Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTrzymam kciuki za wizyty i badania 🤞
@Myszkaaa20, ja kupiłam z polecenia cytrynową, ale teraz się zaczęłam obawiam że smakuje podobnie jak jakiś Apap przeziębienie i nie wiem czy dam rade, jutro się okaże 😂 Tą czarna porzeczka brzmi spoko. Książka przygotowana?
@Pipi, wizyta u lekarza od ezry to bardzo dobry pomysł! Albo bliżej Wro z polecenia siesiepy.
Nac możesz już od dzisiaj brać 😊 Polecam 600 mg Swanson i dawkowanie jak bonassola rozpisała.
Inozytol polecam bez zbędnych dodatków firmy Needed z Allegro
@Nome, czekamy na wzrost tempki 🤞
@blador, suwaczek 🥺❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 07:25
blador2, PoczątkującaPisarka lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za Wasze krzywe 🤞 odnośnie picia wody podczas badania, mi w laboratorium pozwolili pić wodę ale powoli, małymi łykami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 07:47
Pusshka lubi tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Dobrej glukozy dziewczyny
i trzymam kciuki za wszystkie wyniki i wizyty
)) Ja też poproszę o pół kciukasa żeby w wymazie wyszło czysto
A tu macie trochę bieli i chyba przebijająca linia fabryczna (na żywo widać bardziej;p)
31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
Fooskatt wrote:Ja zatestowalam. Wydawało mi się, że coś tam jest. Ale nie ma na tyle żebym nie musiała się przyglądać, wiec uznaje, że nic tam nie ma... Wrzucę później zdjęcie.
Czekamy na fotkę 🤞34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
aszin wrote:Z tego co widze, to może Ty? 😁
A może w poniedziałek, a może w niedzielę. Jeszcze nie wiem testów nie mam i mi się nie spieszy 😁34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Viii wrote:A może w poniedziałek, a może w niedzielę. Jeszcze nie wiem testów nie mam i mi się nie spieszy 😁
bo planuje jednak zatestować w poniedzialek u teściów ;p
Viii lubi tę wiadomość
31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
Melduję bilans tygodnia.
Kroki: ❌ nie wiem ile (muszę naładować opaskę)
Czysta micha: ✅❌ (były urodziny syna)
Regularne jedzenie: ✅
Picie wody: ✅
Waga: ✅ -1,1kg
Suplementy i leki: ✅
Nie palę: ✅
https://zapodaj.net/plik-7QLN0vCZ3Y
Fooskatt, Pusshka, klaudia_23, aszin, Myszkaaa20, Effiii, blador2, Anka32, bonassola, Bulbasek, Liyss🧚🏻, Butterfly23, Muuu., karola_b, kasia97, Paula9463 lubią tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
nick nieaktualny
-
Hej.
Należą Wam się wyjaśnienia, bo się tak martwiłyście i trzymalyscie kciuki. Trochę ochlonęłam ale złością dalej kipie i poczuciem niesprawiedliwości.
Ogólnie doktorek miły, ale coś go odmieniło, jeszcze 2 lata temu to był zupełnie inny lekarz. Kojarzył mnie jak weszłam, pamiętał operacje i potem komplikacje. A jego pierwsze pytanie "Kiedy Pani planuje w końcu zajść w ciążę?" 🙄 no to mu wywaliłam z czy przychodzę. Przejrzał niby te papiery popatrzył że maj już Muchę zdrobioną, HSG, hormony, wspomniałam mu o tych przeciwplemnikowych jakie wyszły. Spojrzał na wyniki małżonka, stwierdził że są w miarę dobre jak na to że chodził wtedy chory i z gorączką, nie ma się co tego czekać. Oczywiście powtórzyć. No i lecimy dalej
@Frutelka, @siesiepy, @Astere i inne często obcujace z lekarzami trzymajcie się bo ten to prawdziwy roolercoster. No wszystko fajnie, Jak długo się staracie? Rok? No to teraz trzeba in vitro. Od czerwca wchodzi finansowanie, więc dobrze ze Pani przyszła. Proszę zapisać się do mnie na wizytę w klinice końcem maja, w czerwcu podeszli byśmy do pierwszej procedury. Widzę że Pani na spokojnie spełnia warunki. Nie ma się co łudzić jak do tej pory z takimi wynikami Pani i meża Pani nie zaszła naturalnie to marne szanse. Rząd nam daje finansowanie na 4 procedury, to jest bardzo dużo szans dla Pani, jest Pani młoda więc pewnie będzie dużo zarodkow. Powiem tak nieładnie będziemy mieli czym szastać 🙄 finansowanie będzie pełne, za nic Państwo nie zapłacicie. Tylko trzeba przyjść. IUI Pani odradzam, jak Pani myślała o tym to jest bez sensu, bo takie same szanse ma jak staranie naturalne, a jak widać to Wam nie wychodzi, a jeszcze kasę musielibyście wydać. I serio dał mi kartkę gdzie mam zaznaczone ze mam przyjść na in vitro już pod koniec maja. Kilka razy mi to powtarzał, jak zapytałam się o jakąś szersza diagnostykę w tym o histero i Ca138 w związku z niepowodzeniemto usłyszałam że jak już chce to mogę jakieś badania porobić no ale do in vitro oni nie potrzebują w klinice, nie ma sensu robić na razie histeroskopi. Tylko żebym AMH zrobiła a mąż powtórzył nasienie.
Oczywiście Pan doktor nie odradza starań naturalnych - łaskawiec. Nie widzi sensu stymulacji bo mam swoje piękne owulacje - widział teraz moja jedną 🙄
Z USG, wczoraj 11dc endo 11mm, pęcherzyk dominujacy na lewym jajniku 24mm - czyli przy tym trochę gorszy jajowodzie, jeden mięśniak tak jak był na tylnej ścianie, no i jest drugi w okolicy więzadła malutki, więc to mogło mnie tak ostatnio ciągnąć Frutelka
Kazał mi sobie wziąć dupka od 16-25dc - tak planowałam bo i tak go mam od wcześniejszej lekarki. No i na moje obfite krwawienia podczas okresu dostałam dodatkowe dwa leki oprócz exacylu cyclonamine i hemorigen, wszystkie mam brać 3 razy dziennie 1-3dc. I ja się szczerze zastanawiam czy jest sens na raz brać tyle leków przeciwkrwotocznych.
Pan doktor pożegnał mnie, to czekam na decyzję i widzimy się na IVF pod koniec maja 🙄 Wyszłam stamtąd i się rozryczałam, płakałam cała drogę do domu. W domu też. Ogarnęła mnie totalna niemoc i rezygnacja. Pewnie pójdziemy z mężem jeszcze do poradni, ewentualnie pójdę do jeszcze jednego doktora prywatnie ale on akurat pracuje w takim szpitalu który nie jest mi po drodze. Ale jakoś straciłam wiarę w to wszystko i na razie nie widzę żadnego sensu.
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Foot czy ja dobrze kojarzę, że już kilka razy byłaś na becie po takich cieniach?
Myszko cieszę się, że Ci smakowała, ale ja ze słodkim mam taki problem w tej ciąży, że od początku zjadłam 2 szt. rafaello, szarlotkę i 2 lody waniliowe. Sekundę po zjedzeniu mam tak okropny smak w buzi i mdłości, że koniec świata. Byłam uzależniona od gum do żucia, a nawet miętowe orbit są dla mnie za słodkie, owoce też są mega słodkie. Plus, że do słonych przekąsek też mnie nie ciągnie w ciąży, wcześniej chipsy paprykowe wlatywały raz w tygodniu.👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Dzien dobry, jak dobrze obudzic sie u siebie w domu, a nie w szpitalu 😊 Spalam dzis z poduszka ciazowa i rzeczywiscie lepiej sie czuje, nie bola mnie tak wiezadla. U nas dzis pochmurnie choc troche slonca tez sie przebija. Widzialam, ze od poniedzialku znowu ma byc zimniej 😢
Kciuki dziewczyny za Wasze wizyty oraz krzywe cukrowe 🤞🏼Viii, Alysa, Pusshka, Butterfly23, karola_b, Cerva, Edithka, aszin lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Alysa 🫂🫂🫂 odnoszę wrażenie że teraz wszyscy będą pchać do in vitro. Powiedziałaś mu że u Ciebie przeszkodą nie jest kasa a przekonania i nie bierzesz tego rozwiązania pod uwagę... Przykro mi że w ogóle nie chciał Wam pomóc... Trochę Cię zlekceważył... Mam nadzieję że w poradni będą bardziej kompetentni.. bo przystojny doktorek ewidentnie nie nadaje się do pracy w tym zawodzie.👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Fooskatt wrote:Jak ci się chce czekać to poczekaj na mnie do poniedzialku
bo planuje jednak zatestować w poniedzialek u teściów ;p
Na tym paskowym coś przebija ✊✊34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
@Alysa przykro mi, że taką miałaś wizytę, tak chamski i nietaktowny tekst na dzień dobry że krew się mrozi w żyłach. I ten tekst o „szastaniu”… Nie mam szacunku do ludzi, którzy tak traktują in vitro, chyba że po prostu głupio palną bo chciał być zabawny. Przytulam mocno 🫂🫂🫂🫂34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Effiii wrote:Alysa 🫂🫂🫂 odnoszę wrażenie że teraz wszyscy będą pchać do in vitro. Powiedziałaś mu że u Ciebie przeszkodą nie jest kasa a przekonania i nie bierzesz tego rozwiązania pod uwagę... Przykro mi że w ogóle nie chciał Wam pomóc... Trochę Cię zlekceważył... Mam nadzieję że w poradni będą bardziej kompetentni.. bo przystojny doktorek ewidentnie nie nadaje się do pracy w tym zawodzie.Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
blador2 wrote:Alysa tak mi przykro z powodu podejścia lekarza. Nie wiem czy pamiętacie ale pisałam o tym, że boję się że w związku z dofinansowaniem, lekarze będą tak się zachowywać🫂
Wiesz co podejrzewam że po prostu za każdą procedurę kliniki dostaną niezłą kasę z NFZ i teraz będzie właśnie takie naciąganie…34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
blador2 wrote:Foot czy ja dobrze kojarzę, że już kilka razy byłaś na becie po takich cieniach?
Myszko cieszę się, że Ci smakowała, ale ja ze słodkim mam taki problem w tej ciąży, że od początku zjadłam 2 szt. rafaello, szarlotkę i 2 lody waniliowe. Sekundę po zjedzeniu mam tak okropny smak w buzi i mdłości, że koniec świata. Byłam uzależniona od gum do żucia, a nawet miętowe orbit są dla mnie za słodkie, owoce też są mega słodkie. Plus, że do słonych przekąsek też mnie nie ciągnie w ciąży, wcześniej chipsy paprykowe wlatywały raz w tygodniu.
Jop, byłam, ale teraz się nigdzie nie wybierammoże, jak wyjdzie pozytywny pozytywny. No i mam przykazanie, że jak okres do przyszlej niedzieli nie przyjdzie, to mam iść na bete.
31 lat.
I/2024 - bc.
III/2024 - CLO. -
Bladorku mam nadzieję że do czasu Twojej krzywej trochę Ci się polepszy i dasz radę bez problemu 🤗
Alysa 🥺🫂 bardzo mi przykro że spotkałaś się z takim traktowaniem a ten tekst na dzień dobry...🤦♀️ Ja nie wiem jak można być lekarzem i nie mieć w sobie empatii... Zwłaszcza takim lekarzem który wie z czym się mierzą pary starające się o dziecko 😞 przecież nie każdy chce chce podchodzić do procedury ale widocznie muszą mieć z tego super kasę...👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020