X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ładna pogoda i wybiorę się chyba na miasto, poszukam kartek na Dzień Matki ;)
    Poza tym w moim podbrzuszu cisza dzisiaj, jajników ani bóli nie czuć. Podejrzewam, że owulacja była tak jak obstawiałam 14-16 dc :) Teraz czekać na efekty, mam nadzieję, że pęcherzyk był i pękł.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Matki :O zapomniałam :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • la Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 10 dni, więc spokojnie. Idę z psem na spacerek, ale leje, więc pewnie spacer potrwa trzy minuty.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

ja też chciałam do Was dołączyć dziewczynki. Staram się dopiero trzeci cykl, na OvuFriend pierwszy cykl i niestety już mnie dopadają czarne mysli, że może ze mną coś jest nie tak :( Wszyscy mówią, że nie należy obsesyjnie myśleć o Dzidzi ale w jaki sposób wyzbyć się tych myśli... masakra jakaś:(

• livia30 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z czasem to przychodzi dopiero, na siłe myslenia o dziecku nie wyłaczysz ;-)

A trzy cykle to mało jeszcze więc spokojnie. Jak sie boisz że coś z Toba może być nie tak to idź do lekarza i zrób badania :-) Ale nie można zakładać od razu najgorszego ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 10:56

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie o Mai wrote:
    Witam,

ja też chciałam do Was dołączyć dziewczynki. Staram się dopiero trzeci cykl, na OvuFriend pierwszy cykl i niestety już mnie dopadają czarne mysli, że może ze mną coś jest nie tak :( Wszyscy mówią, że nie należy obsesyjnie myśleć o Dzidzi ale w jaki sposób wyzbyć się tych myśli... masakra jakaś:(
    Witaj,
    początkowo chyba każda z Nas przechodzi taki moment, z czasem myślenie samo zejdzie na drugi plan bo mimo, niepowodzeń trzeba żyć i robić inne rzeczy dalej ;) więc dziecko już nie jest na pierwszym planie tzn. myślenie o Nim.

Livia, moja Mama też daleko, właśnie zamówiłam dla niej czekoladki personalizowane z chocobox ;) zamiast kwiatów pocztą kwiatową.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że nie powinnam mysleć o najgorszym ale wcześniej myślałam, że zajście w ciążę to takie hop - siup :) a tu małe rozczarowanie...ale faktycznie dziewczyny starają się latami i dają radę więc nie powinnam panikować:)

• la Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy cykle to nic, ciesz się seksem, a w końcu zajdziesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 11:06

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pocieszenie. Jesteście WIELKIE! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie o Mai wrote:
    Wiem, że nie powinnam mysleć o najgorszym ale wcześniej myślałam, że zajście w ciążę to takie hop - siup :) a tu małe rozczarowanie...ale faktycznie dziewczyny starają się latami i dają radę więc nie powinnam panikować:)
    Dokładnie tak samo myślałam, wyszło zupełnie przypadkiem. Gdybym badań nie zrobiła na hormony nie miałabym pojęcia, że mam lekko zawyżoną prolaktynę i za niski progesteron. Niby nic ale już ok. 6 mies. się staramy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie robiłam żadnych badań, mój narzeczony denerwuje się jak wspominam o nich. On twierdzi, że ze mną jest wszystko oki, że mam prawidłowe cykle, nigdy żadnych problemów z odpowiednią częścią ciała ;) itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak samo, zawsze regularne cykle, nigdy zaniku miesiączki, cytologia zawsze I lub II :) badania podstawowe w normie, nigdy nie brałam tabletek anty. a jednak nie wszystko było idealnie, co bez badań wyszłoby dużo później pewnie.
    Mój Mąż też nie jest za badaniami, ale jeśli się już postanowiliśmy starać to sam mnie pchał do lekarzy mimo, że ja uważam że nie trzeba, bo inni się nie badają i zachodzą.
    Np. moja znajoma teraz będzie rodzić w czerwcu, nie była na żadnej kontroli, pół roku się starali i zaszła. Ciąża bez komplikacji, wszystko ok.
    Nie ma reguły, każdy jest inny.
    Mój M. chciał by za wczasu wszystko sprawdzić i na spokojnie się starać i dobrze, bo jak teraz myślę, że by się udało a bym nie utrzymała to psychicznie ciężko byłoby mi to przejść, a z takim progesteronem pewnie by się nie utrzymała i nie wiedziałabym dlaczego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 11:26

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połowa już za mną uff teraz ta gorsza :)
    Witaj kochana jak masz na imię bo nie wiem jak się zwracac;)
    My mamy drugi cykl i @ sie spoznia i niedlugo 3 też zaczniemy ;)
    Ja myśle ze to psychika Ci blokuje wszystko ale badania dla spokoju mozesz poprostu zrobić ;)

Czesc Ia i Pirelka;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć przedszkolanka.. a może nie będzie u Was 3 cyklu? :) :*

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety brałam tabletki anty przez ok dwa lata , teraz potwornie tego żałuję bo uświadomiłam sobie, że mogę mieć z tego powodu problemy. Tak sobie myślę, że jak do pół roku nam się nie uda to idę do lekarza, bez względu na to co mówi mój luby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na imię Iwona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki Iwona za Ciebie :) oby wszystko było ok i bez problemów :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Pirelka :* Ja też Wam wszystkim życzę dwóch kresek :) Ja jestem po owulacji trzy dni więc jeszcze pełna nadziei :)
    A teraz uciekam do pracy.
    Miłego dnia dziewczynki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej pracy Iwona :)
    Ja też jestem po owulacji, tak mówi moja intuicja :D Więc trzymam za Nas kciuki ;)
    Pozdrawiam.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, dlatego ja wiedziałam co robię nie biorąc ich :) powodzenia :)
    a wiem czemu przeżywasz- przed Tobą najdłuższe dni do @ :)

Pirelka wykracz mi to :P
    a u Ciebie niech się kluje coś tam :)

uciekam jeszcze 7 pytań i wrócę :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ