się odczuć dystans oraz brak pełnego wyjaśnienia problemu, co wpłynęło na odbiór wizyty jako mało empatycznej. Jednak nie można odmówić lekarce sporej wiedzy.
⁉️ poradnia leczenie niepłodności w szpitalu UCZKiN. Poczucie zmarnowania kilku miesięcy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 15:26
Matylda88, Galaxis, Darrika, Anka96, elektro96, Płotka, cysterka95, Olo323, Pacynka, Julia24 lubią tę wiadomość
10cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
Zachodniopomorskie, Koszalin:
Polecam ginekologa dr. Dzięcielskiego (od razu czuć, że ma wiedzę i że praca to też jego hobby, stara się być na czasie z nowymi lekami i metodami leczenia, dobre podejście do pacjenta, nie ignoruje problemów, a jak stwierdzi, że coś jest poza jego możliwościami jak np. poważne problemy z bezpłodnością, od razu kieruje do odpowiedniej kliniki. Przyjmuje prywatnie, ale pracuje też w szpitalu i w niektóre badania od razu przeprowadza swoim klientkom tam na NFZ takie jak drożność jajowodów, biocenoza itp.)
NIE polecam ginekolog dr. Wojniusz (bardzo słaba w interpretację wyników oraz stwierdzania owulacji, stwierdza owu nawet jak jej na 100% nie było, nie zauważa poważnych problemów, które u innego lekarza od razu zostały zauważone i "zaopiekowane") -
Ja chętnie przyjmę jakieś polecenia w Poznaniu 🥹 jestem w trakcie poszukiwania i zmiany lekarza na jakiegoś naprawdę dobrego
Chochlik12, Olo323 lubią tę wiadomość
27 i 29 lat
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
10/24 Ovitrelle ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle ⏰
nowy cykl od 30.10
Aromek 2-6 dc 2x1 tabletka + 2 tabletki dodatkowo w 10 dc
6.11 8dc monitoring - lewy jajnik obraz policystyczny, w prawym jajniku dwa pecherzyki 8 i 9 mm
12.11 🥚
18.11 Ovitrelle już wypłukany (bialutki test)
22.11 🔜 testowanie
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.98
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -
Czy chcemy też pisać niepolecanych lekarzy? 🫣
Taka lista byłaby super, ale trochę się obawiam to robić, hahaha, ja myślicie?Kirby lubi tę wiadomość
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
Finch11 wrote:Ja chętnie przyjmę jakieś polecenia w Poznaniu 🥹 jestem w trakcie poszukiwania i zmiany lekarza na jakiegoś naprawdę dobrego
Finch11 lubi tę wiadomość
2007 naturals 11 tydz 💔
2022 start w klinice
2023 1IUI 6 tydz 💔 / 2-4IUI 👎👎👎
Decyzja o IVF:
I IVF ❄️❄️❄️❄️ -> po PGT-A zostają ❄️❄️
03.24 FET 5.1.1👎
08.24 FET 5.2.2 cb 💔
II IVF 1❄️
11.24 histeroskopia - adenomioza głęboko naciekająca, liczne zrosty, przewlekłe zapalenie endometrium🤯 histopatologia ⏳️ ponowne CD138 ⏳️
🔜 diphereline
Adenomioza, MTHFR hetero, PAI hetero, CD138 ✔️, CD56 ✔️, receptywność endo (przesunięte okno implantacyjne), kariotyp ✔️, MUCHa ✔️ -
Dodałam przestrzeń na górze na antypolecajki 🙈
Mam nadzieję, że ładnie to ujęłam. 😄grazka0022 lubi tę wiadomość
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
Hej Śląsk: Rybnik, ginekolog Dr. Krzysztof Kopiec.Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny ❓❓❓
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian,zioła Ojca Sroki -
Małopolskie - Kraków
👩🏻⚕️Ginekolog - dr Justyna Komenda
Bardzo konkretne podejście, dokładna analiza wyników badań i zlecenie wszystkich innych potrzebnych, sugestie odnośnie suplementacji. Do tego luźna atmosfera bez żadnego stresu. Zawsze wszystko dobrze tłumaczy jednocześnie nie patrząc na pacjentkę "z góry"
🦋 Endokrynolog - dr Katarzyna Ożga-Piszczek
Specjalizuje się w niepłodności i PCOS. Dokładna analiza wyników badań. Dobre dobranie leków i nie przepisywanie ich tam gdzie da się uniknąć lub poprawić jakiś parametr dietą 😊 dała mi też cenne wskazówki odnośnie stymulacji do skonsultowania z ginekologiem. Też bardzo miła atmosfera i dokładne tłumaczenie, nie czułam się tylko kolejnym pacjentem w kolejce
z antypolecajek - 👩🏻⚕️ dr Kłosowicz (wiem, kontrowersyjna opinia )
Absolutnie nie neguję wiedzy pani doktor, bo widać że wciąż stara się doszkalać i być na bieżąco, więc pod tym względem nie chcę wrzucać zastrzeżeń. Byłam u niej na wizycie 3 razy. Za każdym była bardzo niemiła, czasem miałam wrażenie że wręcz sarkastyczna. Wyraźnie czuć traktowanie z góry i osobiście na wizycie nie doświadczyłam ani odrobiny dokładnego tłumaczenia i przyjaznego podejścia, które widać na Instagramie aczkolwiek pozytywnych opinii jest mnóstwo, doktor pomogła naprawdę wielu osobom. Nie wiem dlaczego tak było podczas moich wizyt, ale po prostu zraziła mnie do siebie.Karolove lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Woj śląskie: Ruda Śląska ginekolog Iwona Janosz ❤️ (przyjmuje też w klinice w Katowicach).
Pani Doktor na opinię lekarza od trudnych przypadków i Anioła. Ja to mogę potwierdzić na swoim przypadku.
Na czasie z wiedzą, wszechstronną nie tylko ginekologiczną, patrzy na całokształt stanu zdrowia. Dokładna i nie lekceważy nawet najmniejszej rzeczy która jej się nie spodoba. Tłumaczy wszystko dokładnie a jednocześnie pełna ciepła i empatii.
Mogę również polecić lekarzy z którymi miałam do czynienia leżąc na patologii ciąży w UCK w Katowicach: doktor Tomasz Zieliński, doktor Mirosława Mackiewicz i doktor Katarzyna Korona (u niej byłam kilka razy na wizytach kontrolnych).Chochlik12 lubi tę wiadomość
"Jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Ty cały mój świat, a ja.... Twoja mama"
Marta (36+5 tc) ur. 8.05.2024r, 2600 g i 48 cm.
39l
Hashimoto,
nadkrzepliwość (VR2, MTHFR, PAI)
brak kirów implantacyjnych,
nawracające polipy endometrialne,
niedrożny prawy jajowód.
07.2021 - puste jajo
06.2022 i 10.2022 - (7/8 tc) 💔💔👼🏻👼🏻
03.2023 - (7/8 tc) 💔👼🏻
09.2023 -> 🌈niespodzianka z niedrożnej strony -
Ja polecam dr Sitkowskiego w Poznaniu. Prowadził nasze leczenie, robił mi histeroskopie, prowadził ciążę, w tym badania prenatalne (ma certyfikat), uchronił przed porodem przedwczesnym i na koniec był przy porodzie. Bardzo empatyczny i profesjonalny, z dużą wiedzą, mam nadzieję, że uda nam się teraz z rodzeństwem pod opieką doktora
Urologa polecę w Warszawie, dr Wolskiego, konsultował dwa razy męża i mąż był zadowolony z przebiegu wizyt.Olo323 lubi tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:Małopolskie - Kraków
Bardzo konkretne podejście, dokładna analiza wyników badań i zlecenie wszystkich innych potrzebnych, sugestie odnośnie suplementacji. Do tego luźna atmosfera bez żadnego stresu. Zawsze wszystko dobrze tłumaczy jednocześnie nie patrząc na pacjentkę "z góry"
Specjalizuje się w niepłodności i PCOS. Dokładna analiza wyników badań. Dobre dobranie leków i nie przepisywanie ich tam gdzie da się uniknąć lub poprawić jakiś parametr dietą 😊 dała mi też cenne wskazówki odnośnie stymulacji do skonsultowania z ginekologiem. Też bardzo miła atmosfera i dokładne tłumaczenie, nie czułam się tylko kolejnym pacjentem w kolejce
Absolutnie nie neguję wiedzy pani doktor, bo widać że wciąż stara się doszkalać i być na bieżąco, więc pod tym względem nie chcę wrzucać zastrzeżeń. Byłam u niej na wizycie 3 razy. Za każdym była bardzo niemiła, czasem miałam wrażenie że wręcz sarkastyczna. Wyraźnie czuć traktowanie z góry i osobiście na wizycie nie doświadczyłam ani odrobiny dokładnego tłumaczenia i przyjaznego podejścia, które widać na Instagramie aczkolwiek pozytywnych opinii jest mnóstwo, doktor pomogła naprawdę wielu osobom. Nie wiem dlaczego tak było podczas moich wizyt, ale po prostu zraziła mnie do siebie.
Ooo, z doktor Kłosiewicz to mnie zaskoczyłaś obserwuję ją na insta i wydaje się być na maxa kochana 😂10cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
Sol35 wrote:Woj śląskie: Ruda Śląska ginekolog Iwona Janosz ❤️ (przyjmuje też w klinice w Katowicach).
Pani Doktor na opinię lekarza od trudnych przypadków i Anioła. Ja to mogę potwierdzić na swoim przypadku.
Na czasie z wiedzą, wszechstronną nie tylko ginekologiczną, patrzy na całokształt stanu zdrowia. Dokładna i nie lekceważy nawet najmniejszej rzeczy która jej się nie spodoba. Tłumaczy wszystko dokładnie a jednocześnie pełna ciepła i empatii.
Mogę również polecić lekarzy z którymi miałam do czynienia leżąc na patologii ciąży w UCK w Katowicach: doktor Tomasz Zieliński, doktor Mirosława Mackiewicz i doktor Katarzyna Korona (u niej byłam kilka razy na wizytach kontrolnych).
A z tego polecenia z chęcią skorzystam wkrótce! 😍
Szukam swojego ginekologa od zawsze, z chęcią odwiedzę Panią doktor 🧑⚕️10cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
Pomorskie, Trójmiasto
Osobiście mogę polecić dr Grzegorza Piskulaka. Przyjmuje w Gdyni, jest ordynatorem w Kartuzach.
Wiele razy mi pomógł, aktualnie u niego walczę o ciążę. Nie zostawia Cię samej sobie, robi wszystko żebyś w ciążę zaszła, nie ma problemu jeśli trzeba wykonać jakiś zabieg (ja miałam ogromnego polipa endo, i usuwałam go na oddziale w Kartuzach, bardzo sobie chwalę). U doktora nie ma starania rok o ciążę i wtedy wdrożenie leczenia, tylko po 3 miesiącach kontrola i zleca badania. U nas akurat po 3 miesiącach dopiero wyszła dobra jakość nasienia, więc dał nam jeszcze 2 cykle, jak się nie uda to robimy drożność.
Naprawdę polecam bardzo!Julia24 lubi tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Ooo, z doktor Kłosiewicz to mnie zaskoczyłaś obserwuję ją na insta i wydaje się być na maxa kochana 😂
No w postach jest wręcz taka słodka 😅 też byłam zaskoczona niestety...👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
My polecamy z andrologów w Warszawie dr Łukasza Kupisa. Zwłaszcza w kontekście żylaków powrózka nasiennego, bo dr wykonuje też operacje w technice mikrochirurgi.
Z antypolecajek: generalnie poradnia leczenie niepłodności w szpitalu UCZKiN. Widziałam tam chyba 3 ginekologów i mam ogromne poczucie zmarnowania kilku miesięcyStarania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -
Dzięki dziewczyny za Wasze polecenia! ♥️
Ładnie się uzupełnia ta lista! 🥰💪🤯
A co z Dolnośląskie,Kujawsko-Pomorskie, Lubelskie, Lubuskie, Łódzkie, Opolskie, Podkarpackie, Podlaskie, Świętokrzyskie, Warmińsko-Mazurskie?
Średnio tam z specjalistami? 🤔10cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
Chochlik12 wrote:A z tego polecenia z chęcią skorzystam wkrótce! 😍
Szukam swojego ginekologa od zawsze, z chęcią odwiedzę Panią doktor 🧑⚕️
Wszystkim będę polecać Panią doktor Po każdej wizycie u niej wychodziłam dużo spokojniejsza. A jeszcze tylko dla wyjaśnienia dodam, że zaczęłam do niej chodzić jakoś w czerwcu 2023r, wcześniej chodziłam do innego lekarza, a zmieniłam tylko dlatego że odniosłam wrażenie, że Panu doktorowi po prostu brakło już pomysłu co zrobić w moim przypadku. Chciałam zobaczyć co powie inny lekarz i tak zostałam u doktor Janosz.
Terminy do niej niestety są odległe, ale można sprawdzać na znanym lekarzu, bo czasem się coś zwalnia.
Aaaa z innych specjalistów to polecam immunologa doktora Sydora z Krakowa.
Chochlik12 lubi tę wiadomość
"Jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Ty cały mój świat, a ja.... Twoja mama"
Marta (36+5 tc) ur. 8.05.2024r, 2600 g i 48 cm.
39l
Hashimoto,
nadkrzepliwość (VR2, MTHFR, PAI)
brak kirów implantacyjnych,
nawracające polipy endometrialne,
niedrożny prawy jajowód.
07.2021 - puste jajo
06.2022 i 10.2022 - (7/8 tc) 💔💔👼🏻👼🏻
03.2023 - (7/8 tc) 💔👼🏻
09.2023 -> 🌈niespodzianka z niedrożnej strony -
Ginekolog
dr Ziętek (opolskie) - bardzo spokojny i z ogromną wiedzą. Wszystko dobrze tłumaczy. Zajmuje się leczeniem niepłodności przy szpitalu w Opolu i przyjmuje prywatnie w przychodni Femmina w Opolu.
dr Reichel (opolskie) - wspaniały, wnikliwy doktor. Wysłucha, doradzi, a jak potrzeba to ochrzani 😅. Bardzo dokładnie robi wywiad i usg. Stara się znaleźć przyczynę, potrafi skierować dalej jeśli sam nie jest czegoś pewny.Chochlik12 lubi tę wiadomość
12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
05.2024 dieta i zmiana supli
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
Duphaston 2x1, acard 75
25.11.2024 wizyta 🤞
-
cysterka95 wrote:Małopolskie - Kraków
Absolutnie nie neguję wiedzy pani doktor, bo widać że wciąż stara się doszkalać i być na bieżąco, więc pod tym względem nie chcę wrzucać zastrzeżeń. Byłam u niej na wizycie 3 razy. Za każdym była bardzo niemiła, czasem miałam wrażenie że wręcz sarkastyczna. Wyraźnie czuć traktowanie z góry i osobiście na wizycie nie doświadczyłam ani odrobiny dokładnego tłumaczenia i przyjaznego podejścia, które widać na Instagramie aczkolwiek pozytywnych opinii jest mnóstwo, doktor pomogła naprawdę wielu osobom. Nie wiem dlaczego tak było podczas moich wizyt, ale po prostu zraziła mnie do siebie.
Jestem w szoku! Doktor Klosowicz jest moim lekarzem od sierpnia i na każdej wizycie czuje sie wysłuchana, zrozumienia i dobrze zaopiekowana 💕
Od razu zaczęliśmy działać ze stymulacja ze względu na endometriozę 3 st., która zdiagnozowała na pierwszej wizycie (poprzedni ginekolog mówił ze to niewielka torbiel i może sie wchłonie, mam sie nie przejmować j starać 🫣)
Jak dla mnie Pani doktor zawsze miła, uśmiechnięta i potrafi dodać otuchy, ufam jej w 100% ❣️Endometrioza 🦠
AMH 4,45
Stymulacja
Lametta + 💉 Orvitelle / Zivafert + Duphaston
❌1cs - lametta + Orvitelle pęcherzyk nie pękł, cykl bezowulacyjny
❌2cs - lametta + (2 x 💉bemfola) + Orvitelle pęcherzyk niby pęknięty ale zrobiła się torbiel krwotoczna
❌3cs - lametta + ( 6 x gonal-f 50j.m.) + Zivafert + ganopeptyl, pęcherzyk pękł
🦋4cs lametta + NAC 1800mg
20.11 pęcherzyk 18mm
23.11 Zivafert + ganopeptyl
6.12 Testuje ! 🎅🏼 -