Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:Ezra ale stary jest kluczowy, nie pomijaj go na wizycie. 😆
Karola to będzie subiektywne ale nie uważam przekazywania w ogóle niezniszczonych ciuszkow za coś złego. Liczę na to że skapna mi się ciuszki od przyjaciółki, gdzie spora część sama zakupiłam. 😅 Spytaj się tych osób czy by chcieli po prostu.
Nome tak dokładnie, to o niego chodzi. Możesz robić kiedy chcesz.ja mam na razie nie podawać ovi, jeszcze chwilę czekać. Dzisiejszy monit był w sumie dodatkowo bo i tak byłam we Wrocławiu i miałam za darmo, więc... Poszłam. Ale jutro mam u swojego ginka z jego sprzętem, on wie jak to rosło od 7dc, więc na pewno dobrze zadecydujemy o wszystkim. 😁
Effii no bardzo ładne to jajko, takie wielkanocne. Owszem, może się nie udać. Ale może się przecież udać. 🍀 czemu przepuszczać szansę, nawet jeśli nie wierzymy w nią do końca?
Cerva co ma być to będzie, mam ogromną satysfakcję że w końcu jest cokolwiek i obserwuje jak rośnie. 🥚
Jutro zobaczę jak endo wzrosło po morelkach. 🤭 Ciekawie tak obserwować to z dnia na dzień, emocje jak na grzybach! 🤪 Miałam dzisiaj badać krew na tarczycę ale okazało się że w skierowaniu mam jeszcze glukozę, czego nie sprawdziłam... I się nazarlam zanim doszłam do szpitala. A nie szło tego rozdzielić. 🤦🏻 Więc finalnie nie badałam tej krwi ehh. 🤷🏻
Ostatnio mam ochotę go dusić bo najchętniej to by na wszystko się zgadzał ale unikał tematu jak ognia i w końcu wszystko na mojej głowie 🙄 a z Wami to ram ciam i zrobione wszystko by było 🤣siesiepy lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Megi piękny przyrost 🙂
Oby była wymarzona dziewczynka ❤️ a jeśli drugi synuś to też super ❤️
Byleby zdrowe ❤️Megipta lubi tę wiadomość
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Bodzenka wrote:Witam się po świętach i tak mnie wymęczyły że potrzebuję 2 dni żeby wrócić na właściwe tory.
@megi kciuki za betę
@Effi ja zaszłam w ciążę w cyklu który miałam zamiar odpuścić bo niby dlaczego miało by się udać... Teraz mam cudowną dwu i pół latkę.
@ Ezra jesteś cudowną osobą i wspaniałą wojowniczką powiedz no która ma jeszcze władanie nad tygrysami oprócz Ciebie.
@ siesiepy ale emocje trzymam kciuki żeby owe grzybobranie było owocne
Dziewczyny każda z was jest tutaj wzorem empatii samozaparcia i ogromnej siły zarówno fizycznej jak i psychicznej. Każda ma bagaż doświadczeń wiedzy oraz nadziei. Podziwiam każda bez wyjątków.
Jutro mam wizytę u chirurga odnośnie mojej rany czuję że będzie musiała być czyszczona i nieco skóry będzie musiało być usunięte bo widzę że jest nadkażenie. Potem się pakuje i lecim na Szczecin 😊
Regularnie was podczytuje ale nie zawsze wiem co odpowiedzieć i dopinguje zza krzaków.
Moje Tygrysy ściskają Cię mocno ❤️🐯🐯🐯Bodzenka lubi tę wiadomość
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Megipta wrote:Kochane jeszcze czekam na progesteron ale Beta-HCG:
z 216mIU/ml po 5ciu dniach 2722,00 mIU/ml.
Chyba spoko bo gdyby miało się podwajać co 24h to i tak ponad normę wychodzi 🥰 Raczej bliźniaki z tego też nie będą 😛
Cudnie 🥹 a jak się czujesz?Megipta lubi tę wiadomość
-
Megi super!! ❤️
Ja po wizycie. Lekarka mówi że jej zdaniem to była ciąża biochemiczna. To jak długo beta się utrzymywała, jak wolno spadała, wykres ze spadkami i plamieniem, biały test i potem cienie , powiedziałam jej też o wszystkich „objawach” które miałam i jej zdaniem biochem z dużą pewnością.
Na ten cykl lametta 2x1 od dzisiaj, 2 zastrzyki - powiedziała ze zaczniemy tak i to powinno zadziałać i wychodzi tez bardziej korzystnie finansowo. Jeśli nie pójdzie to dołożymy ten puregon (bo to drogi kurde lek jest). W sobotę robię drożność.
Powiem wam że nawet mnie ta opcja biochema cieszy, bo to znaczy że coś tam działa. Ale trochę przykro jest. Mąż do mnie mówi „kurde byłem ojcem? Stworzyliśmy człowieka??” 🥺 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNomeolvides wrote:Megi super!! ❤️
Ja po wizycie. Lekarka mówi że jej zdaniem to była ciąża biochemiczna. To jak długo beta się utrzymywała, jak wolno spadała, wykres ze spadkami i plamieniem, biały test i potem cienie , powiedziałam jej też o wszystkich „objawach” które miałam i jej zdaniem biochem z dużą pewnością.
Na ten cykl lametta 2x1 od dzisiaj, 2 zastrzyki - powiedziała ze zaczniemy tak i to powinno zadziałać i wychodzi tez bardziej korzystnie finansowo. Jeśli nie pójdzie to dołożymy ten puregon (bo to drogi kurde lek jest). W sobotę robię drożność.
Powiem wam że nawet mnie ta opcja biochema cieszy, bo to znaczy że coś tam działa. Ale trochę przykro jest. Mąż do mnie mówi „kurde byłem ojcem? Stworzyliśmy człowieka??” 🥺
🥺🫂 -
Siesiepy piękne jajco, a może i nawet dwa ✊✊ i Endo też ładnie podrosło, oby tak dalej.
Megi piękny przyrost ❤️❤️ liczy że knur jutro pozytywnie Cię zaskoczy i kontynuuje leki 😁
Bodzenka oby jednak okazało się że z rana wszystko ok i nic nie trzeba będzie usuwać 😉
Nome miałaś już zastrzyk puregonu ?
Poniekąd to dobre wieści, że organizm zaskoczył , ale jednak wiem że zabolało 🫂🫂 Jesteście coraz bliżej celu bądźcie tej dobrej myśli 💜💚
Królik dobrze że przypomniałaś , ja mam cytologię w piątek, też będę musiała odwołać 🤬🤬🤬🤬
Ezra wiem o czym mówisz, mój też na wszystko się godzi, ale planowanie na mojej głowie co jest obciążające.
Co do mojej sytuacji to mam spory mętlik, bo chciałam odpuścić , ale po Waszych słowach myślę , że przecież to forum bazuje na cudach co już nie raz zostało udowodnione. A z drugiej strony bardzo boje się CP. Owulka z prawej strony, która jest całkowicie niedrożna. Jakby tego jajowodu nie było to bym ryzykowała bo najwyżej lewy jajowód by przejął zapłodnione jajeczko, a tak to ryzyko że znów pójdzie nie w tą stronę co trzeba 😭 kolejna kwestia że moja nadzieja były leki które mam odstawić , totalnie nie wiem co robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2024, 16:32
ezra, Megipta, siesiepy, Bodzenka lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualny@Nome, jeśli chodzi o stres to mój mąż ma nerwy ze stali i mało czym się stresuje, zazdroszczę mu tego, ale trzeba przyznać, że działa też na mnie uspokajająco ☺️ Więc nie wiem skąd ten spadek wyników, aczkolwiek to aż ponad rok czasu, więc wiele mogło się zadziać. Pocieszeniem dla mnie jest to, że do IVF są to poziomy jak najbardziej ok.
Dobrze że jest plan na cykl ✊️
@blador, zrobiłaś mi dziś dzień informacją o szóstym sezonie Good Doctora na Netflixie ❤️
@Pipi, właśnie koleżanka w pracy mi dziś mówiła, że miała tak samo jak Ty 🤣 Także wracając z pracy już grzecznie kupiłam bilet wchodząc do tramwaju, żeby nie kusić losu
@ezra, trzymam kciuki, żebyście trafili do dobrego specjalisty w Klinice. 11.04 to już niedługo 🙌❤
Tak jak blador i siesiepy napisały, ja idę na pierwszy ogień, wierzę że obydwie zbliżamy się do upragnionego celu 😘 Podpisuję się pod słowami wsparcia wszystkich Winiar, dzielna babeczka jesteś 💪
A co do mojej absencji tu niestety tak jak Gośka napisała, odkąd jestem w nowej pracy nie chcę siedzieć w telefonie, a droga powrotna tramwajem 20 minut nie wystarczy żeby was nadrobić tak w 100% 🤣
@Megi, super ❤️
@Bodzenka, życzę powodzenia i wysyłam ciepłe myśli 🫂
@Muuu, bardzo dobre wieści 🥰
@siesiepy, niech endo pięknie rośnie 🤞
@Effiii, kochana tak jak sama zauważyłaś, to forum widziało juz wiele takich cudów, trzeba brać się za działanie🤞
@Anka, kiedy pierwszy dzień pracy? 😊
@Alysa, super że taki bliski termin do poradni się szykuje, to już za miesiąc. No i super opcja z tą refundacją, bo to jednak duze koszty🤞
Co do świątecznego jedzenia to my wczoraj na powrocie zajechaliśmy do Maca na prośbę męża 😆 Ale ja tylko frytki grzecznie 😉
Niestety od wczoraj czuję się trochę gorzej niż kilka dni temu, choroba idealnie na wyjazd jutrzejszy, pięknie. Dziś muszę się wygrzaćezra, blador2, Megipta, siesiepy, Muuu., Bodzenka lubią tę wiadomość
-
@Nome przytulam ale fakt to już dobre wieści są 🥹 coś czuje, że już za chwile ❤️
@Pusshka a Ty jak teraz w tej procedurze? Kiedy co jak? Ominęło mnie to 🫠🥺
@Effiii, ciężko cokolwiek doradzić. Ja bym jednak nie czekała. 🥹👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
nick nieaktualnyezra wrote:@Nome przytulam ale fakt to już dobre wieści są 🥹 coś czuje, że już za chwile ❤️
@Pusshka a Ty jak teraz w tej procedurze? Kiedy co jak? Ominęło mnie to 🫠🥺
@Effiii, ciężko cokolwiek doradzić. Ja bym jednak nie czekała. 🥹ezra, Liyss🧚🏻, PoczątkującaPisarka, Małgosiagosia, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry 😘
@Ezra super że udało Ci się umówić do lekarza , trzymam kciuki żeby okazał się konkretny i miał jakiś plan działania dla was ✊
@Nome to bardzo dobra wiadomość że zaskoczyło , coś się dzieje a to dobry znakwiadomo że człowiek się zadręcza czemu się nie udało , ale trzymam kciuki i czuję że już niedługo się uda 🥰
@Megi gratuluję bety 🍀 trzymam kciuki za dziewczynkęcudownie że się udało !
czy zmieniłaś coś w tym cyklu? Acard szybciej czy heparyna ?
Troszkę nadrobiłam ale wszystkiego nie dam radytrochę mnie nie było i jakoś nie miałam weny twórczej 🥹
Mąż wyjechał w niedzielę rano , u mnie dziś 8 dzień cyklu , wiec ten kompletnie spisuje na straty . Jutro jadę do lekarki z kliniki leczenia niepłodności , zobaczymy co tam u mnie się dzieje , pokaże jej wyniki cytologii, mucha, porozmawiam o poprawie nasienia męża no i mam nadzieję że coś wymyśli 🥹minął rok starań i powoli tracę nadzieję 🥹
Podziwiam was dziewczyny za tą siłę i walkę 🥹Megipta, ezra lubią tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️ MUCHA- negatywna
✅️ Morfologia🧔🏻2%-4% duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego
✅️Ferrytyna 55,3
✅️TSH 0.979
✅️Cholesterol
✅️Wit d 50
✅️Glukoza 82
✅️B12 400
08.23- poronienie puste jajo płodowe💔
12.23 cb💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3)💔
09.24 cb💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja -7pobrano- 5zapłodnionych- mamy
3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A🙏
-
Dzięki Wam ❤️
Effiii w zeszłym cyklu dostałam puregon jak jajniory słabo odpowiedziały na lamette 1x1 i ten fostimon. Teraz od razu lametta 1x2 i fostimon. Jakby znowu nie zaskoczyły to wtedy wleci puregon. Rozumiem Twój strach. Ja staram się wychodzić z założenia „bój się i rob”, ale uczę się tego dopiero. Trzymam kciuki żeby ten cykl zakończył się albo niespodziankowym dzidziusiem albo po orostu bez żadnych trudności dla Ciebie ❤️
Ccarolina 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2024, 17:03
Ccarolinaa, Effiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnka32 wrote:@Pusshka dowiem się jak będę miała zdolność w ręku bo bez tego nie ruszę dalej a i Pani Dorotka nie podejmie w związku ze mną żadnych dalszych kroków 😁
Anka32 lubi tę wiadomość
-
ezra wrote:Cudnie 🥹 a jak się czujesz?
ezra, Pusshka, metkamniedrapie_87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusshka wrote:Trzymam kciuki, żeby to było jak najszybciej 🥰 Jak tam, było coś słodkiego do kawki po takiej męczarni w labo? Bo zdecydowanie się należało 😀
Małżyk miał Kinder country dla mnie 😊
Powiem szczerze, że jakoś wybitnie mi się nie śpieszy. Ciężko mi się będzie przestawić z trybu leniwiec na pracuś ale z drugiej strony wiem, że wyjście do ludzi dobrze mi zrobi 🥹
Pusshka lubi tę wiadomość
-
Ccarolinaa wrote:Dzień dobry 😘
@Ezra super że udało Ci się umówić do lekarza , trzymam kciuki żeby okazał się konkretny i miał jakiś plan działania dla was ✊
@Nome to bardzo dobra wiadomość że zaskoczyło , coś się dzieje a to dobry znakwiadomo że człowiek się zadręcza czemu się nie udało , ale trzymam kciuki i czuję że już niedługo się uda 🥰
@Megi gratuluję bety 🍀 trzymam kciuki za dziewczynkęcudownie że się udało !
czy zmieniłaś coś w tym cyklu? Acard szybciej czy heparyna ?
Troszkę nadrobiłam ale wszystkiego nie dam radytrochę mnie nie było i jakoś nie miałam weny twórczej 🥹
Mąż wyjechał w niedzielę rano , u mnie dziś 8 dzień cyklu , wiec ten kompletnie spisuje na straty . Jutro jadę do lekarki z kliniki leczenia niepłodności , zobaczymy co tam u mnie się dzieje , pokaże jej wyniki cytologii, mucha, porozmawiam o poprawie nasienia męża no i mam nadzieję że coś wymyśli 🥹minął rok starań i powoli tracę nadzieję 🥹
Podziwiam was dziewczyny za tą siłę i walkę 🥹Ccarolinaa lubi tę wiadomość
-
Megi, pięknie 💕
Królik, Maluchowi zęby idą. Ma swoje humorki, ale nie jest źle
Dziewczyny, wylogowuję się na dziś. Lecę na działkę, w powrocie to tylko prysznic i senMiłego popołudnia 🤗
Megipta, ezra lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
20w5d - 376g Kociaka 🥰
22w1d - Czekamy na Olgę🩷
25w0d - 744g Myszki 💕
-
Biorę 1x luteinę wieczorem i progesteron 39,70 ng/ml, brać też rano? Jak myślicie?