Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Alysa 😞🫂 przytulam Cię mocno. Człowiek potwierdza ale zawsze ma nadzieje. Oby Ordynator tu podziałał i pomógł spełnić marzenie 🤞🏻
Aszin wspaniale, że wszystko sie oczyściło, tylko działać teraz dalej ❤️ 🥹
Blador Ciocia przytula 🥹 Święta w domu ❤️
Nome 🫂 tak mi przykro. Doskonale rozumiemy Twoje emocje, które nam tez nie raz towarzysza. Zostaje tylko działać dalej i mieć nadzieje ❤️
Cerva, ciężko powiedzieć ale owulki to ja nie doczekałam w zeszłym miesiacu wiec w tym również na pewno nie, nie miewam swoich owulacji 😣 oby małpa przyszła co bym mogła jechać do mojego gina i jakiś plan ustalić, chociaż już dziś wiem ze przed Szpitalem na pewno nic nie podziała wiec pewnie następne kilka miesięcy spędzę na diagnostyce, co mnie tez dołuje mocno 😓blador2 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Pusshka o mniam! Ale pyszności będą 😋
Ezra, najważniejsze, że masz plan działania kochana, a to już połowa sukcesu 😘
Anka, dużo zdrówka. Mam nadzieję, że dojdziesz do siebie na święta 🥹 Edit - chyba, że nie chcesz do teściowej 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2024, 16:48
Pusshka lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻 wrote:A ja czytałam kiedyś, że bliźniaki „dziedziczy” po stronie kobiety, mężczyzny nie.
Tak, ale tylko tak zwane dwujajowe, bo dziedziczy się tendencję do podwójnej owulacjiJeśli chodzi o jednojajowe to jest kwestia przypadku, po prostu widzimisię zapłodnionej komórki 😂
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyblob wrote:O jejku jaka zmiana
Winiary same zapraszają
W końcu poszły Winiary po rozum do głowy:)
Wybaczcie, musiałam
Ps. Megipta gratulacje
Obyś Ty też w końcu poszłaMyszkaaa20, Butterfly23, goska000, blador2, ezra, Królikkicek, Paula9463, Viii lubią tę wiadomość
-
blob wrote:O jejku jaka zmiana
Winiary same zapraszają
Wybaczcie, musiałam
Ps. Megipta gratulacje
Ciebie nadal nikt tutaj nie zaprasza, do widzenia 😘 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
@bladorku, całe szczęście że dzisiaj do domu! mam nadzieję że nasza mała gwiazda już nie będzie mamy straszyć 😀
@aszin jakkolwiek to nie brzmi to dobre wieści 🥺 oby jak najszybciej można było wrócić do starań ♥️
@Alysa @Liyss przytulam 🫂 @Nome 🫂 ale te cienie cieniów na teście dziwne..
@Megi gratuluję ❤️ przyrost super! nie martw się na zapas - wszystko będzie dobrze, trzymam mocno kciuki 🍀Liyss🧚🏻, Megipta, blador2 lubią tę wiadomość
👩🦰 27, PCOS
11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
blob wrote:O jejku jaka zmiana
Winiary same zapraszają
Wybaczcie, musiałam
Ps. Megipta gratulacje
Dobrze wiesz ze przyjmujemy wszystkich, tylko Ty masz z tym wątkiem jakiś problem. Nie rozumiem czemu na innych umiesz cokolwiek o sobie powiedzieć, nawet do kogoś się odnieść, a tutaj wpadasz tylko z krytyką. Idą święta może jednak czas trochę zmienić w swoim życiu?Paula9463 lubi tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Kasia97 a co u Ciebie? Jak się czujesz? 😘
kasia97 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
bonassola wrote:Jeśli chodzi o płeć dziecka to muszę się przyznać, że i ja w środku czuję wewnętrzny zawód, że będzie dziewczynka a nie chłopak... Powoli się oswajam z myślą, że będzie różowo, ale to wszystko z czasem przychodzi. Z tym że nie pomagają historie z mojego otoczenia na temat pomyłek na USG 😅 wczoraj poznałam dziewczynkę 1,5 roczny, która całą ciążę aż do USG przed porodem miała być chłopakiem. Jak? Ja się pytam jak? Skoro wszyscy widzieli siusiaka na USG, to jak urodziła się dziewczynka? 🤯 no i słysząc takie historie jest mi jeszcze gorzej, bo sobie myślę że nie wszystko przesądzone 🥴 i jest tylko gorzej...
Z nowości to byłam dzisiaj u diabetologa z wynikami krzywej. Tu muszę się pochwalić bo na czczo insulina mi spadła do 6 j 😊 ale cukier niestety wywalony, po 1 i 2 godzinie taki sam - 140. Z początku nie chciała dać insuliny, nie widziała potrzeby, ale jak powiedziałam że cukier na czczo na glukometrze wychodzi między 89 a 108, to posmutniała i wypisała insulinę. Ale powiedziała że to jeszcze nie cukrzyca, tylko stan przedcukrzycowy. Co ciekawe, kazała załatwić sobie skierowanie do poradni diabetologicznej, przyjmie mnie gdzieś indziej na NFZ (ogolnie chodzę prywatnie), i tam jakaś babeczka mi założy urządzonko do pomiaru cukru że nie będę musiała się kuć 🤯 i jakaś aplikacjanjest do tego. Czy któraś z Was miała z tym kiedyś styczność? Zdziwiona jestem, bo coś takiego przepisuje się raczej zaawansowanym cukrzykom, a tu taki bajer dla jeszcze-nie-cukrzyka.
moja mama (cukrzyk od czasu ciąży ze mną 🥺) ma to urządzenie i bardzo sobie chwali. ma taki jakby sensor na ramieniu, przykłada do niego telefon i ten mierzy cukier. aczkolwiek ostatnimi czasy te sensory (może jakaś partia, sama nie wiem?) są wadliwe i trzeba je wymieniać dużo częściej niż sugeruje producentbonassola lubi tę wiadomość
👩🦰 27, PCOS
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
Dziękuję dziewczyny za wszystkie przytulenia i troskę, ale teraz to ja potrzebjuje kopa. BuBu90 gdzie jesteś? Czas się odgryźć i skopać Alysie tyłek coby do działania ruszyła 🤪Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
35🧔♂️
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Liyss🧚🏻 wrote:Kasia97 a co u Ciebie? Jak się czujesz? 😘
Liyss u mnie wszystko dobrze 😍 od tamtego tygodnia mamy rodzine w odwiedzinach i ciężko mi się tutaj "wbić" bo po prostu nie mam czasu 🙈 spacerujemy, jemy pyszne rzeczy i staramy się odpocząć
a co do tematów staraczkowych nie mam nawet pojęcia który to dzień po owulacji - nie robiłam żadnych testów, nie mierzę temperatury, zobaczymy kiedy 🐒 się pojawiLiyss🧚🏻, Pusshka, blador2 lubią tę wiadomość
👩🦰 27, PCOS
🙎♂️ 30 -
Alysa wrote:Dziękuję dziewczyny za wszystkie przytulenia i troskę, ale teraz to ja potrzebjuje kopa. BuBu90 gdzie jesteś? Czas się odgryźć i skopać Alysie tyłek coby do działania ruszyła 🤪
Do BuBu odezwij się na Dinusiach;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Cerva, ciężko powiedzieć ale owulki to ja nie doczekałam w zeszłym miesiacu wiec w tym również na pewno nie, nie miewam swoich owulacji 😣 oby małpa przyszła co bym mogła jechać do mojego gina i jakiś plan ustalić, chociaż już dziś wiem ze przed Szpitalem na pewno nic nie podziała wiec pewnie następne kilka miesięcy spędzę na diagnostyce, co mnie tez dołuje mocno 😓[/QUOTE]
Ezra a kiedy ty do tego szpitala idziesz? Masz już jakiś termin ustalony? Diagnostyka jest bardzo ważna, z każdym badaniem jesteśmy bliżej bejbuszka😍😍Cerva lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Alysa wrote:Dziękuję dziewczyny za wszystkie przytulenia i troskę, ale teraz to ja potrzebjuje kopa. BuBu90 gdzie jesteś? Czas się odgryźć i skopać Alysie tyłek coby do działania ruszyła 🤪
Do usług🤣🤣🦵🦵🦵🦵🦵🦵🦵🦵Alysa lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Frutellka wrote:Do BuBu odezwij się na Dinusiach;)Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
35🧔♂️
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...