Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Megipta wrote:Ale u mnie Knur widział dominujacy pęcherzyk, powiedziałby mi, że widzi 2. Nie mam w rodzinie bliźniaków, mąż też 😲
@Nomeolvides czuję Twoje rozczarowanie, nie mam nic mądrego, aby Ciebie pocieszyć 🥺 Życzę, aby lekarz szybko znalazł dla Ciebie rozwiązanie 🫂❤️Cerva lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Megi my w rodzinie też nie mamy żadnych bliźniaków a u mojej siostry były dwa pęcherzyki, jeden obok drugiego więc ewidentnie jednojajowe. Tylko u niej jedem się wchłonął. U jej męża też nie bhylo bliźniaków.Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Megi my w rodzinie też nie mamy żadnych bliźniaków a u mojej siostry były dwa pęcherzyki, jeden obok drugiego więc ewidentnie jednojajowe. Tylko u niej jedem się wchłonął. U jej męża też nie bhylo bliźniaków.Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
03.2024 💔💔 8tc
👩 AMH -3,63ng/ml✔️Hormony ✔️Owulacje✔️
Trombofilia wrodzona✖️Hashimoto✖️
🧑🏻 Oligoteratozoospermia (morfologia 0%, koncentracja 3,5mln/ml)✖️ -
goska000 wrote:Cerva, coś Ty. Trzyma mnie nadal, jest lepiej niż było, ale bez szału. Leczę się domowymi sposobami dopiero kiedy wrócę do domu czyli późnym popołudniem więc efekt jest jaki jest czyli marny
Chyba jakieś przesilenie wiosenne i choroby atakują, bo co chwilę słyszę, że ktoś chory. 🫤 Kuruj się ❤️goska000 lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
No tak mogą jeszcze być jednojajowe...to znaczy, że jest jeszcze bardziej niebezpieczna niż 2jajowa?
To która jest dziedziczna? Aszinku jaki miałaś przyrost na początku?
Nie chce się zadręczać ale wolę co nie co się dowiedzieć jeśli faktycznie to to. Napewno wartości troszkę opadną bo zawsze startuje z kopyta...najgorsze tyle czekać do kolejnego badania z bety -
Megipta wrote:No tak mogą jeszcze być jednojajowe...to znaczy, że jest jeszcze bardziej niebezpieczna niż 2jajowa?
Nie chce się zadręczać ale wolę co nie co się dowiedzieć jeśli faktycznie to to. Napewno wartości troszkę opadną bo zawsze startuje z kopyta...najgorsze tyle czekać do kolejnego badania z betyi nie każdy duży przyrost sugeruje bliźniaki, tak samo nie każdy mały je wyklucza.
Tak, jednojajowe to większe ryzyko, ale moja kuzynka ma zdrowe córeczki, bez komplikacji. Nie ma co się zadręczać tak jak mówisz 😘Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
03.2024 💔💔 8tc
👩 AMH -3,63ng/ml✔️Hormony ✔️Owulacje✔️
Trombofilia wrodzona✖️Hashimoto✖️
🧑🏻 Oligoteratozoospermia (morfologia 0%, koncentracja 3,5mln/ml)✖️ -
Megi 😍😍 cóż za beta , fantastyczny przyrost. Jak były dwa dominujące pęcherzyki to masz bardzo duże szanse 🥹
Byłam u fryzjera obciąć grzywkę 😁 czuć wiosnę 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2024, 16:02
Cerva, goska000 lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Megipta wrote:No tak mogą jeszcze być jednojajowe...to znaczy, że jest jeszcze bardziej niebezpieczna niż 2jajowa?
Nie chce się zadręczać ale wolę co nie co się dowiedzieć jeśli faktycznie to to. Napewno wartości troszkę opadną bo zawsze startuje z kopyta...najgorsze tyle czekać do kolejnego badania z betyStarania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
aszin wrote:Jak są dwa pęcherzyki, to byłby to bliźnięta dwujajowe ☺️ jednojajowe to są dwa zarodki w jednym pęcherzyku. Chyba że znów coś pomieszałam 😅
Dziedziczne są jednojajowe Megi.Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
To chyba mige wykluczyć bliźniaki 😂 Albo knur mi nie powiedział wszystko. Nie mniej jeśli to pojedyncza może picie maslanki się opłacało i będzie dziewczynka hahha
Żartuje 😊 Ale jesteście Kochane, dziękuję za kciukasy ♥️Bulbasek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Megi gratuluję
Megipta lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
nick nieaktualny@blador, słodzinka ❤ Dobrze, że dzisiaj do domu, zawsze to dla psychiki lepiej 🥰
@Bulbasek, skoro było 4 pod rząd to myślę że przerwa jest dobrym pomysłem, nie ma co obciążać tak organizmu 🤗
@Liyss, tulę za @, będę trzymać kciuki za badania w sobotę 🤞
@aszin, to dobre wieści 🥺 Życzę abyś jak najszybciej zaczęła nowy cykl 🤞
@Alysa 🫂 Totalnie Cię rozumiem, że już nie miałaś żadnych nadziei przed testowaniem niestety..
@Gosia, super homocysteina 💪
@Nome 🫂
@Megi, oficjalnie gratuluję ❤️ Trzymam mocno kciuki 🥰🤞
@świtezianka, my będziemy podchodzić do procedury IVF początkiem maja z dofinansowaniem z miasta 5k. Jeśli nie wyjdzie to później pewnie załapiemy się dofinansowania z państwaświtezianka, Liyss🧚🏻, Megipta, Bulbasek, Cerva, goska000, blador2 lubią tę wiadomość
-
No to dziewczyny zaczynam świętowanie! Jutro mam urlop; zrobię sernik skubany z TM, resztę placków piecze mama;) Zakątki to jedną na zielono że szpinakiem jest pycha a druga to pewnie jarzynowa - z kieleckim majonezem rzecz jasna ostatnio nawet oglądałam porównanie majonezów i kielecki ma czysty skład - także dziewczyny z endomenda można jeść moje drogie;)
Liyss🧚🏻, Pusshka, Megipta, Bulbasek, Anka32, kasia97, Effiii, Myszkaaa20, Butterfly23, Cerva, goska000, Sunnysunsun, blador2, Muuu., Małgosiagosia, ultramaryna_, Viii lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
A ja czytałam kiedyś, że bliźniaki „dziedziczy” po stronie kobiety, mężczyzny nie.
Frutellka, ja uwielbiam kielecki a przerzuciłam się na inny do sałatek bo małż nie lubi kieleckiego. Ale dzięki temu nie jem kanapek z majo, bo tylko z kieleckim są dobre 😋Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
nick nieaktualnyFrutellka wrote:No to dziewczyny zaczynam świętowanie! Jutro mam urlop; zrobię sernik skubany z TM, resztę placków piecze mama;) Zakątki to jedną na zielono że szpinakiem jest pycha a druga to pewnie jarzynowa - z kieleckim majonezem rzecz jasna ostatnio nawet oglądałam porównanie majonezów i kielecki ma czysty skład - także dziewczyny z endomenda można jeść moje drogie;)
Ja robię na święta żurek, dwie sałatki, tartę budyniową, kokosanki, babeczki i dla siebie batoniki owsiane 🥰Liyss🧚🏻, goska000 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnka32 wrote:Miałam pisać to samo bo już od końca grudnia widuje lajki tej osoby
Zapraszamy 🥹Winiary same zapraszają
W końcu poszły Winiary po rozum do głowy:)
Wybaczcie, musiałam
Ps. Megipta gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2024, 16:47