X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Hej Dziewczyny :)
    Dziś spadek pozytywnych emocji. Nadal nie miałam owulacji :/ a bynajmniej system jej nie wykrył. Pewnie dziś będzie a ja nie będę miała chyba sposobności do <3 :/ cholerka...

Rosax ale się uda. Teraz czas na badania będzie a późniek starania pełną parą :)
    Jak śluz płodny jest to nawet 5 dni plemniczki przezyją, więc nie martw się na zapas. Nim się obejrzysz będziesz testowała :-)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 wrote:
    Nie nastawiam się w czerwcu minie 9miechow kiedy to intensywnie sie staramy a 1,5 ogolnie.Co ma byc to bedzie.I tak nic mi nie da biadolenie czy się teraz uda czy nie.Jak się uda mi to dobrze jak nie to trudno:)ale za Was Kochane mocno trzymam kciuki.Teraz mysle ze Ukija i Beatum oraz Makowa Panna będą przyszlymi mamami.
    Tez tak mysle! Zasluguja w koncu. Tak jak i ty i cala reszta.

beatum lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z dzis 87. Ciesze sie bo nie bedzie wiecej zabiegow bo ladnie spadamy. A jednak bylo w jajowodzie lewym..

Magduullina lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Tak. Inaczej nie mysle. Zaczniemy starania pazdziernik /listopad
    Mam nadzieje ze do tej pory bede znala przyczyny.
    Czekam na pobranie znow krwi, martwie sie bo nie mam okresu nadal.. Ostatnio po zabiegu od razu mialam krew a tu nadal nic..
    Jesteś bardzo dzielna!! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 wrote:
    Witam Cie Nadzieja;)jak się czujesz???
    Hej :-)
    Czuję się ok tylko na dworze topię się z gorąca i nie mam czym oddychać... Dziwne, bo zawsze lubiłam upały i wręcz wylegiwałam się na słońcu a tu tak ciężko mi odkąd pogoda się zrobiła. Dwa dni miałam spokoju a tu znów plamienie się pojawiło ale nie myślę o tym. Plamię od początku ciąży. Ginekolog powiedział że to krwiaczek który nie jest zlokalizowany przy zarodku więc mu nie zagraża ale jest i nim się wchłonie to będzie pojawiało się to plamienie. Jakby była krew to wtedy mam do niego przyjechać. Za tydzień mam wizytę to zobaczymy co i jak. Mam nadzieję, że serduszko cały czas bije <3

magroz26, beatum lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciagneli wlasnie rurke w koncu ;D jutro kolejna kontrola hcg.. Lekarka mowi ze ma nadzieje ze juz noe wzrosnie. Ale roznie bywa.. To mi pocieszenie dala... :/

magroz26 lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Beta z dzis 87. Ciesze sie bo nie bedzie wiecej zabiegow bo ladnie spadamy. A jednak bylo w jajowodzie lewym..
    Przynajmniej wiesz gdzie bylo umiejscowione o tyle dobrze ze i beta spada.

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Ale nie dam sobie juz wmowic ze moje ciaze to zwykle przypadki..
    Jak przypadkiem moze byc ciaza pozamaciczna 2 razy??? Jak moze byc "gubienie ciazy wewnatrzmacicznej" przypadkiem 2 razy??? Jak moze byc przypadkiem usuwanie ciazy bo serduszka nie bija?
    Glupie gadanie lekarzy.. "kazda z ciaz jest normalna to sa tylko przypadki ktore sie zdarzaja.. No ok. Raz sie zdarzyc moze ale nie kurde 5 razy..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Anka glowa do gory bedzie dobrze! Uda sie nam.
    A ja puki co robie liste..
    Zaraz pujde skonsultowac to z lekarzem szpitalnym. Ma mi powiedziec co nieco o tych badaniach..
    Kariotyp (oboje ja i maz)
    Trombofilia
    Wady macicy anatomiczne (chce sie upewnic ze ich nie ma po cc i lyzeczkowaniu)
    Stezenie androgenow (meskie hormony plciowe u kobiety)
    Przeciwciala antyfosfolipidowe
    Infekcje spowodowane bakteria chlamydia trachomatis (mialam ja chce sie upewnic czy nie ma po niej jakis szczatek)
    Trisomia (zmiany w ilosci chromosomow)
    No i do tego badania hormonalne i endokrynologiczne (zaawansowane a nie podstawowe)

Makowa jak zwie sie ta bakteria co zes ja miala? tez ja chce wpisac.
    Jeszcze cos moge dorzucic? Co byscie wpisaly?

Spora lista i bardzo dobrze!!!!!!!
    Naprawdę dorzuć co się da.....
    Jakaś przyczyna jest........
    Ściskam mocno mocno mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rosax3 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo mam zludne wrazenie albo dobrze widze, ze my dziewczyny z forum wiemy wiecej o badaniach przyczynach i ciazach i innych sprawach niz lekarze.. Nie jeden minal sie z powolaniem chyba a co drugi sciagal na sprawdzianach byle tylko zawod miec..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    No nigdy nie mów nigdy. Ja testuje 5 czerwca póki co :)

Będę trzymała kciuki ;)

Nadzieja1988!, Nadzieja1988!, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Bole brzucha nic nie daly..
    Hcg beta
    20.05 godz 17. 288,0
    21.05 godz 8:30 160,2
    22.05 godz 7:44 185,0
    Beta urosla.. Gdyby nie bylo spadku moznaby pomyslec ze ciaza rozwija sie po malu ale wedlug lekarzy ciaza nie umala do konca i resztki ktore walcza moga mi zaszkodzic.
    Na usg macica czysta nadal. W jajowodach czysto. Tylko przy wyjsciu jajowodu z jajnika tam gdzie wychodzi komorka jest cos widoczne.
    Czekam na tabletke po ktorej zasne, przewiaza mnie na sale operacyjna i uspia do konca.
    Przez brzuch sprawdza pierw jajniki i jajowody. Jak nic nie znajda beda czyscic mi macice.. Gdy ani to ani to nie pomoze by beta spadla (mozliwosc ze ciaza jest brzuszna czy jakos tak) zastosuja chemie. Nie wiem co sie pod nazwa chemia kryje ale lekarz mowil cos ze jak raz sie nie uda bedzie trzeba powtorzyc.. (moze chodzi o te zastrzyki) Nie sluchalam dokladnie. Z oczu lalo sie morze.. Jakie morze.. Z nerwow i bezsilnosci i kolejnej straty to juz byl ocean. Dzis humor spadl. Nic mnie nie bawi.. Mam dosc.

.....................
    ciężkie i okropne chwile..............

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Albo mam zludne wrazenie albo dobrze widze, ze my dziewczyny z forum wiemy wiecej o badaniach przyczynach i ciazach i innych sprawach niz lekarze.. Nie jeden minal sie z powolaniem chyba a co drugi sciagal na sprawdzianach byle tylko zawod miec..
    Dokladnie mam takie samo wrażenie ze my wiecej wiemy niz oni wszyscy.Do lekarza trzeba iść z swoim przypuszczeniem bo inaczej maja gdzies.Brak slow zamiast leczyć to w kulki sobie lecą.A pozniej jak cos sie stanie to umywanie rak ze nic nie wiedzieli albo ze pacjentka sie nie skarżyła;(

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    A tak aby rozweselić troszkę sytuacje wrzucam mój test owu dzisiejszy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba92f35a5e03.jpg

Super :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikiana wrote:
    Nie mam. Chociaż w ciąży już byłam. Nigdy nie zobaczyłam serduszka na usg. Raz puste jajo płodowe a raz ciąża pozamaciczna. Nie jest kolorowo , ale kiedyś wyjdzie słońce, co nie ? :)

Współczuję......
    Ale czekamy tu na słońce każdej z nas:)
    Musi się udać :)

Nikiana lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Jak przypadkiem moze byc ciaza pozamaciczna 2 razy??? Jak moze byc "gubienie ciazy wewnatrzmacicznej" przypadkiem 2 razy??? Jak moze byc przypadkiem usuwanie ciazy bo serduszka nie bija?
    Glupie gadanie lekarzy.. "kazda z ciaz jest normalna to sa tylko przypadki ktore sie zdarzaja.. No ok. Raz sie zdarzyc moze ale nie kurde 5 razy..
    Jak można powiedziec ze utrata którejś z ciąż to normalka.Lekarz tak mówiąc chyba przez przypadek zostal lekarzem.Jedno poronienie to zdarza sie a nie non stop z niewiadomego powodu.To ja nie będąc lekarzem wiem ze cos nie tak jest i powinni cos zrobić w tym kierunku.Brak słów.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Juz po.
    Nie dostalam tabletki ;) pojechalam od razu na sale operacyjna tam czekal pan ktory mnie uspal ;)
    Pogadal ze mna, okryl mnie goracym kocem, podlaczyl do wszystkich urzadzen i kazal myslec o wakacjach poczym nagle przylozyl mi maske. Cialo zaczelo dretwiec az w koncu zasnelam.
    Ale do rzeczy.
    Lekarze znalezli cos w lewym jajowwodzie i to wycisneli. Obylo sie bez rozcinania. Szczypcami wycisneli to dalej. I jesli to wlasnie byla ciaza to dobrze jesli nie to jutro po hcg jak wynik nie spadnie bede lyzeczkowana.. Skomplikowana ciaze mam teraz.. Nie wiado.o nawet gdzie jest..
    Jak sie czuje? Fatalnie. Tak bardzo mnie boli wszystko ale bylam w stanie wstac i ubrac koszulke. :) najgorszy ten wezyk w pipie do siusiow.. Jak on mnie denerwuje.. Na nodze mam wielkiego siniaka niewiadomego pochodzenia.. Brzuch boli a najbardziej ta rurka z brzucha https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b113e69709d.jpg w tym miejscu boli najmocniej.
    Aaa i mialam zle wsadzony ten ?welfron? Tzn niby dobrze ale bolalo i jak zglaszalam pigulom to zadna nie reagowala a dzis jak powiedzialm w trakcie usypiania to pan powiedzial ze jak zasne to mi wyciagnie i wsadzi nowy w inne miejsce ;) no i wsadzil. Teraz mnie juz reka nie boli i nie przeszkadza mi on.

Oby obyło się bez oczyszczania macicy.......

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:

......najważniejsze, że wiadomo co i jak...
    chociaż łatwo nie jest..........................

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:

Przypadek to jest jak coś się zdarzy raz....
    W Twoim przypadku coś "nie styka" i lekarze powinni działać i ustać przyczynę.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic mi się nie chce. W pracy ciągle ganiają że wszystko szybko szybko a ja w ciąży, gdzie każda moja ciąża jest wysokiego ryzyka. Pracuję w sprzedaży i tu liczą się tylko wyniki a jak się nie robi wyników to co dzień kierownik z opierniczem dzwoni :-( i potem się stresuję :-( momentami to mam ochotę iść na L4 od zaraz. Ale chciałam chociaż do końca pierwszego trymestru wstrzymać bo nigdy nie wiadomo jak się potoczy i potem ani ciąży ani pracy :-( a już raz tak miałam. Ale już fizycznie i psychicznie nie daję rady. Ciągły bieg, stres i ochrzan... Chciałam iść na urlop to nie mogę bo obrotu nie zrobiłam... A tak by mi się z 5 dni przydało :-(

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ