X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax współczuję ! Ale jesteś silną babka i dasz radę ;) kto jak nie Ty!
    Nadzieja to nie można tak ryzykować musisz wiedzieć co dla Ciebie jest ważniejsze. Ja dzis w pracy ale tak gorąco jest ze az słabo niebawem idę na L4 bo nie będę się męczyć

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Rosax współczuję ! Ale jesteś silną babka i dasz radę ;) kto jak nie Ty!
    Nadzieja to nie można tak ryzykować musisz wiedzieć co dla Ciebie jest ważniejsze. Ja dzis w pracy ale tak gorąco jest ze az słabo niebawem idę na L4 bo nie będę się męczyć
    Oczywistym jest, że ważniejsze dla mnie jest dziecko tylko, że ja już 5 ciąż straciłam :-(
    Nie wiem już sama co robić. Gdybym tylko wiedziała, że ciąża się utrzyma to od razu poszłabym na L4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 11:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje tak Rosax kochana wiem jakie podejście mają lekarze mój przypadek również był dowodem na to jak mają pacjentów głęboko jak poszłam z tym plamieniem do doktorki i uparlam się na luteine z łaska mi ją przepisała a teraz twierdzi ze moja upartosc i przekonanie było słuszne... Jak można tak traktować kobiety...
    Ja również uważam że jeżeli chodzi o ciebie rosax powinni wysłać cie na dogłębne badania wszystkie możliwe bo oni dają tylko podstawowe a później są oczy i zamieszanie... A to też jest takie ze przecież takie ciążę pozamaciczne i te gubione nie są bezpieczne bo kobieta może przepłacic swoim zdrowiem a nawet życiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś kochana bardzo silna!!! Jest to przykre i smutne ale nie daj się wkoncu musi być dobrze!!!!
    Każda tutaj zasługuje na to szczęście!!!

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzic bylam u ginka. Mam dzis od rana ładny śluz. Pije ten len od kilku dni. Nie jest go za wiele, ale jest. Moze dopiero sie rozkręca. Widac na usg spory pecherzyk. Będzie pekal na dniach. Chyba kupie sobie testy owulkowe....

Nadzieja1988!, madziara0080, Nikiana lubią tę wiadomość

w4sqs65ge24sefoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1 wrote:
    Dziewczyny, dzic bylam u ginka. Mam dzis od rana ładny śluz. Pije ten len od kilku dni. Nie jest go za wiele, ale jest. Moze dopiero sie rozkręca. Widac na usg spory pecherzyk. Będzie pekal na dniach. Chyba kupie sobie testy owulkowe....
    Kup kup. Te testy z pewnością pomogą Ci ustalić najlepsze dni na zbliżenie

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Rosax teraz z dnia na dzień będzie już coraz lepiej :* A bakteria to ureplasma. Posiew robi się z wymazu.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax nie umiem niestety sprawdzać szyjki :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak wogole minął wam weekend???? Taka piękna pogoda ja za moment idę synka kłaść do spania i czeka mnie sprzątanie pranie gotowanie masakra ale tyle ze w domku mam chłodno wieczorem plewienie bo do godziny 16 największe słonko na ogrodzie a wczoraj aż się mi słabo robiło wiec nie wychylam się jeszcze w sobotę najadlam się czekolady tak mi smakowała a wczoraj mnie obsypalo...

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge ktoras z Pan doradzi mi jakie mam zakupić sobie testy owulacyjne z allegro???bo tyle tego ze nie wiem ktore sa dobre a ktore do niczego...bo te ktore miałam teraz raczej lipa totalna z nich.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magdulka;)jak się czujesz????u mnie jako tako w weekend.Same caly dzien bylysmy mój M. do pozna w pracy.Jutro na szczęście ma wolne wiec sobie nadrobimy;););)a za niedługo lecę na autobus po moje słoneczko;)

Magduullina lubi tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri kup testy i będziesz wiedziała mniej wiecej kiedy co i jak.Choc i niektóre testy zawodzą.W miedzy czasie dzialajcie ile się da.<3

• beatum Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara to już? Dawaj wynik :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz jakoś ;) strasznie szybko się męczy poza tym jest ok :)
    Madziu czekam na Twoja betę :)

magroz26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja ....była u gina ,dziś 41 dzień cyklu a ja dalej bez @ niestety ciąży brak na usg wiec dostałam duphaston i czekam na @ :( :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy co mi radzicie? Iść na L4 czy czekać do końca pierwszego trymestru?

• beatum Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988 jakbyś nie zrobiła i tak ktoś będzie gadał. Ja ze swoim pierwszym dzieckiem ( o jak fajnie, że mi się tak napisało, bo póki co mam jedno ;) ) z własną mama musiałam stoczyć walkę. Miałam przedwczesne skurcze, a ona twierdziła, że mi się pracować nie chce. Ale lekarz mnie postawił do pionu. Powiedział mi, że on mnie ostrzegał i to napisze w karcie, a teraz to ja decyduje, czy dziecko będzie żyć. Nic więcej nie musiał mówić ;) Mama z czasem zrozumiała, pracodawca i pracownicy byli za mną. Kierownicy są mądrzy, bo walczą o siebie, bo jak Ty wyrobisz "norme" to on dostanie premię, a Twoja premia będzie wspaniała Kruszynka :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • beatum Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iść :) Z taką historia bez dwóch zdań.

szczęśliwa łac. beatum
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Dziewczyny a Wy co mi radzicie? Iść na L4 czy czekać do końca pierwszego trymestru?

W Twojej sytuacji na bank bym poszła..życie masz jedno a jeśli bardzo sie stresujesz w pracy nie warto ryzykować..za dużo masz do stracenia :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dziewczyny prawda jest taka że przez to że mam taką pracę to nie myślę o ciąży i o tym że może się nie udać. Ale zaraz dostanę wypowiedzenie bo już zaczyna się robić nerwowo...

‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ