Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje jajcor ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba jednak to żołądek bo boli jak cholera aż skręca;/

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może za dużo tego mleka z miodem? Oby jelitówka Cię nie łapała bo to okrutne jest...

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 5 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jelitówka raczej nie, ja zawsze <odpukać> łagodnie i jednodniowo przechodzę, mąż za to masakra,aż mi go szkoda na samą myśl..
    no właśnie mleko dopiero zaczęłam i już nie kończę ..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napij się herbatki miętowej i do wyrka odpoczywać ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 5 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpoczywam cały dzień i tak będę aż do @ :P narazie już nic nie jem i nie piję :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :)
    mam pytanie do Dziewczyn które robiły testy z allegro..
    konkretnie chodzi mi o cien cienia? czy w tych testach to cos oznacza czy one sa tak do d... że tylko robia nadzieje?
    bedzie mi miło jesli ktos odpowie...

zi13skjo0ong6u20.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że już drugi cykl mam tak, że 3 dni przed @ mnie rozkłada a dzień przed jestem "nie żywa". Wczoraj bolała mnie strasznie glowa i powaliła mnie na łóżko a ostatnio ogólnie fatalnie sie czułam i byłam rozpalona cała. Chyba jednak wolałam nie przyglądać tak sie sobie :D Wywalam termometr spod poduszki w sypialni - koniec! :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    dobry wieczór :)
    mam pytanie do Dziewczyn które robiły testy z allegro..
    konkretnie chodzi mi o cien cienia? czy w tych testach to cos oznacza czy one sa tak do d... że tylko robia nadzieje?
    bedzie mi miło jesli ktos odpowie...

Chodzi Ci zapewne o ciążowe? Raz zobaczyłam cień ale następnego dnia na nowym teście już nic nie było. Pozostałe jakie robiłam zawsze były z jedną kreską - czyli wadliwe wg mnie :D A tak całkiem powaznie, to ja nie ufam za bardzo tym testom ciążowym z allegro ;-) Co nie znaczy, że u Ciebie nie oznacza ten cień fasoliny ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 21:48

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 5 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cynamonku ja nie kupuję z allegro :)

Livia no właśnie ja zmarzłam na majówce i mam zapchany nos i jestem rozpalona ale nie mam nawet stanu podgorączkowego - 36.8 w buzi :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez czułam sie przez ostatnie dni, dopiero dzisiaj jakoś swój nos doprowadziłam do porządku - musialam cirrus wziąć bo kropli nie używam raczej z uwagi na to, ze kiedyś byłam uzależniona od nich 2 lata i długo walczyłam z tym, zeby przestać. Po prostu nie mogłam oddychac bez nich. Całe szczeście że na sensownego laryngologa trafiłam, od tej pory przy katarze w ostateczności krople ale raczej tabletki. Polecam cirrus, spokój na 12 godzin :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 5 maja 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie nic nie biorę, żeby nie rozkręcić choroby.. ale już się dobrze czułam a teraz znowu i tak na zmiane..

uciekam spać do małaża, do jutra :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do wyrka. Dobranoc :*

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Więc dzisiaj zaczęłam oficjalnie nowy cykl, niby nie jestem pewna czy dzisiaj czy już wczoraj ale tak naprawdę w nocy mocniej poleciało. W każdym razie nie ma to znaczenia bo nie planuje brać CLO. To będzie cykl całkowicie naturalny - żadnych wspomagaczy typu CLO, Duphaston. Tylko wiesiołek, witaminki i niezbędne leki na prolaktynę i tarczycę. Temperatury też nie zamierzam mierzyć - ale mi błogo dzisiaj było jak wstałam i nie rzucałam się na termometr :D
    W pierwszą ciążę zaszłam bez niczego to dlaczego teraz nie? A owulacja i tak wypada mi w dzień powrotu R. więc nie robię sobie nadziei. Tak sobie narobiłam z tym opóźnianiem @, że teraz w dzień ślubu powinnam planowo dostać :D
    No nic, cieszę się nawet, że przeryczałam te dwa ostatnie dni, potrzebne mi to było o nabrałam chyba dystansu do tych całych starań ;-)

Miłego dnia Dziewuszki - ja dziś lecę do fryzjera na próbną fryzurę ślubną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:06

Malenq lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Livia i tak trzymaj:-) grunt to pozytywne nastawienie...ja jak się miotałam to bardzo cierpiałam, w tamtym miesiącu sobie odpuściłam...i od razu lżej i mężuś znowu mi się zaczął kojarzyć erotycznie, a nie prokreacyjnie ;-P

livia30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !!
    Livia tak trzymaj :* Będzie co ma być, a w końcu będzie i fasolka :) Faktycznie można zwariować od tego wszystkiego ;P Ja chyba też w następnym cyklu nie będę już mierzyć temp. :P

Wczoraj nie miałam siły po robocie tutaj wpaść, byłam wykończona i do tego było mi nie dobrze, coś mam z tymi jelitami :/ ..dopiero teraz zaglądam ale na 10-tą znowu idę i tak do samego wieczora :(
    Jutro wybieram się na badanie..

Oby wytrwać do 19-stego wtedy mam urlop :) i odpocznę trochę psychicznie i fizycznie.

Miłego dnia Kobitki ;*

livia30 lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Słońce pięknie świeci, na podwórku całkiem ciepło, jest super! :D Dzwonię dzisiaj do ginekologa i umawiam się na jutro, bo temperatura wzrosła, a wczorajszy test owulacyjny był prawie pozytywny.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję Dziewczyny za odp. miłego dnia i owocnych staran :)

zi13skjo0ong6u20.png

Wysłany: 6 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

Livia w noc poślubną @ , ależ nabroiła :P ale nowy cykl, nadzieja i niebawem ślub!! ah zazdroszczę <3

Pirelka ja też coś z jelitami mam... oo to wielkie odliczanie do urlopu jest:)

Ia u mnie też zapowiada się piękny dzień :) a Wy tam, serduszkujcie już! :)

Dziewczyny dla niedowiarków coś wam na szybko opowiem co pisałam już na forum u Kasi:) wczoraj przed snem czytałam jeden pamiętnik i dziewczynie spóźniała się @ no i zrobiła test i jedna kreska, tydzień później- jedna kreska, poszła do gin no i on nic nie zobaczył,kazał za tydzień znowu przyjść jak @ nie będzie, i tak tydzień za tygodniem, endometrium miało 24mm, co ją dziwiło tylko, aż w 70 dniu cyklu jak poszła, dostała luteinę chyba na wywołanie @ , po czym dostała lekkich tylko plamieńm, tydzień później gin oznajmił,że jest w ciąży :) jak czytałam wczoraj to byłam w szoku, co ona przeżywała :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • la Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka, my i tak nie naturalnie, więc nasze serduszka są robione dla przyjemności. :) ale historia z ciążą, trzeba po prostu wierzyć do końca i nie poddawać się.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ