Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny@Effiii, o to widzę Twoja mama tak samo jak teściowa właśnie. Tak jak mówisz, nie zmieni się tego
@siesiepy, @Effiii, @Nome będą kciuki za monity 🤞
@bladorek 🥺❤️
A brzuszek faktycznie jeszcze tak nieśmiało się zaokrągla ❤️
@Anka, rozumiem. Tak jak mówisz - dobrze, że się zainteresowała chrześniaczką 😊
@Krolik, kolejny piękny rudy kot 😍
@Alysa, tulę za małpę 🫂
Mi udało się uciec przed wielkanocną sikawką chrześniaczki męża 😆
@Edithka, piękny brzuszek ❤️
ellevv wrote:Hej, przepraszam że tak wparowałam z buta 😅 czy Kasia jest tu jeszcze i się odzywa? Bo wróciłam kilka stron ale nic nie widzę. Jeśli tak i czyta niech mnie zaprosi do przyjaciółek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2024, 15:57
Anka32, Edithka lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Cevra kurde czytałam że przy dobrej sluzowce za wystarczające uznaje się 7mm, ale 4,5 w 7dpo? U mnie w poprzednim cyklu też nie było w sumie śladu po owulacji (na upartego zagęszczenie na lewym jajniku, ale nie było to ciałko żółte), zgaduje że to pewnie przez słaba owulację. Myślę że Tobie udało się z takiej słabszej owu ogarnąć dobry jakościowo zarodek finalnie po podziałach i rośnie piękna dzidzia. 🔥 Jak widac świat i organizm ma na nas zupełnie inne plany niż my na niego. 🤭
Edithka grzecznie gzimy się już co 2 dni. 😈
Frutti cały czas biore resweratrol. W poprzednich cyklu miałam jeszcze dawkę 500 w kapsułce od ProtonLabs. Już wrzuciłam witaminke E z selenem razem, 400 jednostek. Brać codziennie? Mogę również brać po owulacji żeby podkoksic na ostatnią chwilę? Kiedyś brałam cały cykl ale aśś dinusiowa wspomniała że bierze to tylko do owulacji.
Chyba jednak jutro podjadę na ten monit do Wrocławia, bo jak środa okaże się że będzie za późno na podanie ovi to będzie słabo a bardzo chciałam go podać w końcu. 😅 Zapomniałam że nie podam go przecież w dniu kiedy pęcherzyki uznają że będą owulowac. Chyba nawet nie powinnam go podawać w momencie piku LH bo to już za późno. A oczywiście mądra ja zapomniałam wspomnieć mojemu ginekologowi że siedzi u mnie w lodówce to ovi.
Przy okazji zobaczę jak moje działania na endo w jedną dobę. I od razu zrobię badania na tarczycę przepisane a i może zwolni się przypadkiem termin do endokrynologa. Plus materiał od kota zawiozę na badania do weta. 👀
No ja też tak czytałam dlatego totalnie skreśliłam ten cykl. A tu zawsze organizm nas może zaskoczyć. 😛
Trzymam kciuki ! 😘31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
siesiepy wrote:Widzę więc nadzieję dla endo w tym chaosie. 🙊
Kochana dobrze będzie zobaczysz 😘😘“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Megipta wrote:😂
Łapię wałek, wbijam igłę prosto do końca, powoli wciskam, wyjmuje igłę i puszczam wałek 😅 no i miejsca powyżej 5cm od pępka 🤷🏼♀️
Kochana takie sińce...? No ja nic nie mam ale pamiętaj żeby nie robić w rozgrzaną skórꓯycie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Frutellka wrote:Kochana takie sińce...? No ja nic nie mam ale pamiętaj żeby nie robić w rozgrzaną skórę
-
Megipta wrote:No to spróbuję jeszcze przyłożyć lód przed zastrzykiem może pomoże 🫢
Ja np. nie daje sobie od razu po kąpieli bo mam rozgrzaną skórꓯycie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Robila któraś z Was p. przeciw plemnikowe? Akurat w alabie jest - 20% (jak co chwilę z reszta🤪) i zastanawiam się czy ich nie kupić.27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Robila któraś z Was p. przeciw plemnikowe? Akurat w alabie jest - 20% (jak co chwilę z reszta🤪) i zastanawiam się czy ich nie kupić.
Robiłam w diagnostyce;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Frutellka wrote:Robiłam w diagnostyce;)27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Alysa wrote:Właśnie zastanawiam się gdzie zrobić. Bo w alabie wychodzą teraz 20 zł taniej. Niby to nic, ale zawsze oszczędność
Ja robię wszystko w diagnostyce bo są szybciej wyniki, w Alab na wszystkie dłużej czekałam i przesłałam tam chodzi擯ycie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Frutellka wrote:Ja robię wszystko w diagnostyce bo są szybciej wyniki, w Alab na wszystkie dłużej czekałam i przesłałam tam chodzić27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Alysa wrote:A kojarzysz ile realnie czekałaś w diagnostyce? Nie spieszy mi się na jakiś konkretny z tym termin i tak rozmyślam
Czas oczekiwania to 1-7 dni ja miałam 2 albo 3“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Frutellka priv. 😇walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾KIR AA
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji 40🫧
12.03 💉20 🥚-> 9MII + 11 GV (IVM) - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI:
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 🥚 -> 14 MII 🍀
Ciało które nie działa. -
Frutellka wrote:Czas oczekiwania to 1-7 dni ja miałam 2 albo 327 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Siesiepy - odpisałam 😘
Alysa pewnie; u mnie druga sprawa to, że mam diagnostykę bardziej po drodze;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
ellevv wrote:Hej, przepraszam że tak wparowałam z buta 😅 czy Kasia jest tu jeszcze i się odzywa? Bo wróciłam kilka stron ale nic nie widzę. Jeśli tak i czyta niech mnie zaprosi do przyjaciółek.
ellevv czy chodzi o mnie? 🙈
dziewczyny przepraszam że się nie odnosze do wszystkiego, ale ostatnimi czasy pochłonęło mnie życie rodzinne i nie mam za dużo czasu.. mam nadzieję, że nie będziecie mi mieć tego za złe ✨ miałam też dzisiaj testować, może uda się jutro 🤪👩🦰 27, PCOS
11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
Wróciliśmy
Megi, jakie siniaki 🤯
Alysa, ja robiłam w Alab, czekałam chyba 3 dni jeśli dobrze pamiętam.
Edytka, wyglądasz cudownie 💕
Biorę się za ogarnianie domu i wskakuję do łóżka. Umordowana jestem, a jeszcze ciśnienie spadło. Zaczynam odczuwać.
🤗🤗🤗🤗Edithka lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
20w5d - 376g Kociaka 🥰
22w1d - Czekamy na Olgę🩷
25w0d - 744g Myszki 💕
-
Gosia mnie też głowa boli cały dzień i po drzemkach nic mi nie przeszło, ale właśnie ciśnienie mam niskie, a kawy nie jestem w stanie wypić🤢
Megipta kurcze może podejdź do pielęgniarki bo ja po operacjach tylko miałam, ale takich siniaków nie było bo albo robisz coś nie tak, albo Twoje ciało tak reaguje🤔
Alysa jak tylko pasuje Ci Alab to ja bym robiła tam gdzie taniej, no bo nie robimy jednego badania na rok żeby 20 zł nie było istotne, tym bardziej, że nie zależy Ci na czasie.
Święta, święta i po świętach, zawsze wieczorem łapie mnie taki smuteczek, teraz też mimo, że były osobliwe to było miło. Szczególnie spisała się teściowa😱Paula9463 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Hej dziewczyny, odcięło mnie wczoraj od 16 do dziś miałam taką migrenę, że wymiotowałam i myślałam, że zejdę, serio. Coś okrutnego, chyba coś zjadłam i mi od żołądka tak poszło. Nigdy nie miałam takich akcji 😶
Będę teraz bardziej z doskoku, bo chce skorzystać i w ciągu wolnego więcej przebywać na zewnątrz niż w ekranie, ale będę Was zczytywać wieczorkiem. Dziękuję za każde Wasze słowo wsparcia.❤
Cudne brzuszki, nasze brzuchatki 🤩 @Alysa tulę na Królową Małpę, może w końcu to będzie ostatnia, oby. 🤞👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Blador, hormony szaleją, to i smutno, ale najważniejsze że święta spędziliście wspólnie 🫂
Ezra, korzystaj z wolnego i odpoczywaj, przyda Ci się to ❤️
U mnie jakoś wietrznie się zrobiło. Szkoda, że już jutro do pracy, ale cieszę się, bo dość intensywny tydzień się zapowiada. Oprócz meczów idziemy też z mężem na drugą część Diuny ☺️ i w ogóle dopadło mnie takie przeczucie, że dość szybko uda się ponownie zajść w ciążę i obawiam się, że to przeczucie się nie spełni i spadne z wysokiego konia. Chce wierzyć, że rzeczywiście po stracie łatwiej o Grzdylka
Gośka, trzymam kciuki za sikanie i Megi za piękną betę 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2024, 19:53
goska000, blador2, Cerva, Megipta, ezra lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji: