X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które wspomagały się Clo. Odpowiecie mi na kilka pytań?
    1. Czy przy Clo bardziej czuć jajniki/macice? W sobotę już mnie pobolewaly, ale w niedzielę miałam wrażenie jakby mi ktoś tam imadlem ściskał. W niedziele prawdopodobnie miałam owulację. W poniedziałek już praktycznie nie bolało. Dziś coś tam czuje.
    2. Czy przy stosowaniu Clo po owulacji bolały was bardziej sutki/piersi? Od wczoraj sutki mnie tak bolą, że nawet koszulka jak dotyka to boli.
    3. Czy przy Clo dostawałyście od razu luteine/dupka? Nie wiem czy jutro o to prosić na wizycie.
    4. Czy zauważyłyście jakieś różnice w "objawach" okołoowulacyjnych i okołomiesiączkowych podczas brania Clo a bez brania clo?
    Pytam, bo też nie wiem o co jutro jeszcze ginekologa pytać, a chce być przygotowana ;p Plus chce wiedzieć czy to co odczuwam jest normalne czy powinno zaniepokoić ;)

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Klaudia u mnie dziś też ten kurczak na obiad 😁

Pierwszy raz robilas? Daj znac czy Ci smakuje 😁

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Pierwszy raz robilas? Daj znac czy Ci smakuje 😁
    Tak pierwszy raz będę robić 😁 dam znać ☺️

klaudia_23 lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼
    AMH: 4,44 ng/ml

01/25- IVF
    08.01- start stymulacji
    💉 ovaleap 1x150 mensinorm 1x150 orgalutran 1x0,25
  • aszin Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz przypomnienie na naturalne podniesienie proga :) https://www.instagram.com/p/C4IGwAjIbMJ/?igsh=dWpycGxnbmFpY2p6

Effiii, kasia97, Anka32, Lola93, Paula9463, Bulbasek, Pusshka, ezra lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina⏳
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Ja Hotel chociaż wczoraj oglądałam pierwszy odcinek i nie porwało. Same dzieciaki mentalne oprócz dwóch osób. 😄 W tym sezonie nie ma być powrotów niby.
    Love Island miałam nie oglądać, ale może się skuszę, mam czas przecież. Tylko mnie tam strasznie żenują te ich "konkurencje" ociekające seksem... No cringe totalny mam jak to widzę. 😂

Coś z tymi stronami jest nie halo, nie wiem czy wszystkie Wasze wpisy widziałam.

@lola daj znać jak zrobisz tego domowego Kubusia, bo też sobie dodałam do zakładek. 😃

Ja dziś mam plan zrobić Brownie. 🙂
    Te konkurencje są straszne, szkoda że nie można ich przewijać. Całowanie się ze wszystkimi np., nie wiem jak mogą coś takiego robić, fuj. A te bez seksu (np. ta zabawa lalkami jak dziećmi) też żenada.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak przepis na zapiekanke to kolejny hit forum. 👏👏👏

Fooskatt z rację że jest to wspomagana owulacja możesz ją odczuwać intensywniej, ale jest to kwestia bardzo indywidualna. Ja nie czuje różnicy, dopiero przy dwóch zastrzykach czułam coś intensywniej.
    Sutki tak samo, huśtawka hormonów.
    Luteina i dupek tak samo,dużo zależy od lekarza jeden zapobiegawczo da a drugi nie. Badalaś progesteron kiedykolwiek 7 dpo ? Jeśli nie było z nim problemu to może nie będzie konieczności stosowania. Mój lekarz zapobiegawczo 3 dpo daje mi luteinę.
    A z takich dodatkowych objawów to zawsze przy stymulacji mam żuchwę wysypana dość mocno, czego przy naturalnym cyklu nie mam.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tą zapiekankę będę robić jutro 😋 dzisiaj wjeżdża spaghetti bolognese 😁

goska000 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś tarta z kurczakiem z pieczarkami i brokulem 😀

A jutro ROSÓŁ 😍😍😍😍tylko rosół bez świeżego lubczyku to nie rosół, a nigdzie nie ma u mnie w wypizdowie.
    A jaki jest wasz tajny składnik płynnego złota ?

Plus sajgonki jak uda mi się dorwać papier ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2024, 12:00

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    U mnie dziś tarta z kurczakiem z pieczarkami i brokulem 😀

A jutro ROSÓŁ 😍😍😍😍tylko rosół bez świeżego lubczyku to nie rosół, a nigdzie nie ma u mnie w wypizdowie.

U mnie dzis tez rosol oprocz tej zapiekanki 😁 wczoraj gotowal sie z 6h 😅

Effiii lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Nie nadrobię Was niestety od wczoraj, u mnie intensywnie i czasu brak na telefon, ale akurat lubię to 😉
    @Frutellka mega mi przykro... przytulam Cię <3

Dziś mija mi 13+0, OF poinformowało mnie, że wjechałam właśnie w II trymestr. Cieszę się, że czas leci.
    Małż wziął wolne od jutra do końca tygodnia, będzie kładł tapetę w pokoju naszej dwulatki.
    Pora przerzucić ją do swojego pokoju z naszej sypialni, sama już się doprasza o spanie w nowym łóżku 😅

Dziewczyny zrobiłam wczoraj makaron na obiad, ale nie z przepisu Anki. Pojechałam na spontanie i zrobiłam sos do makaronu z rzeczy, które mi zalegały w lodówce - cebula, cukinia, boczek, śmietanka 30%.
    Boooziu, jakie to było dobre! Zostało jeszcze na dzisiaj 😎

Paula9463, Pusshka lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Dzień dobry 🫶🏻

@Bodzenka dobrze, że mąż zeobił Sajgon bo nie wiadomo jakby się to skończyło 🥺
    Daj znać jak się dzisiaj czujesz, Ściskam 🤗

@Viii czytam I niedowierzam 🙄 co będzie z tym sprawcą przemocy? On też jest z 2 klasy?

@Gosia 🫂

Sprawca co najgorsze jest z tej samej klasy co mój syn… Będą rodzice w szkole na rozmowie + zostali skierowani do psychologa szkolnego.

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Oj tak przepis na zapiekanke to kolejny hit forum. 👏👏👏

Fooskatt z rację że jest to wspomagana owulacja możesz ją odczuwać intensywniej, ale jest to kwestia bardzo indywidualna. Ja nie czuje różnicy, dopiero przy dwóch zastrzykach czułam coś intensywniej.
    Sutki tak samo, huśtawka hormonów.
    Luteina i dupek tak samo,dużo zależy od lekarza jeden zapobiegawczo da a drugi nie. Badalaś progesteron kiedykolwiek 7 dpo ? Jeśli nie było z nim problemu to może nie będzie konieczności stosowania. Mój lekarz zapobiegawczo 3 dpo daje mi luteinę.
    A z takich dodatkowych objawów to zawsze przy stymulacji mam żuchwę wysypana dość mocno, czego przy naturalnym cyklu nie mam.
    Miałam robione 2 cykle temu w 7dpo - 10,96 ng/ml. ;)

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • Viii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Ja nie wierzę w to co czytam 🥺
    Tak strasznie się boje wysłać mojego synka do szkoły właśnie 😔
    Ogromnie współczuję sytuacji. Jak synek się trzyma?
    Ja bym chyba tamtego agresora udusiła 😡😡😡
    Nie mieści mi się to w głowie 🥺😭

Dziękuję, synek w miarę ok, ale będzie miał spotkania z panią psycholog. Też bym najchętniej tamtemu dzieciakowi nogi z dupy powyrywała 😅

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola czasami z takiego czyszczenie lodówki wychodzą takie ekstra obiady, kiedyś zrobiłam taki gulasz z testem, później próbowałam odtworzyć ale już nie wyszło , resztki to jednak mają swoją moc 😁

Klaudia rosołek drobiowy czy miks ? Ja się sugeruje ostatnim postem Kota, chociaż jednak na wątróbkę się nie skusze ;)

karola_b lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 10:06

goska000, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶💙 199g
    preg.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie ❤️

Kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj ✊

Edithka lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze przyrodnicze bo wszyscy lubimy, ale tv odpalamy rzadko. Rządzi Netflix :D

Fooskatt, ja byłam stymulowana CLO w sierpniu. Czułam się normalnie. Jednak po owulacji pobolewały mocniej jajniki bo z pęcherzyków zrobiły się dwie torbiele 5 i 6cm. Nie wróciłam już do CLO. Brałam Aromek. Lekarz kazał 2x1, ale ja brałam jedną i efekt był super.

U mnie dziś placki ziemniaczane. Chyba dwa miesiące nie było i Kuba wczoraj wiercił dziurę w brzuchu :D W ogóle chyba ma za dobrze, wczoraj spaghetti chciał - dostał. Dziś placki. Za szybko przyzwyczaja się do dobrego 😅

Rezygnuję z mojego obecnego gina. Jak tylko napisałam, że idę do Kliniki w marcu nie odezwał się słowem. W sobotę pisałam, że chcę podejść bo krwawienia nie ma tylko plamienie to cisza do dziś... Albo wrócę do mojego lekarza, który prowadził mnie z Leo i robił cesarkę ( przeniósł się z Wro do Ostrzeszowa więc mam jakieś 1.5h jazdy w jedną stronę, ale przyjmuje na NFZ i jest ordynatorem w szpitalu, ale tak na prawdę tylko Jemu w pełni ufam ) albo zadzwonię na Polną w Poznaniu z pytaniem kto przyjmuje w poradni gin-poł i sprawdzę na znanym lekarzu czy prowadzi też prywatną praktykę w razie 'w'. Nie ukrywam jestem bardzo zawiedziona postawą obecnego lekarza...

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143.

preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mają ja zawsze podsmażam cebulkę z marchewka i pietruszką i potem dorzucam do tego buraczki i bulion ;)
    Tutaj taki przepis do którego często wracam ;)
    https://www.instagram.com/p/CyBRNpzIiqK/?igsh=MWd0YTRjamk1Y2N1Nw==

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2024, 12:12

Astereae lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Fooskatt Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    U mnie jeszcze przyrodnicze bo wszyscy lubimy, ale tv odpalamy rzadko. Rządzi Netflix :D

Fooskatt, ja byłam stymulowana CLO w sierpniu. Czułam się normalnie. Jednak po owulacji pobolewały mocniej jajniki bo z pęcherzyków zrobiły się dwie torbiele 5 i 6cm. Nie wróciłam już do CLO. Brałam Aromek. Lekarz kazał 2x1, ale ja brałam jedną i efekt był super.

U mnie dziś placki ziemniaczane. Chyba dwa miesiące nie było i Kuba wczoraj wiercił dziurę w brzuchu :D W ogóle chyba ma za dobrze, wczoraj spaghetti chciał - dostał. Dziś placki. Za szybko przyzwyczaja się do dobrego 😅

Rezygnuję z mojego obecnego gina. Jak tylko napisałam, że idę do Kliniki w marcu nie odezwał się słowem. W sobotę pisałam, że chcę podejść bo krwawienia nie ma tylko plamienie to cisza do dziś... Albo wrócę do mojego lekarza, który prowadził mnie z Leo i robił cesarkę ( przeniósł się z Wro do Ostrzeszowa więc mam jakieś 1.5h jazdy w jedną stronę, ale przyjmuje na NFZ i jest ordynatorem w szpitalu, ale tak na prawdę tylko Jemu w pełni ufam ) albo zadzwonię na Polną w Poznaniu z pytaniem kto przyjmuje w poradni gin-poł i sprawdzę na znanym lekarzu czy prowadzi też prywatną praktykę w razie 'w'. Nie ukrywam jestem bardzo zawiedziona postawą obecnego lekarza...
    Co to za lekarz, co sie przeniósł do Ostrzeszowa? Ja jestem z Ostrzeszowa, chętnie przygarnę informację o dobrych ginach! ;D

Edit.
    Już doczytałam, że o naszego ordynatora chodzi! Terminy ma trochę odległe, ale same dobre rzeczy o nim słyszałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2024, 12:12

goska000 lubi tę wiadomość

31 lat.
    I/2024 - bc.

III/2024 - CLO.
  • goska000 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efii, ja najpierw włoszczyznę i czosnek przypiekam w piekarniku, a później do wody. Przyprawy tradycyjne plus odrobiną kurkumy. Mięso z kurczaka i kawałek wołowiny :)

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143.

preg.png
‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ