X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Aaa że to od dupy strony! Kurczę, teraz ma to sens 😂 Myszka to jednak fachowiec 😁
    🤣🤣🤣🤣

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji 💉 ovaleap 1x150
  • aszin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam widziałam małego Rekinka 🫣

Myszkaaa20, Sunnysunsun, blador2 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina⏳
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii najważniejsze, że pęcherzyk rośnie ♥️ czas na przytulanki 🔥

Sunny rzeczywiście bezwstydny chłopak, wszystko widać 🙈😍

Paula9463, Sunnysunsun lubią tę wiadomość

👩‍🦰 26 / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, kwas foliowy, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Hahaha 😂🤣

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Aszin 🤣

💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, kwas foliowy, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    Effiii najważniejsze, że pęcherzyk rośnie ♥️ czas na przytulanki 🔥

Sunny rzeczywiście bezwstydny chłopak, wszystko widać 🙈😍
    On się chciał ciotkom dobrze od tej właściwej strony zaprezentować :D

Sarka94 lubi tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Viii Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunnysunsun wrote:
    U nas wszystko dobrze, dzidziol waży już 200g, długość wraz z nóżkami 18cm.
    Na szczęście grypa młodemu nie zaszkodziła.
    Wyniku ferrytyny jednak dziś nie dostałam więc tu muszę dać dr znać później.

Wrzucam zdjęcie, po dzisiejszej wizycie nie ma już żadnych wątpliwości, kto u mnie mieszka 😁😅

17095831502658676504172777787828.jpg

No coś tam ewidentnie dynda między nóżkami 😂

Sunnysunsun lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Effi super że pęcherzyki rosną ✊ To teraz ciężka praca 🔥😅

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny, że tak mało się udzielam. Ostatnio tak się dużo dzieje. Starania mi w ogóle nie w głowie. Mierze tą temperaturę, bo się juz przyzwyczaiłam rano, żeby nie wypaść z rutyny, ale nic poza tym. Od ubiegłe tygodnia przybyło mi ogromne zmartwienie o starszego syna. Okazało się że jest ofiarą agresji ze strony innego ucznia. Wrócił ze szkoły z rozwaloną wargą, innego dnia z bólem brzucha po ciosie z pięści. Jestem przerażona. Szkoła robi wszystko, żeby pomóc, chociaż tyle. Jednocześnie w pracy bardzo ważne i odpowiedzialne tematy. Ciężki okres…

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva super 😍 Bardzo mi się podoba Leoś ❤️

Dziewczyny cudne macie brzuszki. Dzisiaj w pracy zauważyłam, że jednak w ciągu dnia też już mam 😍 Może uda mi się strzelić jutro fotkę 😁

Klaudia oczywiście decyzja należy do Was. Warto porozmawiać z lekarzem pewnie Was nakieruje i podpowie co zrobić 😉 Jeśli USG i ryzyka wyszły dobrze, to nic bym nie robiła, tylko cieszyła się z ciąży. Do dalszej diagnostyki są ryzyka większe niż 1:300, tu proponują nieinwazyjne albo amnio a przy większych niż 1:100 bardziej amnio. A co do ryzyka preeklampsji, to żałuję, że je zrobiłam.
    Ja już w pierwszej ciąży miałam mieszane uczucie co do pappy i teraz raczej w ogóle bym nie robiła przy dobrym USG. Tylko miałam na NFZ i było w pakiecie a potem lekarz zasugerował, żeby zrobić te dodatkowe i mąż chciał, więc nie protestowałam. Co do tych ryzyk preeklampsji, to gin mówił, żeby się tym nie przejmować. W razie czego na to zawsze są leki, które można wprowadzić. A USG i wszystkie pomiary w ciąży są robione bardzo często, pod koniec to już w ogóle.
    To badanie to czysta statystyka, jest strasznie dużo kobiet, którym krew popsuła cały wynik USG a w badaniach nieinwazyjnych ryzyka, które w pappie były większe niż 1:50 wychodziły po 1: milionów.
    Jak dostałam wyniki, to faktycznie była załamka, ale bardziej się temu przyjrzałam i jestem spokojna. Robimy Panoramę dla świętego spokoju, bo obawiam się, że za kilka miesięcy mogę mieć jednak wątpliwości a wtedy nie będzie już możliwości zrobienia tych badań. No i mój gin sugerował, żeby jeszcze pogłębić tą diagnostykę.
    Co ma być to będzie i tak nie mamy już na to wpływu.

Anka super to tsh!!! A reszta też zmierza w dobrym kierunku 😍

Pusshka dobra ekipa w pracy jest bardzo ważna! A reszty można się nauczyć. Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z tej zmiany 😁

Effiii najważniejsze, że jajo rośnie 🤞 Ja ciągle pamiętam ten sen 😁

Sunny rośnie chłopak ❤️

To teraz mamy wątkowy czas oczekiwania na wyniki 😁 Za wszystkie z Was trzymam kciuki! Już spuściłam krew, nie byłam w Stanach i raczej nigdy nie pojadę, więc chociaż moja krew poleci 🤣

klaudia_23, Cerva, Pusshka, Sunnysunsun, Sarka94 lubią tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Bodzenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za troskę dziewczyny to wiele dla mnie znaczy🥹

Jestem już po operacji ,okazało się że doszło do perforacji ściany macicy. Czuję się jakby przejechał mnie czołg że wszystkimi konsekwencjami do tego straciłam sporo krwi.Ale gdyby nie mój mąż chyba bym się przekręciła bo przyszedł do szpitala o 10 rano i jak zobaczył mnie na tej kozetce drżącą z bólu i z plamą krwi między nogami to zrobił taki sajgon że o 11.30 wieźli mnie już na salę operacyjną.
    Będę się odzywać w miarę możliwości i oczywiście niezmiennie kciuki za wizyty lekarskie 🤞

Walka o 3 szczęście od września 2023
  • ezra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że swoją głupotą poprawiłam Wam humor 🤣🤣🤪

@Bulbasek dzięki! 🥹 mam do zrobienia jeszcze estradiol i prolaktyne właśnie - Małża nie tykam już, zapominam 🤪

@bodzenka, dobrze, że jesteś i dużo teraz spokoju i regeneracji szybkiej 🥹

Nie no ja i tak nie widzę tych jajec chociaż chciałabym zobaczyć ktoś mi musi nakreślić, bo za nic się nie domyśle 🤣 ale Sunny gratulscje jeszcze raz i witaj Kawalerze 🥹❤️

@Viii, pewnie rozumiemy - trzeba najpierw priorytety, oby się udało szybko sprawę zaopiekować 🥺

@Effiii, ważne, że jajco rośnie 🤞🏻

Uciekam spać, dobrych snów Wojowniczki🐯💥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 22:00

Viii, Bulbasek, Sunnysunsun lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Bodzenka, dobrze, że mąż w porę zareagował! Przesyłam dużo siły ❤️ Trzymaj się tam i zdrowiej!

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • aszin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii, straszne jest to, co się dzieje w szkołach. Dobrze, że już reagujecie. A syn jest taki, że wszystko wam mówi czy raczej skryty? Dużo siły 🫂

Bodzenka, o matko, co za paskudne powikłanie 🥺 obyś szybko doszła do siebie!

Ja już przed tv, oglądam Love Island 😁

Viii, Lola93 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina⏳
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodzenka wrote:

Jestem już po operacji ,okazało się że doszło do perforacji ściany macicy. Czuję się jakby przejechał mnie czołg że wszystkimi konsekwencjami do tego straciłam sporo krwi.Ale gdyby nie mój mąż chyba bym się przekręciła bo przyszedł do szpitala o 10 rano i jak zobaczył mnie na tej kozetce drżącą z bólu i z plamą krwi między nogami to zrobił taki sajgon że o 11.30 wieźli mnie już na salę operacyjną.
    Będę się odzywać w miarę możliwości i oczywiście niezmiennie kciuki za wizyty lekarskie 🤞
    Matko jedyna Bodzenka 🥺 i to się stało po histeroskopii? To co oni Ci tam takiego zrobili 😩
    Dużo zdrówka, odpoczywaj i nabieraj sił 🫂
    Całe szczęście, że Twój mąż zareagował w porę. No masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 22:04

Bodzenka lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii jejku współczuję 😔 oby udało się wszystko wyjaśnić i uspokoić sytuację 🫂 mam nadzieję że szybko znajdziecie spokój i syn nie będzie miał jakiejś traumy 😔

Bodzenka o kurcze dobrze że mąż w porę zareagował 🥺 obyś teraz szybko doszła do siebie 🫂

Viii, Bodzenka lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Viii skup się teraz na synku, bo on jest najważniejszy. Jak będziesz potrzebowała się wygadać to daj znać . Jesteśmy tu dla Ciebie <3

@Bodzenka to straszne, nie wyobrażam sobie ile się nacierpiałaś. Kojarzę że miałaś histeroskopię, jakoś niedawno? Dla mnie jest to nie do pomyślenia. W szpitalu w którym pracuje moja ginekolog na izbie załatwiasz tylko formalności, a potem dostajesz łóżko, nawet jak przychodzisz na jakiś krótki zabieg. A usg i badania morfologiczne robione są na przyjęciu obowiązkowo jak najszybciej. Na szczęście jesteś już po operacji, mam nadzieje, że teraz będzie u Ciebie juz tylko lepiej. Jesteśmy tam z Tobą :)

Viii, Bodzenka lubią tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Butterfly23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii, dyrekcja wezwała rodziców tego chłopaka do szkoły?
    Jak dla mnie, to powinni go zawiesić. Masakra co się dzieje w tych szkołach… dużo sił dla Ciebie 🫂

Viii, Anka32 lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
  • kasia97 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodzenka wrote:

Bodzenka dobrze, że mąż interweniował.. życzę szybkiego powrotu do zdrowia ♥️🍀

🙎‍♂️ 30
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu ✊🏻
    Klaudia piękny brzuszek!
    Zdjęcia z USG też cudowne ale dobrze, że dziewczyny napisały co tam jest bo serio nie wiedziałam 😂

Bodzenka, dobrze, że już po wszystkim. Obyś szybko doszła do siebie ❤️

Super pomysł z wypisaniem wszystkich wizyt. Wy dziewczyny serio jesteście przekochane 🥹

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
‹‹ 1435 1436 1437 1438 1439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ