Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziulka wrote:Nawet zdjecie z twojego awatara jest podobne do tego
Jak mi sie kiedys uda uchwycić taką mine to Wam pokaże, ale zazwyczaj nie zdąze wziąć telef do reki a tu już inna....uśmiechu też jeszcze nie złapałam -
nick nieaktualny
-
ogólnie wyniki są takie : tsh 1.230 uIU/ml - chyba ok nieeee ?
MOCZ :
ciężar właściwy : 1.025
ph : 6
azotyny, bIAŁKO , glukoza : negatywny
aceton w moczu : 5,2 mg/dl
urobilinogen : w normie
bilurbina : negatywny
nabłonki płaskie : nieliczne
leukocyty 2-4 (0-5)
erytrocyty świeże 0-1 (0-3)
kryształy szczawianu wapnia : liczne
co mam myśleć o tym moczu bo robiłam gdzie indziej i jakoś nic mi to nie mówi
zaraz przedstawie Wam wyniki krwi . -
Krew- morfologia 18 parametrów .
Krwinki białe : 6,4 (4-10)
Hematokryt : 36,0 (38-45)
Krwinki czerwone: 4,07 (4,00-5,20)
Hemoglobina: 11,8 (12-16)
MCV: 89 (80-98)
MCH: 28,9 (27-32)
MCHC:32,6 (31-36)
RDW: 14,0 (11-16)
Płytki krwi: 153 (140-440)
PCT: 0,130 (0,100-0,500)
MPV: 8,5 (6-12)
PDW: 14,7 (8-18)
liczba neutrocytów: 4,4 (2,25-7,35)
% neutrocytów : 66,0 (50-70)
Liczba limfocytów: 1,7 (1,12-4,73)
% limfocytów: 28,1
Liczba mononuklearów: 0,3 (0,3-1,3)
% mononuklearów : 5,9 (3-15)
Strzałkę w dół mam tylko przy pozycji HEMATOKRYT oraz HEMOGLOBINA , czyli wnioskuję, że za niskie .
Co powiecie ???? -
Monia wychodzi, ze masz wszystko w normie...a szczawianami sie nie przejmuj, kazdy ma bakterie a w ciazy szczególnie. Żurawit sobie kup i pij litrami wode i sikaj a nastepnym razem przed oddaniem moczu to sikaj przez gaze. Ja tak zrobiłam na ostatnie oddanie i wyszedł ksiazkowy, Czesto na wargach sromowych masz jakies bakterie itd, plus śluz...a jak nasikasz przez gazik to on to wszystko zatrzyma i wpudełeczku bedzie czysty mocz bez tego cholerstwa
-
bo znowu sie naczytałam o tych szczawianach, że kamica nerkowa i sie przestraszyłam ..
i jeszcze tydzień temu obudziłam sie z pełnym pęcherzem i okropnym bólem brzucha w stronie prawej nisko i potem przez tydzień bolało przy czynnościach codziennych ale już nie boli mnie to .. -
Madziulka wrote:Jutro mój Marcel kończy 3 tygodnie
Jadę z nim jutro na kontrole do szpitala,bo był troszkę żółty jak wychodził do domku.
Dziewczyny jak myślicie czy fotelik z dzieckiem mozna normalnie włożyć do wózka sklepowego?bo chce iśc z nim na zakupyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:10
-
XxMoniaXx wrote:bo znowu sie naczytałam o tych szczawianach, że kamica nerkowa i sie przestraszyłam ..
i jeszcze tydzień temu obudziłam sie z pełnym pęcherzem i okropnym bólem brzucha w stronie prawej nisko i potem przez tydzień bolało przy czynnościach codziennych ale już nie boli mnie to ..
nie martw się na zapas, tym bardziej że leukocytów nie masz duzo, jest super -
mizzelka wrote:wystarczy ze herbaty więcej piłaś niż zwykel albo zjadłaś szczawiową, albo sałaty więcej... i albo wipiłaś twardą wodę i już
nie martw się na zapas, tym bardziej że leukocytów nie masz duzo, jest super -
eee wydaje ci się tak ale kazdy robi jak chce u mnie zawsze to działa
Monia w necie to są różne głupoty.. sama wiem po sobie, nie ma co czytać głupot
szkoda nerwow
pamiętam że Aga miała ostatnio szczawiany też i żyje wystarczy ze coś zmienisz w diecie przed badaniem i nawet nieświadomie coś ci wyjdzie
nawet picie głupiej nieprzegotowanej wody i już wyjdzie