X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina ja niestety po sztjce nie za bardzo umiem określać więc super pomocna nie bedę :) ale owu chyba była 17 albo 18 dc :P ale nie wiem, nie znam się :D jaki ten Twój kochany, jutro się nie zaskoczy bo przecież on wie że już jesteś w ciąży :D a który to Twój cykl starań? :)

Magduullina lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no teraz trwa 7 cykl takich starań konkretnych. Tak kochany a ja nie dokońca wiem o co chodzi więc nie przyjmuje do siebie takich słów od niego bo nie chce się nastawiać bo może być róźnie .

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mimo wszystko miło usłyszeć takie słowa :) no ja rozumiem że 7 to szczęśliwa liczba i dla Ciebie też stanie się taka :D

Magduullina lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Ale mimo wszystko miło usłyszeć takie słowa :) no ja rozumiem że 7 to szczęśliwa liczba i dla Ciebie też stanie się taka :D

A no tak miło... No napewno byłabym prze szczęśliwa ale z dystaNSEm do tego podchodzę ...

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina i bardzo dobrze :) zapisałam się do ginekologa na piątek :D mam nadzieję że @ skończy mi się do tego czasu :D

Magduullina, Aurellka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija no tak to chociaż tyle ze tak szybko wizyta ja na ta co ide 8 zapisałam się na początku stycznia.

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka tęsknimy tutaj za Tobą! <3 Jak u Ciebie? Staranka zawieszone czy tak tylko w połowie? :) no małpiszon się przypałętał :/ ale bez załamki i bez stresu teraz się uda. Idę się badać w tym cyklu :P

Magduullina ja mam prywatną opiekę medyczną. Pewnie miała bym wizyte na jutro gdyby nie to źe wole w swojej okolicy iść a nie jechać w miejsca oddalone bardzo na innych osiedlach :)

Magduullina, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija no takie to :) no nic ja się utleniam do apteki musze bombelka zapakowac na przejazdzke po test :D

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina jedź po test koniecznie, dziewczyny mają rację, tak wczesnej ciąży lekarz nie zobaczy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Hej Kochane.
    Nie piszę ale czytam na bieżąco ;)
    Ukija, co za wredny małpiszon, ale przynajmniej więcej chęci na ten cykl :*
    rosax, trzymam kciuki mocno, aż mnie ręce bolą.
    Makowa, borsuk, jak u was staranki? Borsuk, śliczne paznokietki, ja idę robić dzisiaj.
    anka, jak sprawy sądowe? Już po?
    Tulipanowa, jak się czujesz?
    I co z MMM ciekawe, dawno się nie odzywała.
    Oj tak, musi być u was zielono ;)

Szarlotka czuje sie dobrze:-) Czasem jestem senna ale to pikus:-) Zero mdlosci czy innych dolegliwosci. 24 marca mam wizyte u lekarza w zajączka:-)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, to dobrze że teraz troszkę spokojniej do tego podchodzicie :) ja mam taki 3 cs że intensywnie a jak nie wyjdzie to też dajemy sobie odpoczynek przynajmniej 1 miesiąc :) tak zdecydowaliśmy razem :) co ma być to będzie. Może to jeszcze nie ten czas :) nowa praca? To super. Zajmiesz się czymś i nie będziesz miała czasu nawet myśleć o staraniach i samo wyjdzie :)

Magduullina cieszę się że taką decyzję powzięłaś że kupisz ten test i zatestujesz :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka chyba Cię ściągnęłam myslami ;P My na razie czekamy na owu. Możesz sobie podejrzeć mój wykres. Od tego cyklu rozpoczęła walkę z termometrem.
    Ten mój cykl staje na głowie. Dziś znowu jakieś plamienie :/
    Ukija to teraz niech szybko zołza znika żeby nowe staranka zacząć :)
    Oj tak prywatna opieka medyczna to bardzo dobra rzecz.
    My dziś na 16.15 jedziemy do androloga.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka fajnie, że się odezwałaś :) Słyszałam, że czasem fajnie wrzucić na luz ze staraniami. Zająć się sobą i nie myśleć zbyt dużo :) Bardzo często organizm się rozluźnia i potem nagle bum :) czego życzę Tobie baardzo.
    U mnie na razie starań nie ma bo mój wyjechał :( Był w domu tylko w sobotę i to jeszcze taki biedak padnięty :( Wraca może w środę lub w czwartek. Mam nadzieję, że to będzie TEN miesiąc :) I że będzie wysyp marcowych testów z || :)

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Hej Kochane.
    Nie piszę ale czytam na bieżąco ;)
    Ukija, co za wredny małpiszon, ale przynajmniej więcej chęci na ten cykl :*
    rosax, trzymam kciuki mocno, aż mnie ręce bolą.
    Makowa, borsuk, jak u was staranki? Borsuk, śliczne paznokietki, ja idę robić dzisiaj.
    anka, jak sprawy sądowe? Już po?
    Tulipanowa, jak się czujesz?
    I co z MMM ciekawe, dawno się nie odzywała.
    Oj tak, musi być u was zielono ;)

Jestem jestem :)
    Czytam cały czas ale ogólnie moje samopoczucie jest różne więc często czytam z opóźnieniem.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka jak się czujesz?
    Trzymam kciuki za Was wszystkie, żeby spełniło się marzenie :)
    Ukija szkoda tego cyklu...ale podziwiam (jak zawsze) Twoją pozytywną energię :):):):)i gotowość do działania w nowym cyklu!
    Przesyłam buziaki :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owu zazwyczaj około 19-20 dc, wiec na plamienia chyba za wcześnie.
    MMM trzymaj się cieplutko i dbaj o siebie :*

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co...co ja będę narzekać na ciążę? Muli mnie bez przerwy ale nie wymiotuję (jedno szczęście). Ratuje się cukierkami z imbirem.
    Myślę, ze dobija mnie trochę nadczynność tarczycy. Jeszcze kilka tygodni temu wyniki ok a tu naglę nadczynność.... najgorzej jest ze skaczącym pulsem.
    Muszę to przeżyć. Mam nadzieję, że leki unormują tarczycę, mdłości trochę odpuszczą i poczuję się lepiej:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa oj tak niech szybko znika ale głównie dlatego że mam w piątek na 19 do gina :D a staranka juź swoją drogą :D

Szarlotka cieszę się z Twojej przemiany w staraniach. Zaskoczy samo i nie będziemy wiedziały nawet kiedy :) nie stresuj się na pewno poradzisz sobie w nowej pracy :)

MMM nasza kochana za Tobą też tęsknimy :* ja w tamtym cyklu starałam się o dystans co do objawów itp i jakoś jak @ przyszła to się nie denerwowałam ani nie płakałam. Każdy cykl to nowa szansa na maluszka i przeznaczenia nie zmienimy :) mam nadzieję że czujesz się dobrze i maluszek rośnie w Twoim brzuszku szybciutko. Trzymamy za Ciebie kciuki :*

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś zaczne robić testy owu i zobaczymy co z tego wyjdzie.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że szalejecie z wpisami :)

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ