X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Dziewczyny, wykończeniówka to ciężka sprawa... znaleźć fachowca, który zrobi tak jak się powinno i nie weźmie za to wszystkich hajsów świata to wyczyn 😁 Dlatego ja z mężem u siebie w domu większość zrobiliśmy sami. Jedynie kuchnię, zabudowę szafy i szafki łazienkowe zrobił nam stolarz. Mój Mąż to zlota rączka, a ja też lubię się pobawić w takie rzeczy: razem z nim szpachlowałam ściany, robiliśmy elektrykę, sufity podwieszane, kładłam płytki, beton na ścianie. Podoba nam się efekt finalny, a o ewentualne niedociągnięcia, babole możemy mieć pretensje tylko do siebie 😂

Ale super, szacun za kładzenie samodzielnie płytek😊 ale my się do tego nie nadajemy w sensie do wykończeniówki, przerabialiśmy to na mieszkanku i te rzeczy których nie dokończyliśmy bo nie było czasu to finalnie po 5 latach sprzedaliśmy z nimi mieszkanie😁 No i jakby nigdy więcej sobie tego nie zrobię, więc szukamy trochę takiej ekipy która zrobi większość prac a też nie każdego osobno i jakby mam świadomość że zapłacimy za to trochę więcej ale przynajmniej te brudne rzeczy chcemy mieć skończone, bo na wszystko to i tak nam nie starczy kasy🤣

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Blador 🫂🫂🫂 bardzo Ci współczuję.

Elfii 🫂🫂🫂🫂przykro mi

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że temat był poruszany, mam jakieś notatki ale nie wiem czy coś błędnie nie zapisałam.
    Lista badań, doradzicie od czego zacząć ?
    1 . Allo mlr
    2. ANA1, ANA2, ANA3- przeciwciała
    3. Test mikrocytotoksyczny - cross match
    4. Badanie KIR i HLA-C

Czy wiecie coś o jakiś rabatach dostępnych w invimedzie na rozszerzone badanie nasienia ? No i pytanko czy jak małżyk robi badania nasienia rozszerzone to podstawowe też powienien zrobić ponownie w tym samym miejscu z tego samego nasienia ? Czy samo rozszerzone plus HBS, SCD. Myślę czy dorzucić też badanie stresu oksydacyjnego nasienia ??

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Dziewczyny, wykończeniówka to ciężka sprawa... znaleźć fachowca, który zrobi tak jak się powinno i nie weźmie za to wszystkich hajsów świata to wyczyn 😁 Dlatego ja z mężem u siebie w domu większość zrobiliśmy sami. Jedynie kuchnię, zabudowę szafy i szafki łazienkowe zrobił nam stolarz. Mój Mąż to zlota rączka, a ja też lubię się pobawić w takie rzeczy: razem z nim szpachlowałam ściany, robiliśmy elektrykę, sufity podwieszane, kładłam płytki, beton na ścianie. Podoba nam się efekt finalny, a o ewentualne niedociągnięcia, babole możemy mieć pretensje tylko do siebie 😂

O piona, my też wszystko sami 😁 ile to kasy zaoszczędzone, ale mój mąż dużo nauczył się z teściem który ma firmę budowlaną bo jako młody chłopak dużo mu pomagał plus wiadomo yt 😅 mój tata też ma firmę budowlaną więc zawsze mógł o coś dopytać, ale robienia wylewek nigdy nie zapomnę, ja mieszałam, oni wylewali 😅

karola_b, Bulbasek lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sami kładliśmy panele, malowaliśmy ściany i kładliśmy cegiełkę. Na więcej chyba by nam nie starczyło sił ;) ooo i jeszcze sami robiliśmy meble na taras, nasza największa frajda i jaki efekt ;)
    Lampę Wam ostatnio wrzucałam jaka sami zmontowaliśmy;) ale kładzenie płytek Karola 👏👏👏👏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 09:20

karola_b lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘
    Bladorku trzymaj się tam , bardzo współczuję i wyobrażam sobie jak tęsknisz za synkiem :( ale robisz to dla malutkiej, jeszcze troszkę i będzie dobrze 🫂 🫂✊
    Effi bardzo mi przykro :( 🫂 🫂
    Aszin trzymaj się 🫂
    Przykro mi dziewczyny :( mam nadzieję że już niedługo każda z nas będzie szczęśliwa 🍀 😘
    Uciekam do pracy , miłego dnia wam życzę 😘
    Mnie już kusi żeby testować ale może być za wcześnie i nie chce się załamać , obiecałam sobie że nie będę za wcześnie robić testów , dużo za wcześnie 😖 dziś koło 9-10 dpo

Viii lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l
    🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020
    👶11.2018
    Starania o drugie👶
    od: 04.23
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️MUCHA- negatywna
    ✅️Morfologia🧔🏻2%-4%duża ilość
    ✅️Białko wolne s 78,2%
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
    ✅️Ferrytyna 55
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
    12.23cb💔
    07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
    09.24cb💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
    3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3🙏
    FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
    FET II 3.1.1 ?🙏
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Wiem że temat był poruszany, mam jakieś notatki ale nie wiem czy coś błędnie nie zapisałam.
    1 . Allo mlr
    4. Badanie KIR i HLA-C

Czy wiecie coś o jakiś rabatach dostępnych w invimedzie na rozszerzone badanie nasienia ? No i pytanko czy jak małżyk robi badania nasienia rozszerzone to podstawowe też powienien zrobić ponownie w tym samym miejscu z tego samego nasienia ? Czy samo rozszerzone plus HBS, SCD. Myślę czy dorzucić też badanie stresu oksydacyjnego nasienia ??
    Jeśli chodzi o badanie nasienia to wszystko za jednym razem najlepiej, z jednego materiału. Podstawowe + rozszerzone o HBA i DNA.
    Do tej listy z góry dopisałabym jeszcze test CBA (cytokiny), przeciwciała przeciwplemnikowe i immunofenotyp.

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutelka kciuki!

Aszin 🫂 Czy lekarka mówiła ile to krwawienie ma trwać?

Karola szacun dla Ciebie i męża 💪🏽 U mnie tata jest taką złota rączka, w zasadzie sam zbudował dom, trochę mu z siostra czasem pomagałyśmy, wiec wiem ile to wymaga siły, nauki i samozaparcia. 👏🏼

Madzia tak Jeszcze patrzę na ta chustę i sobie myśle kurde jak to ogarnąć 🤣 ja nie mam za grosz takiej wyobraźni. Podziwiam Ciebie i córkę No i nasza Alyske że z kawałka „sznurka” robicie takie cuda

Dziewczyny jeśli te 3 dni plamienia miały być implantacją, to kiedy powinno być to widać na teście? Zaczęłam wczoraj robić testy, jest jeszcze ślad po ovi, ale dzisiaj bledszy względem wczorajszego (to 9/10 po ovi i 8/9 dpo).
    6-EB4282-D-BCB2-472-B-85-A0-777192507009.jpg
    Chociaż jakby coś miało być to by pewnie chociaż piersi bolały.

Frutellka , karola_b, Pusshka, MadziaIsm lubią tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵 SN

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    1 . Allo mlr
    4. Badanie KIR i HLA-C

Kochana zlecił Ci ktoś te badania czy chcesz sobie sama pogłębić diagnostykę?

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • aszin Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome, piersi nie zawsze bolą. :) ja bym się jeszcze wstrzymała z testowaniem.

Krwawienie może być nawet 2 tygodnie, tylko o mniejszym natężeniu, ale mimo wszystko kazała mi przyjąć nawet jak jeszcze będę plamić.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome - owi zwykle utrzymuje się 10-12 dni ja zawzze robię HCG po 14 dniach i sprawa jest jasna;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Effiii nie pomogę z tymi zaawansowanymi badaniami, ALE zerknij sobie czy na ovufriend nie masz prezentu - jest opcja 100% darmowej wizyty lekarskiej i do tego 50% zniżki na AMH i 50% zniżki na badanie nasienia. To chyba jakaś współpraca z invictą. Może będziecie mogli skorzystać. Zakładam, że to obejmuje tylko podstawę, ale zawsze.

@Aszin dzięki! Testuje chyba głównie dlatego, żeby zobaczyć jak wypłukuje się to podwójne ovi. Ostatnio po jednym już w 8 dni po zastrzyku było biało, teraz widać że może być sporo dłużej :/

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023

age.png
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Nome - owi zwykle utrzymuje się 10-12 dni ja zawzze robię HCG po 14 dniach i sprawa jest jasna;)
    Tak zrobię! <3

Frutellka lubi tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023

age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome, piersi nie zawsze bolą. Ja po ovitrelle poczekałabym spokojnie te 12-14 dni.

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome na moim przykładzie wiem że podwójny zastrzyk utrzymuje się 14 dni, dziś jeszcze słaby cień na pinku ale dużo słabszy niż wczoraj więc nawet 15.

Frutellka sama chce pogłębić diagnostykę .
    Kciuki za Twoje LH.

Motylku i widzisz byłam pewna że te badania ana1,2,3 to są te przeciw plemnikowe , a to są jeszcze jakieś inne.
    A co sądzisz o tym stresie antyoksydacyjnym warto badać ??

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

@Blador, tulę mocno, wierze że po tych ciężkich chwilach w końcu wyjdzie to słoneczko <3

@Madzia piękne rzeczy <3 i bardzo mi przykro że musicie przez to przechodzić. Mam nadzieję że teraz czeka same dobro ✊

@Effiii kochana, tulę <3

@Aszin, trzymaj się <3

@Bulbasek, ja to się szykuję że wykonczeniówka to wykańcza inwestora a nie dom :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 09:33

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Wenecja24 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doradźcie proszę

Od kiedy badać przyrost bety w moim przypadku?

Dostałam zastrzyk ovitrelle w dniu owulacji
    Od 16 dnia cyklu duphaston przez 10 dni

Niecierpliwie się i boję co będzie. Wiem, że jak za wcześnie, to będzie zafałszowany wynik…od dnia spodziewanej miesiączki iść na pobranie?

U mnie nie ma problemu z zaplodnieniem, tylko z ciąża pozamaciczna (2x miałam) - niedrożny prawy jajowód.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy. Przed nami autobus który z tyłu reklamuje Cracovia maraton i wydarzenia towarzyszące.
    Wywiazal się taki dialog:
    - co tam małżonko? Startujesz w tym roku w maratonie?
    - niee, w tym roku nie. Może kiedyś. A w tym roku to co najwyżej jakieś wydarzenie towarzyszące.
    Małż:
    - czyli kiełbaski z grilla?
    😳😅

aszin, Cerva, Butterfly23, Liyss🧚🏻, Myszkaaa20, Bulbasek, Viii, kasia97, Alysa, blador2, Pusshka, Wenka, MadziaIsm, Fooskatt lubią tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Nome na moim przykładzie wiem że podwójny zastrzyk utrzymuje się 14 dni, dziś jeszcze słaby cień na pinku ale dużo słabszy niż wczoraj więc nawet 15.

Frutellka sama chce pogłębić diagnostykę .
    Kciuki za Twoje LH.

Motylku i widzisz byłam pewna że te badania ana1,2,3 to są te przeciw plemnikowe , a to są jeszcze jakieś inne.
    A co sądzisz o tym stresie antyoksydacyjnym warto badać ??
    Nie wiem kochana, my tego nie badaliśmy i szczerze nawet nie wiedziałam, że jest takie badanie.

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 21 marca 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Nome, piersi nie zawsze bolą. Ja po ovitrelle poczekałabym spokojnie te 12-14 dni.

Mnie bolały przed @, szczególnie sutki, a w szczęśliwym cyklu właśnie nic. Dopiero później zaczęła się jazda bez trzymanki. 🫣

@effiii to jednak coś widać na tym teście dzisiejszym?

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
‹‹ 1747 1748 1749 1750 1751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ