Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny już wracam z lepszym humorem ❤️Dziewczyny kochane, czy miałyście taka sytuacje, ze kompletnie nie czułyście owulacji mimo, ze testy pokazywały pik, a po 3-4 dniach od owu bolał was jajnik właśnie typowo jak w trakcie owulacji ?😊

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dziękuję ❤️, chyba po prostu potrzebuje chwili odpoczynku od forum
    Dziś miałam gorszy dzień, zrozumiałam, ze takie tez się będą pojawiać. Trzymam kciuki za Ciebie żeby się wszystko poukładało ❤️ odpocznij i wracaj do Nas proszę 🫶🏽

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Dobra dziewczyny już wracam z lepszym humorem ❤️Dziewczyny kochane, czy miałyście taka sytuacje, ze kompletnie nie czułyście owulacji mimo, ze testy pokazywały pik, a po 3-4 dniach od owu bolał was jajnik właśnie typowo jak w trakcie owulacji ?😊

Mnie bolały jajniki przez kilka dni po ovitrelle, często na zmianę, niemal do @. Jak mnie bardzo bolał prawy jajnik, to się okazało ze zrobiła się tam torbiel krwotoczna. ;) u mnie z owulkami ogólnie jest różnie, w tym cyklu nic nie czułam, no może jakby jakiś bąbelek w środku pękł z prawej strony, albo się przesunął 🤔 kiedyś ginekolog powiedziała że to się czasem czuje jak bąbelki 🙃 z tym że u mnie to bardzo niepewny wskaźnik, za dużo w jelitach się dzieje 😂😂😂 myślałam że nie będzie owulki w tym cyklu, ale wychodzi na to że była dość późno ok 17dc, temperatura mi skoczyla do 37stopni, jak w poprzednich cyklach z Ovi, więc jestem mega szczęśliwa, że możliwe że samo pękło 🥺😁
    Testów owulacyjnych nie robię ;)

Pusshka lubi tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa, odpoczywaj. Wysyłam dużo pozytywnej energii!

Ja dziś byłam u endo i rozmawiałyśmy o różnych lekach itp i ona mówi, że duphaston to lek starej generacji i się już od niego odchodzi. Mega mnie to zaciekawiło bo w sumie tutaj na forum jest często wspominany 🙈

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonassola wrote:
    Mnie bolały jajniki przez kilka dni po ovitrelle, często na zmianę, niemal do @. Jak mnie bardzo bolał prawy jajnik, to się okazało ze zrobiła się tam torbiel krwotoczna. ;) u mnie z owulkami ogólnie jest różnie, w tym cyklu nic nie czułam, no może jakby jakiś bąbelek w środku pękł z prawej strony, albo się przesunął 🤔 kiedyś ginekolog powiedziała że to się czasem czuje jak bąbelki 🙃 z tym że u mnie to bardzo niepewny wskaźnik, za dużo w jelitach się dzieje 😂😂😂 myślałam że nie będzie owulki w tym cyklu, ale wychodzi na to że była dość późno ok 17dc, temperatura mi skoczyla do 37stopni, jak w poprzednich cyklach z Ovi, więc jestem mega szczęśliwa, że możliwe że samo pękło 🥺😁
    Testów owulacyjnych nie robię ;)
    Ja nie mierze temperatury ale za to testy robię 😊 według testów to owulacje miałam 3-4 dni temu a ból jajnika dopiero dziś. Dziwne…
    No ale wiecie nie byłabym sobą jakbym nie wyczytała w internecie miliona info o tym, ze ból jajnika po owulacji oznacza ciąże 😅 jak wyszukam sobie w tym cyklu jeszcze jakieś objawy to chyba od następnego zacznę brać coś na uspokojenie 🤣

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Ja nie mierze temperatury ale za to testy robię 😊 według testów to owulacje miałam 3-4 dni temu a ból jajnika dopiero dziś. Dziwne…
    No ale wiecie nie byłabym sobą jakbym nie wyczytała w internecie miliona info o tym, ze ból jajnika po owulacji oznacza ciąże 😅 jak wyszukam sobie w tym cyklu jeszcze jakieś objawy to chyba od następnego zacznę brać coś na uspokojenie 🤣
    Byłam tydzień temu u gina, był pęcherzyk z lewej strony , a ja cały czas czuję tylko prawy jajnik, więcej czuję mimo, że owu nie było.

Ta owulacja to przeciwieństwo covida, który potrafił być bezobjawowy, a ta franca daje objawy a jej nie ma.
    Wychodzę z nory, nie ma sensu tracić czasu, trzeba działać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 20:27

Bulbasek, Anka32, Pusshka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Przepraszam ale chyba nie chce mówić w tak szerokim gronie. Po prostu mam doła i muszę
    Alysa kochana wypłacz emocje, posiedz w norce a jak coś to pisz nawet na priv jak jest potrzeba , wysłucham a to zawsze lżej na ❤️

Ja chciałabym żyć bardziej offline, ale przyznaję że jestem uzależniona. Zawsze dostrzec w telefon, a wiem że to pochłania dużo mojej energii.. błędne koło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 20:31

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Byłam tydzień temu u gina, był pęcherzyk z lewej strony , a ja cały czas czuję tylko prawy jajnik, więcej czuję mimo, że owu nie było.

Ta owulacja to przeciwieństwo covida, który potrafił być bezobjawowy, a ta franca daje objawy a jej nie ma.
    Ja chyba od przyszłego cyklu powinnam zacząć robić monitoring u gina bo tez już zwątpiłam w swoje owu czy są 🤯

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:

Blador i super podejście😁 hehe ten nasz mózg to płatać figle potrafi nieźle.
    A mnie znowu strasznie cycki swędzą po letrozolu😅 już powiedzialam małżowi że jak będę leżeć w łóżku to ma mnie drapać póki nie zasnę🤣

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Ja chyba od przyszłego cyklu powinnam zacząć robić monitoring u gina bo tez już zwątpiłam w swoje owu czy są 🤯

Tez tak mam przy obecnym cyklu, nie jesteś sama 😊

Pyśkaaa, Lola93 lubią tę wiadomość

• Bulbasek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:

Polecam zrobić chociaż jeden cykl, jak finanse i czas pozwalają to fajnie i kilka. Ale ten jeden chociaż żeby głowę uspokoić albo jak nie ma to szukać przyczyny.

Pyśkaaa lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Bardzo polecam, ja byłam 3x i dzięki temu zrozumiałam że cykle mogą się od siebie na maxa różnic. W każdym z tych cykli czułam się zupełnie inaczej a wszystkie 3 były z owulacją. W jednym bolał mnie na maxa i ciągnął jajnik, były piękne testy i śluz, była owu. W drugim bolał jajnik prawy ledwo co, pobolewał, śluz uboższy, test owu nie był pozytywny, ta kreska nie była taka fajna a na usg piękna owu i to z lewego jajnika, a bolał prawy. Trzeci też inny, nie bolało nic. Naprawdę warto iść żeby uspokoić głowę, że te owulacje są tylko naprawdę mogą różnie wyglądać :)

Pyśkaaa lubi tę wiadomość

• Viii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja z dołem… przytulam wszystkie współdołowiczki 🫂

Pyśkaaa, Anka32 lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy czytałyście historię Oluni na wątku grudniowym albo styczniowym. Takie historie dają naprawdę nadzieję i promyczek w tym naszym zdołowaniu. 10 lat z tego co pamiętam starań (mam nadzieję że nie przekręciłam), ostatnia miesiączka w październiku, jakieś plamienie w listopadzie i do dzisiaj brak miesiączki a tutaj 11 tydzień ciąży!!! Dzidziol piękny 😍 Żadnych objawów. Dla mnie to jest coś niesamowitego po prostu..

Olalee, Pusshka, blador2, Pyśkaaa, Bulbasek, Anka32, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • ezra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Nie skupiaj się na niskim indeksie, a na bilansowaniu posiłków. Zamień białe pieczywo na ciemne, podobnie z mąką zapomnij o pszennej, wybierz razowa , orkiszowa itp jak masz pytania to pisz. Ostatnio wrzuciłam tu 10 profili gdzie są fajne zdrowe i odżywcze posiłki.

Niby czytam dokładnie a przeoczyłam 😔
    OK takie zmiany to od ręki! 🥹😍

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml prog 170 ng/ml
    29 dpt CRL 6.4mm i 💜
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, że tak wpadam i odnoszę się do tematów sprzed paru godzin, ale wcześniej nie mam czasu. 😅

Ja zawsze sobie myślałam, że jak zajdę w ciążę to szybko pójdę na zwolnienie. Teraz jednak przeliczyłam sobie kiedy mi się najbardziej opłaca, bo potem jednak się długi czas bierze pieniądze zależne od pensji przed zwolnieniem. A czy zdążą kogoś za mnie znaleźć, żebym zdążyła przeszkolić to w sumie mam głęboko gdzieś. 😆

@Kira, gratulacje! Też bym nie dała rady z takim ograniczeniem do badań. Coś by mnie strzeliło, chyba bym do Pl jeździła i robiła całe pakiety. 😅

@Ankaaneczka, ja miałam w tym roku 47-dniowy cykl. Poszłam do ginekologa, bo już mnie to martwiło i co najlepsze była w nim owulacja w 33 dc. Ale endometrium baaardzo narosło, potem musiałam chodzić sprawdzać czy się w całości złuszczyło.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam muszę powiedzieć szczerze, że bez względu czy będę mieć owulke czy nie cieszę się, że nie stymulowałam się w tym cyklu.. strasznie umęczyły mnie te stymulację. Puchłam, cycki rosły, swędziały - no chodziłam jak jakieś ciele i ciagle jakieś zachcianki, humorki - hormony rozwalały mi głowę. A dziś - dzień jak co dzień i w końcu spokój ☺️

I przepraszam bardzo - czy któraś z Pań jutro sika na patyk? 🥹🥹🥹 bo już bym stanęła u kogoś pod kibelkiem i te emocje 🫣😂

aszin, Anka32, Bulbasek, Myszkaaa20, ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml prog 170 ng/ml
    29 dpt CRL 6.4mm i 💜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z gorszym samopoczuciem - przesyłam Wam dużo przytulasów. Jutro na pewno będzie lepiej ❤

Butterfly23, Anka32, Pyśkaaa lubią tę wiadomość

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Pracuję w firmie zbrojeniowej, niestety nic więcej nie wolno mi powiedzieć nawet mężowi ani przyjaciołom -,- ale i tak mu mówię jak było w pracy i co robiłam 😂
    W mojej pracy jest ogromne narażenie życia już wchodząc na ten teren. Parę osób już umarło
    Coo, mam nadzieję, że Ty nie jesteś narażona. Mimo to chcesz tam pracować?

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    A ja Wam muszę powiedzieć szczerze, że bez względu czy będę mieć owulke czy nie cieszę się, że nie stymulowałam się w tym cyklu.. strasznie umęczyły mnie te stymulację. Puchłam, cycki rosły, swędziały - no chodziłam jak jakieś ciele i ciagle jakieś zachcianki, humorki - hormony rozwalały mi głowę. A dziś - dzień jak co dzień i w końcu spokój ☺️

I przepraszam bardzo - czy któraś z Pań jutro sika na patyk? 🥹🥹🥹 bo już bym stanęła u kogoś pod kibelkiem i te emocje 🫣😂
    Jutro 29dc więc teoretycznie bym mogła:) tylko na nic nie liczę więc raczej poczekam na 🐒

ezra lubi tę wiadomość

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ