X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny już wracam z lepszym humorem ❤️Dziewczyny kochane, czy miałyście taka sytuacje, ze kompletnie nie czułyście owulacji mimo, ze testy pokazywały pik, a po 3-4 dniach od owu bolał was jajnik właśnie typowo jak w trakcie owulacji ?😊

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dziękuję ❤️, chyba po prostu potrzebuje chwili odpoczynku od forum
    Dziś miałam gorszy dzień, zrozumiałam, ze takie tez się będą pojawiać. Trzymam kciuki za Ciebie żeby się wszystko poukładało ❤️ odpocznij i wracaj do Nas proszę 🫶🏽

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Dobra dziewczyny już wracam z lepszym humorem ❤️Dziewczyny kochane, czy miałyście taka sytuacje, ze kompletnie nie czułyście owulacji mimo, ze testy pokazywały pik, a po 3-4 dniach od owu bolał was jajnik właśnie typowo jak w trakcie owulacji ?😊

Mnie bolały jajniki przez kilka dni po ovitrelle, często na zmianę, niemal do @. Jak mnie bardzo bolał prawy jajnik, to się okazało ze zrobiła się tam torbiel krwotoczna. ;) u mnie z owulkami ogólnie jest różnie, w tym cyklu nic nie czułam, no może jakby jakiś bąbelek w środku pękł z prawej strony, albo się przesunął 🤔 kiedyś ginekolog powiedziała że to się czasem czuje jak bąbelki 🙃 z tym że u mnie to bardzo niepewny wskaźnik, za dużo w jelitach się dzieje 😂😂😂 myślałam że nie będzie owulki w tym cyklu, ale wychodzi na to że była dość późno ok 17dc, temperatura mi skoczyla do 37stopni, jak w poprzednich cyklach z Ovi, więc jestem mega szczęśliwa, że możliwe że samo pękło 🥺😁
    Testów owulacyjnych nie robię ;)

Pusshka lubi tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa, odpoczywaj. Wysyłam dużo pozytywnej energii!

Ja dziś byłam u endo i rozmawiałyśmy o różnych lekach itp i ona mówi, że duphaston to lek starej generacji i się już od niego odchodzi. Mega mnie to zaciekawiło bo w sumie tutaj na forum jest często wspominany 🙈

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonassola wrote:
    Mnie bolały jajniki przez kilka dni po ovitrelle, często na zmianę, niemal do @. Jak mnie bardzo bolał prawy jajnik, to się okazało ze zrobiła się tam torbiel krwotoczna. ;) u mnie z owulkami ogólnie jest różnie, w tym cyklu nic nie czułam, no może jakby jakiś bąbelek w środku pękł z prawej strony, albo się przesunął 🤔 kiedyś ginekolog powiedziała że to się czasem czuje jak bąbelki 🙃 z tym że u mnie to bardzo niepewny wskaźnik, za dużo w jelitach się dzieje 😂😂😂 myślałam że nie będzie owulki w tym cyklu, ale wychodzi na to że była dość późno ok 17dc, temperatura mi skoczyla do 37stopni, jak w poprzednich cyklach z Ovi, więc jestem mega szczęśliwa, że możliwe że samo pękło 🥺😁
    Testów owulacyjnych nie robię ;)
    Ja nie mierze temperatury ale za to testy robię 😊 według testów to owulacje miałam 3-4 dni temu a ból jajnika dopiero dziś. Dziwne…
    No ale wiecie nie byłabym sobą jakbym nie wyczytała w internecie miliona info o tym, ze ból jajnika po owulacji oznacza ciąże 😅 jak wyszukam sobie w tym cyklu jeszcze jakieś objawy to chyba od następnego zacznę brać coś na uspokojenie 🤣

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Ja nie mierze temperatury ale za to testy robię 😊 według testów to owulacje miałam 3-4 dni temu a ból jajnika dopiero dziś. Dziwne…
    No ale wiecie nie byłabym sobą jakbym nie wyczytała w internecie miliona info o tym, ze ból jajnika po owulacji oznacza ciąże 😅 jak wyszukam sobie w tym cyklu jeszcze jakieś objawy to chyba od następnego zacznę brać coś na uspokojenie 🤣
    Byłam tydzień temu u gina, był pęcherzyk z lewej strony , a ja cały czas czuję tylko prawy jajnik, więcej czuję mimo, że owu nie było.

Ta owulacja to przeciwieństwo covida, który potrafił być bezobjawowy, a ta franca daje objawy a jej nie ma.
    Wychodzę z nory, nie ma sensu tracić czasu, trzeba działać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 20:27

Bulbasek, Anka32, Pusshka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Przepraszam ale chyba nie chce mówić w tak szerokim gronie. Po prostu mam doła i muszę
    Alysa kochana wypłacz emocje, posiedz w norce a jak coś to pisz nawet na priv jak jest potrzeba , wysłucham a to zawsze lżej na ❤️

Ja chciałabym żyć bardziej offline, ale przyznaję że jestem uzależniona. Zawsze dostrzec w telefon, a wiem że to pochłania dużo mojej energii.. błędne koło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 20:31

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Byłam tydzień temu u gina, był pęcherzyk z lewej strony , a ja cały czas czuję tylko prawy jajnik, więcej czuję mimo, że owu nie było.

Ta owulacja to przeciwieństwo covida, który potrafił być bezobjawowy, a ta franca daje objawy a jej nie ma.
    Ja chyba od przyszłego cyklu powinnam zacząć robić monitoring u gina bo tez już zwątpiłam w swoje owu czy są 🤯

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:

Blador i super podejście😁 hehe ten nasz mózg to płatać figle potrafi nieźle.
    A mnie znowu strasznie cycki swędzą po letrozolu😅 już powiedzialam małżowi że jak będę leżeć w łóżku to ma mnie drapać póki nie zasnę🤣

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Ja chyba od przyszłego cyklu powinnam zacząć robić monitoring u gina bo tez już zwątpiłam w swoje owu czy są 🤯

Tez tak mam przy obecnym cyklu, nie jesteś sama 😊

Pyśkaaa, Lola93 lubią tę wiadomość

• Bulbasek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:

Polecam zrobić chociaż jeden cykl, jak finanse i czas pozwalają to fajnie i kilka. Ale ten jeden chociaż żeby głowę uspokoić albo jak nie ma to szukać przyczyny.

Pyśkaaa lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Bardzo polecam, ja byłam 3x i dzięki temu zrozumiałam że cykle mogą się od siebie na maxa różnic. W każdym z tych cykli czułam się zupełnie inaczej a wszystkie 3 były z owulacją. W jednym bolał mnie na maxa i ciągnął jajnik, były piękne testy i śluz, była owu. W drugim bolał jajnik prawy ledwo co, pobolewał, śluz uboższy, test owu nie był pozytywny, ta kreska nie była taka fajna a na usg piękna owu i to z lewego jajnika, a bolał prawy. Trzeci też inny, nie bolało nic. Naprawdę warto iść żeby uspokoić głowę, że te owulacje są tylko naprawdę mogą różnie wyglądać :)

Pyśkaaa lubi tę wiadomość

age.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja z dołem… przytulam wszystkie współdołowiczki 🫂

Pyśkaaa, Anka32 lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy czytałyście historię Oluni na wątku grudniowym albo styczniowym. Takie historie dają naprawdę nadzieję i promyczek w tym naszym zdołowaniu. 10 lat z tego co pamiętam starań (mam nadzieję że nie przekręciłam), ostatnia miesiączka w październiku, jakieś plamienie w listopadzie i do dzisiaj brak miesiączki a tutaj 11 tydzień ciąży!!! Dzidziol piękny 😍 Żadnych objawów. Dla mnie to jest coś niesamowitego po prostu..

Olalee, Pusshka, blador2, Pyśkaaa, Bulbasek, Anka32, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • ezra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Nie skupiaj się na niskim indeksie, a na bilansowaniu posiłków. Zamień białe pieczywo na ciemne, podobnie z mąką zapomnij o pszennej, wybierz razowa , orkiszowa itp jak masz pytania to pisz. Ostatnio wrzuciłam tu 10 profili gdzie są fajne zdrowe i odżywcze posiłki.

Niby czytam dokładnie a przeoczyłam 😔
    OK takie zmiany to od ręki! 🥹😍

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, że tak wpadam i odnoszę się do tematów sprzed paru godzin, ale wcześniej nie mam czasu. 😅

Ja zawsze sobie myślałam, że jak zajdę w ciążę to szybko pójdę na zwolnienie. Teraz jednak przeliczyłam sobie kiedy mi się najbardziej opłaca, bo potem jednak się długi czas bierze pieniądze zależne od pensji przed zwolnieniem. A czy zdążą kogoś za mnie znaleźć, żebym zdążyła przeszkolić to w sumie mam głęboko gdzieś. 😆

@Kira, gratulacje! Też bym nie dała rady z takim ograniczeniem do badań. Coś by mnie strzeliło, chyba bym do Pl jeździła i robiła całe pakiety. 😅

@Ankaaneczka, ja miałam w tym roku 47-dniowy cykl. Poszłam do ginekologa, bo już mnie to martwiło i co najlepsze była w nim owulacja w 33 dc. Ale endometrium baaardzo narosło, potem musiałam chodzić sprawdzać czy się w całości złuszczyło.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • ezra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam muszę powiedzieć szczerze, że bez względu czy będę mieć owulke czy nie cieszę się, że nie stymulowałam się w tym cyklu.. strasznie umęczyły mnie te stymulację. Puchłam, cycki rosły, swędziały - no chodziłam jak jakieś ciele i ciagle jakieś zachcianki, humorki - hormony rozwalały mi głowę. A dziś - dzień jak co dzień i w końcu spokój ☺️

I przepraszam bardzo - czy któraś z Pań jutro sika na patyk? 🥹🥹🥹 bo już bym stanęła u kogoś pod kibelkiem i te emocje 🫣😂

aszin, Anka32, Bulbasek, Myszkaaa20, ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z gorszym samopoczuciem - przesyłam Wam dużo przytulasów. Jutro na pewno będzie lepiej ❤

Butterfly23, Anka32, Pyśkaaa lubią tę wiadomość

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Pracuję w firmie zbrojeniowej, niestety nic więcej nie wolno mi powiedzieć nawet mężowi ani przyjaciołom -,- ale i tak mu mówię jak było w pracy i co robiłam 😂
    W mojej pracy jest ogromne narażenie życia już wchodząc na ten teren. Parę osób już umarło
    Coo, mam nadzieję, że Ty nie jesteś narażona. Mimo to chcesz tam pracować?

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    A ja Wam muszę powiedzieć szczerze, że bez względu czy będę mieć owulke czy nie cieszę się, że nie stymulowałam się w tym cyklu.. strasznie umęczyły mnie te stymulację. Puchłam, cycki rosły, swędziały - no chodziłam jak jakieś ciele i ciagle jakieś zachcianki, humorki - hormony rozwalały mi głowę. A dziś - dzień jak co dzień i w końcu spokój ☺️

I przepraszam bardzo - czy któraś z Pań jutro sika na patyk? 🥹🥹🥹 bo już bym stanęła u kogoś pod kibelkiem i te emocje 🫣😂
    Jutro 29dc więc teoretycznie bym mogła:) tylko na nic nie liczę więc raczej poczekam na 🐒

ezra lubi tę wiadomość

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ