X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    A ja nie rzygam, mam tylko lekkie mdłości to znaczy, że ciąża słaba? :(
    Ani razu? Jak są inne objawy to dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to zależy od kobiety Madziu nie przejmuj się takimi rzeczami bo to raczej sprawa indywidualna niektóre zygają jak kot i niestety poranialy a niekiedy nie ma żadnych objawów a jest wszystko ok. To nie jest tak ze tak jest a tak każda ciąża jest inna. Nie straszmy się Nawzajem mnie też p doktor powiedziała że jeżeli wymiotuje to przynajmniej ciąża dobrze się rozwija i jest wszystko ok ale z synkiem nic mi nie było i tez mówiła To masz szczęście ze nie dolega nic i tez było ok nie ma reguły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 17:28

Nadzieja1988!, madziara0080 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Dzis byla wizyta. Z dzidzia wszystko ok. dzidzia jak na swoj tydzien rozwija sie prawidlowo nie ma zadnych zastrzezen:-)
    Niestety jeszcze dzidzia ulozona miednicowo....dlatego tez ciezko bylo mu dzis dojrzec co sie kryje pomiedzy nozkami ale mowi ze raczej dziewczynka i ze ma nadzieje ze na kolejnej wizycie pokaze wiecej co tam ma pomiedzy nozkami:-)
    Wiec jesli sie potwierdzi to w domu babiniec hahhah
    Czuje sie dobrze, w ndz wyjazd do Danii na 3 tygodnie:-) Odpoczne sobie:-)

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się rzyga to podobno jest wysoki progesteron. Statystycznie jest podobno mniej poronien wśród rzygajacych. Ale spokojnie mam kilka koleżanek które ani razu nie tulily muszli i maja zdrowe dzieci.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mdłości, tzn. tak ciężko mi czasami na żołądku, że mam ochotę się wyrzygać ale nie wymiotuje.. oprócz tego śpię codziennie po pracy i gdybym mogła to w pracy też bym spała. No i sutki mega wrażliwe, więc chyba nie jest ze mną tak źle ;)

Lekarz mi powiedział, że z ciąża na tym etapie jest wszystko ok. i mam się cieszyć, że mnie wymioty nie męczą, więc trochę mnie uspokoił.

Moja mama nie wymiotowała ani ze mną ani z moją siostrą :) Więc może odziedziczę po mamie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:24

Nadzieja1988!, Magduullina lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    Mam mdłości, tzn. tak ciężko mi czasami na żołądku, że mam ochotę się wyrzygać ale nie wymiotuje.. oprócz tego śpię codziennie po pracy i gdybym mogła to w pracy też bym spała. No i skutki mega wrażliwe, więc chyba nie jest ze mną tak źle ;)
    Kochana wszystko ok. U mnie to może i dobry znak te wymioty bo w poprzednich ciążach nie wymiotowałam a plamiłam a teraz rzygam co drugi dzień lub codziennie i nie mam plamień od kilku tygodni ;-)
    Za to ja nie śpię więcej niż zwykle i nigdy w dzień.
    Tak jak dziewczyny piszą każda z nas jest inna :-)

madziara0080, Magduullina lubią tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z natury jestem śpioch a teraz to już w ogóle masakra, mogłabym zasnąć na stojąco :) ale moja mama też tak spała, więc chyba w genach mi przekazała :)
    Dokładnie, każda z nas jest inna i każda inaczej ciążę przechodzi. Najważniejsze, że plamienia żadnego nie ma i z tego najbardziej się cieszę. Czasami mnie brzuch zaboli ale to ponoć też normalne we wczesnej ciąży o ile ból nie jest jakiś ciągły i nie pojawia się krew.

Jestem dobrej myśli :)

Nadzieja1988!, Magduullina lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    No ja z natury jestem śpioch a teraz to już w ogóle masakra, mogłabym zasnąć na stojąco :) ale moja mama też tak spała, więc chyba w genach mi przekazała :)
    Dokładnie, każda z nas jest inna i każda inaczej ciążę przechodzi. Najważniejsze, że plamienia żadnego nie ma i z tego najbardziej się cieszę. Czasami mnie brzuch zaboli ale to ponoć też normalne we wczesnej ciąży o ile ból nie jest jakiś ciągły i nie pojawia się krew.

Jestem dobrej myśli :)
    I tak trzymaj! Myśl pozytywnie :-*

madziara0080, Magduullina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra :-) ;-)

Magduullina, madziara0080 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej nie chciałam Was stresować :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 dni do wizyty :-D :-* <3

Helmi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    5 dni do wizyty :-D :-* <3
    Wrzuć fotę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Wrzuć fotę :)
    Jak się przypomnicie to po wizycie Wam wrzucę :-)

• borsuk Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w piąteczek :D
    U mnie 8dc. Nie lubię tego czasu bo nic się nie dzieje. Do owulki jeszcze ok 14-15 dni i tak sobie żyję w zawieszeniu ;) Ciekawe jakie podejście w tym miesiącu będzie miał mój T. Mam nadzieję, że będzie ,,stawał" na wysokości zadania ;)

Miłego dnia

Nadzieja1988!, beatum lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej borsuk no może :) miejmy nadzieje ze będzie chciał a ja będę wam kibicować

Nadzieja1988!, borsuk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Witam Was w piąteczek :D
    U mnie 8dc. Nie lubię tego czasu bo nic się nie dzieje. Do owulki jeszcze ok 14-15 dni i tak sobie żyję w zawieszeniu ;) Ciekawe jakie podejście w tym miesiącu będzie miał mój T. Mam nadzieję, że będzie ,,stawał" na wysokości zadania ;)

Miłego dnia
    Miłego dnia borsuku ;-)
    Czas się dłuży nieubłaganie :-/

• beatum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Cisza, starające się przed owulka, ciazowki spia spokojne po badaniach ( gratuluję kazdej z osobna).
    A ja jadę do lekarza rodzinnego, bo chyba angina mnie dopadła, tylko tego mi brakowało. Tempki nie mierze, bo mam 37,5, wiec byłaby zaburzona. A na dodatek <3 z mężem i dzisiaj czuje krzyż oba jajniki, choć ten z ładniejszy pęcherzykiem słabiej. Jakieś szaleństwo mowie Wam. Zobaczymy co gin wieczorem powie.
    Miłego dzionka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 10:52

szczęśliwa łac. beatum
  • beatum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuczku nie mów hop. Ja poprzednio miałam w 17dc, a teraz mam w 12dc ;)

borsuk lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Nadzieja to zależy od kobiety Madziu nie przejmuj się takimi rzeczami bo to raczej sprawa indywidualna niektóre zygają jak kot i niestety poranialy a niekiedy nie ma żadnych objawów a jest wszystko ok. To nie jest tak ze tak jest a tak każda ciąża jest inna. Nie straszmy się Nawzajem mnie też p doktor powiedziała że jeżeli wymiotuje to przynajmniej ciąża dobrze się rozwija i jest wszystko ok ale z synkiem nic mi nie było i tez mówiła To masz szczęście ze nie dolega nic i tez było ok nie ma reguły

Z tymi wymiotami to faktycznie indywidualna sprawa.
    Ja ani w poprzedniej ciąży ani w obecnej nie zwymiotowałam ani jeden raz. Syn zdrowy i drugie (na dzień dzisiejszy) też ok.

madziara0080 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ