X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    hahha dzisiaj zadzwonilam do siebie do przychodni aby umówić sie do ginekologa z nfz to mi móiw ze tak na kwiecień xD no myslalam ze padne
    Taka jest nasza kochana służba zdrowia

relgh371ly1mtto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy było ich 5 ;) oddałam już 2 ..
    Jutro oddaję kolejnego ;) Urwisy jakich mało ..

Cały czas mogłam po Nich sprzątać nic Mnie nie naciągało, teraz szczeniakami zajmuje się mąż bo Mnie momentalnie naciąga, nie od zapachu ale od samego widoku ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej terminy są u mnie krótkie .
    Dziewczyny czy któraś ma usuniętego jajnika i jajowód ? Mnie tak załatwili na przełomie września i października w miejskim szpitalu , wykryli ciąże pozamaciczną to fakt i leżałam u nich 4dni żadnych przeciwbólowych nie dawali mąż mi przynosił do szpitala , według lekarzy sama bym się oczyściła po tygodniu od wyjścia ze szpitala miałam nadal bóle poszłam do ginekologa a on że mam ciąże pozamaciczną ale prócz tego jest guz wielkości 8cm w szpitalu go nie widzieli odrazu skierowanie na szpital i pojechałam 40km dalej jakie zdziwienie lekarza ze daje rade chodzic procz tego krwotok 2L krwi w brzuchu no i operacyjne usunięcie wyżej wspomnianego jajnika i jajowodu ostatni cykl trwał 48 dni według kalendarzyka w telefonie płodne mam od srody , według drugiego będą za tydzień a tutaj pokazuje ze płodny był ostatni 3 grudnia i zgłupiałam bo ból podbrzusza mam od paru dni i wysyp pryszczy na twarzy najwiecej po prawej stronie tutaj pisały dziewczyny ze przy jajniku który owuluje to ta strona jest wysypana na twarzy , kuje mnie z prawej strony i po środku brzucha ku dołowi , śluzu nie widać na bieliźnie ale od jakiś 4 dni spać mi się chce w dzień co nigdy się nie zdarzało , kocham się z mężem od operacji ale on wychodził ze mnie przed wytryskiem rano temp mam malutką a później wzrasta do prawie 37 , 2tygodnie temu jedynie skończył we mnie , mam mętlik odnośnie tych podnych czy któraś mi pomoże jakoś wytłumaczy co sie dzieje bo ja zaczynam głupieć , jeszcze odnośnie śluzu coś czytałam że nie musi być koniecznie widoczny na bieliźnie i można sprawdzić czy jest w środku włożyłam palca i śluz był

beti34 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, Mam nadzieję że wytrzymacie jak najdłużej <3

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem i ja....my po położnej, po plotkach..własnie wtryniłam bigosik i odpoczywam bo coś brzuszek czuje,...Mały szaleje, skopał położna, nie chce sobie tetna dać zbadać...dzis był rozbrykany i miał 150/min...potem spadło do 140 :)
    we srode idziemy do lekarza, ciekawe co zobaczymy :)

Groszku trzymaj sie Kochana! co za hieny tam pracują..szkoda słow! bedzie dobrze..musi :*:*:*

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och takie szczeniaczki są fajne :) jak ja dawno nie mialam w rękach takich malenstw.

Rudasku u mnie też bryka.. aż brzuch skacze :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy to ze mną jest coś nie tak ? czy już przesadzam ?

Mieszkam z teściową w jednym domu , ma uszy wiecznie wyszpicowane i zawsze coś słyszy... akurat była u nas w kuchni bo korzystała z mojego piekarnika...

mówimy z mężem o świętach i o pasterce. Każdego roku chodzimy ale powiedziałam mu , że nie wiadomo czy w tym roku pójdziemy bo wiadomo.. tęsciowa oczywiście czemu ? bo ona musi wszystko wiedzieć :O
    mówie, że jak jest tłum to mi słabo ... (przecież ot takie to dziwne jest :O )
    a ona to sobie usiądziesz .... mówie jej no na barbórkowej mszy też siedziałam i jakoś mi słabo było i nie mogłam wytrzymać :O wielkie zdziwienie :O stwierdziła, że na pasterce nie będzie dużo ludzi ... nie wcale , czy kiedykolwiek nie było dużo ludzi na pasterce bo ja tego czasu nie pamiętam ... :O
    stwierdziła ... co to za wigilia bez kościoła :O hallllooooo :O ja jestem wierząca i praktykująca i chodze do kościoła co niedziele i święta ....
    i wpadła na pomysł w rzeczy samej genialny :D jakże ona zdolna :D
    uwaga : że mąż pójdzie na pasterkę sam (:O może jeszcze a mamuśka w jednej ławce będzie siedział coooo :O ) a ja sobie pójde sama w pierwsze święto :O
    :O :O :O :O :O
    czaicie baze ? to w pierwsze święto nie mogę np .. obulić sie w kościele bo nie zdąże wyjść ? i kto mi potem pomoże ? dziadek jakiś obok siedzący czy może obcy ludzie cooooo ???
    wiecie co ja nie mam doświadczenia .. to moja pierwsza ciąża ... ale mam wrażenie , że jestem mądrzejsza i trzeźwiej myśle od niej ... a ma doświadczenie ona 3- krotne :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde czytam o tej cholestazie, też nieciekawa sprawa.. przy okazji porobię badania i zobaczę czy te swędzenie to nie od tego..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bzdury.. nie denerwuj się Monia..
    szkoda nerwów.. aby...
    paranoja jakaś, nie pójdziecie i tyle...

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziałam mężowi, że chce iść jak będe sie dobrze czuła .. ale siądziemy gdzieś gdzie łatwo jest o wyjście....

ale po co ona sie wtrąca i wszystko komentuje ? mam jej dosyć ....

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona by chciała żebyśmy wszystko robili tak jak ona ... tak jej tradycja.. dobrze , że sobie robię w tym roku sama święta bo bym nie wytrzymała ... i robie sobie barszcz .. a nie tak jak ona grzybową ... moje życie- moja zabawa :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo musi, widocznie jęzor ją swędzi..
    niestety.. jak mieszka się razem to zawsze bd się wpieprzać, nie pocieszę cię..

ja tez nie wiem jak bd i w tam tym roku nie poszłam na pasterkę i w tym nie muszę.. wolę nie zaziębić pęcherza.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :D Jestem z siebie dumna dzisiaj ;-) Załatwiłam z Majką paszport, wyslałam zaległe paczki i zdjecia do babci i byłam z Majka na pierogach - znowu :D Ale coś czuję, że nadchodzi dzisiaj biegunka, tak mi wszystko w jelitach sie przewraca i odbija mi się cały dzień :/

Monia zdecydowanie za bardzo się przejmujesz a jak szlak juz Cię trafia to powiedz jej żeby nie wtykała nosa w nie swoje sprawy i już ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba trzeba będzie raz a dosadnie.... z z resztą z tymi dolegliwościami ciążowymi przesadzamy... moja teściowa nie miała więc takich ludzi którzy ciężej coś przechodzą nie ma .. przecież wszyscy są dokładnie tacy sami jak ona i wszystko tak samo przechodzą :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kobietki :) Czy któraś z was mogłaby mi doradzić co mam zrobić a mianowicie chodzi o to,że starałam się w ostatnie dni płodne o didzie i miałam nadzieję,że się udało jednak dostałam wczoraj okresu chodź powinnam dostać dziś. Jest on niezbyt obfity więc moje pytanie brzmi czy warto robić test bo to krwawienie może być spowodowane zagnieżdżeniem ?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak masz regularne cykle to wiesz czy to okres... :) ale jak powinnaś dostać dziś a dostałaś wczoraj to jak dla mnie to chyba @ ale dla pewności zrobiłabym test bo kilka złotych a przynajmniej się wyjaśni :) pozdrawiam i powodzenia :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie mam regularnych cykli w kwietniu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i jak narazie nie unormował się i sądzę, że się nie unormuje. Wiesz mi też się wydaje, że to miesiączka, ale nadzieje matką głupich no nic widocznie się nie udało muszę starać się dalej.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi jeśli krwawienie jest ze skrzepami, czerwono żywą krwią to jest to @, jeśli brązowe plamienie to nie koniecznie ;-)

Ja czasami miałam skąpe miesiączki, nawet jedno dniowe tylko a czasem istne tsunami - co cykl to inny ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 16:17

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:47

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez skrzepów jak narazie i czerwona krewka :( a tak czekałam, że mi się uda w tym miesiącu :(. Pewnie masz racje po prostu skąpa miesiączka będzie i już...:)

‹‹ 1710 1711 1712 1713 1714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ