Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutro mam zamiar testowac takim testem jak ten. Ten test robilam w listtopadzie 2 dni przed @ kreska ledwo widoczna wiec jutro watpie ze cis na nim ujrze.. Jak zdaze to kupie jakis dzis inny. Jak nie to wysikam jutro snieznibiala biel wizira
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ee0b0214312.jpgAurellka lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Nie no gdzie tam że ledwo widoczna ja tam widzę drugą więc nie jest źle ja coś czuje że dla mnie za wcześniej jeszcze i też będzie biały"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Aurellka wrote:Hej Dziewczyny! Ja dziś zaspalam i mierzyłam się o 8
Rosax ja widzę mocna 2 kręchę ma na teście. Taka jutro nam wystarczy, prawda?Aurellka lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Hejj Rosax i Ukija, chyba jednak odpuszczę jutro testowanie. Niestety moja temperaturka tak nie zaszalała. Co mnie zdołowało.
Od dwóch dni mój pyta czy już jechać po test, a ja już jestem prawie pewna, że to nie teraz.
I w sumie to nie wiedziałam jaką temperaturę zaznaczyć na wykresie, bo pierwsza jaką zmierzyłam była 36,8, ale ona mi się nie zapisała, bo za dużo razy kliknęłam przycisk i się zresetował termometr. Za każdym późniejszym razem było 36,77, dopiero jak wróciłam z toalety było 36,87 - ale tego w ogóle nie biorę pod uwagę. Więc albo temperatura się zatrzymała na 36,8, albo gorzej - spadła.
Ale Ukija musi wysikać dwie krechy, a Ty Rosax może mocno siknij, jak to ciąża mnoga to może już wykryje!
Aurellka no pewnie, że zazielenisz swój wykres w tym cyklu!
Cześć Anka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:10
-
Hej dziewczynki.
Właśnie rozpoczęłam nowy cykl, pojawiła się @ ale tym razem się cieszę, bo w tym cyklu wznawiamy starania wczoraj było i chyba przyspieszylismy nadejście zołzy o 1 dzień ale cykle mam 26-27 dni wiec wszystko w normie, tym bardziej, że bałam się, żeby po HSG mi się nie poprzedstawialo, ale jest ok
Teraz zmykam po pracy, gnije w niej do 18, a później lecę z koleżanką do kinaNika , nadzieja_86 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny jutro mam wizytę u mojego lekarza rodzinnego ...zobaczymy co z tego wyniknie czy konieczna bedzie wizyta u endokrynologa ...z jednej strony wolałabym zeby te omdlenia były przyczyna tarczycy bo w takim wypadku podlecze sie i moge działać dalej i mam tez powód dla ktorego nie moge zajść w upragniona ciąże ...
-
rosax3 wrote:Taka dzisiejsza porada dnia z of
Porada dnia
Nie ufaj wzrostowi temperatury, jeśli zażywasz progesteron (pamiętaj nigdy nie bierz żadnych lekarstw na własną rękę). Progesteron w lekarstwie zwiększa temperaturę ciała, przez co Twoja temperatura będzie „sztucznie” wysoka i wówczas ciężko stwierdzić czy temperatura jest wysoka z powodu owulacji, ciąży czy progesteronu który zażywasz.
Tez taka macie? Dla mnie jakas nowosc nawet o tym nie wiedzialam ale nie biore progesteronu cale szczescie
Nika to dobrze im więcej badań tym lepsza diagnoza i szybsze zajście w ciążę bo wiado nad czym się skupić głową do góry jesteśmy z Tobą
Dziewczyny a mam takie pytanie od jutra lekarz kazał mi w razie jak by coś .... nie zaszkodzi wspomóc się tabletkami luttagen naturalny progesteron przez 10 dni a tu porada dnia to już nie wiem jak mam od jutra zapatrywac się na temp. ?Nika lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Bajka111 wrote:Hejj Rosax i Ukija, chyba jednak odpuszczę jutro testowanie. Niestety moja temperaturka tak nie zaszalała. Co mnie zdołowało.
Od dwóch dni mój pyta czy już jechać po test, a ja już jestem prawie pewna, że to nie teraz.
I w sumie to nie wiedziałam jaką temperaturę zaznaczyć na wykresie, bo pierwsza jaką zmierzyłam była 36,8, ale ona mi się nie zapisała, bo za dużo razy kliknęłam przycisk i się zresetował termometr. Za każdym późniejszym razem było 36,77, dopiero jak wróciłam z toalety było 36,87 - ale tego w ogóle nie biorę pod uwagę. Więc albo temperatura się zatrzymała na 36,8, albo gorzej - spadła.
Ale Ukija musi wysikać dwie krechy, a Ty Rosax może mocno siknij, jak to ciąża mnoga to może już wykryje!
Aurellka no pewnie, że zazielenisz swój wykres w tym cyklu!
Cześć Anka!
Haha no ciekawe cty blizniaki sie jutro ujawnia
07.11.2012 Julian
nadzieja_86 wrote:Aurellka piękna temp. Kielce byc inaczej
Nika to dobrze im więcej badań tym lepsza diagnoza i szybsze zajście w ciążę bo wiado nad czym się skupić głową do góry jesteśmy z Tobą
Dziewczyny a mam takie pytanie od jutra lekarz kazał mi w razie jak by coś .... nie zaszkodzi wspomóc się tabletkami luttagen naturalny progesteron przez 10 dni a tu porada dnia to już nie wiem jak mam od jutra zapatrywac się na temp. ?
07.11.2012 Julian
madziara0080 wrote:Hej dziewczynki.
Właśnie rozpoczęłam nowy cykl, pojawiła się @ ale tym razem się cieszę, bo w tym cyklu wznawiamy starania wczoraj było i chyba przyspieszylismy nadejście zołzy o 1 dzień ale cykle mam 26-27 dni wiec wszystko w normie, tym bardziej, że bałam się, żeby po HSG mi się nie poprzedstawialo, ale jest ok
Teraz zmykam po pracy, gnije w niej do 18, a później lecę z koleżanką do kina
Ten cykl skonczy sie zielono.! Tylko sama o tym mysl i nie przywoluj do siebie zlych mysli! ;*madziara0080, borsuk lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
madziara0080 wrote:Hej dziewczynki.
Teraz zmykam po pracy, gnije w niej do 18, a później lecę z koleżanką do kina
Madziara bardzo dobrze. Cudowne pidejscie:) pozytywne podejście zdwojoną siłą ! 3mam kciukimadziara0080 lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
dzień dobry
Piękne słonko za oknem
Dziś zaczynam 6dc. i mierzenie tempki. Dziś z rana było 36,57. Trochę niższa od tych z poprzedniego cyklu. Ale też inna część cyklu więc co się dziwię Test owu z wczoraj negatywny. Oby w tym miesiącu były dwie kreski.
Dziś wizyta u ginekologa. Dowiem się jakie wyniki mi wyszły z tarczycy. Obstawiam, że nic nowego nie wymyśli, bo zbyt krótko się staramy aby się jeszcze martwić. Chciała bym się na monitoring umówić, ale tego pewnie mi nie zaproponuje. No nic, poczekam i się dowiem
Bajka temperatura nie jest żadnym wyznacznikiem Proszę Cię odgoń te negatywne myśli!!!! Ja bym na Twoim miejscu obsikała patyka;)