Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Caro tak 21 dc i jakieś 6dpo. Ja tez rekomenduje pojedyncze suple ☺️ i olej z czarnuszki i pomidory!
Gosia zmęczenie normalne, zwłaszcza w tych pierwszych dniach. Ogólnie jesteś zadowolona? -
Frutellka wrote:Kochana mój mąż też to łykał zanim trafiliśmy do Naszej Pani Doktor i powiedziała poprostu, że to jest " do dupy". Chcesz mu poprawić nasienie to proponuję: Inozytol 4000j. np. Ogestan, Selen, Cynk, L-karnityna, Koenzym Q10 Ubichinol 100 mg, Witamina C 1000 j., Witamina D, B- Complex i to wystarczy. Mój mąż na takim zestawie z 1 wskoczył na 6 procent;)
Selen może brać codziennie? Tam jest chyba 200ug.👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
aszin wrote:Gosia, a jak było? Maluszki szybko się do Ciebie przekonały?
Puszka, czekam na wieści!
Ja byłam w pracy, ale powiedziałam moim dziewczynom, co jest grane i że może mnie któregoś dnia nie być. Mówiły, że mam się tym kompletnie nie przejmować, bardzo ładnie się zachowałya ja mam nadal plamienia, ale już sporo więcej, brązowo-czerwone i już czasem ze skrzepami (sorry za szczegółowe opisy). No i coraz większy ból brzucha i plecow. Mimo to obawiam się, że do środy się nie rozkręci na 100% 🙄
aszin lubi tę wiadomość
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
aszin wrote:Gosia, a jak było? Maluszki szybko się do Ciebie przekonały?
Puszka, czekam na wieści!
Ja byłam w pracy, ale powiedziałam moim dziewczynom, co jest grane i że może mnie któregoś dnia nie być. Mówiły, że mam się tym kompletnie nie przejmować, bardzo ładnie się zachowałya ja mam nadal plamienia, ale już sporo więcej, brązowo-czerwone i już czasem ze skrzepami (sorry za szczegółowe opisy). No i coraz większy ból brzucha i plecow. Mimo to obawiam się, że do środy się nie rozkręci na 100% 🙄
Dobrze, że powiedziałaś dziewczynom będzie Ci lżej;) Jak już coś ruszyło to może się rozkręci;)aszin lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Gosia u mnie bez zmian, chuj*** ale stabilnie
Jestem na sali z dziewczyną w trakcie poronienia przy pustym jaju, ale pielęgniarki zapytały czy chce być przeniesiona żeby nie być ze mną, a zostałyśmy póki co we 2 i taka fajna dziewczyna i mówi absolutnie bo ja sama to już w ogóle nie dam rady 🥺👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Królikkicek wrote:Ja dla mojego kupiłam to samo 🙂 zapomniałam tylko o inozytolu i b complex daje mu tylko B12- ale zakupie na pewno 🤦🏻♀️
Selen może brać codziennie? Tam jest chyba 200ug.
Chłop może brać codziennie;)Królikkicek lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
nick nieaktualnyFrutellka wrote:A jak Twoje AMH bo chyba mnie ominęło?
Dzisiejsza wizyta była też bardziej taka organizacyjna, dr wykonała mi już wymazy bakteryjne i MUCHa oraz na ocenę czystości pochwy. Zrobiliśmy też badania z krwi potrzebne pod IVF typu CMV, różyczka, HBs itd. Zostawiliśmy dziś 1780 zł w Klinice, ech 🤪 Ale ceny badań krwi w związku z dofinansowaniem IVF w porządku - takie jak normalnie w labo przy szpitalu..
Mąż idzie w piątek na badanie nasienia rozszerzone + stres oksydacyjny, czyli kolejne 570 zł. Wszystkie wydatki zapisuję skrupulatnie 😅
Możemy zaczynać z procedurą już w następnym cyklu, ale chyba wstrzymamy się do jeszcze kolejnego - punkcja wypadałaby wtedy mniej więcej w połowie maja. Trochę ze względu na moją pracę, ale też żeby odsapnąć finansowo. No chyba ze wyniki AMH będzie jakiś mega niski to pewnie będziemy działać już.
Generalnie mąż po 5 latach marzycielstwa zapisał się wczoraj do szkoły na prawo jazdy na motor, a jak wyszliśmy z Kliniki to odwołał 😥 Wróciliśmy do domu, zjedliśmy obiad to poszedł porobić zdjęcia naszego auta na sprzedaż. Kupiliśmy je ponad rok temu z myślą o bobo - wymarzony suv, ale w aktualnej sytuacji wolimy wymienić na coś tańszego, poza tym mąż ma auto służbowe też suva, z którego może korzystać prywatnie. Przerażają mnie trochę te koszty i to, że nie jest to 100% gwarancją sukcesu - smutno mi też, że nie wszyscy mogą sobie pozwolić na krok jakim jest IVF..
Ale jestem dobrej myśli, że moje macierzyństwo już puka do drzwi.. 🥺🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 17:29
Królikkicek lubi tę wiadomość
-
blador2 wrote:Gosia u mnie bez zmian, chuj*** ale stabilnie
Jestem na sali z dziewczyną w trakcie poronienia przy pustym jaju, ale pielęgniarki zapytały czy chce być przeniesiona żeby nie być ze mną, a zostałyśmy póki co we 2 i taka fajna dziewczyna i mówi absolutnie bo ja sama to już w ogóle nie dam rady 🥺
Biedna 🥺 ja się czasem zastanawiam czy wszystko ze mną w porządku, bo popłakałam dwa dni jak się dowiedziałam, że nic z tego nie będzie, oczywiście czasem mi smutno i rozmyślam, ale naprawdę jestem całkowicie pogodzona z sytuacją. Wiem, że wiele kobiet nadal by przeżywało i nie mogło sobie z tym poradzić, a ja? Jakbym była jakaś wypruta z emocji…Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
nick nieaktualnyaszin wrote:Biedna 🥺 ja się czasem zastanawiam czy wszystko ze mną w porządku, bo popłakałam dwa dni jak się dowiedziałam, że nic z tego nie będzie, oczywiście czasem mi smutno i rozmyślam, ale naprawdę jestem całkowicie pogodzona z sytuacją. Wiem, że wiele kobiet nadal by przeżywało i nie mogło sobie z tym poradzić, a ja? Jakbym była jakaś wypruta z emocji…
Nie jesteś wypruta z emocji po prostu radzisz sobie z tym na własny sposób 🫂Królikkicek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaszin wrote:Biedna 🥺 ja się czasem zastanawiam czy wszystko ze mną w porządku, bo popłakałam dwa dni jak się dowiedziałam, że nic z tego nie będzie, oczywiście czasem mi smutno i rozmyślam, ale naprawdę jestem całkowicie pogodzona z sytuacją. Wiem, że wiele kobiet nadal by przeżywało i nie mogło sobie z tym poradzić, a ja? Jakbym była jakaś wypruta z emocji…
-
Pusshka wrote:Nadal czekam na wynik 😥 Myślałam, że będę miała na wizycie, ale niestety. Max. do środy mają być
Dzisiejsza wizyta była też bardziej taka organizacyjna, dr wykonała mi już wymazy bakteryjne i MUCHa oraz na ocenę czystości pochwy. Zrobiliśmy też badania z krwi potrzebne pod IVF typu CMV, różyczka, HBs itd. Zostawiliśmy dziś 1780 zł w Klinice, ech 🤪 Ale ceny badań krwi w związku z dofinansowaniem IVF w porządku - takie jak normalnie w labo przy szpitalu..
Mąż idzie w piątek na badanie nasienia rozszerzone + stres oksydacyjny, czyli kolejne 570 zł. Wszystkie wydatki zapisuję skrupulatnie 😅
Możemy zaczynać z procedurą już w następnym cyklu, ale chyba wstrzymamy się do jeszcze kolejnego - punkcja wypadałaby wtedy mniej więcej w połowie maja. Trochę ze względu na moją pracę, ale też żeby odsapnąć finansowo.
Generalnie mąż po 5 latach marzycielstwa zapisał się wczoraj do szkoły na prawo jazdy na motor, a jak wyszliśmy z Kliniki to odwołał 😥 Wróciliśmy do domu, zjedliśmy obiad to poszedł porobić zdjęcia naszego auta na sprzedaż. Kupiliśmy je ponad rok temu z myślą o bobo - wymarzony suv, ale w aktualnej sytuacji wolimy wymienić na coś tańszego, poza tym mąż ma auto służbowe też suva, z którego może korzystać prywatnie. Przerażają mnie trochę te koszty i to, że nie jest to 100% gwarancją sukcesu - smutno mi też, że nie wszyscy mogą sobie pozwolić na krok jakim jest IVF..
Ale jestem dobrej myśli, że moje macierzyństwo już puka do drzwi.. 🥺🙏
Nie chciałaś zaczekać do czerwca na rządowy program, z tego co mówią będzie sporą część dofinansowania;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Blador, ech. Musi się w końcu ustabilizować! :****
Aszin, moim zdaniem to obronna reakcja organizmu. To nic złego :*
Pusshka, wiadomo, że pojawiają się myśli wszelkiej maści, ale ja głęboko wierzę w to, że ta wiosna należy do Ciebie!
Jestem bardzo zadowolona. Z dziećmi złapaliśmy od razu super kontaktNa tej płaszczyźnie nie mam powodów do narzekań
Pusshka, blador2, aszin, Królikkicek, Muuu. lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
20w5d - 376g Kociaka 🥰
22w1d - Czekamy na Olgę🩷
25w0d - 744g Myszki 💕
29w0d - 1300g Córci 🥹
30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
33w0d - 2231g Akrobatki ❤️🔥
35w5d - 2752g Żuczka 💜
-
Aszin każda z Nas przeżywa swoją stratę na swój sposób, żaden nie jest lepszy czy gorszy. Ja przeplakalam całe dnie i noce bez przerwy, błagałam żeby mi ktoś dał odpowiedź dlaczego. Z perspektywy czasu wiem że to było zbędne, bo nie wróciło to mojej ciąży, a tylko psychika i maż ucierpieli bardzo.
Pusshka koszty kolosalne ale faktycznie wiesz po co to robisz, chociaż wiele tych badań z punktu widzenia co niektórych lekarzy jest zbędna i jest zwykłym naciąganiem, bo nikt starając się naturalnie nie robi sobie badań krwi na CMV itp. Głupia polityka ale niestety nie mamy wpływu.
A auto sobie jeszcze kupicie 🫂Pusshka lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Aszin to jest normalne. Każdy reaguje inaczej i nie ma tu złych czy dobrych reakcji 😘
Puszinko przykro mi że te ceny takie wysokie 😞 Mam nadzieje, że po procedurze pan Puszek wróci do motorowego marzenia
Blador jak super że masz dobrych ludzi wokół siebie. Jeszcze troszkę cierpliwości 🫂❤️
Gosia dobrze to słyszeć!Pusshka, aszin lubią tę wiadomość
-
Effiii wrote:Aszin każda z Nas przeżywa swoją stratę na swój sposób, żaden nie jest lepszy czy gorszy. Ja przeplakalam całe dnie i noce bez przerwy, błagałam żeby mi ktoś dał odpowiedź dlaczego. Z perspektywy czasu wiem że to było zbędne, bo nie wróciło to mojej ciąży, a tylko psychika i maż ucierpieli bardzo.
Pusshka koszty kolosalne ale faktycznie wiesz po co to robisz, chociaż wiele tych badań z punktu widzenia co niektórych lekarzy jest zbędna i jest zwykłym naciąganiem, bo nikt starając się naturalnie nie robi sobie badań krwi na CMV itp. Głupia polityka ale niestety nie mamy wpływu.
A auto sobie jeszcze kupicie 🫂
CMV jest bardzo groźne w ciąży ja teraz też zrobiłam;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
nick nieaktualnyFrutellka wrote:Nie chciałaś zaczekać do czerwca na rządowy program, z tego co mówią będzie sporą część dofinansowania;)
Teraz mamy te 5k z miasta Poznań, zawsze cośWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2024, 17:45
-
Pusshka wrote:Pewnie od czerwca nie wejdzie te dofinansowanie znając życie 😬
Moja dr mówi że wejdzie bo mają przykaz to zrobić szybko;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Dzięki dziewczyny, ja już po prostu za dużo analizujeStarania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
Pusshka super że działacie, ale przykro że to tyle kosztuje a co miesiąc zabierane są nam nasze pieniądze i koniec końców i tak trzeba płacić poniekąd dwa razy 😞 trzymam za Was kciuki ✊ a za pana Puszka żeby jednak szybko mógł wrócić do realizacji swojego marzenia, sama mam w domu fana motorów, chociaż póki co musi się zadowolić swoim starym to wiem jaka to jest zajawka dla naszych mężów 😊
aszin wcale nie jest ! Po prostu tak przechodzisz tą stratę, myślę że może jest to o tyle "łatwiejsze" bo nie słyszałaś/widziałaś serduszka ? 😞 Każdy inaczej reaguje i dobrze!Pusshka, aszin lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
nick nieaktualnySwoją drogą, ciekawe czy dla pary, która ma już nieudane IVF na koncie byłoby możliwe dofinansowanie z rządu 🤔 Ciekawe jakie będą kryteria.
Mąż to chciałby od razu działać bez czekania, ja też wolałabym kwiecień-maj podejść, bo boję się tej szybko postępującej u mnie endo, a właściwie torbieli endometrialnej która szybko rośnie. Mam takie mieszane uczucia w sobie...