Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania, Frutelka Waszych wyników nie ma?Starania od 12.2022
32 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
34🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Gosiu tak mi przykro, jedyne co napawało mnie nadzieją, że przy tak długich staraniach co cykl się udawało od pierwszego zajścia. Hormony ciążowe ułatwiały mi tą drogę na pewno. Myślę podobnie, że od owulacji trzebaby było się wspomagać no i oczywiście acard po @ aby zdążyło trochę podziałać w organizmie 🫂
Klaudia_23 leżałam z babeczka po 40 w 16tc miała założony pessar i szczęśliwie donosiła ciążę miała tylko 20mm, będzie dobrze 🫂
My dzisiaj na działce nadzorować budowę, oczywiście pierwszy raz oblazło nas jakieś latające czarne robactwo jak mini żuki które uparcie nie dały się strzepać z ubrań. W aucie w drodze powrotnej czułam ewidentnie, że coś mnie gryzie przy ramiączku na plecach. Zjechałam na bok i mąż zdjął ze mnie robala i pokazał. Było dosłownie to samo dziadostwo. Mam nadzieję, że nie jest to jakiś krwiopijca bo będę trzepac internety co zasadzic w ogrodzie aby odgonić wszelkie insekty 🙄
https://zapodaj.net/plik-98RrYSdSCA
goska000, blador2, Cerva, Myszkaaa20, aszin, Małgosiagosia, Liyss🧚🏻, klaudia_23, Pusshka, Edithka, Muuu., Effiii, ezra, kasia97, karola_b, Paula9463, Bulbasek, Lola93, PoczątkującaPisarka, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Gosiu 🫂🫂🫂 bardzo mi przykro 🥺
Klaudia dobrze, że z małym wszystko ok. Lekarze na pewno wymyślą rozwiązanie i wszystko będzie dobrze ✊🏻🫂goska000, klaudia_23 lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
05/25 🍀
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard, estrofem, utrogestan
💉 accofil, neoparin 0,6
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Klaudia dobrze że jesteście zaopiekowani i z bąblem wszystko okej. Wierze że znajdą rozwiązanie w szpitalu 🤞🏼☺️
Gosiu nie wiem co Ci powiedzieć, przytulam mocno 🫂 Mam nadzieje że w klinice podejdą do tego profesjonalnie i Wam pomogą 🤞🏼
Blador niech wizyta jutro rozwieje Twoje wątpliwości! O ile ruchy jestem w stanie sobie wyobrazić tak to twardnienie, czy ostatnio czytałam też o stawianiu, brzucha to dla mnie jakaś abstrakcja poznawczagoska000, klaudia_23 lubią tę wiadomość
-
blador2 wrote:Klaudia wiem co czujesz 🫂 tym bardziej, że jesteś aktywna a tutaj dużą rolę gra grawitacja
Edithka ja też nie czułam nic przy skracaniu, a rozwarcie to były 2 twardnienia brzucha i chwilowy ucisk w pochwie
No a teraz 🤰i mamusie padniecie. Bo nie potrafię powiedzieć czy twardnieje mi brzuch czy to pierwsze ruchy...🤦♀️ nawet nie wiem jak ja mam to lekarzowi jutro powiedzieć bo sama się pukam w głowę. Bo przeżyłam już i jedno i drugie z Olkiem, a teraz nie wiem co to...
Hm, a ja właśnie czytałam o tym twardnieniu brzucha i też nie wiem jakie to uczucie. 😅 Czasem mam tak jak chodzę, że czuję takie napięcie pod pępkiem jakbym miała pełen pęcherz. Ale to nie boli ani nic i tak jakby się przesuwa. Bardziej wydaje mi się, że to po prostu Bąbel się "kładzie" na przód brzucha.🤔
Ale jak były te pierwsze ruchy to powiedziałam ginowi, że coś czuję i wpisał mi to w notatce z wizyty (odczuwa ruchy prawidłowo) , a potem przestałam czuć w ogóle i sie zastanawiałam czy to na pewno było to i może go oklamalam... 🙈😛
A przypomnij który tydzień u Ciebie teraz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 21:05
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Ja się odmeldowuje. Mam zamiar dorwać dziś małża, oby nie był za bardzo zmęczony 🤣
goska000, Cerva, Myszkaaa20, Effiii, Bodzenka, ezra, Bulbasek, blador2, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
32 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
34🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualny
-
Megi, acard biorę od owulacji. Rozumiem, że nie przestawać i brać bez przerwy? Do tego dorzucę po owulacji heparynę i besins. Nic innego mi nie pozostaje. Jedyny plus, że albo lewy jajowód nie jest w takim złym stanie jak myślałam albo prawy przejął jajo.
Megipta, Paula9463, Bulbasek, blador2 lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
20w5d - 376g Kociaka 🥰
22w1d - Czekamy na Olgę🩷
25w0d - 744g Myszki 💕
-
Megi ale słodziak 😍
Blador ja też nie wiem czy mi brzuch twardnieje bo przy dłuższych spacerach czuję że jest napięty, ale jak chwilę posiedzę to puszcza, dziwne uczucie ale dopytam gina na wizycie 🤔Megipta lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Myszkaaa20 wrote:Megi ale słodziak 😍
Blador ja też nie wiem czy mi brzuch twardnieje bo przy dłuższych spacerach czuję że jest napięty, ale jak chwilę posiedzę to puszcza, dziwne uczucie ale dopytam gina na wizycie 🤔
A czy odczuwacie przy chodzeniu taki ból jakby w dole miednicy?
@Megi, 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 21:13
Megipta lubi tę wiadomość
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
goska000 wrote:Megi, acard biorę od owulacji. Rozumiem, że nie przestawać i brać bez przerwy? Do tego dorzucę po owulacji heparynę i besins. Nic innego mi nie pozostaje. Jedyny plus, że albo lewy jajowód nie jest w takim złym stanie jak myślałam albo prawy przejął jajo.
goska000 lubi tę wiadomość
-
@klaudia śliczny dzidziolek ❤️ Widać że jesteś pod dobrą opieką, lekarz ostrożny i odpowiedzialny. Oby tam szybko w szpitalu wymyślili rozwiązanie żebyś przed weekendem była w domu.
klaudia_23 lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
A ja po wizycie u lekarza, trafiłam nawet na fajną babkę. Jutro mam rano zrobić morfologię i crp bo nie chciała dawać antybiotyku bo mam podejrzenie arytmii serca i się obawiała, a powinnam dostać taki mocniejszy bo już 3 tydzień się zaczął z kaszlem. Za to podejrzewa krztusiec, a mi to nawet przeszło przez myśl. Podobno istna plaga teraz. Także jutro z rana badania i kardiolog, proszę o pół kciuka żeby lekarz był jakiś fajny nie zlał mnie ze młoda to problemów z sercem na bank nie ma
klaudia_23, Butterfly23, Myszkaaa20, Pusshka, Muuu., Effiii, ezra, kasia97, Bodzenka, Cerva, Bulbasek, bonassola, blador2, Lola93, siesiepy lubią tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Dzięki dziewczyny 😊 Zaczyna mu się robić "fajny wiek". Tak mi go szkoda, ostatnio chorował i nie brałam go na plac zabaw i dzisiaj mąż zaproponował wyjazd specjalnie do galerii w Toruniu, żeby pobawił się na wysepce z innymi dziećmi. Tą radość w jego oczach kocham nad życie, tak reagował jak wchodziły nowe dzieci się pobawić, widzę jak go do nich ciągnie i cieszę się, że mogę mu dać rodzeństwo ♥️ Na ogół nie ma kontaktu z dziećmi, ze mną w domku non stop a mąż pracuje i nie było okazji wyjazdów czy przez zimę ten plac zabaw (a chodzi od listopada dopiero)
https://zapodaj.net/plik-9AT772jSMd
aszin, Butterfly23, Nomeolvides, Liyss🧚🏻, Małgosiagosia, Viii, Myszkaaa20, Pusshka, Edithka, Muuu., Effiii, ezra, kasia97, Cerva, karola_b, goska000, Paula9463, Bulbasek, blador2, Astereae, PoczątkującaPisarka, siesiepy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Megipta wrote:Dzięki dziewczyny 😊 Zaczyna mu się robić "fajny wiek". Tak mi go szkoda, ostatnio chorował i nie brałam go na plac zabaw i dzisiaj mąż zaproponował wyjazd specjalnie do galerii w Toruniu, żeby pobawił się na wysepce z innymi dziećmi. Tą radość w jego oczach kocham nad życie, tak reagował jak wchodziły nowe dzieci się pobawić, widzę jak go do nich ciągnie i cieszę się, że mogę mu dać rodzeństwo ♥️ Na ogół nie ma kontaktu z dziećmi, ze mną w domku non stop a mąż pracuje i nie było okazji wyjazdów czy przez zimę ten plac zabaw (a chodzi od listopada dopiero)
🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Megipta wrote:Dzięki dziewczyny 😊 Zaczyna mu się robić "fajny wiek". Tak mi go szkoda, ostatnio chorował i nie brałam go na plac zabaw i dzisiaj mąż zaproponował wyjazd specjalnie do galerii w Toruniu, żeby pobawił się na wysepce z innymi dziećmi. Tą radość w jego oczach kocham nad życie, tak reagował jak wchodziły nowe dzieci się pobawić, widzę jak go do nich ciągnie i cieszę się, że mogę mu dać rodzeństwo ♥️ Na ogół nie ma kontaktu z dziećmi, ze mną w domku non stop a mąż pracuje i nie było okazji wyjazdów czy przez zimę ten plac zabaw (a chodzi od listopada dopiero)
👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.