Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sobie co miesiąc odkładam określoną kwotę na badania. Tak, żeby jak będę potrzebować jakieś droższe to żeby aż tak budżet nie bolał. Przykładowo odkładam 300 miesięcznie, jak akurat zrobię bo coś za 70 w danym miesiącu, to 230 idzie "do koperty" itd co miesiąc31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 22:32
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:No właśnie się zastanawiam. Niby to 70 zł, ale z drugiej strony jednak prawie 300 w tym miesiący wydałam na badania. Ja wiem ze to dla niektórych jest nic, ze dziewczyny wydają więcej, aczkolwiek zawsze się gryzę w myślach z kosztami.
Ja to już nawet przestałam liczyć ile wydałam, zdaje sobie sprawę że jednak nie każdy może sobie na to pozwolić w tym miesiącu już kupiłam KIRy na okrągło liczę 800 zł, zakupiłam pakiety CMV i toxo za 180 strach pomyśleć co jeszcze wymyślę napewno muszę powtórzyć TSH bo przy biochemie mocno skoczyło z poziomu 1,3 do 2,7... -
.
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
.
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Alysa wrote:Póki mogę chciałabym to jakoś na spokojnie rozłożyć, żeby właśnie budżetu nie przeciągnąć. Planuje może w najbliższym czasie zrobić też trombo i planuje właśnie odłożyć na to z najbliższych pensji.
Ja mam dodatkową pracę stąd mogę wyciągnąć drugą pensję bez wysiłku robiąc to co lubię po godzinach, stąd też mogę sobie na taki wydatek pozwolić, ale gdybym tego nie miała to budując dom i płacąc ratę kredytu mogłoby być faktycznie ciężko;) -
.
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Alysa wrote:Ja jakiś czas temu zrezygnowałam z drugiej pracy, bo była głównie na nocki i też po 12h. Pracowałam tam dopóki zbieraliśmy na wkład własny i chwilę po zakupie mieszkania. Potem stwierdziłam ze to nie ma sensu bo byłam zbyt zmęczona. Z resztą stwierdziłam że to jest nie warte tych pieniędzy które dostawałam. Jakbym znalazła coś w normalnych godzinach dorywczo to bym chętnie znów się podjęła. Wiadomo że jak wyjdzie że musimy szukać szerzej to kasę na to znajdziemy, po prostu przez jakiś czas nie będziemy nadpłacać kredytu.
To zrozumiałe, ja po godzinach pracuję sobie po 3h i sobota 5h nie będę pisać w jakiej dziedzinie bo świat jest mały; a wolałabym żeby mnie nikt nie namierzył; wiadomo jak będzie taka potrzeba to będziesz sobie badać; a narazie po kolei i będzie dobrze. -
.
Cerva lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
nick nieaktualny
-
Alysa wrote:mam nadzieje, ze niedługo naszym jedynym zmartwieniem będzie kiedy iśc na prenatalne
Oby tak niebawem się stało 🙂Alysa lubi tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Wysłałam Małżonka do Carrefoura po pulpę z mango. Wysłałam mu zdjęcie co ma kupić i mam nadzieję, że to tam w ogóle będzie do kupienia 🤣
Niby kupiliśmy w Kaufie mango ale w syropie i jakoś się boję, że z tego sernik by nie wyszedł 😅
Chłopa po pulpę oszalałaś może coś innego Ci przynieść przypadkiem 😁Anka32, Pusshka, Liyss🧚🏻, bonassola lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Wysłałam Małżonka do Carrefoura po pulpę z mango. Wysłałam mu zdjęcie co ma kupić i mam nadzieję, że to tam w ogóle będzie do kupienia 🤣
Niby kupiliśmy w Kaufie mango ale w syropie i jakoś się boję, że z tego sernik by nie wyszedł 😅Anka32 lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
AMH: 4,44 ng/ml
01/25- IVF
08.01- start stymulacji
💉 ovaleap 150 mensinorm 150 orgalutran 0,25
ovitrelle 375 -
nick nieaktualny
-
Anka32 wrote:Dziewczyny spokojnie, dzwonił, że znalazl 🤣🤣27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Anka uff misja zakończona sukcesem 😜
Motylku wiesz co, na razie tak. To pierwszy cykl w klinice i dopiero mój drugi stymulowany lekami. Musimy się tych jajników nauczyć i zobaczyć jak reagują. Lekarka się mnie pytała czy chce te zastrzyki czy odpuszczamy ze względu na koszty, ale stwierdziłam że lecimy i może trochę będziemy mądrzejsi.
Póki mamy możliwości finansowe to robimy tyle ile się da. Na następny cykl jeśli teraz nic z tego to planujemy sono hsg, to koszt około 1000 zł w klinice. Powinnam może się rozejrzeć za jakimiś lekarzem na NFZ…
No nic, jakoś jestem pogodzona z kosztami ale to i tak boli 🤦🏼♀️
Gosia totalnie byłoby na wyprawkę. I to taka luksusowa 😁 po tym wszystkim to jak będzie bobo to nie wiem czy będę miała na wymarzony wózek 😂goska000, Anka32, Butterfly23 lubią tę wiadomość
-
Anka, wierzę w Męża:)
Alysa, niestety wydatki bolą... Też coraz bardziej odczuwam...Anka32 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
-
No i jutro jadę do gina w ciemno, nie oddzwonili. Spróbuję zadzwonić jeszcze jutro o 14, bo tak się otwierają. Trochę jestem zawiedziona 🙄Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌