X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina ja niestety po sztjce nie za bardzo umiem określać więc super pomocna nie bedę :) ale owu chyba była 17 albo 18 dc :P ale nie wiem, nie znam się :D jaki ten Twój kochany, jutro się nie zaskoczy bo przecież on wie że już jesteś w ciąży :D a który to Twój cykl starań? :)

Magduullina lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no teraz trwa 7 cykl takich starań konkretnych. Tak kochany a ja nie dokońca wiem o co chodzi więc nie przyjmuje do siebie takich słów od niego bo nie chce się nastawiać bo może być róźnie .

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mimo wszystko miło usłyszeć takie słowa :) no ja rozumiem że 7 to szczęśliwa liczba i dla Ciebie też stanie się taka :D

Magduullina lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Ale mimo wszystko miło usłyszeć takie słowa :) no ja rozumiem że 7 to szczęśliwa liczba i dla Ciebie też stanie się taka :D

A no tak miło... No napewno byłabym prze szczęśliwa ale z dystaNSEm do tego podchodzę ...

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina i bardzo dobrze :) zapisałam się do ginekologa na piątek :D mam nadzieję że @ skończy mi się do tego czasu :D

Magduullina, Aurellka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija no tak to chociaż tyle ze tak szybko wizyta ja na ta co ide 8 zapisałam się na początku stycznia.

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka tęsknimy tutaj za Tobą! <3 Jak u Ciebie? Staranka zawieszone czy tak tylko w połowie? :) no małpiszon się przypałętał :/ ale bez załamki i bez stresu teraz się uda. Idę się badać w tym cyklu :P

Magduullina ja mam prywatną opiekę medyczną. Pewnie miała bym wizyte na jutro gdyby nie to źe wole w swojej okolicy iść a nie jechać w miejsca oddalone bardzo na innych osiedlach :)

Magduullina, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija no takie to :) no nic ja się utleniam do apteki musze bombelka zapakowac na przejazdzke po test :D

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina jedź po test koniecznie, dziewczyny mają rację, tak wczesnej ciąży lekarz nie zobaczy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Hej Kochane.
    Nie piszę ale czytam na bieżąco ;)
    Ukija, co za wredny małpiszon, ale przynajmniej więcej chęci na ten cykl :*
    rosax, trzymam kciuki mocno, aż mnie ręce bolą.
    Makowa, borsuk, jak u was staranki? Borsuk, śliczne paznokietki, ja idę robić dzisiaj.
    anka, jak sprawy sądowe? Już po?
    Tulipanowa, jak się czujesz?
    I co z MMM ciekawe, dawno się nie odzywała.
    Oj tak, musi być u was zielono ;)

Szarlotka czuje sie dobrze:-) Czasem jestem senna ale to pikus:-) Zero mdlosci czy innych dolegliwosci. 24 marca mam wizyte u lekarza w zajączka:-)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, to dobrze że teraz troszkę spokojniej do tego podchodzicie :) ja mam taki 3 cs że intensywnie a jak nie wyjdzie to też dajemy sobie odpoczynek przynajmniej 1 miesiąc :) tak zdecydowaliśmy razem :) co ma być to będzie. Może to jeszcze nie ten czas :) nowa praca? To super. Zajmiesz się czymś i nie będziesz miała czasu nawet myśleć o staraniach i samo wyjdzie :)

Magduullina cieszę się że taką decyzję powzięłaś że kupisz ten test i zatestujesz :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka chyba Cię ściągnęłam myslami ;P My na razie czekamy na owu. Możesz sobie podejrzeć mój wykres. Od tego cyklu rozpoczęła walkę z termometrem.
    Ten mój cykl staje na głowie. Dziś znowu jakieś plamienie :/
    Ukija to teraz niech szybko zołza znika żeby nowe staranka zacząć :)
    Oj tak prywatna opieka medyczna to bardzo dobra rzecz.
    My dziś na 16.15 jedziemy do androloga.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka fajnie, że się odezwałaś :) Słyszałam, że czasem fajnie wrzucić na luz ze staraniami. Zająć się sobą i nie myśleć zbyt dużo :) Bardzo często organizm się rozluźnia i potem nagle bum :) czego życzę Tobie baardzo.
    U mnie na razie starań nie ma bo mój wyjechał :( Był w domu tylko w sobotę i to jeszcze taki biedak padnięty :( Wraca może w środę lub w czwartek. Mam nadzieję, że to będzie TEN miesiąc :) I że będzie wysyp marcowych testów z || :)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Hej Kochane.
    Nie piszę ale czytam na bieżąco ;)
    Ukija, co za wredny małpiszon, ale przynajmniej więcej chęci na ten cykl :*
    rosax, trzymam kciuki mocno, aż mnie ręce bolą.
    Makowa, borsuk, jak u was staranki? Borsuk, śliczne paznokietki, ja idę robić dzisiaj.
    anka, jak sprawy sądowe? Już po?
    Tulipanowa, jak się czujesz?
    I co z MMM ciekawe, dawno się nie odzywała.
    Oj tak, musi być u was zielono ;)

Jestem jestem :)
    Czytam cały czas ale ogólnie moje samopoczucie jest różne więc często czytam z opóźnieniem.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka jak się czujesz?
    Trzymam kciuki za Was wszystkie, żeby spełniło się marzenie :)
    Ukija szkoda tego cyklu...ale podziwiam (jak zawsze) Twoją pozytywną energię :):):):)i gotowość do działania w nowym cyklu!
    Przesyłam buziaki :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owu zazwyczaj około 19-20 dc, wiec na plamienia chyba za wcześnie.
    MMM trzymaj się cieplutko i dbaj o siebie :*

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co...co ja będę narzekać na ciążę? Muli mnie bez przerwy ale nie wymiotuję (jedno szczęście). Ratuje się cukierkami z imbirem.
    Myślę, ze dobija mnie trochę nadczynność tarczycy. Jeszcze kilka tygodni temu wyniki ok a tu naglę nadczynność.... najgorzej jest ze skaczącym pulsem.
    Muszę to przeżyć. Mam nadzieję, że leki unormują tarczycę, mdłości trochę odpuszczą i poczuję się lepiej:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa oj tak niech szybko znika ale głównie dlatego że mam w piątek na 19 do gina :D a staranka juź swoją drogą :D

Szarlotka cieszę się z Twojej przemiany w staraniach. Zaskoczy samo i nie będziemy wiedziały nawet kiedy :) nie stresuj się na pewno poradzisz sobie w nowej pracy :)

MMM nasza kochana za Tobą też tęsknimy :* ja w tamtym cyklu starałam się o dystans co do objawów itp i jakoś jak @ przyszła to się nie denerwowałam ani nie płakałam. Każdy cykl to nowa szansa na maluszka i przeznaczenia nie zmienimy :) mam nadzieję że czujesz się dobrze i maluszek rośnie w Twoim brzuszku szybciutko. Trzymamy za Ciebie kciuki :*

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś zaczne robić testy owu i zobaczymy co z tego wyjdzie.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że szalejecie z wpisami :)

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ