X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no już owulki nie będziesz miała jak bierzesz tyle dupka a wykres jest bezowulacyjny więc tylko czekać na @... a jak tempke mierzysz?

no MArta poproś, powiedz,że się staracie a tabletki odstawiłaś i chcesz sprawdzić itp. :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powinna dać tym bardziej, że ona lubi wysyłać na różne badania albo na oddział hehe ;P

• Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie po obudzeniu (mam termometr przy łóżku) mierzę o 06:00 doustnie ;]

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak poznajesz Przedszkolanko, że wykres bezowulacyjny? :) bo dla mnie wszystko to czarna magia :D

sury_cat lubi tę wiadomość

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ja też nie wiem jak Ty to wiesz, przecież np. jeszcze może owulka być za dzień lub dwa?

Wysłany: 2 września 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zerknij u mnie :) po fazie niższych temperatur owulację przeważnie, bo nieraz są wyjątki poprzedza ok. 6 niskich temperatur po czym następuje skok o conajmniej 0,2 kreski i jeżeli temperatura rośnie oznacza przebytą prawdopodobną owulację (w 100% o przebytej stanowi tylko ciąża :P). Wykres wtedy jest jakby na dwa podzielone - niskie temperatury i wysokie a ta czerwona kreska u mnie to dzień owulacji.
    Bezowulacyjny jest wtedy gdy poziom temperatur jest stały i ciągły, brakuje skoku no i nie dzieli się jakby na dwie fazy.
    Ale nasze organizmy to niezbadane zjawiska i nieraz różne cuda się mogą zadziać :)
    u Ciebie moooże i by była jeszcze owulacja, bo masz długie cykle (zerknij na moje stare wykresy) ale po 1. bierzesz dupka którego się bierze po owulacji, a po 2. no jak taki progesteron był to tak jak Lena mówiła- owulacji brak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 14:41

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wyjaśnienie :*

Najlepsze jak robiłam wykresy 2 lata temu (NPR przed Ślubem) to miałam zarąbiste - książkowe i tak jak piszesz :)

a teraz to nie wiem o co biega :D

Yo, ale teraz nie badałam progesteronu - tylko w poprzednim cyklu :) Ale zapewne w tym też kapcie nie spadłyby z zachwytu hehee :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 14:46

f2w33e3k2hwnvdoc.png

Wysłany: 2 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie brałaś tabletek anty po tym?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    a nie brałaś tabletek anty po tym?

tabsów nie biorę już od kilku lat :)

Może stresy w pracy i z powodu sytuacji rodzinnej. Działo się w ciągu ostatniego roku - nie powiem ... :(

Jak będę miała kiedyś bebzona pełnego - to będzie może jakiś cud jak piszesz :)

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Anoosiak nie będzie tak źle! ;)

• Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że będzie dobrze :)

Tylko śmieszy mnie, że taka skomplikowana jestem :D eheheheheh :P

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anosiak tak jak Aga pisze, wykres wygląda na bezowulacyjny :( Samym dupkiem za wiele się nie zdziała, jak dla mnie powinien Cię postymulować Clostilbegytem z pełnym monitoringiem bo tak to ni w kij ni w oko :/ Obecnie mam dobrego gina w Gdyni gdybyś chciała ;-) Wczesniej rok chodziłam do innego ale jego czas sie skończył i teraz ten u którego jestem pasuje mi w 100% (jak na razie) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 15:12

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde z tymi chłopami to jednak jest... dzwoni mój P. i pyta czy mam coś w planie na obiad robić czy ma kombinować? nosz...zezloszczony.gif
    on ma dziś wolne siedzi w domu ja po całym dniu pracy będę w domu o 17 i jeszcze mam obiad gotować?!

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trza było powiedziec że jesz dziś na mieście a on niech sobie gotuje :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziałam mu, że to chyba jest pytanie retoryczne czyż nie? a on: no ale wolałem się upewnić krew mnie zaleje ;P

• Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Anosiak tak jak Aga pisze, wykres wygląda na bezowulacyjny :( Samym dupkiem za wiele się nie zdziała, jak dla mnie powinien Cię postymulować Clostilbegytem z pełnym monitoringiem bo tak to ni w kij ni w oko :/ Obecnie mam dobrego gina w Gdyni gdybyś chciała ;-) Wczesniej rok chodziłam do innego ale jego czas sie skończył i teraz ten u którego jestem pasuje mi w 100% (jak na razie) ;-)

Dzięki - a masz prywaciarza ?

Bo ja mam z Męża pracy ze SWISSMEDU pakiet i korzystam ...
    Poczekam na @ i wtedy będę molestować gina o pełny monitoring :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 15:18

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Surykatko ehhh aj bym za*** ;/

Ja bym zjadła na mieście i powiedziała, żeby sobie coś zrobił, to Ty będziesz później w domku :P

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie chodze do InviMedu do Rogozy (dokłądny monitoring cyklu z usg co dwa dni od 8dc kosztuje 120zł - za wszystkie wizyty) ;-) W Swissmedzie jest lekarz do którego wcześniej chodziłam, nie jest najgorszy ale po roku jednak wymagałam czegoś wiecej ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie tak nie potrafię ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boli @ boli.... buuuu ja chcę pod kołderkę ;(

Anooosiak86 lubi tę wiadomość

‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ