X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam z tym teraz styczność "na żywo" bo pracuję w urzędzie i wiele jest takich rodzin, że przychodzi kobieta ba dziewczyna bo ma ze 24 lata i ma 5 dzieci i każde dziecko ma inne nazwisko.... :/

• la Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co roku jest organizowana szlachetna paczka, bardzo wielu ludzi nie wysyła nic, bo pośród rodzin, które na prawdę potrzebują pomocy, są tacy, którzy jako uzasadnienie dlaczego powinno wybrać się ich wpisują, że dziecko chodzi do szkoły i dlatego nie mogą iść do pracy.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nic dziwnego..
    Dobra kochane ja uciekam :) będę wieczorkiem :) paaaa :)

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam się czujecie dziewczyny?

Widzę, że tematy zakupowe, my już wszystko gotowe mamy, brakuje tylko aptecznych rzeczy. Lepiej żeby moje dziecię jeszcze troszke w brzuchu posiedziało ale różnie to bywa :)

Surykatka wróciłaś jednak na forum :)

nxbhnwz.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka laski :)
    Dziś ciężki dzień w pracy bleeeeh ;/

Ale już w domku jestem - pranie wstawione, obiad na jutro się robi, więc mam chwilkę czasu dla siebie na kompie :)

Jak nastroje? :)

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf a ja porobiłam i zaraz się kąpać i siadam pod kocykiem bo zimno ;)

Patrzyłam dzisiaj na butelkę antykolkową tommee i chyba ją zamòwię :D do wizyty 10 dni! :o

A na kolacje tosty ;)

A jak Wam popołudnie minęło ? ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hEJ :) CHYBA wAS NIE NADROBIE HHMMMM napewno nieee... dziś dużo pracy na dworze miałam . Wczoraj miałam fatalny dzień, rozryczałam sie w .... kościele na mszy chrzcielnej, potem szliśmy na fontanne zobaczyć i siąść na ławeczce chwile i była tam matka obok nas z dziewczynką w wózku i patrzyła na mnie cały czas jej ogromnymi oczkami - pięknymi. i oczywiście zaś w ryk .... masakra była jakaś wczoraj . Ogólnie byłam mega smutna i przybita.

Co u Was ?
    Przedszkolanko kochana wysłałaś mi ten lek do męża może ? :)

to tak w ogromnym skrócie co u mnie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia doczekasz się i ty swojego bobaska już niedługo :) zaskoczy Cię w najmniej spodziewanym momencie, ale musisz w to głęboko wierzyć ! :)

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć niecierpliwa! wróciłam bo tęskniłam za Wami ;*
    Monia znam to dzisiaj do mnie do pracy przyszła petentka z 2 miesięcznym niemowlakiem, dużo nie brakowało, żebym jej go wyrwała z rąk i uciekła ;D
    uff dopiero w domku ale teściowa zrobiła schabowe czyta mi w myślach :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    Wy w ciąży to teraz każde święta będziecie przeżywać "bardziej", będą 100 razy bardziej magiczne, wyczekiwane, znów jak za dziecka :D gdyby się okazało, że jestem w ciąży, to będą cudowne święta, a kolejne - już z Maleństwem - najpiękniejsze! Jak dzidzia pierwszy raz zobaczy, dotknie, choinkę, śnieg, bombeczki, lampeczki - ten wzrok dziecka, ten jego uśmiech... i czujesz, że jesteś cholernie szczęśliwa, choćby nie wiem co! Tak to widzę :)
    ooo tak....

mam nawet nagranie z 1994 roku kiedy miałam półtora roku prawie i wujkowi zajebutałam brodę, a był przebrany za mikołaja, mina dzieci bezcenna :D :D :D

ale wszystko widać jak macam choinkę i się bawię bombkami itp :) rety to nie to samo co zdjęcia :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png

Wysłany: 8 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia tak,tak wysłałam priorytetem :) pisałam właśnie wcześniej :P
    wczoraj wszystkie taki dzień miały powiem Ci, ale ważne że już lepiej :)

no i Marta kulinarny orgazm przeżyła, bo schaboszczaka dostała :D

sury_cat lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    szybko, bo zaczęło mi się słabo robić to szybko pokupowałam i się zmyłam na powietrze :)

Monia tabletki w drodze <3

a mam pytanie do mamusiek- macie czasem mokre majtki/wkładki? Wybaczcie dosłowność, ale ze mnie od czasu do czasu jakby woda leciała... 1,5tyg.temu na wizycie wody były w porządku...
    ja mam dziś mokre... aż się zdziwiłam bo zawsze byla susza a dziś to bym z 10 razy zmieniła i nadal leje sie...

Wysłany: 8 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko ale woda czy śluz jakiś?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Dzięki za gratulacje:) Przywykłam do bycia Ciocią. matką nie będę pewnie, więc chociaż sobie pociociuję :)

Wykres mi szwankuje, czy któraś z Was (bo nie pamiętam), maila takie wysokie tempki w I fazie cyklu?

I zabawnie, progesteron mi w 5 dc wyszedł z fazy lutealnej a estradiol z fazy owulacyjnej.
    ja miałam 36, 40 nawet do 36,55 o ile dobrze paamiętam :) Witam złota jak się miewasz? ee tam nie gadaj głupotek :) będziesz mamą :* wzorową :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko ale woda czy śluz jakiś?
    pół na pół bardziej wodnisty jest... ciężko określić szczerze mówiąc. bo jak pójdę siusiu to wiadomo się wytrze człowiek itp ale normalnie leci... a wkładka albo biały śluz albo taki półprzezroczysty

Wysłany: 8 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak biały z wodą albo przezroczysty to spokojnie, ja to wodę dosłownie miałam wylaną :O ale później już nic :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Agusia widzialam na belly ze wyraziłas opinie o przewijakach :) napisze CI tu bo tam mi sie nie chce i nie mam ochoty :D
    ja mam tak samo jak TY...nie kupuje..niby to "tylko40-50zł" ale mozna to wydać na coś innego! My bedziemy mieć małego u siebie w sypialni gdzie mamy małzenskie lożko i tez nie widze potrzeby dodatkowego sprzetu w postaci przewijaka :D kupie podkłady i bede go przewijać na łóżku..zreszta wiele moich kolezanek tak robi...dla mnie niepotrzebne wydawanie kasy. to samo z wanienka, kupuje wkladke do naszej wanny zamiast osobnej wanienki :D
    u mnie siostry męża miały takie prześcieradełko z folią pod spodem i tylko tego używały :D bo z przewijaka potem i tak ci bd spieprzał... wszystko do czasu... :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak biały z wodą albo przezroczysty to spokojnie, ja to wodę dosłownie miałam wylaną :O ale później już nic :)
    eee luzik :D ja się nie przejmuje :D niech leci, najwyżej przy <3 bd fajniej hahah :D ponoć to norma... niektóre kobiety to ponoć jak normalnie wstają z kozetki od gina to im leci po nogach....... czytałam wielkrotnie, nie każda musi to mieć ale dużo takich opinii było :D więc u nas nie jest źle.. :D bo dopiero by było śmiesznie, wychodzę itp a tu jakbym się zesikała hahahha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak ten obiad to było coś... do teraz mi skóry nsa brzuchu brakuje tak się najadłam :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La od taka sprawiedliwośc, pisałam ci że te buraki idą na obiad i wydają jednorazowo 4 tysiące... szkoda gadać ;/
    flustrujące jest to strasznie, ale czego się nie zrobi dla dziecka? ;/
    Mam nadzieje że się uda bez in vitro, tzn bez kosztów z nim związanym...
    Lepiej by było wydać te pieniążki na łóżeczko itp ;/
    ehh ale prawda z tym że opiekuncze mają itp a na czarno robią i jeszcze dla samotnych matek dostaną a mieszkają z parnterami, wykorzystywanie na całego..
    a ty zapierdzielaj a oni dostaną kasę i tak za leżenie.

‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ