Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Ezra bardzo mi przykro ale może ivf to klucz do Waszego szczęścia🫂 ja wiem, że wyniki ważne ale wystarczy jeden!
Pusshka to dobra wiadomość!
Megipta fajnie gdybyś znalazła laboratoriym, wierzę, że są tam 2 kropki za 2 utracone, że chca przyjść na świat razem!
ezra, Pusshka, Paula9463 lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
ezra wrote:Cześć Wojowniczki 🥹
Jest bardzo źle.. morfologia plemników 0 w całym ejakulacie poniżej 9 mln. O reszcie już nie wspomnę. To już rok. Czwarte badania. A z badania na badanie gorzej mimo lepszego stylu życia itd. Małż załamany dziś chodzi i mówi, że jest bezpłodny..
Myśle już poważnie aby porzucić zabawy w nowych ginów i udać się do Kliniki aby rozpocząć procedurę ivf. Zreszta mój nowy gin powiedział, że jeśli znowu wyniki nasienia będą bardzo słabe a są gorsze nawet - to nie mamy czasu.
😣
Bardzo mi przykro 😔ezra lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Ten lekarz jest wspaniały, pojadę do niego na konsultacje ale on nie ma narzędzi do poprawy czynnika męskiego, widząc poprzednie wyniki mojego męża kazał zrobić jeszcze raz aby upewnic się ze mamy bądź nie mamy czasu na kolejny miesiące klasycznych starań. I wiem co powie chociaż pojedziemy do niego. Tak czy owak po Świętach umowie wizytę w Klinice, bo chce do polecanej dr a do niej się tez czeka. 🥺
dzieki Wam za kazde dobre słowo. ❤️ nie mogę pokazać mojej rozpaczy żeby Małża trzymać ale w środku krzyczę, tyle starań, tyle badań, tyle pieniędzy na suplementy i inne a tu nic.. 💔👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Ezra… bardzo mi przykro 🥺 ale wierzę, że jesteście pod dobrą opieką. A konsultacja w klinice to też bardzo dobry pomysł. Wiem, że panowie również biorą tabletki na stymulacje żeby poprawić nasienie, np clostylbegyt.
Przytulam 🫂🫂🫂ezra lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
26.05 ➡️ FET 3.1.1 🍀
6 dpt 26,2 | 8dpt 82,6 | 10dpt 235 | 12dpt 554,5
14dpt 1355 💚
Progesteron 14dpt 17,90 ng/ml
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard, estrofem, utrogestan
💉 accofil, neoparin 0,6
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
@ezra przykro mi 😔 dziewczyny juz sporo napisaly.. ja tez trzymalabym sie tego lekarza, bo widac ze ma jakis plan dla was. A klinika to tez zawsze dobry pomysl tylko grunt trafic na dobrego lekarza. Pamietaj tez, ze do zaplodnienia wystarczy tylko jeden plemnik
Dziewczyny mnie rowniez bedzie mniej przez swieta. Zycze wam zdrowych, spokojnych, rodzinnych swiat. Korzystajcie z pieknej pogody i mokrego smingusa w poniedzialekPusshka, ezra, Myszkaaa20, Bulbasek lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
nick nieaktualnyButterfly23 wrote:Prawidłowy wynik kochana ☺️
@ezra, kochana 🥺 Przykro mi, ale nie załamuj się, proszę. Też zostałabym u tego lekarza, widać że zna się na tym i jest dobrym specjalistą, który was odpowiednio poprowadzi! Wystarczy tylko jeden waleczny żołnierz 🤞 Trzymam za was kciuki mocno i ciągle ciepło myślęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2024, 10:06
ezra, Bulbasek lubią tę wiadomość
-
Ezra tak mi przykro. 🥺🫂
Mam nadzieję, że w końcu znajdziecie wyjście z tej trudnej sytuacji. Jesteście zdecydowani na in vitro w razie potrzeby?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2024, 11:43
ezra lubi tę wiadomość
👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.
05.03. 382g.
26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
15.07. już jesteśmy razem 😍
3970 g. 56 cm ❤️
-
siesiepy wrote:Liyss wszystkie testy robisz przy mężu? 🙆🏻 Ja wszystkie pokryjomu. A potem on patrzy jak mi 40 sztuk testeo z allegro przychodzi w wielkim kartonie. 😆 Nie stresuje cię kłucie? Zachowujesz higiene badania? Tzn. brak drażnienia brodawek, brak seksow, alkoholu, dobry sen? To wszystko ma wpływ. Antydepresanty też mają wpływ. Jeśli tak to może organizm się stresuje a ty nie wiesz o tym? Niepokalanek na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc. 🤞🏻 Nie wiem czy estradiol ostatecznie nie mógłby być trochę wyższy (miałam w 3dc 28 i jeden gin zwrócił uwagę że dość niski, ale... Nikt wiecej nic nie mówił, plus to był 3dc)
Ezra słabe zagranie... Wiem że są rzeczy ważne i ważniejsze. Ale serio w Wielki piątek siedzieć i dłubać projekt... U mnie niezależnie od tego co się dzieje to wszyscy o 12-13 skończyli pracę (różne spółki różnie skrócony czas pracy miały) i miały głęboko w zadzie co się będzie działo we wtorek. Też nie pochwalam ale budzetowka rządzi się swoimi prawami. 🥴 Jezu, 5 lat nierozłączni. 🥰 Jakie to słodkie o romantyczne. Ale w sumie mój jak gdzieś mam jechać to roztacza przez dwa tygodnie aurę smutku i żalu. 🙆🏻 Ale jestem twarda, chce czasem jechać pograć w planszowki do przyjaciółki. 🔥
Puszinka aż dziwne że wysyłają wszystko razem. Mojemu dosylali stopniowo to co akurat udało się zbadać. Tzn. częściami.
Pipi szanuje. Ja mam cały bagażnik zawalony sianem bo przewozilam kostki jak mnie przypyliło... I do tej pory nie sprzatnelam. Chciałabyś może wpaść? Oferuję winko i dobre jedzenie. 😇🤪
Effii ale to rozsądne w ogóle jest? Może warto podpytac się gdzieś na "starając się z pomocą medyczna". Tak w ciemno to chyba trochę strach... U mnie podejrzewam że endo przez letrozol, on blokuje trochę estradiol z tego co zrozumiałam. Ono powinno startować od jutra. Ty jesteś teraz na jakimś zestawie leków?
Anka od maczka lepszy chyba tylko kebsik! 😈 Ale nagroda po skończeniu szafy jak znalazl!
Gośka mam nadzieję że chlebek suchy jak sucharki dla koni. 😇 Wybacz jestem wyczulona. 😅 Po tym jak konie dostawały kolek od kanapeczki z maselkiem i szynka. Tryb życia Twojego faceta na pewno wpłynął na jego wyniki. Organizm żyje w stresie. Najważniejsze że są ok!
Motylku 7 dc. Dzisiaj jeszcze po ❤️ krwawilam, no i dzisiaj letrozol jeszcze biorę. Więc Endo w sumie ruszy z kopyta od jutra na to wychodzi.
Aszin u Ciebie sierści psa pełno, a u mnie w domu wszędzie latają też kudly, ale moje. Ostatnio znaleźli je w lodówce a dzisiaj były kępki moich włosów w przedpokoju. 😆 Polecam się na zwierzaczka i kawę z kłaczkiem! Ja zmianę czasu mam gdzieś, te wszystkie metody "uaktualniania" u mnie się nie sprawdzają. 😅 Wychodzą dziwne rzeczy jak dodaje albo odejmuje 0,1 stopnia.
Klaudia zazdroszczę dobrych ryb i targu bio. 🥸 W takiej sytuacji też byłabym gotowa tyle wydawać na jedzenie.
Frutellka kurde moje LH jest podobne. 👀 Co teraz? Jak to idzie ogarnąć?
Co do zakupów... Ja dzisiaj pojechałam do sklepu po ginku. Wyszłam z migdałami, lodem, batonikiem, dwoma flaszkami wina. A ludzie pełne koszyki. Ale już późno było.
U nas z reguły zakupy robią siostry, ja sobie planuje obiady na 3-4 dni (na diecie planuje w miarę jeden jadłospis/składniki na dwa dni, żeby było mniej czasu i taniej).
Na święta robimy wszyscy (my i goście, jako że święta u mnie 🥰 pierwsza Wielkanoc na swoim): leśny mech, babkę kakakowa z TM (na varomie), barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków (Boże kocham tą zupę miłością ogromną, wyparł mój własny żurek), mamy sałatkę warzywna, kupne panettone (mąż lubi keksowe ciasta), karkówkę z pieczarkami, jajka z tao tao i faszerowane inne, biała kiełbaska z Anią gotuje, sałatka z kurczaka z TM, pieczeń mielona z jajkiem. I starczy w zupełności. Do tego swojskie wędlinki. 🔥 My na 4 wydajemy ok 3500. Na dwóch z mężem 1850. Mąż oczywiście je więcej. 😅
Monit mam w poniedziałek. Moj lekarz z okolic (nie ten z programu) wyliczył że powinnam być u niego w pn. Powiedział że akurat ma dyżur w szpitalu więc zaprasza. Okaże się że we wtorek mnie nie będzie na monicie we Wrocławiu, a stary na urodziny 1.04 (tak, stary urodził się 33 lata temu w lany poniedziałek, w prima aprilis) dostanie znowu seksy przymusowe. 😆
Ja... Nie jestem spełniona w swojej pracy. Miałam robić coś innego, a robię coś innego. Nie rozwijam się, stoję w miejscu. Fakt, mam szkolenia ok, ale w codziennej pracy robię tyle że się cofam w rozwoju. Będę chciała zmieniać ale jeszcze chwilę... Mam nadzieję że w 2024 coś się zadzieje, ew. do skorzystania z IVF. A jak nie to zmieniam robotę be żalu. Tak naprawdę sama dbam o swój rozwój. Okazuje się że poszłam w możliwym kierunku - procesowca. A nie takim w jakim w teorii powinnam z zawodu. A na co dzień to w sumie szkolenia prowadzę więc no... 🙈
Życzę wszystkim Wesołych Świąt, smacznego jajeczka i wesołego kurczaczka! 🐣 Może być mnie trochę mniej ale dam radę!
Siesiepy Kochana nasze PCOSowe LH zawsze będzie wyższe niż u zdrowych jajników; w naszym przypadku ważniejsze jest FSH; ja moje LH chyba ogarnęłam dieta przeciwzapalna, workiem suplementów i po siedzeniu 8- 12 h dziennie wdrożyłam spacerki. Jesteś stymulowana letrozolem więc spokojna "Twoja rozczochrana" - to też trochę reguluje;) tak jak wspominałam moje początkowo wynosiło 8,5.siesiepy lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Jest bardzo źle.. morfologia plemników 0 w całym ejakulacie poniżej 9 mln. O reszcie już nie wspomnę. To już rok. Czwarte badania. A z badania na badanie gorzej mimo lepszego stylu życia itd. Małż załamany dziś chodzi i mówi, że jest bezpłodny..
Myśle już poważnie aby porzucić zabawy w nowych ginów i udać się do Kliniki aby rozpocząć procedurę ivf. Zreszta mój nowy gin powiedział, że jeśli znowu wyniki nasienia będą bardzo słabe a są gorsze nawet - to nie mamy czasu.
😣
Ezra tak mi przykro 🫂🥹 mam nadzieję że krakowski lekarz ma dla Was plan, i trzymam za to mocno kciuki 🍀ezra lubi tę wiadomość
👩🦰 27, PCOS
11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
😣
Kochana czy mąż miał badane wymazy MUCHA i czy zostały wykluczone ŻPN?ezra, siesiepy lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Butterfly23 wrote:Ezra… bardzo mi przykro 🥺 ale wierzę, że jesteście pod dobrą opieką. A konsultacja w klinice to też bardzo dobry pomysł. Wiem, że panowie również biorą tabletki na stymulacje żeby poprawić nasienie, np clostylbegyt.
Przytulam 🫂🫂🫂
Motylku dostaliśmy to na 5 tygodni od androloga - nie pomogło💔👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Informuję, że Młody dał radę
Ezra, tak mi przykro 🫂 Klinika to świetny pomysł. Nie ma co odwlekać moim zdaniem 💪 Będzie dobrze zobaczysz :*ezra, Viii, Anka32, Pusshka, blador2, Edithka, siesiepy, Bulbasek lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
20w5d - 376g Kociaka 🥰
22w1d - Czekamy na Olgę🩷
25w0d - 744g Myszki 💕
29w0d - 1300g Córci 🥹
-
Frutellka wrote:Kochana czy mąż miał badane wymazy MUCHA i czy zostały wykluczone ŻPN?
MUCHa ja miałam - negatywne. A androlog odnośnie męża powiedział ze nie ma podstaw do MUCHy wiec ja zrobiłam. Tak, mój mąż ma zaawansowane ŻPN ale koszt tej operacji jest większy niż koszt ivf to raz a dwa już dwóch lekarzy konsultujacych nas łącznie z andrologiem powiedział ze to nie daje gwarancji a dodatkowo jest ryzyko, że coś się uszkodzi nieodwracalnie 😣👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
Ja rozumiem, że wierzycie w mojego gina ale co on może na morfologię od roku 0-2% - sam mi ostatnio powiedział, że jeśli wyniki nadal takie będą to powinnismy myśleć o Klinice, która poprowadzi nas do procedury. I ze nie ma co czekać. Wiecie co lekarz to opinia ale skoro sam tak powiedział, to zakładam ze wie co mówi a ja nie chce starać się na pusto kolejny rok. Tych plemników nawet ilościowo co kwartał jest mniej 😭
Paula9463 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
Nie będę Wam smęcić więcej.. dziękuje, że jesteście 🥹❤️ musimy odetchnąć w te Święta i przygotować plan B. Całuje Was wszystkie mocno, odpocznijcie ❤️🥹🐣
goska000, Viii, Anka32, Pusshka, Paula9463 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
Wszystkiego Najlepszego na Święta Wielkanocne dla was moje Kurczaczki 🐣
Dużo zdrówka, spokoju i żeby nam wszystkim głowy się wyluzowały i oddały rodzinnym chwilom, mam nadzieję że bez stresów i kłótni
Wesołych Świąt 🥚goska000, Viii, ezra, Anka32, Pusshka, Bulbasek, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
ezra wrote:Nie będę Wam smęcić więcej.. dziękuje, że jesteście 🥹❤️ musimy odetchnąć w te Święta i przygotować plan B. Całuje Was wszystkie mocno, odpocznijcie ❤️🥹🐣
Jesteśmy myślami z Tobą. Wierzę, że ten ginekolog + klinika dobrze przygotują Ciebie i Twoje jajeczka do procedury. Z czynnikiem męskim też sobie poradzą i to w końcu zaowocuje. ❤️ U mnie w rodzinie też była taka sytuacja, czynnik męski tragiczny, udało się po pierwszym transferze i teraz mają już ponad półrocznego bobasa. 🥹❤️goska000, ezra, Paula9463 lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
ezra wrote:Ja rozumiem, że wierzycie w mojego gina ale co on może na morfologię od roku 0-2% - sam mi ostatnio powiedział, że jeśli wyniki nadal takie będą to powinnismy myśleć o Klinice, która poprowadzi nas do procedury. I ze nie ma co czekać. Wiecie co lekarz to opinia ale skoro sam tak powiedział, to zakładam ze wie co mówi a ja nie chce starać się na pusto kolejny rok. Tych plemników nawet ilościowo co kwartał jest mniej 😭
Kochanie morfologia to tutaj jest najmniej ważna ważniejsza jest ilość i ruch.
Skoro na zaawansowane ŻPN to mamy odpowiedź na słabe wyniki nasienia, zabieg w wielu przypadkach pomaga jednak jest faktycznie drogi i chyba lepiej iść w in vitro od czerwca będzie dofinansowanie.
U Was jest niestety chyba nie tylko czynnik męskiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2024, 10:37
ezra, siesiepy lubią tę wiadomość
nick nieaktualny