Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dziewczyny mnie też dopadło… siedzimy oglądamy tv jest ojciec z dzieckiem i ja już szklane oczy, że mój mąż przeze mnie nigdy tego nie doświadczy… To jest taki ból. Bo co innego mierzyć się z tym, że siebie czegoś pozbawiam. A co innego wiedząc, że kogoś innego i to na dodatek osobę, którą kocham najmocniej na świecie…

@Klaudia piękna krewetka 🥹 rośnijcie zdrowo.
    Wierzę, że doświadczycie tego cudu. I będziecie wspaniałymi rodzicami. Znam parę, która adoptowała dwójkę Dzieci. A za chwilę ciąża naturalna. Wcześniej bardzo bardzo długo się nie udawało. Teraz czekają na czwarte szczęście.

goska000, Butterfly23 lubią tę wiadomość

• goska000 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Dziewczyny, że ja dziś tak lakonicznie. To był ciężki dzień. Dużo obowiązków, biegania, jeżdżenia. Padam na twarz. Kuba jeszcze siedzi przy kompie. Ja już odpuściłam. Młody pół dnia działał mi na nerwy i dopiero teraz Książę idzie spać. Dobrze, że jutro kolejny dzień. Nikomu nie muszę kopać mogiły w ogrodzie 😅

Życzę Wam dobrej nocy i kolorowych snów 🤗🤗🤗🤗

Olalee, Myszkaaa20, Butterfly23, Bulbasek, Anka32, Pusshka lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Przepraszam Dziewczyny, że ja dziś tak lakonicznie. To był ciężki dzień. Dużo obowiązków, biegania, jeżdżenia. Padam na twarz. Kuba jeszcze siedzi przy kompie. Ja już odpuściłam. Młody pół dnia działał mi na nerwy i dopiero teraz Książę idzie spać. Dobrze, że jutro kolejny dzień. Nikomu nie muszę kopać mogiły w ogrodzie 😅

Odpocznij Gosiu, słodkich snów:)

goska000 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:

Polubiłam za to, że dałaś radę:)

goska000 lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jesteście naprawdę super ❤️ chętnie bym się z Wami napiła jakiegoś proseczko 😁
    Lecę poczytać jeszcze książkę, odpędzić złe myśli, żeby jutro wstać z dobrym nastawieniem ☺️
    Dobranoc, do jutra 😘

Bulbasek, aszin, Anka32, goska000, Olalee, kasia97, Viii, Liyss🧚🏻, blador2 lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już uciekam spanko bo padam dobraNOC 😴😴😴

A dla dziewczyn które potrzebują ukryć się w norce Anki, przytulam Was mocno 🫂 i pamiętajcie że za chwilę wyjdzie dla Was słońce ☀️ teraz może będzie pod górkę, ale kto da radę jak nie Wy ? Jesteście silne 💪

Anka32, goska000, Butterfly23 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Często sobie myślę, że jakby była kolejka do zajścia w ciążę, to odstąpiłabym swoje miejsce dla tych z Was, które tak długo już czekają na swojego Kropka 🥺❤️
    Przed wczoraj myślałam o tym samym pod prysznicem 😂😂

aszin lubi tę wiadomość

👩🏼27 👨🏽26
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •Podejrzenie endometriozy
    2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰

age.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nawet tutaj jakoś depresyjne się zrobiło ja też lecę, dobrej nocy dziewczyny i życzę żebyście jutro wszystkie wstały z lepszym nastawieniem🙂

Anka32 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • aszin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba kiedyś zorganizować jakiś wieczór z prosecco w takim razie 🤪 na północy i na południu, najlepiej w jednym czasie to będziemy od razu na forum relację zdawać 😂

Anka32, Liyss🧚🏻, ezra lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, przytulam mocno wszystkie z gorszym samopoczuciem 🫂 Te chwile też nam są potrzebne, żeby nabrać sił i rozpędzić się do celu, który jest coraz bliżej! Dbajmy o siebie 😘

Anka32, Małgosiagosia, Sarka94 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę, że prędzej, czy później każda z Was będzie tulić maluszka! Dobranoc dziewczynki.

Anka32 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię do małża, że zobaczymy jak ta tempka i zobaczę może chociaż zrobię proga 7dpo, zadzwonię do nas do przy przychodni zapytać czy robią. A on "A nie możesz poczekać normalnie do terminu miesiączki". Kurtyna... Taaak z duphastonem i na stymulacji będę czekać. No wbił mnie w siedzenie 🙈

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dzięki dziewczyny, jesteście naprawdę super ❤️ chętnie bym się z Wami napiła jakiegoś proseczko 😁
    Lecę poczytać jeszcze książkę, odpędzić złe myśli, żeby jutro wstać z dobrym nastawieniem ☺️
    Dobranoc, do jutra 😘
    Dobranoc❤

I dobranoc Wszystkim Dziewczynom, które lecą już spać ❤

Ja jeszcze chwilę posiedzę:) ogladam Dr House

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 22:34

• Effiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Nie wiem czy czytałyście historię Oluni na wątku grudniowym albo styczniowym. Takie historie dają naprawdę nadzieję i promyczek w tym naszym zdołowaniu. 10 lat z tego co pamiętam starań (mam nadzieję że nie przekręciłam), ostatnia miesiączka w październiku, jakieś plamienie w listopadzie i do dzisiaj brak miesiączki a tutaj 11 tydzień ciąży!!! Dzidziol piękny 😍 Żadnych objawów. Dla mnie to jest coś niesamowitego po prostu..
    Właśnie o niej wspominałam Anii, która dziś wstawiła swój wykres że zaczyna 50dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 22:45

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sobie siedzę i myślę (w oczekiwaniu aż wystygnie ciasto marchewkowe i będę mogła przygotować polewę <3), że jutro najwyższy czas pogadać z małżem i ustalić ostateczny deadline w kwestii starań. Nie mogę tak żyć, co miesiąc czekać na dwie kreski. Nie chcę za szybko się poddać ale też nie chcę żeby to się ciągnęło w nieskończoność.
    Mam nadzieję, że się jakoś dogadamy 😊

Jakby co to pamiętajcie, że moja norka jest zawsze do Waszej dyspozycji ❤️ ale nie ma też co w niej zbyt długo siedzieć bo życie przelatuje ;)

Dobranoc Moje Kochane 🫶🏻

aszin, Effiii, Bulbasek, ezra lubią tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka, Ezra rzućcie okiem jeszcze na kanał insulinowaaga też fajnie posty z posiłkami wrzuca.

Monia Ty to masz pracę, szok. Musisz mieć nerwy ze stali.

Gośka obyś piątek miała spokojniejszy ☀️☀️

Butterfly23 po burzy zawsze wychodzi słońce, każdej z nas w końcu się uda. MUSI SIE UDAC 🍀🍀🍀

Ja dziś nie mam gorszego dnia, ale za to mąż to mnie tak wkurza. Nawet samym oddechem. 👿👿👿👿👿

goska000, Pusshka, ezra, Monia• lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • aszin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, to obyście się dogadali 😇 ale wydaje mi się, że w razie czego sama będziesz wiedziała, że już wystarczy, deadline deadlinem, a życie i samopoczucie swoje 💋 myślę jednak, że każda z Winiar się doczeka i to w takim samym gronie, jak w tej chwili tu jesteśmy 😊

Effiii, o tak, nikt tak nie wkurza jak szanowny małżonek 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 22:54

Effiii, Anka32 lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bulbasek nie pomogę niestety, nie znam się, ale myślę, że Twój doktorek na pewno będzie wiedział, co robić! Ja bym uderzała do niego 😘

@klaudia_23 gratulacje! 😍🎉

Ech, jakaś czarta seria w ten czwartek 😥 @blador2 @Alysa @Butterfly23 kochane, życie to ciągłe doły i wyżyny, dlatego pamiętajcie, że choćby teraz Was coś przygniotło, zaraz możecie znaleźć rozwiązanie, wstaniecie i osiągnąć swój cel 🫂❤️
    I proszę nie szerzyć czarnowidztwa, w myśl, że złych myśli nie przyciągamy! Każda będzie miała swoje upragnione II niedługo w rękach! Całe i szczęśliwe! ❤️🤞🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 23:12

Bulbasek lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Sofka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    A ja tak sobie siedzę i myślę (w oczekiwaniu aż wystygnie ciasto marchewkowe i będę mogła przygotować polewę <3), że jutro najwyższy czas pogadać z małżem i ustalić ostateczny deadline w kwestii starań. Nie mogę tak żyć, co miesiąc czekać na dwie kreski. Nie chcę za szybko się poddać ale też nie chcę żeby to się ciągnęło w nieskończoność.
    Mam nadzieję, że się jakoś dogadamy 😊

Jakby co to pamiętajcie, że moja norka jest zawsze do Waszej dyspozycji ❤️ ale nie ma też co w niej zbyt długo siedzieć bo życie przelatuje ;)

Dobranoc Moje Kochane 🫶🏻

Aniu a może zamiast deadlinow to ustalcie plan działania i realizujcie powoli Go.
    Z mojego doświadczenia deadliny w kwestiach rodzinnych, osobistych czy zdrowotnych nie wnoszą dużo dobrego a jedynie stres, żal i gdzieś z tyłu głowy tykający czas. A nie o to chodzi, masz plan unormowania zdrowia a życzę Ci aby było to szybkie, ale samo życie jak pokazuje czasem że nasze plany możemy włożyć między książki bo wychodzi coś czego nie przewidzimy i co wtedy z tym mijającym czasem? Zajecie w ciążę jest taka wielka niewiadoma, że wymyka się czasem na złość spod postanowień i planów- ja też zakładałam że mam już dziecko, jestem zdrowa- to do grudnia na bank będę w ciąży. I co? Los zaśmiał mi się w twarz podstawiając różne kłody 😀
    Ale to jest moje osobiste zdanie oczywiście bo jeśli Wy czujecie ustawiania sobie ram czasowych to zróbcie je♥️!

Anka32 lubi tę wiadomość

• Sofka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Dziewczyny mnie też dopadło… siedzimy oglądamy tv jest ojciec z dzieckiem i ja już szklane oczy, że mój mąż przeze mnie nigdy tego nie doświadczy… To jest taki ból. Bo co innego mierzyć się z tym, że siebie czegoś pozbawiam. A co innego wiedząc, że kogoś innego i to na dodatek osobę, którą kocham najmocniej na świecie…

@Klaudia piękna krewetka 🥹 rośnijcie zdrowo.

Kochana aż mi łzy leciały czytając to… dziś jestem taka wrażliwa że omg 😢 Twój opis Często przychodzi do mnie i zamienia się w żal że mogę nie zobaczyć małża w roli ojca a on tak marzy o tym… ogromny ukłon dla Ciebie że walczysz tyle lat, wiem że to wymaga silnego charakteru i ogromnej chęci do walki, nie każdy tak potrafi. Ja wierzę że Twoje trudy zostaną wynagrodzone!

My dojechaliśmy w
    Te góry, po drodze płakałam małżowi ( ten biały test mnie dobił dziś i wyciągnął dużo
    Emocji ). Przegadaliśmy to oczywiście i się pocieszyliśmy i uznaliśmy że fajnie że parę dni oderwiemy się od tych starań i myśli.
    Weszliśmy do hotelu a nasi znajomi na kolacji wstają i odkrywają brzuch ciążowy i ogłaszają ciążę….
    Chyba nie muszę mówić jak czułam się rozgoryczona, kopara mi opadła i byłam zła na siebie jednocześnie za to uczucie… zazdrości. Cieszę ich szczęściem no ale w naszej obecnej sytuacji u niepewności i tego że chciałam uciec od starań i stąd ten wyjazd to nagle teraz 4 dni będę słuchać o ciąży, patrzeć na to szczęście kiedy mnie rozrywa w środku smutek przez kolejne niepowodzenie i biel na teście 😔

Butterfly23 lubi tę wiadomość

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ