Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko śluz mam albo przezroczysty podobny do płodnego albo typowo biały ciążowy a tu normalnie majtki mokre jakbym wyprane założyła a co śmieszne, że tak po bokach bardziej :O

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spociłaś się może hahaha :) nie wiem Aga co to może być, maluszek kichnął ;P

Wysłany: 8 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Wpadłam do Was ciążówki, zapytać jak się macie :)

cześć Złota :) miło Cię widzieć :)
    mamy się dobrze :) wiadomo że zdarza nam się narzekać, no ale tak to już jest :P

a ja gratuluję zostania ciocią :D

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 8 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    spociłaś się może hahaha :) nie wiem Aga co to może być, maluszek kichnął ;P

no właśnie już też tak myślałam,ale to nie to :P
    haha i się osmarkał, no przecież to logiczne :P

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 8 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Middleton w drugiej ciąży i rzyga jak kot! :D

nick nieaktualny, mizzelka lubią tę wiadomość

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, ja nie wiem w ogóle jak mogłaś nie poznać smarków dziecka ;P
    hahaha a tak poważnie to nie wiem, ale spokojnie - na pewno nie wody :)

przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kate Middleton w drugiej ciąży i rzyga jak kot! :D

ło mądre dziecko się szykuje ;P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej, ale wiesz jakie to pocieszające? Sama się przekonasz :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia...mamy tak :) ja tez tak mam :) chodze non stop z wkładką, choć w domu staram sie nie zeby mi tam wszystko oddychało..wiec jak sie zmocze :D to zmieniam bielizne i już...ale to normalne :D nie przejmuj sie :)

ja ogarnełam chałupe, bo na week nie sprzatałam :D pościel na balkonie :D ciasto na placki jest wiec jestem wyrobiona :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcę rzygać jak kot na pustyni, mogę nawet wyrzygać wszystkie wnętrzności jeśli faktycznie od tego moje dziecko urodzi się zdrowe i mądre <3 wszystko dla Mojego Maleństwa <3

• Złota Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za gratulacje:) Przywykłam do bycia Ciocią. matką nie będę pewnie, więc chociaż sobie pociociuję :)

Wykres mi szwankuje, czy któraś z Was (bo nie pamiętam), maila takie wysokie tempki w I fazie cyklu?

I zabawnie, progesteron mi w 5 dc wyszedł z fazy lutealnej a estradiol z fazy owulacyjnej.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png

Wysłany: 8 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota a zawsze miałaś wyższe temperatury? Może tak masz,że masz wysokie poprostu :)
    ja widziałam Twoje wyniki, estradiol super ale właśnie nie łączyło się to z progesteronem :O a nie chcesz do gin z tymi wynikami iść?

a mamą będziesz i nie możesz mówić,że nie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 13:15

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Złota a zawsze miałaś wyższe temperatury? Może tak masz,że masz wysokie poprostu :)
    ja widziałam Twoje wyniki, estradiol super ale właśnie nie łączyło się to z progesteronem :O a nie chcesz do gin z tymi wynikami iść?

a mamą będziesz i nie możesz mówić,że nie!

No właśnie nie miałam, zazwyczaj dość nisko, ewentualnie góry i doliny (jednego dnia niższa, drugiego wyższa, ale zazwyczaj płasko). A z wynikami idę, ale dopiero 29 września, bo do tego czasu mąż musi zrobić badanie nasienia i z krwi to co dostał.

Pewnie nie będę, bo i mąż ma problemy i ja też, ale na razie wciąż próbuję, chociaż męczy mnie to psychicznie. Wiem jednak, ze bez leków ani maż nie będzie miał plemników ani ja jajek i to takie frustrujące:/

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia widzialam na belly ze wyraziłas opinie o przewijakach :) napisze CI tu bo tam mi sie nie chce i nie mam ochoty :D
    ja mam tak samo jak TY...nie kupuje..niby to "tylko40-50zł" ale mozna to wydać na coś innego! My bedziemy mieć małego u siebie w sypialni gdzie mamy małzenskie lożko i tez nie widze potrzeby dodatkowego sprzetu w postaci przewijaka :D kupie podkłady i bede go przewijać na łóżku..zreszta wiele moich kolezanek tak robi...dla mnie niepotrzebne wydawanie kasy. to samo z wanienka, kupuje wkladke do naszej wanny zamiast osobnej wanienki :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wanienkę będziemy mieli zabytkową jeszcze po moim małżonku, ale przewijaka też nie kupuję! nawet baldachimu do łóżeczka nie chcę bo to jednak trochę miejsca zabiera a okno zawsze można zasłonić jak słońce za bardzo pada :)

Wysłany: 8 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm, mi też skakała pamiętam...
    ale fajnie,że z całym kompletem idziecie badań, to stawia lekarza już przed faktem i wie co robić <no i a tak zrobiłam> :)

a będziecie, może dłużej to potrwa ale będziecie, bo będziecie cudownymi rodzicami :) a co do leków... to takie czasy, myślisz że nam się bez udało? Coś Ty... maż miał żylaki, laparoskopie! , antybiotyk no i fertimen, a ja oczywiście stymulowana bo jak się okazało owulacja która zawsze myślałam że jest, nie było ... tak więc, jeżeli leki mają pomóc to tylko się cieszyć :) i główka do góry :)

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 8 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wanienkę kupimy, bo mamy prysznic, całe szczęście nie są drogie :)
    przewijak zbędny, nigdy nie widziałam w rodzinie go i mi też niepotrzebny bo po co :O
    a baldachim to już w ogóle, nie w moim stylu i baaardzo zbędny :)

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Przedszkolanko za dobre słowo :)

przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie sie baldachim podoba ale tez nie kupie :D bo tylko siekurz zbiera i wszystko bedzie na małego leciec :)
    wogole nie kupuje zbednych rzeczy :) tam na belly widze ze wiekszośc sie przejełam pierwszym dzieckiem i kupują co moga a nie uzyją polowy :D no ale jak ich stać :)
    ja za cene przewijaka wole kupić młodemu buty czy cos :)

nick nieaktualny, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png

Wysłany: 8 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słowo słowem, ale dziecko się tak nie zrobi :P ciężka harówa to jest jak to mój mąż już później się śmiał :P a biedny po tej laparoskopii,obolały, miesiąc miał być bez <3 a tu nie ma lekko, bo CLO już brałam :D tak więc naprawdę, nie ma się co łamać, bo to najgorsze chyba, choć wiem że ciężko jest czasem...

aa i dla wszystkich, zawsze jak rano się budzicie to przed wstaniem pomyślcie sobie co dobrego Was czeka- nie wiem,jakieś zakupy czy mąż wraca szybciej, czy że weekend jutro- mi to pomaga dni przeżyć - zwłaszcza jak szkołe miałam haha :D

preg.png

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ ‹ 1132 1133 1134 1135 1136 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ