X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss, Viii nie oglądałam bo nie mam Netflixa i nie zamierzam kupować. Ostatnio jak mąż kupił na próbę na miesiąc i mu narzekałam że nie będzie czasu tego oglądać to na drugi dzień złamałam nogę - miesiąc siedzenia w domu było :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2024, 19:59

Viii lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
    21.07.2025 - poradnia chorób piersi
    25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, naprawdę wiedzę, że dużo osób siedzi w krzakach i czyta ...najlepsze, że jeszcze dorzuca swoje 3 grosze oczekując odpowiedzi. NIE, nikt tu z nas nie odpowie na Twoje "trudne sprawy", nie pogratuluje 2 kresek i nie pogłaszcze po główce. Grzecznie odsyłamy na miesięczne wątki. Czemu nie odpowiemy? Bo się nie znamy, proste. Strony lecą jak oszalałe bo znamy się i szanujemy interesując się dniami, badaniami, testowaniem każdej z nas a nie tylko oczekując. Sorry by coś otrzymać trzeba też coś dać w ten wątek. Po to został założony aby osoby które się lubią i przejmują swoimi losami nie zaśmiecały na miesięcznych. Przyjmiemy nowe osoby, nie jesteśmy zamknięte ale tu się respektuje zasady z 1 strony i troszke udziela jesli chce nas poznac a my "Ciebie"a nie potem zdziwienie że wymagamy choćby "czesc". Siedzimy wirtualnie i pijemy wspólnie kawę jak dobre znajome w rzeczywistości, do stolika też podejdziesz i bez słowa każesz się przesunąć? Tyle ode mnie dla "krzaczorek". Chyba @ bedzie bo dałam się sprowokować 🥴

Anka32, Butterfly23, Effiii, Viii, klaudia_23, ezra lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 35l. 🧔‍♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
    20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    25.11.2024 💙
    22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa, rozumiem w razie gdybys zdecydowała się na netflixa mam miejsce u siebie w pakiecie 😂

Motylku ja też tylko z mężem bo sama to bym chyba udaru dostała 😂

Ja teraz czytam na zmianę glukozowa rewolucja oraz „jak zrozumieć dziecko” bardzo fajnie napisane 🥹

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, podczytuję tęczowy wątek i widzę, że jest tam temat heparyny. Weszłam nawet na ten artykuł, ale dla mnie on nie jest wiarygodny, bo jest bardzo mała grupa badana. Moja znajoma po 6 poronieniach, dopiero po heparynie donosiła ciążę. Ja tam będę obstawiać przy swoim 😁

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Jej, naprawdę wiedzę, że dużo osób siedzi w krzakach i czyta ...najlepsze, że jeszcze dorzuca swoje 3 grosze oczekując odpowiedzi. NIE, nikt tu z nas nie odpowie na Twoje "trudne sprawy", nie pogratuluje 2 kresek i nie pogłaszcze po główce. Grzecznie odsyłamy na miesięczne wątki. Czemu nie odpowiemy? Bo się nie znamy, proste. Strony lecą jak oszalałe bo znamy się i szanujemy interesując się dniami, badaniami, testowaniem każdej z nas a nie tylko oczekując. Sorry by coś otrzymać trzeba też coś dać w ten wątek. Po to został założony aby osoby które się lubią i przejmują swoimi losami nie zaśmiecały na miesięcznych. Przyjmiemy nowe osoby, nie jesteśmy zamknięte ale tu się respektuje zasady z 1 strony i troszke udziela jesli chce nas poznac a my "Ciebie"a nie potem zdziwienie że wymagamy choćby "czesc". Siedzimy wirtualnie i pijemy wspólnie kawę jak dobre znajome w rzeczywistości, do stolika też podejdziesz i bez słowa każesz się przesunąć? Tyle ode mnie dla "krzaczorek". Chyba @ bedzie bo dałam się sprowokować 🥴
    Megi ty Nasza Lwico 😉 W pełni Cię popieram 😘 Też mnie to przeraża ile dziewczyn "podczytuje nas dla sportu", trochę to jednak chamskie, bo my się w inne wątki nie wtrącamy.

Anka32, Megipta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa anioł nie kobieta 🥹🥹🥹 no cudne te skarpeteczki 😍 modlę się o Twoje malutkie szczęście 🙏

My już w domu, moja dieta dzisiaj to pączki i kebab na obiad 🤦‍♀️ całe szczęście na co dzień jem raczej zdrowo 😅

Widzę że kolejne dziewczyny potrzebują naszej rady w pokierowaniu do odpowiedniego wątku, skoro nas podczytują to chyba widzą że tu się raczej wszystkie dość dobrze znamy 🤔

Apropo seriali to oprócz House nic nie oglądam ale czytam i ostatnia Pomoc domowa jest tak dobra że czyta się ciągiem i nie umiem się oderwać 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2024, 20:07

Megipta lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:

Ja na przykład nie pasuje na wątki miesięczne owszem nieraz wpadnę tam kogoś naprostować... Ale ja jestem na zupełnie innym etapie starań niż większość dziewczyn z miesięcznego, które panikują po 2 miesiącach starań - ja mam już sporo za sobą i większość miesięcznych staraczek nie zrobiła nawet połowy mojej diagnostyki...

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:

Szczerze ja nawet na co dzień zapominam, że ktoś nas podczytuje. Ale naprawdę sporo osób nas czyta bo ten wątek wyświetla się u góry bo jesteśmy aktywne. Szkoda naprawdę, że nie da się założyć hasła..

Wg mnie wątki miesięczne są najlepsze by pochwalić się II, tutaj nawet tytuł nie sugeruje tego 🙈

A najbardziej jest wkurzające, że ktoś nawet się nie przywita.. nie zapyta co u nas, nie spróbuje porozmawiać tylko od razu wbija ze swoim problemem, chce dostać odpowiedzi i zniknąć- wg mnie egoistycznie i niefajnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2024, 20:08

Butterfly23, Megipta lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Ja na przykład nie pasuje na wątki miesięczne owszem nieraz wpadnę tam kogoś naprostować... Ale ja jestem na zupełnie innym etapie starań niż większość dziewczyn z miesięcznego, które panikują po 2 miesiącach starań - ja mam już sporo za sobą i większość miesięcznych staraczek nie zrobiła nawet połowy mojej diagnostyki...

Ja je trochę rozumiem bo też kiedyś byłam w tym samym miejscu co one 🥹
    Mimo tego, że teraz moje panikowanie po 2 niedanych cyklach wydaje mi się nieco śmieszne 😅

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 20:55

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Ja mam podobnie do Ciebie, nie mogę od jakiegoś czasu odnaleźć się na wątku miesięcznym dlatego zrezygnowałam. Nie zrobiłam jeszcze tyle badań co Ty , ale jednak nie czuję tego klimatu. Tu jest mi o wiele lepiej, swobodniej i bardziej swojsko. Tam co chwilę był ktoś nowy, mi się to mieszało strasznie. Matko ile mi z niektórymi dziewczynami czasu zajęło żeby zapamiętać co i jak u której się dzieje :D

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja

Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ja je trochę rozumiem bo też kiedyś byłam w tym samym miejscu co one 🥹
    Mimo tego, że teraz moje panikowanie po 2 niedanych cyklach wydaje mi się nieco śmieszne 😅

Ja absolutnie nie twierdzę, że to jest źle i w pełni je rozumiem; ale ja poprostu tam zwyczajnie nie pasuję z moja historią medyczną;)

Anka32 lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Megipta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Ja też już nie pasuje, tam jest haos ale ktoś taki tylko z zapytaniem szybciej dostanie odp niż tutaj, rozumiem nowe osoby które nie umieją się poruszać po forum i nie stronnicują na 1wsza aby czytać regulaminy, w efekcie trafiają do nas bo my jesteśmy ciągle na górze zakładek. Jednak dalej twierdzę jak Myszkaa20, że osoby śledzące nasz wątek wiedzą czego się spodziewać. A Ty Kochana pomagasz wszędzie i dużo się udzielasz więc to akurat czy my czy całkiem nowe Kobietki mogą czerpać z Twojej wiedzy 🌹

Myszkaaa20, Anka32 lubią tę wiadomość

20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    25.11.2024 💙
  • Alysa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja zaczęłam panikować tak mocno jakoś po pół roku niepowodzeń. Wcześniej tylko opłakiwałam tą biel i krwawienie :D. Hitem było jak @ spóźniała mi się 3 dni, wstałam rano zrobić test i zaczęłam krwawić w trakcie sikania na niego :D Bez żadnych wcześniejszych bóli ani skurczy :D

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja

Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Ania ja zaczęłam panikować tak mocno jakoś po pół roku niepowodzeń. Wcześniej tylko opłakiwałam tą biel i krwawienie :D. Hitem było jak @ spóźniała mi się 3 dni, wstałam rano zrobić test i zaczęłam krwawić w trakcie sikania na niego :D Bez żadnych wcześniejszych bóli ani skurczy :D
    Wyciągnięcie testu to jest niezawodny sposób na wywołanie okresu 😅

Anka32 lubi tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Ja mam podobnie do Ciebie, nie mogę od jakiegoś czasu odnaleźć się na wątku miesięcznym dlatego zrezygnowałam. Nie zrobiłam jeszcze tyle badań co Ty , ale jednak nie czuję tego klimatu. Tu jest mi o wiele lepiej, swobodniej i bardziej swojsko. Tam co chwilę był ktoś nowy, mi się to mieszało strasznie. Matko ile mi z niektórymi dziewczynami czasu zajęło żeby zapamiętać co i jak u której się dzieje :D

Na miesięcznych cały czas ktoś dochodzi; ja tego poprostu nie ogarniam jestem na Dinusiach - bo ja to już staraniowo trochę dinozaur no i tutaj od czasu do czasu nieraz gdzieś coś napiszę;)

• Megipta Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Wyciągnięcie testu to jest niezawodny sposób na wywołanie okresu 😅
    I białe majty !

Butterfly23, Frutellka lubią tę wiadomość

20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    25.11.2024 💙
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Ja też już nie pasuje, tam jest haos ale ktoś taki tylko z zapytaniem szybciej dostanie odp niż tutaj, rozumiem nowe osoby które nie umieją się poruszać po forum i nie stronnicują na 1wsza aby czytać regulaminy, w efekcie trafiają do nas bo my jesteśmy ciągle na górze zakładek. Jednak dalej twierdzę jak Myszkaa20, że osoby śledzące nasz wątek wiedzą czego się spodziewać. A Ty Kochana pomagasz wszędzie i dużo się udzielasz więc to akurat czy my czy całkiem nowe Kobietki mogą czerpać z Twojej wiedzy 🌹

Czasem są dni gdzie nawet tutaj czytam wybiórczo np. teraz gdzie w pracy zbliża się koniec kwartału więc jest jazda bez trzymanki ;) Staram się pomagać wiedzą i doświadczeniem która już zdobyłam i dalej zdobywam;)

Megipta, Pusshka, Liyss🧚🏻, Effiii lubią tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Właśnie zapytałam Pandzi, czy nie będzie mieć przeciwko nic jeśli wkleję jej wypowiedź. Myślę, że się nie obrazi ☺️ otóż była dziś u immunologa, który powiedział, że acard i heparyna nie. Że są badania z 2023 roku, które wskazują, że te leki nie poprawiają liczby zdrowych urodzeń, a lekarze dalej to przepisuja. Accofil ma badania potwierdzające skuteczność, a jednak tego nie przepisują.
    Artykuł, który o tym mówi:
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37271152/
    Tak jak pisałam, to jest badanie z bardzo małą grupą badaną. Takie artykuły nie są dla mnie wiarygodne. Być może są jeszcze jakieś inne, ale moim zdaniem głupie byłoby opierać się tylko na tym. Jest tyle kobiet np na tej grupie trombofilii, którym heparyna pomogła…

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2024, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Na miesięcznych cały czas ktoś dochodzi; ja tego poprostu nie ogarniam jestem na Dinusiach - bo ja to już staraniowo trochę dinozaur no i tutaj od czasu do czasu nieraz gdzieś coś napiszę;)
    Od ilu lat się staracie?

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)

Mamy ❄️ (3.1.2)
‹‹ 1739 1740 1741 1742 1743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ