Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
hej,
czy moge do was dołączyc?
mam 29lat, jestem mama 10letniej corki z poprzedniego związku,
rok temu w kwietniu rozpoczelismy starania o dziecko, zaszlam w ciąże w 2 cyklu,
byłam tak bardzo szczęsliwa jak nigdy dotąd, radość moja trwała do badania usg tzw połówkowego, wtedy dowiedzialam się o poważnych wadach mojego synka tzn otwarta przepuklina kregosłupa w 6 segmentach, wodogłowie objaw badana i cytryny, mówiąc prosciej synek był uposledzony ruchowo i umysłowo. Półtora tygodnia pózniej urodziłam aniołka.
W listopadzie bylismy na badaniach genetycznych, wyszło, ze mamy mutacje mthfr ma ja okolo 20%ludzi, ta mutacja spowodowala wady u synka, moja 10letnia corka jest po powaznej operacji serca, wady serca tez powoduje ta mutacja i wiele innych wad i chorob.
Przy tej mutacji nie biorac zadnych lekow mozna urodzic zdrowe dzieci, ja takiego szczescia nie mialam. Biorę teraz suplementy aby zmniejszyc ryzyko, te suplementy nie sa dostepne w polskich aptekach.
Bardzo bym chciala miec zdrowe dziecko zyjace na ziemi.
Planujemy starania rozpoczac okolo kwietnia -
Witam, mogę dołączyć?
Mam na imię Patrycja, mój synek Kubuś urodził się 08,10,2008, kocham go nad życie. W grudniu 2014 postanowilismy z męzem postarac sie o rodzeństwo dla naszego synka. Po kilku miesiacach staran, w sierpniu zobaczyłam II kreseczki, niestety nie pocieszyłam sie ciązą z długo. 30 pazdziernika, 2 dniu po odejsciu mi wod płdowych poronilam swojego drugiego synka Mikołaja, był to 16 tc.
Od razu zaczelismy sie starac o dziecko, 2 cs minął i nadal nie jestem w ciaży
Za kazdym razem kiedy przychodzi @ czuje straszny bol w sercu
-
Witaj Pati87 i Pati85 Razem będzie nam raźniej.
Bardzo mi przykro z powodu waszych strat, liczę, że razem będzie nam łatwiej i w końcu się uda.
Ja dziś przywitałam dzień z @...
Rozpoczęłam 17 cykl starań Boże ile jeszcze?
Jestem załamana i zmęczona tym błędnym kołem
-
madziara0080 wrote:Witaj Pati87 i Pati85 Razem będzie nam raźniej.
Bardzo mi przykro z powodu waszych strat, liczę, że razem będzie nam łatwiej i w końcu się uda.
Ja dziś przywitałam dzień z @...
Rozpoczęłam 17 cykl starań Boże ile jeszcze?
Jestem załamana i zmęczona tym błędnym kołem
to czekanie jest straszne, robiliscie jakies badania? czemu tak długo się staracie bezowocnie? -
Kupiłam sobie testy owulacyjne, teraz czekam na dostawę. Może spróbuję z testami. Może nie do końca jednak znam swoje ciało i nie trafialiśmy jednak w owulację? Sama już nie wiem
Zaopatrzyłam się również w zestaw witamin prenatalnych i olej z wiesiołka.
Zobaczymy co przyniesie nowy cykl.
Narazie jest mi bardzo smutnoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 22:25
Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
madziara0080 wrote:Kupiłam sobie testy owulacyjne, teraz czekam na dostawę. Może spróbuję z testami. Może nie do końca jednak znam swoje ciało i nie trafialiśmy jednak w owulację? Sama już nie wiem
Zaopatrzyłam się również w zestaw witamin prenatalnych i olej z wiesiołka.
Zobaczymy co przyniesie nowy cykl.
Narazie jest mi bardzo smutno
a męzowi kup selen w aptece, niby pomaga, ja przy poprzednim staraniu piłam siemie lniane mielone 2-3 razy dziennie -
Cześć dziewczyny!
Aż mi głupio pisać, bo wy wszystkie póki co staracie się bezowocnie, ale odebrałam dzisiaj pierwszą betę - wynik 527,69. A i tak nadal nie wierzę...antylopaa, madziara0080, Szarlotka123, pati87, basiulaka89, Molyx lubią tę wiadomość
-
Pati87, mąż łyka Androvit, mimo, że wyniki nasienia ma dość dobre.
ja siemienia lnianego nie przełknę, prędzej się porzygam, więc odpada ale mam nadzieje, że wiesiołek da radę
Ruszę z testami owulacyjnymi, zobaczę, czy mniej więcej w tych dniach mam owulację w których przypuszczałam... może po prostu nie trafialiśmy w dni...
Broszka - gratuluję kochana
Teraz musisz nas wszystkie tu po kolei pozarażać, nie ma innej opcji
Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
antylopaa wrote:zazdroszczę :d Żadnego bólu piersi, nic? Czy ten cykl wygladal inaczej? Dopytuję się, bo chciałam dowiedzieć się konkretnie, żeby potem w razie czego wiedzieć
Bol piersi to w sumie jedyny objaw-sa duze i nabrzmiale. Zadnych sluzow, mdlosci itp. A cykl normalny, nie zauwazylam nic nadzwyczajnego, jedynie to ze mialam owulke, bo wczesniej lekarz stwierdzil jej brak, mialam byc stymulowana po zrobieniu hsg. -
Broszka gratulacje; ) ja przy pierwszej ciąży mialam właśnie tylko nabrzmiale piersi i zadnych innych objawow;) dopiero w 7 tyg mdłości; ) dobrze będzie! Musi:)9.06.2014 Nasza Kruszynka 55cm i 3200g szczęścia; )
Czekamy na nasze drugie Szczęście ... ♥ -
Zeby tylko ten czas szybciej lecial:) na szczęście starania sa przyjemne;) jak tam u Was dzisiaj? Ja staram sie miec pozytywne nastawienie; )
antylopaa lubi tę wiadomość
9.06.2014 Nasza Kruszynka 55cm i 3200g szczęścia; )
Czekamy na nasze drugie Szczęście ... ♥ -
Z tym pozytywnym nastawieniem u mnie różnie, dzisiaj nienajgorzej, ja testuję w poniedziałek czyli 18.01 o ile @ nie przyjdzie wcześniej, tylko piersi dają znak o sobie, tak, żadnych objawów. Cały czas gdzieś tam mam tą nadzieję, ale mały procent To nasz 4 cykl
Udało się w cyklu