Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobra dziewczyny już wracam z lepszym humorem ❤️Dziewczyny kochane, czy miałyście taka sytuacje, ze kompletnie nie czułyście owulacji mimo, ze testy pokazywały pik, a po 3-4 dniach od owu bolał was jajnik właśnie typowo jak w trakcie owulacji ?😊🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
Alysa wrote:Dziękuję ❤️, chyba po prostu potrzebuje chwili odpoczynku od forum🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
Pyśkaaa wrote:Dobra dziewczyny już wracam z lepszym humorem ❤️Dziewczyny kochane, czy miałyście taka sytuacje, ze kompletnie nie czułyście owulacji mimo, ze testy pokazywały pik, a po 3-4 dniach od owu bolał was jajnik właśnie typowo jak w trakcie owulacji ?😊
Mnie bolały jajniki przez kilka dni po ovitrelle, często na zmianę, niemal do @. Jak mnie bardzo bolał prawy jajnik, to się okazało ze zrobiła się tam torbiel krwotoczna. u mnie z owulkami ogólnie jest różnie, w tym cyklu nic nie czułam, no może jakby jakiś bąbelek w środku pękł z prawej strony, albo się przesunął 🤔 kiedyś ginekolog powiedziała że to się czasem czuje jak bąbelki 🙃 z tym że u mnie to bardzo niepewny wskaźnik, za dużo w jelitach się dzieje 😂😂😂 myślałam że nie będzie owulki w tym cyklu, ale wychodzi na to że była dość późno ok 17dc, temperatura mi skoczyla do 37stopni, jak w poprzednich cyklach z Ovi, więc jestem mega szczęśliwa, że możliwe że samo pękło 🥺😁
Testów owulacyjnych nie robięPusshka lubi tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Alysa, odpoczywaj. Wysyłam dużo pozytywnej energii!
Ja dziś byłam u endo i rozmawiałyśmy o różnych lekach itp i ona mówi, że duphaston to lek starej generacji i się już od niego odchodzi. Mega mnie to zaciekawiło bo w sumie tutaj na forum jest często wspominany 🙈Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
bonassola wrote:Mnie bolały jajniki przez kilka dni po ovitrelle, często na zmianę, niemal do @. Jak mnie bardzo bolał prawy jajnik, to się okazało ze zrobiła się tam torbiel krwotoczna. u mnie z owulkami ogólnie jest różnie, w tym cyklu nic nie czułam, no może jakby jakiś bąbelek w środku pękł z prawej strony, albo się przesunął 🤔 kiedyś ginekolog powiedziała że to się czasem czuje jak bąbelki 🙃 z tym że u mnie to bardzo niepewny wskaźnik, za dużo w jelitach się dzieje 😂😂😂 myślałam że nie będzie owulki w tym cyklu, ale wychodzi na to że była dość późno ok 17dc, temperatura mi skoczyla do 37stopni, jak w poprzednich cyklach z Ovi, więc jestem mega szczęśliwa, że możliwe że samo pękło 🥺😁
Testów owulacyjnych nie robię
No ale wiecie nie byłabym sobą jakbym nie wyczytała w internecie miliona info o tym, ze ból jajnika po owulacji oznacza ciąże 😅 jak wyszukam sobie w tym cyklu jeszcze jakieś objawy to chyba od następnego zacznę brać coś na uspokojenie 🤣🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
Pyśkaaa wrote:Ja nie mierze temperatury ale za to testy robię 😊 według testów to owulacje miałam 3-4 dni temu a ból jajnika dopiero dziś. Dziwne…
No ale wiecie nie byłabym sobą jakbym nie wyczytała w internecie miliona info o tym, ze ból jajnika po owulacji oznacza ciąże 😅 jak wyszukam sobie w tym cyklu jeszcze jakieś objawy to chyba od następnego zacznę brać coś na uspokojenie 🤣
Ta owulacja to przeciwieństwo covida, który potrafił być bezobjawowy, a ta franca daje objawy a jej nie ma.
Wychodzę z nory, nie ma sensu tracić czasu, trzeba działać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 20:27
Bulbasek, Anka32, Pusshka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Alysa wrote:Przepraszam ale chyba nie chce mówić w tak szerokim gronie. Po prostu mam doła i muszę
Ja chciałabym żyć bardziej offline, ale przyznaję że jestem uzależniona. Zawsze dostrzec w telefon, a wiem że to pochłania dużo mojej energii.. błędne koło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 20:31
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
blador2 wrote:Byłam tydzień temu u gina, był pęcherzyk z lewej strony , a ja cały czas czuję tylko prawy jajnik, więcej czuję mimo, że owu nie było.
Ta owulacja to przeciwieństwo covida, który potrafił być bezobjawowy, a ta franca daje objawy a jej nie ma.
Wychodzę z nory, nie ma sensu tracić czasu, trzeba działać.🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
blador2 wrote:Byłam tydzień temu u gina, był pęcherzyk z lewej strony , a ja cały czas czuję tylko prawy jajnik, więcej czuję mimo, że owu nie było.
Wychodzę z nory, nie ma sensu tracić czasu, trzeba działać.
Blador i super podejście😁 hehe ten nasz mózg to płatać figle potrafi nieźle.
A mnie znowu strasznie cycki swędzą po letrozolu😅 już powiedzialam małżowi że jak będę leżeć w łóżku to ma mnie drapać póki nie zasnę🤣Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
nick nieaktualny
-
Pyśkaaa wrote:Ja chyba od przyszłego cyklu powinnam zacząć robić monitoring u gina bo tez już zwątpiłam w swoje owu czy są 🤯
Polecam zrobić chociaż jeden cykl, jak finanse i czas pozwalają to fajnie i kilka. Ale ten jeden chociaż żeby głowę uspokoić albo jak nie ma to szukać przyczyny.Pyśkaaa lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Pyśkaaa wrote:Ja chyba od przyszłego cyklu powinnam zacząć robić monitoring u gina bo tez już zwątpiłam w swoje owu czy są 🤯
Pyśkaaa lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy czytałyście historię Oluni na wątku grudniowym albo styczniowym. Takie historie dają naprawdę nadzieję i promyczek w tym naszym zdołowaniu. 10 lat z tego co pamiętam starań (mam nadzieję że nie przekręciłam), ostatnia miesiączka w październiku, jakieś plamienie w listopadzie i do dzisiaj brak miesiączki a tutaj 11 tydzień ciąży!!! Dzidziol piękny 😍 Żadnych objawów. Dla mnie to jest coś niesamowitego po prostu..
Olalee, Pusshka, blador2, Pyśkaaa, Bulbasek, Anka32, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Effiii wrote:Nie skupiaj się na niskim indeksie, a na bilansowaniu posiłków. Zamień białe pieczywo na ciemne, podobnie z mąką zapomnij o pszennej, wybierz razowa , orkiszowa itp jak masz pytania to pisz. Ostatnio wrzuciłam tu 10 profili gdzie są fajne zdrowe i odżywcze posiłki.
Niby czytam dokładnie a przeoczyłam 😔
OK takie zmiany to od ręki! 🥹😍👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml prog 170 ng/ml
29 dpt CRL 6.4mm i 💜 -
Sorry, że tak wpadam i odnoszę się do tematów sprzed paru godzin, ale wcześniej nie mam czasu. 😅
Ja zawsze sobie myślałam, że jak zajdę w ciążę to szybko pójdę na zwolnienie. Teraz jednak przeliczyłam sobie kiedy mi się najbardziej opłaca, bo potem jednak się długi czas bierze pieniądze zależne od pensji przed zwolnieniem. A czy zdążą kogoś za mnie znaleźć, żebym zdążyła przeszkolić to w sumie mam głęboko gdzieś. 😆
@Kira, gratulacje! Też bym nie dała rady z takim ograniczeniem do badań. Coś by mnie strzeliło, chyba bym do Pl jeździła i robiła całe pakiety. 😅
@Ankaaneczka, ja miałam w tym roku 47-dniowy cykl. Poszłam do ginekologa, bo już mnie to martwiło i co najlepsze była w nim owulacja w 33 dc. Ale endometrium baaardzo narosło, potem musiałam chodzić sprawdzać czy się w całości złuszczyło. -
A ja Wam muszę powiedzieć szczerze, że bez względu czy będę mieć owulke czy nie cieszę się, że nie stymulowałam się w tym cyklu.. strasznie umęczyły mnie te stymulację. Puchłam, cycki rosły, swędziały - no chodziłam jak jakieś ciele i ciagle jakieś zachcianki, humorki - hormony rozwalały mi głowę. A dziś - dzień jak co dzień i w końcu spokój ☺️
I przepraszam bardzo - czy któraś z Pań jutro sika na patyk? 🥹🥹🥹 bo już bym stanęła u kogoś pod kibelkiem i te emocje 🫣😂aszin, Anka32, Bulbasek, Myszkaaa20, ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml prog 170 ng/ml
29 dpt CRL 6.4mm i 💜 -
nick nieaktualny
-
Monia• wrote:Pracuję w firmie zbrojeniowej, niestety nic więcej nie wolno mi powiedzieć nawet mężowi ani przyjaciołom -,- ale i tak mu mówię jak było w pracy i co robiłam 😂
W mojej pracy jest ogromne narażenie życia już wchodząc na ten teren. Parę osób już umarło -
nick nieaktualnyezra wrote:A ja Wam muszę powiedzieć szczerze, że bez względu czy będę mieć owulke czy nie cieszę się, że nie stymulowałam się w tym cyklu.. strasznie umęczyły mnie te stymulację. Puchłam, cycki rosły, swędziały - no chodziłam jak jakieś ciele i ciagle jakieś zachcianki, humorki - hormony rozwalały mi głowę. A dziś - dzień jak co dzień i w końcu spokój ☺️
I przepraszam bardzo - czy któraś z Pań jutro sika na patyk? 🥹🥹🥹 bo już bym stanęła u kogoś pod kibelkiem i te emocje 🫣😂ezra lubi tę wiadomość