X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    A ja nie rzygam, mam tylko lekkie mdłości to znaczy, że ciąża słaba? :(
    Ani razu? Jak są inne objawy to dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to zależy od kobiety Madziu nie przejmuj się takimi rzeczami bo to raczej sprawa indywidualna niektóre zygają jak kot i niestety poranialy a niekiedy nie ma żadnych objawów a jest wszystko ok. To nie jest tak ze tak jest a tak każda ciąża jest inna. Nie straszmy się Nawzajem mnie też p doktor powiedziała że jeżeli wymiotuje to przynajmniej ciąża dobrze się rozwija i jest wszystko ok ale z synkiem nic mi nie było i tez mówiła To masz szczęście ze nie dolega nic i tez było ok nie ma reguły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 17:28

Nadzieja1988!, madziara0080 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Dzis byla wizyta. Z dzidzia wszystko ok. dzidzia jak na swoj tydzien rozwija sie prawidlowo nie ma zadnych zastrzezen:-)
    Niestety jeszcze dzidzia ulozona miednicowo....dlatego tez ciezko bylo mu dzis dojrzec co sie kryje pomiedzy nozkami ale mowi ze raczej dziewczynka i ze ma nadzieje ze na kolejnej wizycie pokaze wiecej co tam ma pomiedzy nozkami:-)
    Wiec jesli sie potwierdzi to w domu babiniec hahhah
    Czuje sie dobrze, w ndz wyjazd do Danii na 3 tygodnie:-) Odpoczne sobie:-)

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się rzyga to podobno jest wysoki progesteron. Statystycznie jest podobno mniej poronien wśród rzygajacych. Ale spokojnie mam kilka koleżanek które ani razu nie tulily muszli i maja zdrowe dzieci.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mdłości, tzn. tak ciężko mi czasami na żołądku, że mam ochotę się wyrzygać ale nie wymiotuje.. oprócz tego śpię codziennie po pracy i gdybym mogła to w pracy też bym spała. No i sutki mega wrażliwe, więc chyba nie jest ze mną tak źle ;)

Lekarz mi powiedział, że z ciąża na tym etapie jest wszystko ok. i mam się cieszyć, że mnie wymioty nie męczą, więc trochę mnie uspokoił.

Moja mama nie wymiotowała ani ze mną ani z moją siostrą :) Więc może odziedziczę po mamie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:24

Nadzieja1988!, Magduullina lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    Mam mdłości, tzn. tak ciężko mi czasami na żołądku, że mam ochotę się wyrzygać ale nie wymiotuje.. oprócz tego śpię codziennie po pracy i gdybym mogła to w pracy też bym spała. No i skutki mega wrażliwe, więc chyba nie jest ze mną tak źle ;)
    Kochana wszystko ok. U mnie to może i dobry znak te wymioty bo w poprzednich ciążach nie wymiotowałam a plamiłam a teraz rzygam co drugi dzień lub codziennie i nie mam plamień od kilku tygodni ;-)
    Za to ja nie śpię więcej niż zwykle i nigdy w dzień.
    Tak jak dziewczyny piszą każda z nas jest inna :-)

madziara0080, Magduullina lubią tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z natury jestem śpioch a teraz to już w ogóle masakra, mogłabym zasnąć na stojąco :) ale moja mama też tak spała, więc chyba w genach mi przekazała :)
    Dokładnie, każda z nas jest inna i każda inaczej ciążę przechodzi. Najważniejsze, że plamienia żadnego nie ma i z tego najbardziej się cieszę. Czasami mnie brzuch zaboli ale to ponoć też normalne we wczesnej ciąży o ile ból nie jest jakiś ciągły i nie pojawia się krew.

Jestem dobrej myśli :)

Nadzieja1988!, Magduullina lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    No ja z natury jestem śpioch a teraz to już w ogóle masakra, mogłabym zasnąć na stojąco :) ale moja mama też tak spała, więc chyba w genach mi przekazała :)
    Dokładnie, każda z nas jest inna i każda inaczej ciążę przechodzi. Najważniejsze, że plamienia żadnego nie ma i z tego najbardziej się cieszę. Czasami mnie brzuch zaboli ale to ponoć też normalne we wczesnej ciąży o ile ból nie jest jakiś ciągły i nie pojawia się krew.

Jestem dobrej myśli :)
    I tak trzymaj! Myśl pozytywnie :-*

madziara0080, Magduullina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra :-) ;-)

Magduullina, madziara0080 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej nie chciałam Was stresować :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 dni do wizyty :-D :-* <3

Helmi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    5 dni do wizyty :-D :-* <3
    Wrzuć fotę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Wrzuć fotę :)
    Jak się przypomnicie to po wizycie Wam wrzucę :-)

• borsuk Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w piąteczek :D
    U mnie 8dc. Nie lubię tego czasu bo nic się nie dzieje. Do owulki jeszcze ok 14-15 dni i tak sobie żyję w zawieszeniu ;) Ciekawe jakie podejście w tym miesiącu będzie miał mój T. Mam nadzieję, że będzie ,,stawał" na wysokości zadania ;)

Miłego dnia

Nadzieja1988!, beatum lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej borsuk no może :) miejmy nadzieje ze będzie chciał a ja będę wam kibicować

Nadzieja1988!, borsuk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Witam Was w piąteczek :D
    U mnie 8dc. Nie lubię tego czasu bo nic się nie dzieje. Do owulki jeszcze ok 14-15 dni i tak sobie żyję w zawieszeniu ;) Ciekawe jakie podejście w tym miesiącu będzie miał mój T. Mam nadzieję, że będzie ,,stawał" na wysokości zadania ;)

Miłego dnia
    Miłego dnia borsuku ;-)
    Czas się dłuży nieubłaganie :-/

• beatum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Cisza, starające się przed owulka, ciazowki spia spokojne po badaniach ( gratuluję kazdej z osobna).
    A ja jadę do lekarza rodzinnego, bo chyba angina mnie dopadła, tylko tego mi brakowało. Tempki nie mierze, bo mam 37,5, wiec byłaby zaburzona. A na dodatek <3 z mężem i dzisiaj czuje krzyż oba jajniki, choć ten z ładniejszy pęcherzykiem słabiej. Jakieś szaleństwo mowie Wam. Zobaczymy co gin wieczorem powie.
    Miłego dzionka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 10:52

szczęśliwa łac. beatum
  • beatum Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuczku nie mów hop. Ja poprzednio miałam w 17dc, a teraz mam w 12dc ;)

borsuk lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Nadzieja to zależy od kobiety Madziu nie przejmuj się takimi rzeczami bo to raczej sprawa indywidualna niektóre zygają jak kot i niestety poranialy a niekiedy nie ma żadnych objawów a jest wszystko ok. To nie jest tak ze tak jest a tak każda ciąża jest inna. Nie straszmy się Nawzajem mnie też p doktor powiedziała że jeżeli wymiotuje to przynajmniej ciąża dobrze się rozwija i jest wszystko ok ale z synkiem nic mi nie było i tez mówiła To masz szczęście ze nie dolega nic i tez było ok nie ma reguły

Z tymi wymiotami to faktycznie indywidualna sprawa.
    Ja ani w poprzedniej ciąży ani w obecnej nie zwymiotowałam ani jeden raz. Syn zdrowy i drugie (na dzień dzisiejszy) też ok.

madziara0080 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ