Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się załamywać tylko działać dalej ;-) A najlepiej nie myśleć o dziecku a kochac się kiedy macie na to ochotę - wychodzi na to, że większości z nas tak się udało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 16:24

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie każdy mi to mówi, że bez sensu jest tak planować ciąże, tylko działać co drugi dzień od końca okresu i powinno się udać :). A tobie długo zajęło zajście w ciążę ?:)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok ale cykli w których się staraliśmy to sześć - ten ostatni szczęśliwy. A wcale nie liczyłam dni wtedy ani nic nie planowałam, nie wiem nawet kiedy była owulacja. Po prostu kochaliśmy się co drugi, trzeci dzień ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu się podpiszę podwójnie pod słowami Livii.. ja tak samo zaszłam w ciąże kiedy miałam nawiecej pracy.. i bach :)
    a 3 cykle(z 12) miałam normalnie owulacje i prawie codziennie <3...
    wystarczyło odblokować się psychicznie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 16:29

livia30 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie na duchu podniosłyście trochę :) przestane się zamartwiać i zacznę działać od razu jak się skończy @. I mam nadzieję,że się uda.

mizzelka, livia30 lubią tę wiadomość

• zabcia 41 Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam niestety nieregularne cykla ostatni mial 32 dni ale byly i 3 tygodniowe i w tym momencie juz nie wiem sama bo jestem w 11 dc test owulacyjny pozytywny ale wczoraj sluz wodnisty dzis taki mleczny piersi bola , sutki wrazliwe , kluje lewy jajnik do tego mdlosci i juz sama nie wiem bo sluz taki rozciagliwy byl w 5 dc przy plamieniu , plamieniu sie skonczylo i w 6 dc kolo poludnia zaczelam brudzic troche krwi ale wiecej taki brunat e i sluz rozciagliwy i juz sama nie wiem co o tym sadzic . Co o tym sadzic i bo przytulanko bylo 5,7 ,9,10 dc jak myslicie jestem szansa ?

Żabcia41
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem coś o tabsach ... brałam 2,5 roku i już nigdy więcej... cykle 60 dniowe... a ostatnio musiałam wywoływać... ale podobno wg mojego gina na takich cyklach dobrze działa clo :) czego jestem przykładem.
    a udało się też w cyklu w którym planowałam już skrupulatnie następny bo ten spisałam na straty :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi :) wrote:
    Właśnie każdy mi to mówi, że bez sensu jest tak planować ciąże, tylko działać co drugi dzień od końca okresu i powinno się udać :). A tobie długo zajęło zajście w ciążę ?:)
    i nie wiadomo czy po tabsach masz wogóle owulki .. bo możesz miec tak jak ja , że nie miałam .. może idź do gin sprawdzić .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę cię nawet mnie nie strasz :(. Nie miałaś owulacji ? Podobno, że wszystko samo powinno do normy wrócić.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie strasze absolutnie tylko chce pomóc :) i nie chce żeby ktoś marnował czas :)
    najpierw bym szła sprawdzić czy masz owu.. jeśli tak to bym dąła na luz :) życzę Ci jak najlepiej ale jak czytam, że któraś ma długaśne cykle, wywoływane bo okres nie chce przyjść to z reguły są problemy z owulką. Ale na to cą cudowne leki np clo które ją pięknie wywołują :) naprawde.... byłam 2 cykle na clo .. i z drugim sie udało... nawet z gorszym nasieniem .. :) a podobno mialiśmy szanse tylko na in vitro :) Bóg wszystko potrafi :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pójdę w poniedziałek się zbadać a to jakieś szczególne badanie czy zwykłe u gina hm ? Dziękuje kochana za chęć udzielenia pomocy może masz racje z tą owulką...

• livia30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi monitoring cyklu powinnaś sobie zrobić żeby sprawdzić czy rosna pęcherzki i czy pękają ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to trzeba prywatnie isc ? Pytam bo nigdy tego nie robiłam :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabcia 41 wrote:
    Mam niestety nieregularne cykla ostatni mial 32 dni ale byly i 3 tygodniowe i w tym momencie juz nie wiem sama bo jestem w 11 dc test owulacyjny pozytywny ale wczoraj sluz wodnisty dzis taki mleczny piersi bola , sutki wrazliwe , kluje lewy jajnik do tego mdlosci i juz sama nie wiem bo sluz taki rozciagliwy byl w 5 dc przy plamieniu , plamieniu sie skonczylo i w 6 dc kolo poludnia zaczelam brudzic troche krwi ale wiecej taki brunat e i sluz rozciagliwy i juz sama nie wiem co o tym sadzic . Co o tym sadzic i bo przytulanko bylo 5,7 ,9,10 dc jak myslicie jestem szansa ?

Nie wiem co chcesz od nas usłyszeć... Szansa jest zawsze gdy uprawia się seks bez zabezpieczenia.

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę od zawsze prywatnie więc jeśli chodzi o nfz to Ci nie pomogę bo się nie orientuję.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi na NFZ też Ci zrobią monitoring cyklu ;)

Livia cudowne skarpeteczki <3

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha no to do Artimedu pójdę sobie może mnie przyjmą w poniedziałek :-)

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia a prywatnie ile kosztuje to badanie? :-)

• Sana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi z tego co mi ginek mówił to na monitoring chodzi się po zakończeniu @, i przychodzi się co drugi dzień, żeby zobaczyć czy pęcherzyki rosną i później czy pękają. Trzymam kciuki :)

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi :) wrote:
    To pójdę w poniedziałek się zbadać a to jakieś szczególne badanie czy zwykłe u gina hm ? Dziękuje kochana za chęć udzielenia pomocy może masz racje z tą owulką...
    to poprostu zwykłe usg które robi gin i widzi czy będzie owulacja, była itp.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1711 1712 1713 1714 1715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ