X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście nie ma konkretnego ginekologa dlatego musze jeździc do wrocławia,ale przynajmniej jestem spokojna

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też z szamponem, nie moegę garniera fructis bo bym normalnie włosy wydrapała.. a w ciazy to starego tuszu z maybelline nie mogłam.. bo oczy mnie szczypały, ponoć są jakieś alergeny większe w ciąży..
    a nie umiem wytłumaczyć tego swędzenia bo wcześniej tego nie miałam :O a dziwny zbieg okoliczności że akurat od wczoraj mi się to zaczęło.. a akurat użyłam nowego płynu do kąpieli.. dziś spróbuje się wyszorować w "starym".
    ale kiedys mialam pokrzywkę ostrą.. z obrzękami na nogach.. do tej pory nie wiem po czym to było bo nie mogłam chodzic na nogi..
    i nie chcialabym powtórki :<

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku masz prawo!
    przecież to Twoje dziecko.. chcesz dla niego jak najlepiej a nie.. dla nich to kolejny przypadek medyczny... jak oni mnie wkur...

Madziulka u mnie to samo.. jakbys przyszła na IP w nocy to byś się miło zaskoczyła.. nie dość że opierdol od lekarza że po co tak późno to jeszcze z wielką łaską robi ci badanie i przepisuje leki..
    moja mama jak poparzyła sobie nogi jak szła do pracy okolo godz 5:30 i bylismy kolo 6 to lekarka taka zmieszana.. zanim zeszła... a moja mama tak cierpiała :(
    poparzenie 1 i 2 stopnia.. a ona z wielką łaską rozmawiała.. budziła się... a pielęgniarki chciały tak pomoc dać cokolwiek na ból ale nie mogą póki lekarz nie zezwoli ;/
    znów z dziadkiem chodzilam z pierwszego lekarza do drugiego i trzeciego 8 godzin! bo mial krwiomocz, jeden zaraz chcial przyjac na oddzial, drugi zaprzeczał a trzeci odesłał do domu i cudem wyprosiłam leki na ten krwiomocz..
    a w łapę? biorą jak cholera.. i na drugi dzien przyłażą bo już nie pamiętają że kasę im dałas..
    paranoja jakich mało, ale już było w tv że lekarz pijany..
    i to nie raz..
    już była afera z korupcja i to nie raz.. ale wszystko jakimś cudem cichnie..

• XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku biedna Ty :( trzymaj się tam .. kurcze żeby choć z tydzień maluch jeszcze wytrzymał :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, wygońcie mnie stąd bo mam kilka spraw do załatwienia a nie chce mi sie jak nie wiem :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 10 dni i genetyczne :D już się nie mogę doczekać ale zarazem boje się.. ok spadam do obowiązków- zajrzę później .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to leze jeszcze w łóżku :D nie chce mi sie ruszac...

a wczoraj mąż wieczorem jaki grzeczny... jaki podlizus..
    już wie że przeskrobał ostro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku kochana jestem z Tobą :* trzymaj się nam tam słońce :*

• livia30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi dobrze, że sam to rozumie ;-) Nie jest z nim najgorzej :D A Ty tez taka wybuchowa - pasujecie do siebie :D

Ja jeszcze w szlafroku ale juz po dwóch śniadankach :D

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sukces.. doszło do niego i nawet nic nie musiałam mu mówić :D
    jak on mnie zna...
    oj tak ja to nerwus a w ciąży to już MEGA nerwus.. :D
    ale co.. hormony ;D

ja też w piżamce i zjadłam małe pseudo śniadanko.. troche sie ograniczam bo kurde 7 kg przytyłam ponad.. od początku ciąży, masakra :<

• livia30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi nie przesadzaj, po porodzie raz dwa zrzucisz... Wiem co mowię, sama przytyłam 30 kg a 6 miesięcy po porodzie byłam chudsza niż przed ciążą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 11:19

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia a moja ciocia przytyła 60kg! :D i po porodzie zaraz spadały jej spodnie jakie miała za panienki, to jest dopiero niemożliwa rzecz :O :D
    ja to do tej pory nie wierzę jak to możliwe...

zrzucić zrzucę ale już mi ciężko.. a co dopiero potem :( masakra...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam rozstępy ale na nogach hahha.. rety jakby żyły mi szły od ud do kolan od tyłu.. z przodu w miarę wyglądam aby mam rozstępy na samej górze..
    jak to moj mąż mówił: jakby mnie kot podrapał :<

a na brzuchu zero.. aby czekac jak sie pojawią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 11:29

• livia30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy na pośladkach, udach i biodrach, na brzuchu malutkie koło pępka tylko i na łydce pod kolanem :D Całe szczęście, że już wyblakły ;-) A no i oczywiście na cyckach - takie bomby wielkie miałam, że cud, że mi nie postrzelały jak balony :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się ubrać w końcu bo zaraz Majka ze szkoły przyjdzie a ja dalej w piżamie :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przytyłam 15kg,na początku mnie to dołowało ale teraz już sie tym nie przejmuje.Jak już zobacze swojego dzieciaczka to nic innego nie będzie miało znaczenia nawet waga.Każdy mi powtarza ze pozniej to szybko stracę te kg i tego sie trzymam :)

relgh371ly1mtto9.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale wy dziś leniuchujecie,ale dobrze wkońcu cos nam sie należy :)
    U mnie juz ciasto w piekarniku na kokosanki :)

relgh371ly1mtto9.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

Groszku no Ty to masz przeboje... co to za szpital...jeszcze troszkę wytrzymajcie :* znieczulica okropna...

Livia fajny leżaczek :) i cena zła nie jest :) a skarpetunie <3
    a ja rozstępów nie mam ciążowych :O a te co miałam na pupie wyblakły :O

Mizzy mnie też brzuch zaczął swedzić :O doczytałam że to moze być od oliwki :O
    lekarka kazała liczyć od poprzedniej wizyty.

Monia będzie dobrze :) zaraz rosnąć zaczniesz ;)

a my wczoraj chwile grozy mieliśmy, aż mi się pisać nie chce -,- Polcia nie rób tego więcej bo na zawał zejdziemy z tatusiem!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mąż obejżał w tv program o chłopczyku który nie widzi,nie słyszy,nie chodzi.Jego matka będąć w 7 miesiącu ciązy mając 2 promile alkoholu kierowała autem i uderzyła brzuchem w kierownice.
    No i mój mężuś zabronił mi jeździć samej autem,ale zakupy z nim to jest katorga,aby wejśc i wyjśc w ciągu 5 min a ja tak nie umiem

relgh371ly1mtto9.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:47

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ