Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Królikkicek wrote:@blador cudowne te ciuszki 🥲
Niedługo będziesz swoja gwiazdeczke nam w nich pokazywać ❤️❤️❤️
Dziewczyny mam pytanie. Może Wy się znacie.
Przyszła paczka ( na szczęście za pobraniem) no i ta paczka cała mokra, rozerwana.
Dzwoni kurier i mówi że coś się na nią musiało wylać i czy chce ją odebrać czy pisać odmowę.
No mówię niech pan to pokaże. A tu paczka cała rozerwana, ewidentnie w środku wszystko pływa.
Mówię że nie ma sensu tego brać.
Po może godzinie dzwoni facet z allegro że odmówiłam odebrania paczki i że mam zapłacić 70zl za koszty wysyłki! No chyba sobie jaja robi! Mówię że po co miałam ją odbierać jak była uszkodzona. A on mówi że sobie to wymyśliłam.
Teraz pytanie czy mam to płacić? Facio straszy sądowym pismem.
No i drugie pytanie czy lepiej było ją odebrać i porobić zdjęcia i dopiero się kontaktować ze sprzedającym z allegro?
Sama nie wiem co robić teraz.
Nic nie płać ochrona kupujących mogłaś spisać protokół z kurieremPaula9463 lubi tę wiadomość
-
Królik z tego co się orientuję, to paczkę powinno się odebrać i spisać od razu protokół szkody/ reklamację. Robi to kurier z Tobą na miejscu.
Ale generalnie jest coś takiego jak odmowa przyjęcia, więc no chyba może sobie Ciebie straszyć tym pismem.03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
nick nieaktualnyKrólikkicek wrote:@blador cudowne te ciuszki 🥲
Niedługo będziesz swoja gwiazdeczke nam w nich pokazywać ❤️❤️❤️
Dziewczyny mam pytanie. Może Wy się znacie.
Przyszła paczka ( na szczęście za pobraniem) no i ta paczka cała mokra, rozerwana.
Dzwoni kurier i mówi że coś się na nią musiało wylać i czy chce ją odebrać czy pisać odmowę.
No mówię niech pan to pokaże. A tu paczka cała rozerwana, ewidentnie w środku wszystko pływa.
Mówię że nie ma sensu tego brać.
Po może godzinie dzwoni facet z allegro że odmówiłam odebrania paczki i że mam zapłacić 70zl za koszty wysyłki! No chyba sobie jaja robi! Mówię że po co miałam ją odbierać jak była uszkodzona. A on mówi że sobie to wymyśliłam.
Teraz pytanie czy mam to płacić? Facio straszy sądowym pismem.
No i drugie pytanie czy lepiej było ją odebrać i porobić zdjęcia i dopiero się kontaktować ze sprzedającym z allegro?
Sama nie wiem co robić teraz.
Nie wiem jak to wygląda z allegro bo nigdy nie miałam takiej sytuacji ale miałam kiedyś podobną sytuację z paczką z Hebe. Kurier przyniósł do firmy do męża. Małżyk zauważył, że z paczką jest coś ewidentnie nie tak bo była mokra. Musiał się rozlać jakiś szampon czy coś. No i odmówił przyjęcia paczki od kuriera. Napisałam maila do Hebe jaka sytuacja i nie było z niczym problemu.
-
Viii wrote:A co do tych mutacji, jest sens robić skoro mam dwójkę dzieciaków i wtedy zaszłam bez problemów? Wydaje mi się że u mnie przyszło z wagą i wiekiem dopiero kłopot więc to nie powinny być mutacje.
Viii, goska000 lubią tę wiadomość
-
goska000 wrote:Czylui u mnie acard cały cykl i heparyna najlepiej po potwierdzonej owu. Mamy Dziewczyny przeboje z tymi mutacjami...
-
@Krolik tez mialam taka sytuacje z jakas drogeria internetowa. Ja odebralam paczke i porobilam zdj ze cala mokra, nagralam tez jak ną otwieram i okazalo sie, ze olejek sie wylal praktycznie caly 500ml. Zareklamowalam i wyslali mi nowy.
Ja mam teraz przeboje z naroznikiem.. reklamowalam go rok temu w lipcu, bo oparcie zamiast byc prosto to przechyla sie do tylu i nie da sie prosto siedziec. Wtedy przyjechal pan, wymienil jakies sruby i bylo ok. Po 2 msc zrobilo sie to samo i znowu zareklamowalam i zaznaczylam, ze chce wymiane na nowy naroznik, ale nie zgodzili sie i znowu przyjechal pan i wymienil tylko to oparcie na nowe i nowe sruby. Bylo ok, a po 3 msc znowu to samo i zareklamowalam, ze chce odstapic od umowy czyli zwrot kasy. A oni odpisali, ze moje roszczenie jest odrzucone i przyjedzie znowu pan z serwisu naprawic… no kurde, naprawial juz 2 razy i nic to nie dalo. Poza tym w maju beda 2 lata od zakupu, wiec jak mi teraz naprawi, a w czerwcu znowu sie to zrobi to juz nie bede mogla zareklamowac. Dodatkowo czytalam ze wedlug prawa jesli reklamuje sie ta sama rzecz po raz drugi czy wiecej i chce sie zwrotu kasy to sprzedawca nie moze odmowic. Zadzwonilam tam z taka informacja i maja to wyjasnic i oddzwonic, ale pani powiedziala, ze nie wie czy oni wogole rozpatrza moja reklamacje bo za miesiac mina 2 lata od zakupu 😂11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Klaudia też sobie w kulki lecą… Gwarancja trwa 2 lata i może się zepsuć coś nawet dzień przed, a nie że miesiąc przed końcem gwarancji i oni Ci jej nie uznają 🙈 powiedz, że poradzisz się rzecznika praw konsumenta co w tej sytuacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2024, 14:41
klaudia_23, Paula9463 lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Butterfly23 wrote:Klaudia też sobie w kulki lecą… Gwarancja trwa 2 lata i może się zepsuć coś nawet dzień przed, a nie że miesiąc przed końcem gwarancji i oni Ci jej nie uznają 🙈 powiedz, że poradzisz się rzecznika praw konsumenta co w tej sytuacji.
Jest też coś takiego, że jak była reklamacja i wymienili na nowy to gwarancja liczy się od nowa. Jak naprawili to nowa gwarancja na część, którą wymieniali. Ale dobre ich tłumaczenie, że zaraz dwa lata miną. 😂 Szukają takich co odpuszczą, nie ustępuj. 🙂klaudia_23 lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Kurier mówił że to załatwi ale widocznie wbił tylko odmowę przyjęcia i już.
Spróbuję jakoś ze sprzedającym się dogadać może pomoże założenie dyskusji👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Hahaha Ewelinka się odpaliła na nowym wątku zbiorowym.knnych dziewczyn. 🤪 To jakby ktoś chciał poczytać.
Megipta lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾APCa i Castle
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1 -
Lola93 wrote:@siesiepy to na NFZ taka super poradnia endometriozy? Bo mam coś co brzmi mocno podobnie w Rudzie Śląskiej ale mają normalny cennik i nie widzę info o NFZ
Lola93 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾APCa i Castle
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️