X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czekam kto się jeszcze dopisze i jutro zaktualizuję

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Właśnie widzę, ze chyba muszę mu zacząć jaki magnez podawać 🤣🤣🤣🐯💥

Ja mam 12.03 o 17 gina nowego
    19.03 na 19:00 mam cytologię

Zorientowałam się jaka jestem Grażyna, bo miałam bardzo ochotke i 🐧 użyłam a jutro 3dc i miałam badać prolaktyny i co teraz nie ma sensu? 🥲🥲😩

Ja wczoraj używałam, mam nadzieję, że to nie zaburzy wyników cytologii 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 18:04

ezra lubi tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno wróciłam do domu, bo jeszcze na zakupy musiałam wejść. Nadrabiałam was w tramwaju i na spacerze pomiędzy sklepami, ale już wiem że będzie mi być ciężko na bieżąco 🙈
    @Sunny, integracja w czw 🤩
    Pierwszy dzień w pracy super! Naprawdę niezaluje podjętej decyzji, atmosfera rewelacyjna, moja bezpośrednia przełożona totalnie mój vibe. Wszyscy przyjaźnie nastawieni, pomocni ❤️ Jedynie co mnie przeraża ilość nowych informacji oraz potężne pliki Excela 😂 Nie do końca wszystko kumam, ale mam nadzieję, że ta wiedza się ułoży i sobie poradzę. Dzięki za kciuki moje kochane 🥺
    Lecę robić obiad, bo jestem strasznie głodna, a jeszcze nadrabiając, czytałam o tych pysznościach i oglądałam rolki, które Effiii wstawiała - nie wiem czemu to sobie robiłam 😂

@Nomeolvides, trzymam kciuki za jutrzejszą monitoring 🤞

@Fooskatt, przytulam Cię i trzymam kciuki za monitoring w środę, aby potwierdzić owulkę 🤞 Super, że jest ustalony plan działania!

@Sarka94, witaj po przerwie 🤩 Trzymam kciuki za powodzenie tego cyklu!

@Lola93, za środę 🤞 Zapisz się do newslettera Patrycji Marszalec na jej stronie, przysyła jeden tydzień darmowej diety przeciwzapalnej ☺️

@Alysa, ja też mam 1 zł zwrotu 😅 Za to mężowi kilka stów wpadnie, ostatnio kasa się go trzyma 🤪

@Anka, piękne TSH! A glukoza i insulina grunt, że spadają 🥰

@aszin, @blador, już trzymam kciuki za wizyty piątkowe 🤞🤞

@blador, właśnie chciałam polecić białego Carmexa wyciskanego, którego rekomendowały mi dziewczyny (rewelacja! ❤️). A na noc używam miodowej maski z NUXE, co wstawiła Muuu.
    A no i mi pomaga picie tej wody ze szczypta soli I cytryną jak Effiii pisała, ale czytam że u Ciebie nie przejdzie

@Cerva, super wieści 😍

@Sunnysunsun, za dzisiejszą wizytę 🤞 Słodki brzuszek!

@ezra, ciągle trzymam kciuki za wizytę u nowego gina I wierzę, że w końcu będzie Ci dane trafić na kompetentnego specjalistę 🙏❤️

@Frutellka, tak bardzo mi przykro 🫂 Odpocznij kochana, ale wróć żeby dalej walczyć o spełnienie swojego marzenia ❤ Wracaj do nas, gdy będziesz gotowa

@aszin, podoba mi się pomysł tworzenia list wizyt w niedzielę!

@Effiii, za wizytę 🤞

Anka32, aszin, Lola93, Olalee, blador2, Myszkaaa20, Małgosiagosia, Edithka, Butterfly23, Paula9463, klaudia_23, Effiii, Cerva, Bulbasek, Wenka, Muuu. lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 22:06

Olalee lubi tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • ezra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Ezra🤣🤣🤣

No co?🤣🤣🤣

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Lola 🫂🫂🫂
    Jeśli chodzi o paczkomat, to najlepiej poczekać aż paczka wróci do nadawcy, w międzyczasie napisać do niego, że został źle wprowadzony paczkomat odbiorczy i czy mógłby nadać jeszcze raz i opłacić wysyłkę.

Ezra no niestety, nie ma sensu robić prolaktynki 🙈

No beeez sensu 🤣 trudno, to musza poczekać do kolejnego cyklu 🤣

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ja wczoraj używałam, mam nadzieję, że to nie zaburzy wyników cytologii 🤣🤣

Huehue śmiej się śmiej 🤣🤣🤣

preg.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Dobra to dziś Sunny i Effiii
    Jutro Edithka, Cerva, Ania, Myszka
    Środa
    Czwartek
    Piątek ja i Blador

Dopiszcie resztę, ja sobie zapisze w notatkach i będę informować na bieżąco 😁 koniecznie z godzinami!
    Ja mam w czwartek o 8:30 wizytę u gina z usg. :)

@Cerva, ale fajnie, że tak dokładnie widziałaś Leosia. Nawet nosek, zazdroszczę. ❤️ No i najważniejsze, że wszystko w porządku.

Cerva lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Olale chciałabym żeby to było coś innego ale na mnie tak działa zmiana pogody. A u mnie dziś po chwilę albo deszcz albo słońce było. Podpaski spakowane, zaraz ruszam do pracy.
    Miłej pracy❤️

Pusshka super, że jesteś zadowolona, a pliki ogarniesz tylko troszkę czasu potrzeba :)

Pusshka lubi tę wiadomość

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Niedawno wróciłam do domu, bo jeszcze na zakupy musiałam wejść. Nadrabiałam was w tramwaju i na spacerze pomiędzy sklepami, ale już wiem że będzie mi być ciężko na bieżąco 🙈
    Pierwszy dzień w pracy super! Naprawdę niezaluje podjętej decyzji, atmosfera rewelacyjna, moja bezpośrednia przełożona totalnie mój vibe. Wszyscy przyjaźnie nastawieni, pomocni ❤️ Jedynie co mnie przeraża ilość nowych informacji oraz potężne pliki Excela 😂 Nie do końca wszystko kumam, ale mam nadzieję, że ta wiedza się ułoży i sobie poradzę. Dzięki za kciuki moje kochane 🥺
    Lecę robić obiad, bo jestem strasznie głodna, a jeszcze nadrabiając, czytałam o tych pysznościach i oglądałam rolki, które Effiii wstawiała - nie wiem czemu to sobie robiłam 😂

@Fooskatt, przytulam Cię i trzymam kciuki za monitoring w środę, aby potwierdzić owulkę 🤞 Super, że jest ustalony plan działania!

@Lola93, za środę 🤞 Zapisz się do newslettera Patrycji Marszalec na jej stronie, przysyła jeden tydzień darmowej diety przeciwzapalnej ☺️

@Alysa, ja też mam 1 zł zwrotu 😅 Za to mężowi kilka stów wpadnie, ostatnio kasa się go trzyma 🤪

@blador, właśnie chciałam polecić białego Carmexa wyciskanego, którego rekomendowały mi dziewczyny (rewelacja! ❤️). A na noc używam miodowej maski z NUXE, co wstawiła Muuu.
    A no i mi pomaga picie tej wody ze szczypta soli I cytryną jak Effiii pisała, ale czytam że u Ciebie nie przejdzie

@Cerva, super wieści 😍

@ezra, ciągle trzymam kciuki za wizytę u nowego gina I wierzę, że w końcu będzie Ci dane trafić na kompetentnego specjalistę 🙏❤️

@Frutellka, tak bardzo mi przykro 🫂 Odpocznij kochana, ale wróć żeby dalej walczyć o spełnienie swojego marzenia ❤ Wracaj do nas, gdy będziesz gotowa

@Effiii, za wizytę 🤞

Puszka cieszę sie, ze to była zmiana na dobre! atmosfera fajna to i praca przyjemniej leci ✨✨ a do excela i obowiązków - pierwszy dzień jest najgorszy, później człowiek nadrabia co trzeba i jest tylko lepiej 🔥

👩‍🦰 26 / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, kwas foliowy, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra, jebłam 🤣🤣🤣🤣🤣

Lola, cyc do przodu i jazda z tym życiem! :)

Pusshka, świetnie, że jesteś zadowolona. Oby tak dalej :)

Pusshka, Lola93, ezra lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra zbadasz w innym terminie :D gorzej jak zapomnisz i znów użyjesz:D

ezra lubi tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak właściwie to ile przed badaniem prolaktyny nie wolno żadnych 🔥

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo Bodzenka jak się czujesz ?

Wysłany: 4 marca 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Właśnie widzę, ze chyba muszę mu zacząć jaki magnez podawać 🤣🤣🤣🐯💥

Ja mam 12.03 o 17 gina nowego
    19.03 na 19:00 mam cytologię

Zorientowałam się jaka jestem Grażyna, bo miałam bardzo ochotke i 🐧 użyłam a jutro 3dc i miałam badać prolaktyny i co teraz nie ma sensu? 🥲🥲😩
    No chyba niestety nie ma sensu. 😅

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola przytulam Cię mocno 🫂🫂🫂

Pusshka super że tak się wszystko dobrze ułożyło! ❤️

Pusshka, Lola93 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020

Wysłany: 4 marca 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:

@Cerva, super wieści 😍

@Effiii, za wizytę 🤞
    Super, że tak wyszło z tą pracą. A ludzie w zespole fajni? A obowiązkami to się nie przejmuj, mi w obecnej pracy zajęło chyba kilka miesięcy ogarnięcie wszystkiego. To co tu mówić po 1 dniu!

🍒 fertistim, cynk
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem Wam tak ogromnie wdzięczna za wiedze / posty / diety którymi się tutaj dzielicie ♥️

nie wiem czy to dzisiejsze słońce i powiew wiosny ale jestem tak wdzięczna i szczęśliwa, i czuję że zmierzamy z narzeczonym w dobrym kierunku i wkrótce (cokolwiek to znaczy) będziemy mieć Kropka na pokładzie ✨✨ tak jak ktoś tu już dzisiaj wspominał, dbamy o "bazę" - zdrowsze odżywianie, ruch, sen, suplementy, o czym dowiedziałam się od Was a nie żadnego lekarza 🍀

absolutnie nie mam pojęcia dlaczego akurat teraz musiałam to napisać, ale po prostu musiałam 😀

Małgosiagosia, Pusshka, Myszkaaa20, Olalee, Effiii, Bulbasek lubią tę wiadomość

👩‍🦰 26 / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, kwas foliowy, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30

Wysłany: 4 marca 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    dziewczyny jestem Wam tak ogromnie wdzięczna za wiedze / posty / diety którymi się tutaj dzielicie ♥️

nie wiem czy to dzisiejsze słońce i powiew wiosny ale jestem tak wdzięczna i szczęśliwa, i czuję że zmierzamy z narzeczonym w dobrym kierunku i wkrótce (cokolwiek to znaczy) będziemy mieć Kropka na pokładzie ✨✨ tak jak ktoś tu już dzisiaj wspominał, dbamy o "bazę" - zdrowsze odżywianie, ruch, sen, suplementy, o czym dowiedziałam się od Was a nie żadnego lekarza 🍀

absolutnie nie mam pojęcia dlaczego akurat teraz musiałam to napisać, ale po prostu musiałam 😀
    Bo dzisiaj ta pogoda jakoś tak pozytywnie nastawia do wszystkiego. Też mam lepszy humor niż zwykle.

@Bodzenka, jak u Ciebie? Gorączka spadła, lepiej się czujesz? Jest już jakaś diagnoza? 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 18:23

kasia97 lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ezra, no to ci szalony 🐧😈🤣🤣

@Małgosiagosia, bardzo fajni ludzie w zespole 🤩 W poprzedniej firmie siedziałam sama w pokoju - niby fajnie, ale po pewnym czasie brakowało kontaktu takiego na co dzień. Teraz siedzimy jakoś w 9, ale praca zdalna jest 2 dni w tygodniu, więc nie ma raczej dnia, że są wszyscy.

Chciałam wam dziewczyny podziękować, bo też m.in. za waszą namową odważyłam się na tę zmianę 💪❤

@Gośka, teraz czekamy na Twój pierwszy dzień w pracy 🤩

aszin, Małgosiagosia, kasia97, Myszkaaa20, Olalee, ezra, Bulbasek, Edithka, goska000 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ