Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet
    Postów: 5605 4556

    Wysłany: 16 lutego 2015, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Nawet zdjecie z twojego awatara jest podobne do tego :)


    Jak mi sie kiedys uda uchwycić taką mine to Wam pokaże, ale zazwyczaj nie zdąze wziąć telef do reki a tu już inna....uśmiechu też jeszcze nie złapałam :)

    " Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lutego 2015, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to są ciuszki od siostry przyrodniej mojego P. bo ona ma pół rocznego synka i nam daje wszystko :P ta wanienka i nosidełko też od niej :)

  • Rudasek Autorytet
    Postów: 5605 4556

    Wysłany: 16 lutego 2015, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie :)

    patrzcie jaki jestem kozak, jak sie gada z Tatą :)

    https://www.youtube.com/watch?v=60CGfmrBSMQ

    przedszkolanka:), mizzelka, Lena87 lubią tę wiadomość

    " Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 16 lutego 2015, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki .. sama nie wiem co myśleć :O

    w moczy wyszły jakieś kryształki szczawianu- wapnia :O co to za cholerstwo ?

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 16 lutego 2015, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie wyniki są takie : tsh 1.230 uIU/ml - chyba ok nieeee ?

    MOCZ :

    ciężar właściwy : 1.025
    ph : 6
    azotyny, bIAŁKO , glukoza : negatywny
    aceton w moczu : 5,2 mg/dl
    urobilinogen : w normie
    bilurbina : negatywny
    nabłonki płaskie : nieliczne
    leukocyty 2-4 (0-5)
    erytrocyty świeże 0-1 (0-3)
    kryształy szczawianu wapnia : liczne :O

    co mam myśleć o tym moczu bo robiłam gdzie indziej i jakoś nic mi to nie mówi :O

    zaraz przedstawie Wam wyniki krwi .

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 16 lutego 2015, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew- morfologia 18 parametrów .

    Krwinki białe : 6,4 (4-10)
    Hematokryt : 36,0 (38-45)
    Krwinki czerwone: 4,07 (4,00-5,20)
    Hemoglobina: 11,8 (12-16)
    MCV: 89 (80-98)
    MCH: 28,9 (27-32)
    MCHC:32,6 (31-36)
    RDW: 14,0 (11-16)
    Płytki krwi: 153 (140-440)
    PCT: 0,130 (0,100-0,500)
    MPV: 8,5 (6-12)
    PDW: 14,7 (8-18)
    liczba neutrocytów: 4,4 (2,25-7,35)
    % neutrocytów : 66,0 (50-70)
    Liczba limfocytów: 1,7 (1,12-4,73)
    % limfocytów: 28,1
    Liczba mononuklearów: 0,3 (0,3-1,3)
    % mononuklearów : 5,9 (3-15)

    Strzałkę w dół mam tylko przy pozycji HEMATOKRYT oraz HEMOGLOBINA , czyli wnioskuję, że za niskie .
    Co powiecie ????

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • Rudasek Autorytet
    Postów: 5605 4556

    Wysłany: 16 lutego 2015, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wychodzi, ze masz wszystko w normie...a szczawianami sie nie przejmuj, kazdy ma bakterie a w ciazy szczególnie. Żurawit sobie kup i pij litrami wode i sikaj :) a nastepnym razem przed oddaniem moczu to sikaj przez gaze. Ja tak zrobiłam na ostatnie oddanie i wyszedł ksiazkowy, Czesto na wargach sromowych masz jakies bakterie itd, plus śluz...a jak nasikasz przez gazik to on to wszystko zatrzyma i wpudełeczku bedzie czysty mocz bez tego cholerstwa :)

    " Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 16 lutego 2015, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo znowu sie naczytałam o tych szczawianach, że kamica nerkowa i sie przestraszyłam ..

    i jeszcze tydzień temu obudziłam sie z pełnym pęcherzem i okropnym bólem brzucha w stronie prawej nisko i potem przez tydzień bolało przy czynnościach codziennych ale już nie boli mnie to ..

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 16 lutego 2015, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no będę musiała spróbować przez tę gazę następnym razem (przed badaniem oczywiścię się podmyłam i jest to "środkowy" mocz)
    :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 16:52

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • Rudasek Autorytet
    Postów: 5605 4556

    Wysłany: 16 lutego 2015, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie czytaj głupot Monia na zapas :)
    pij duzo i jedz zurawinke w tabletkach lub owocki :) i bedzie gites!
    Nie martw sie!!! :)

    XxMoniaXx lubi tę wiadomość

    " Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet
    Postów: 11096 5350

    Wysłany: 16 lutego 2015, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Jutro mój Marcel kończy 3 tygodnie <3
    Jadę z nim jutro na kontrole do szpitala,bo był troszkę żółty jak wychodził do domku.
    Dziewczyny jak myślicie czy fotelik z dzieckiem mozna normalnie włożyć do wózka sklepowego?bo chce iśc z nim na zakupy
    moja kuzynka normalnie wkładała nosidełko :) i pod spodem wkładała produkty spozywcze itp :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:10

    kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 16 lutego 2015, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    nie czytaj głupot Monia na zapas :)
    pij duzo i jedz zurawinke w tabletkach lub owocki :) i bedzie gites!
    Nie martw sie!!! :)
    dzięki <3
    już się mniej przejmuje :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:15

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet
    Postów: 11096 5350

    Wysłany: 16 lutego 2015, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Ciocie :)

    patrzcie jaki jestem kozak, jak sie gada z Tatą :)

    https://www.youtube.com/watch?v=60CGfmrBSMQ
    a pro po moja ma czkwakę teraz :D i nie mogłam sobie tego wyobrazić jak to wygląda :D
    ale słodziaczek <3
    a jak oczki ma jakie duze słodkie :)

    kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet
    Postów: 11096 5350

    Wysłany: 16 lutego 2015, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    bo znowu sie naczytałam o tych szczawianach, że kamica nerkowa i sie przestraszyłam ..

    i jeszcze tydzień temu obudziłam sie z pełnym pęcherzem i okropnym bólem brzucha w stronie prawej nisko i potem przez tydzień bolało przy czynnościach codziennych ale już nie boli mnie to ..
    wystarczy ze herbaty więcej piłaś niż zwykel albo zjadłaś szczawiową, albo sałaty więcej... i albo wipiłaś twardą wodę i już :)
    nie martw się na zapas, tym bardziej że leukocytów nie masz duzo, jest super :)

    kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet
    Postów: 11096 5350

    Wysłany: 16 lutego 2015, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczawiany są głównie od diety.. u mnie były ostatnio i teraz nie bylo :D a ja to znow tampona wkładam na czas pobierania zeby mi tam sluz i bakterie z pochwy nie wyleciały i wyniki zawsze mam super :)

    kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 16 lutego 2015, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    wystarczy ze herbaty więcej piłaś niż zwykel albo zjadłaś szczawiową, albo sałaty więcej... i albo wipiłaś twardą wodę i już :)
    nie martw się na zapas, tym bardziej że leukocytów nie masz duzo, jest super :)
    ufffff to dobrze :)

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 16 lutego 2015, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tampona :O ja tam jestem cały czas spuchnięta, zamknięta, ściśnięta - nie byłoby szans :O

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet
    Postów: 11096 5350

    Wysłany: 16 lutego 2015, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee wydaje ci się tak :D ale kazdy robi jak chce :D u mnie zawsze to działa :D

    Monia w necie to są różne głupoty.. sama wiem po sobie, nie ma co czytać głupot :D
    szkoda nerwow :)

    pamiętam że Aga miała ostatnio szczawiany też i żyje :D wystarczy ze coś zmienisz w diecie przed badaniem i nawet nieświadomie coś ci wyjdzie :)
    nawet picie głupiej nieprzegotowanej wody i już wyjdzie :)

    kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 16 lutego 2015, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku Staś na filmie - prawdziwy aktor :D

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 16 lutego 2015, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha czyli każda nawet głupia woda ma na to wpływ ...

    no w poprzednim labor robiłam 4 razy mocz i nawet tej pozycji o szczawianach nie było nigdy w wynikach .

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
‹‹ 2199 2200 2201 2202 2203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego