X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudna kropeczka :) niech rośnie zdrowo :)

madziara0080, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu cudowne Maleństwo! Aż miło popatrzeć :)

madziara0080, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi super wieści gratuluję powtórz rano i będzie powód do radości :)
    Madziu pięknie dzidziuś rośnie pięknie!

madziara0080, Helmi lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaa widzialam bociana!!! Ostatnio nie bylam pewna czy to bocian bo bardziej maz go widzial niz ja ale dzis na 100% to byl on. walnela bym w drzewo przez niego... Az z drogi zjechalam... Sie tak zapatrzylam! Lecial mi nad autem!!!!

Helmi gratuluje!

Madziara nic piekniejszego niz bicie serca <3 ciesze sie razem z wami!

Beatum sliczne zdjecia!!

Dorotka fajny brzucholek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 20:35

Magduullina, Nadzieja1988!, madziara0080 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo bociana :)
    po mojej owulce w Boże Ciało mielismy rodzinnego grila i teściowa mówi ooo leci bocian i patrzy na mnie :)
    to był znak :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dużo jeździmy i często widzimy ale ostatnio na taki staw pojechaliśmy i stał bolciek na brzegu kolo nas :D

rosax3 lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w górach jeden prześladował :d do tego czarny był :d

borsuk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    dziewczyny chyba mam zawał

mam w domu dwa testy, miałam testować jutro ale mysle sobie eee co tam sikne na jeden
    widzicie to co ja?? na zywo lepiej widać tą kreseczkę :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86e70d66f77d.jpg
    Gratulacje!!! ;-)

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi super gratulacje. Madziara piękna fasolka. Dużo zdrówka dla Maleństwa. Co do bocianów jakieś 2 tyg temu wracalam z krk zaliczylam 15 bocianów na gniazdach na drugi dzień jeden nademna przeleciał.... obu to był jakiś znak :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    Dziewczynki już jestem po pierwszej wizycie :) Wszystko dobrze :) Dzieciątko ma 4,4mm i serduszko bije 130-140 uderzeń na minutę :) Jak usłyszałam to mi łzy poleciały. Dostałam od lekarza książkę w prezencie o ciąży. Jak przyjechałam do domu i pokazałam mojemu mężowi zdjęcie i powiedziałam, że słyszałam serduszko to się wzruszył i poleciały mu łzy. Kamień z serca mi spadł. Lekarz zalecił podstawowe badania moczu, TSH i grupę krwi. Oprócz tego nie mam dźwigać i wieszać firan :) Mogę jeździć na rowerze póki co :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2966e649dca3.jpg
    Madziu super wieści! <3
    Znam to uczucie gdy usłyszy się pierwszy raz serduszko <3

madziara0080 lubi tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwila nieobecność a tu takie wspaniałości!
    Helmi gratulacje! Niech dzidzia rośnie zdrowo!
    Madziara piękny widok <3
    Dzieeczyny urocze te wasze brzuszki.
    A mnie dopadł dziś dołek... Źle się czuje i fizyczne i psychicznie. Od kilku dni źle śpie. Zaczyna brakować mi energii. A teraz najgorszy okses się zbliża, bo zaczyna się sesja. Marzę o własnych czterech kątach, bo wtedy może mogłaby lepiej odpoczywać. Nobecnie z mają babcią się nie da. Ona jest taka, że jak widzi, że siedzę to już jest chora nir wspominając o tym gdy chcę się przespać. Ja nie mam prawa być zmęczona, bo przecież urzędnik nic w pracy nie robi. Ostatnio jeszcze usłyszałam, że czemu nic się nie uczę przez to nie zadam egzaminów wyrzuca mnie ze szkoły, później z pracy, bo na co im ktoś taki i mąż się potem ze mną rozwiedzie, bo na co mu darmozjad, którego musi utrzymywać. Moja babcia jest mistrzem demotywacji. I jak ja mam być spokojna, nie stresować się i zajść w zdrowa ciążę skoro taka atmospfera jest.
    Przeprasz ale musialam się wyżalić żeby mi trochę ulżyło.
    Ukija lekarz nic nie mówił o zawieszeniu starań, ale ja dziś sobie uświadomiłam, że przez ten wcześniejszy antybiotyk, dwa epizody goraczki u męża i teraz ten antybiotyk to chłopaki tak w kość dostaną że chyba o fasolce można zapomnieć na kilka miesięcy...

madziara0080 lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    apropo bociana :)
    po mojej owulce w Boże Ciało mielismy rodzinnego grila i teściowa mówi ooo leci bocian i patrzy na mnie :)
    to był znak :)
    Ja pierwszy raz z bliska widziałam bociana półtora miesiąca temu i jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem a dziś był jeszcze bliżej jak jechałam autem do sklepu. No praktycznie przy drodze :-) Może to oznacza, że dziecko coraz bliżej?
    :-)

borsuk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Chwila nieobecność a tu takie wspaniałości!
    Helmi gratulacje! Niech dzidzia rośnie zdrowo!
    Madziara piękny widok <3
    Dzieeczyny urocze te wasze brzuszki.
    A mnie dopadł dziś dołek... Źle się czuje i fizyczne i psychicznie. Od kilku dni źle śpie. Zaczyna brakować mi energii. A teraz najgorszy okses się zbliża, bo zaczyna się sesja. Marzę o własnych czterech kątach, bo wtedy może mogłaby lepiej odpoczywać. Nobecnie z mają babcią się nie da. Ona jest taka, że jak widzi, że siedzę to już jest chora nir wspominając o tym gdy chcę się przespać. Ja nie mam prawa być zmęczona, bo przecież urzędnik nic w pracy nie robi. Ostatnio jeszcze usłyszałam, że czemu nic się nie uczę przez to nie zadam egzaminów wyrzuca mnie ze szkoły, później z pracy, bo na co im ktoś taki i mąż się potem ze mną rozwiedzie, bo na co mu darmozjad, którego musi utrzymywać. Moja babcia jest mistrzem demotywacji. I jak ja mam być spokojna, nie stresować się i zajść w zdrowa ciążę skoro taka atmospfera jest.
    Przeprasz ale musialam się wyżalić żeby mi trochę ulżyło.
    Ukija lekarz nic nie mówił o zawieszeniu starań, ale ja dziś sobie uświadomiłam, że przez ten wcześniejszy antybiotyk, dwa epizody goraczki u męża i teraz ten antybiotyk to chłopaki tak w kość dostaną że chyba o fasolce można zapomnieć na kilka miesięcy...
    Kurcze no takie właśnie jest niestety mieszkanie na kupie. Ja wyjechałam do Poznania na studia zaraz po liceum i jedynymi lokatorami byli studenci a potem mąż więc nie znam mieszkania na kupie ale domyślam się że to niełatwe

• Helmi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dzięki jeszcze raz :)

Makowa Panno domyślam się, że jest Ci ciężko, ale pozostaje chyba tolerować babcie...Wydaje mi się że komuś młodszemu moża jeszcze przegadać, że to /Twoje życie i nie powinien się wtrącać ani komentować tego jak spędzasz dzień i w ogóle co robisz. ze starszymi ludzmi jest cięzko, mają swoje dziwne poglądy i cięzko nie dociera do nich to co się mówi.
    a próbowałaś z nią rozmawiać na ten temat ?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Mążu kupił mi test ciążowy :D

ojejku, madziara0080, Agatka_46, Magduullina, Nadzieja1988!, smerfetka_k, beatum, rosax3, borsuk, Aurellka lubią tę wiadomość

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija a kiedy testujesz ? Gdzieś mi umknęło ...

Ukija lubi tę wiadomość

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, rozumiem Cię co czujesz. To okropne, czasami praca biurowa potrafi być bardziej męcząca jak fizyczna, wiem, bo sama pracuje w biurze.

Ukija, Ty testujesz 6 albo 7, tak? Dobrze pamiętam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 21:17

Ukija lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi ja staram się nie reagować na to jej gadanie. Tylko jej przytakuje i tyle. Ona była taka odkąd pamietam... A nie chcę z nią o tym gadać, bo przecież ona wie wszytko najlepiej i nic nie idzie przetłumaczyć.
    Nadzieja my przez 6 lat mieszkaliśmy sami jak sudiowałam w Bygdoszczy. Niestety po studiach nie dostałam pracy i po ślubie zmuszeni byliśmy przeprowadzić się do rodziców. Mój mąż wtedy nie zarabiał tyle żeby nas utrzać na wynajętym mieszkaniu.
    Ukija to szykuj siśki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 21:19

Ukija lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt praca biurowa potrafi wyciągnąć z człowieka resztki energii, ją pracuje w stowarzyszeniu nie dość że papierologia masakra to i masa działań aktywizacyjny tj organizacja szkoleń, wyjazdów,imprez.. praca często w weekendy... praca stresująca. Babci się kochana nie słuchaj... powiedz jej że to twoje życie i że ją przepraszam ale spedzisz ją po swojemu. Tak to jest mieszkać z kimś tj babcia, rodzice, teściowie.

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Dziewczyny, Mążu kupił mi test ciążowy :D
    Kochany mężuś. Rozumiem że jeszcze dziś a najpóźniej jutro zatestujesz :-D Czy czekasz do 7?

Ukija lubi tę wiadomość

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ