Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czekam kto się jeszcze dopisze i jutro zaktualizuję

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Właśnie widzę, ze chyba muszę mu zacząć jaki magnez podawać 🤣🤣🤣🐯💥

Ja mam 12.03 o 17 gina nowego
    19.03 na 19:00 mam cytologię

Zorientowałam się jaka jestem Grażyna, bo miałam bardzo ochotke i 🐧 użyłam a jutro 3dc i miałam badać prolaktyny i co teraz nie ma sensu? 🥲🥲😩

Ja wczoraj używałam, mam nadzieję, że to nie zaburzy wyników cytologii 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 18:04

ezra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno wróciłam do domu, bo jeszcze na zakupy musiałam wejść. Nadrabiałam was w tramwaju i na spacerze pomiędzy sklepami, ale już wiem że będzie mi być ciężko na bieżąco 🙈
    @Sunny, integracja w czw 🤩
    Pierwszy dzień w pracy super! Naprawdę niezaluje podjętej decyzji, atmosfera rewelacyjna, moja bezpośrednia przełożona totalnie mój vibe. Wszyscy przyjaźnie nastawieni, pomocni ❤️ Jedynie co mnie przeraża ilość nowych informacji oraz potężne pliki Excela 😂 Nie do końca wszystko kumam, ale mam nadzieję, że ta wiedza się ułoży i sobie poradzę. Dzięki za kciuki moje kochane 🥺
    Lecę robić obiad, bo jestem strasznie głodna, a jeszcze nadrabiając, czytałam o tych pysznościach i oglądałam rolki, które Effiii wstawiała - nie wiem czemu to sobie robiłam 😂

@Nomeolvides, trzymam kciuki za jutrzejszą monitoring 🤞

@Fooskatt, przytulam Cię i trzymam kciuki za monitoring w środę, aby potwierdzić owulkę 🤞 Super, że jest ustalony plan działania!

@Sarka94, witaj po przerwie 🤩 Trzymam kciuki za powodzenie tego cyklu!

@Lola93, za środę 🤞 Zapisz się do newslettera Patrycji Marszalec na jej stronie, przysyła jeden tydzień darmowej diety przeciwzapalnej ☺️

@Alysa, ja też mam 1 zł zwrotu 😅 Za to mężowi kilka stów wpadnie, ostatnio kasa się go trzyma 🤪

@Anka, piękne TSH! A glukoza i insulina grunt, że spadają 🥰

@aszin, @blador, już trzymam kciuki za wizyty piątkowe 🤞🤞

@blador, właśnie chciałam polecić białego Carmexa wyciskanego, którego rekomendowały mi dziewczyny (rewelacja! ❤️). A na noc używam miodowej maski z NUXE, co wstawiła Muuu.
    A no i mi pomaga picie tej wody ze szczypta soli I cytryną jak Effiii pisała, ale czytam że u Ciebie nie przejdzie

@Cerva, super wieści 😍

@Sunnysunsun, za dzisiejszą wizytę 🤞 Słodki brzuszek!

@ezra, ciągle trzymam kciuki za wizytę u nowego gina I wierzę, że w końcu będzie Ci dane trafić na kompetentnego specjalistę 🙏❤️

@Frutellka, tak bardzo mi przykro 🫂 Odpocznij kochana, ale wróć żeby dalej walczyć o spełnienie swojego marzenia ❤ Wracaj do nas, gdy będziesz gotowa

@aszin, podoba mi się pomysł tworzenia list wizyt w niedzielę!

@Effiii, za wizytę 🤞

nick nieaktualny, aszin, Lola93, nick nieaktualny, blador2, Myszkaaa20, Małgosiagosia, Edithka, Butterfly23, Paula9463, klaudia_23, Effiii, Cerva, Bulbasek, Wenka, Muuu. lubią tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 22:06

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
    IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

Starania STOP - zmiana pracy :D

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅
    • USG jąder - prawidłowe, brak ŻPN

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • ezra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Ezra🤣🤣🤣

No co?🤣🤣🤣

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Lola 🫂🫂🫂
    Jeśli chodzi o paczkomat, to najlepiej poczekać aż paczka wróci do nadawcy, w międzyczasie napisać do niego, że został źle wprowadzony paczkomat odbiorczy i czy mógłby nadać jeszcze raz i opłacić wysyłkę.

Ezra no niestety, nie ma sensu robić prolaktynki 🙈

No beeez sensu 🤣 trudno, to musza poczekać do kolejnego cyklu 🤣

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ja wczoraj używałam, mam nadzieję, że to nie zaburzy wyników cytologii 🤣🤣

Huehue śmiej się śmiej 🤣🤣🤣

event.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Dobra to dziś Sunny i Effiii
    Jutro Edithka, Cerva, Ania, Myszka
    Środa
    Czwartek
    Piątek ja i Blador

Dopiszcie resztę, ja sobie zapisze w notatkach i będę informować na bieżąco 😁 koniecznie z godzinami!
    Ja mam w czwartek o 8:30 wizytę u gina z usg. :)

@Cerva, ale fajnie, że tak dokładnie widziałaś Leosia. Nawet nosek, zazdroszczę. ❤️ No i najważniejsze, że wszystko w porządku.

Cerva lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Olale chciałabym żeby to było coś innego ale na mnie tak działa zmiana pogody. A u mnie dziś po chwilę albo deszcz albo słońce było. Podpaski spakowane, zaraz ruszam do pracy.
    Miłej pracy❤️

Pusshka super, że jesteś zadowolona, a pliki ogarniesz tylko troszkę czasu potrzeba :)

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Niedawno wróciłam do domu, bo jeszcze na zakupy musiałam wejść. Nadrabiałam was w tramwaju i na spacerze pomiędzy sklepami, ale już wiem że będzie mi być ciężko na bieżąco 🙈
    Pierwszy dzień w pracy super! Naprawdę niezaluje podjętej decyzji, atmosfera rewelacyjna, moja bezpośrednia przełożona totalnie mój vibe. Wszyscy przyjaźnie nastawieni, pomocni ❤️ Jedynie co mnie przeraża ilość nowych informacji oraz potężne pliki Excela 😂 Nie do końca wszystko kumam, ale mam nadzieję, że ta wiedza się ułoży i sobie poradzę. Dzięki za kciuki moje kochane 🥺
    Lecę robić obiad, bo jestem strasznie głodna, a jeszcze nadrabiając, czytałam o tych pysznościach i oglądałam rolki, które Effiii wstawiała - nie wiem czemu to sobie robiłam 😂

@Fooskatt, przytulam Cię i trzymam kciuki za monitoring w środę, aby potwierdzić owulkę 🤞 Super, że jest ustalony plan działania!

@Lola93, za środę 🤞 Zapisz się do newslettera Patrycji Marszalec na jej stronie, przysyła jeden tydzień darmowej diety przeciwzapalnej ☺️

@Alysa, ja też mam 1 zł zwrotu 😅 Za to mężowi kilka stów wpadnie, ostatnio kasa się go trzyma 🤪

@blador, właśnie chciałam polecić białego Carmexa wyciskanego, którego rekomendowały mi dziewczyny (rewelacja! ❤️). A na noc używam miodowej maski z NUXE, co wstawiła Muuu.
    A no i mi pomaga picie tej wody ze szczypta soli I cytryną jak Effiii pisała, ale czytam że u Ciebie nie przejdzie

@Cerva, super wieści 😍

@ezra, ciągle trzymam kciuki za wizytę u nowego gina I wierzę, że w końcu będzie Ci dane trafić na kompetentnego specjalistę 🙏❤️

@Frutellka, tak bardzo mi przykro 🫂 Odpocznij kochana, ale wróć żeby dalej walczyć o spełnienie swojego marzenia ❤ Wracaj do nas, gdy będziesz gotowa

@Effiii, za wizytę 🤞

Puszka cieszę sie, ze to była zmiana na dobre! atmosfera fajna to i praca przyjemniej leci ✨✨ a do excela i obowiązków - pierwszy dzień jest najgorszy, później człowiek nadrabia co trzeba i jest tylko lepiej 🔥

👩‍🦰 28, PCOS, IO
    11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań

27.07.25 nieśmiałe ⏸️🍀

🙎‍♂️ 31

preg.png
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra, jebłam 🤣🤣🤣🤣🤣

Lola, cyc do przodu i jazda z tym życiem! :)

Pusshka, świetnie, że jesteś zadowolona. Oby tak dalej :)

nick nieaktualny, Lola93, ezra lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    33w0d - 2231g Akrobatki ❤️‍🔥
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    37w0d - 3083g Bąbla ;*
    38w0d - Olga jest na świecie 🥹 🩷

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra zbadasz w innym terminie :D gorzej jak zapomnisz i znów użyjesz:D

ezra lubi tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak właściwie to ile przed badaniem prolaktyny nie wolno żadnych 🔥

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
    IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

Starania STOP - zmiana pracy :D

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅
    • USG jąder - prawidłowe, brak ŻPN

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo Bodzenka jak się czujesz ?

Wysłany: 4 marca 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Właśnie widzę, ze chyba muszę mu zacząć jaki magnez podawać 🤣🤣🤣🐯💥

Ja mam 12.03 o 17 gina nowego
    19.03 na 19:00 mam cytologię

Zorientowałam się jaka jestem Grażyna, bo miałam bardzo ochotke i 🐧 użyłam a jutro 3dc i miałam badać prolaktyny i co teraz nie ma sensu? 🥲🥲😩
    No chyba niestety nie ma sensu. 😅

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola przytulam Cię mocno 🫂🫂🫂

Pusshka super że tak się wszystko dobrze ułożyło! ❤️

nick nieaktualny, Lola93 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️31👨‍🦱32
    👶🏼2024

💕2014
    💍2018
    💒2020

28.03 12 dpo ⏸️
    Beta 30,7
    Prog 25,51
    30.03 14 dpo
    Beta 125,3
    22.04 6mm Maleństwa z ❤️

preg.png

Wysłany: 4 marca 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:

@Cerva, super wieści 😍

@Effiii, za wizytę 🤞
    Super, że tak wyszło z tą pracą. A ludzie w zespole fajni? A obowiązkami to się nie przejmuj, mi w obecnej pracy zajęło chyba kilka miesięcy ogarnięcie wszystkiego. To co tu mówić po 1 dniu!

🍒 fertistim, cynk
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem Wam tak ogromnie wdzięczna za wiedze / posty / diety którymi się tutaj dzielicie ♥️

nie wiem czy to dzisiejsze słońce i powiew wiosny ale jestem tak wdzięczna i szczęśliwa, i czuję że zmierzamy z narzeczonym w dobrym kierunku i wkrótce (cokolwiek to znaczy) będziemy mieć Kropka na pokładzie ✨✨ tak jak ktoś tu już dzisiaj wspominał, dbamy o "bazę" - zdrowsze odżywianie, ruch, sen, suplementy, o czym dowiedziałam się od Was a nie żadnego lekarza 🍀

absolutnie nie mam pojęcia dlaczego akurat teraz musiałam to napisać, ale po prostu musiałam 😀

Małgosiagosia, nick nieaktualny, Myszkaaa20, nick nieaktualny, Effiii, Bulbasek lubią tę wiadomość

👩‍🦰 28, PCOS, IO
    11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań

27.07.25 nieśmiałe ⏸️🍀

🙎‍♂️ 31

preg.png

Wysłany: 4 marca 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    dziewczyny jestem Wam tak ogromnie wdzięczna za wiedze / posty / diety którymi się tutaj dzielicie ♥️

nie wiem czy to dzisiejsze słońce i powiew wiosny ale jestem tak wdzięczna i szczęśliwa, i czuję że zmierzamy z narzeczonym w dobrym kierunku i wkrótce (cokolwiek to znaczy) będziemy mieć Kropka na pokładzie ✨✨ tak jak ktoś tu już dzisiaj wspominał, dbamy o "bazę" - zdrowsze odżywianie, ruch, sen, suplementy, o czym dowiedziałam się od Was a nie żadnego lekarza 🍀

absolutnie nie mam pojęcia dlaczego akurat teraz musiałam to napisać, ale po prostu musiałam 😀
    Bo dzisiaj ta pogoda jakoś tak pozytywnie nastawia do wszystkiego. Też mam lepszy humor niż zwykle.

@Bodzenka, jak u Ciebie? Gorączka spadła, lepiej się czujesz? Jest już jakaś diagnoza? 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 18:23

kasia97 lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ezra, no to ci szalony 🐧😈🤣🤣

@Małgosiagosia, bardzo fajni ludzie w zespole 🤩 W poprzedniej firmie siedziałam sama w pokoju - niby fajnie, ale po pewnym czasie brakowało kontaktu takiego na co dzień. Teraz siedzimy jakoś w 9, ale praca zdalna jest 2 dni w tygodniu, więc nie ma raczej dnia, że są wszyscy.

Chciałam wam dziewczyny podziękować, bo też m.in. za waszą namową odważyłam się na tę zmianę 💪❤

@Gośka, teraz czekamy na Twój pierwszy dzień w pracy 🤩

aszin, Małgosiagosia, kasia97, Myszkaaa20, nick nieaktualny, ezra, Bulbasek, Edithka, goska000 lubią tę wiadomość

‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ