WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Cieszę się chociaż to też stresujący czas, jednak to jak na razie największy zakup w życiu 😁

Alysa Bierzemy kredyt, na szczęście nie jest jakiś zabójczy. Mam nadzieje że sprawnie uda nam się go nadpłacić i trochę zaoszczędzić 😁

Bardzo się cieszę, bo mieszkanie kupiliśmy dosłownie zaraz obok tego, w którym aktualnie mieszkamy, w fajnie położone, na mojej ukochanej dzielnicy 😁 Mieszkanie jest do remontu, ale dzięki temu cena była atrakcyjna jak na tą lokalizacje

Edit: Bulbasku pewnie jakoś koniec maja będzie wydanie nieruchomości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 17:24

siesiepy, Monia•, Bulbasek, PoczątkującaPisarka, Edithka, Pusshka lubią tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome gratuluje kupna mieszkania, to taki nowy etap w życiu 💜

Viii ja czekam na jutro 🤞🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 16:47

Viii lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome no to tym bardziej gratulację ;) Z własnego doświadczenia polecę brać kredyt tylko taki gdzie możecie n nadpłacać ze skróceniem okresu kredytowania , bez żadnych dodatkowych opłat czy aneksów - jak my szukaliśmy to tylko w ING i Milennium były takie oferty. No i co ważne żeby Was nienaciągnęli na jakieś dodatkowe marże że udzielają Wam kredytu ;) ale to już pewnie wiecie. CO do nadpłat to mogę Wam polecić nasz system. Co miesiąc pieniądze które nam zostają na koncie dzielimy i część zostawiamy na nadpłatę, część na oszczędności. I gdy zejdzie nam rata kredytu to tą nadwyżkę nadpłacamy i skracamy okres kredytowania. Nadpłacając w ten sposób szybko skraca sie okres ale też dużo się oszczędza na odsetkach. Nawet jakbyś miała 500 zł nadpłacić to nadpłać, nie czekaj ;) my tak już o ponad 5 lat skróciliśmy kredyt.

Aszin to już 5 rocznica :O rok temu miałam marzenie żebyśmy spędzali ja już w trójkę, nawet z maluchem w brzuchu...

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek/wieczór ja tak późno bo muszę zająć czymś myśli...jeszcze 10 dni. Nie umiem cieszyć się z ciąży-moje myśli zatrzymały się na etapie pęcherzyka w macicy w 5tc 😏 Kto przeżył stratę ten zrozumie, że ⏸️ to cały ch*j w dalszym etapie. Byle ciągnięcie w pachwinie, lekko zabarwiony śluz czy kontrola w toalecie robi z mózgu popcorn. Takie są realia. No ale to tyle. Muszę się wyciszyć aż do wizyty, dlatego tylko odczytuje, żeby nie było, że zaszłam i się ulotniłam👋
    @Anka32 śliczny chłopczyk, mój syn urodził się z dziurką na serduszku, która się w pół roku zrosła i struną dodatkową niczemu nie zawadzajaca. Nie paliłam, nie wiem jakie komplikacje serduszkowe ale u mnie podobno przyczyną był zły kwas foliowy. Dużo zdrówka za kruszynkę 🤞

@Monia. Tort przedni, mam fazę na słodkie i już mi burczy w brzuchu🫣 Sto latek piekny wiek🎂

@Alysa widziałam, że 11 chyba miałaś rocznicę albo coś pomyliłam z datą, w każdym razie 100 lat dla Was 💐

@Nomeolvides sama przez to przechodziłam w styczniu, całe szczęście załapałam się jeszcze na kredo 2% po przedwstępnej jeszcze masa papierów ale wartooo dla tego uczucia 😘

@siesiepy klacz piękna, zawsze marzyłam o posiadaniu koni ale niestety przez terytorium i finanse zawsze było mi nie po drodze, pozostały mi tylko jazdy u znajomych ♥️

@Viii będę od jutra śledzić Twoje patyczki bo ten widok zawsze mnie uzależniał 🤪

@Metka mam taką samą sukienkę od czasow studiów (z 13 lat) i bardzo ją lubię 😅 Brzuszki mamy podobne a dzieli nas ponad miesiąc 🤭

Tak po krótce pewnie kogoś pominęłam to przepraszam. Trzymajcie się ciepło, ja pewnie dam znać po wizycie i jeśli będzie wszystko ok to emocje opadną i wrócę.

Anka32, Monia•, siesiepy, Viii lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 35l. 🧔‍♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
    25.11.2024 💚

🦋

22.04.25r Beta: 859mlU (29dc)
    24.04.25r Beta: 1764,00mlU (31dc)
    30.04.25r 2 pęcherzyki z ciałkami żółtymi 🥹
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nome gratulacje 😍

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ta rocznica jeszcze przed nami, ale fakt ze wypada 11 :D Ale już dziękuje za życzenia :*

11 ale kwietnia to też był dla nas w zeszłym roku dobry dzień bo wtedy znaleźliśmy mieszkanie do kupienia, no ale w tym roku tego dnia była nieszczęsna wizyta u doktorka.

U mnie już 2 dzień wyższej temp, myślę że zacznę jutro brać tego dupka. Akurat mam dzień wolny w razie złego samopoczucia. Jak czytałam ulotkę to widziałam ze mogą wystąpić zawroty głowy :O

Megipta lubi tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

• PoczątkującaPisarka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @monia wszystkiego najlepszego!
    @siesiepy koń cudo ❤️
    @nome gratki z okazji mieszkanka 😁 my też czekamy na odbiór swojego domku więc wiem jak się musisz cieszyć 😁

Monia•, siesiepy lubią tę wiadomość

👩🏻 27 PCOS 🧬PAI-1 homo, MTHFR
    🧔 32 🏋️‍♀️ obniżone parametry nasienia
    30.01 II ❤️
    02.02 Beta 529,9❤️
    14.02 mamy ❤️
    14.03 💔👼 10 tc
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nome gratuluję 🥂 🤩

@megi, wierzę, sam ten początek to jedna wielka niewiadoma, szczególnie z takim bagażem doświadczeń.. mam nadzieję że tym razem skończy się to dobrze ✊✊

@Puszinek to ta dorosłość, ja wczoraj wyprałam wszystko, suszarka na całym balkonie 🤣 i to zadowolenie że wszystko wyschło. 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 17:23

Megipta, Pusshka lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador spokojnie zdążycie że wszystkim ☺️

Lola pochwal się zakupem 😀 my też ostatnio tak podekscytowani jechaliśmy a wyszliśmy z jednym kaktusem ;)
    Piękny starzec , niestety my też się zawiedliśmy;)

Małgosiu 🫂🫂🫂

Klaudia dobrze że przyszedł i się wytłumaczył. Oby jego słowa były szczere, niestety ja po takich chwilach również od razu nie potrafię od tak przejść do porządku dziennego... I machnąć ręką na to co było, analizuje wszystko i w sumie wiem że niepotrzebnie.. no ale ...

Asian piękne te poszewki 😍

Anka kciuki za Kazika ✊✊
    Dokładnie Anka , nie ma co dolewać oliwy do ognia, siostra już czasu nie cofnie.. chociaż może teraz rzuci palenie ??

Pipi czy przed uruchomieniem termometru nagrzewasz go w miejscu pomiaru przez minutę do dwóch ??
    Kocham króliki, my w ubiegłym roku pochowaliśmy Gabriela, był z Nami 10 lat 🥺 przez pierwsze 5 jako Gabrysia 😀

Monia sto lat 🍰🎈

Pusshka dołączam do polecenia piramidek, same zioła a smak rosołku +10 ;)

Siesiepy no ślicznosci, zdradź sekret jakim cudem Ty na wszystko znajdujesz czas. Musisz być mega zorganizowana.

Nome gratuluję zakupu 👏👏 oby remont przebiegł bez większych niespodzianek 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 17:40

Lola93, siesiepy, Małgosiagosia, Monia•, Pusshka lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Effiii podejrzewam, że teraz jak już urodziła to tym bardziej nie rzuci a będzie paliła więcej bo "przecież się denerwuje".

Nie powiem, też mnie dzisiaj kusił papierosek ale co by to zmieniło? No nic.

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @Frutti, dziękuję kochana! Mam w koszyku polecaną przez Kasię Bednarską z firmy Norsa Pharma

@siesiepy, ślicznotka 🥺

@Nome, gratulacje! Trzeba to opić 😏🥳
    I kciuki za jutrzejszą tempkę!

@Viii, czekamy na jutrzejszego osikańca 🤞

U mnie dziś pogoda idealna na pranie, bo ciepło i wietrznie. Już czwarta pralka leci 🤣 Zaraz wpadają znajomi z godzinnym opóźnieniem, czekam już z niecierpliwością, bo mam ochotę na kawkę!

Kochana za mało tej laktoferyny w laktoferynie, 250 mg najlepiej...;)

Ja dziś wyskoczyłam z mężem na rowery... - ale myślałam, że mnie zwieje z tego roweru - więc tylko 4 km i do domu;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Kochana za mało tej laktoferyny w laktoferynie, 250 mg najlepiej...;)

Ja dziś wyskoczyłam z mężem na rowery... - ale myślałam, że mnie zwieje z tego roweru - więc tylko 4 km i do domu;)
    Podziwiam mimo wszystko, ja ostatnio wracałam z mężem z miasta rowerami miejskimi, akurat nasze osiedle jest pod góre, łaczna trasa 7 km. Myślałam ze wyzionę ducha. W zeszłym roku na spokojnie 50 km wpadało. Ale myślę ze to moje złe wyniki hemoglobiny na to wpływają ;)

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie mega leje. Pan Anek wyszedł na balkon bo uwielbia się delektować odgłosem padającego deszczu i zapachem trawy po ulewie :D

aszin lubi tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    U nas właśnie mega leje. Pan Anek wyszedł na balkon bo uwielbia się delektować odgłosem padającego deszczu i zapachem trawy po ulewie :D
    OOOO, a u mnie jeszcze ciepło i piękne słońce ;)

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effii kompletnie nie mam na to czasu (chociaż gdybym chciała to bym może i znalazła) dlatego sprzedaję. Wypaliłam się ale jest mi cholernie smutno...
    Muszę skupić się na innych rzeczach jak dom, zajście w ciążę. Chcemy też trochę pojeździć na wakacje bo kasa idzie albo w konie albo w wykończenie dalsze i eh.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
  • aszin Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś było bardzo wietrznie, ale na ogródku jak ściany domu chroniły od wiatru, to w słońcu było mega ciepło, aż sobie posiedziałam w krótkich spodnkach :)

Alysa, my dopiero 3 rocznica w czerwcu, ale też nie wiem, kiedy to zleciało.

A mnie dziś teść wkurzył, mają na ogródku figurę bociana i mówi, o bocian się przewrócił, ja na to, że wieje to nic dziwnego, a ten rzucił tekstem „bo nic nie działacie!” w domyśle wiadomo co 🙄 teściowie nie wiedzą o poronieniu. Już miałam mu powiedzieć o naszych doświadczeniach, ale wiem, że rozeszłoby się to po rodzinie. Mąż ma z nimi kiepski kontakt i nie chcemy ich wtajemniczać na tę chwilę…

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

„ Słońce, przestań się już bać
    Wysuń się zza chmur i świeć…”

✨ 2025 ✨🙏
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kciuki za malucha ✊🏻✊🏻✊🏻
    Nome gratuluje zakupu mieszkania 🥳
    Monia wszystkiego najlepszego! 💐
    Aszin no mega ten rosół 😍 i jakie ładne poszewki ☺️ ja kiedyś robiłam pieczony, użyłam go do ramenu, był boski 🤤

Anka32, aszin, Monia• lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard

Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A u mnie dziś było bardzo wietrznie, ale na ogródku jak ściany domu chroniły od wiatru, to w słońcu było mega ciepło, aż sobie posiedziałam w krótkich spodnkach :)

Alysa, my dopiero 3 rocznica w czerwcu, ale też nie wiem, kiedy to zleciało.

A mnie dziś teść wkurzył, mają na ogródku figurę bociana i mówi, o bocian się przewrócił, ja na to, że wieje to nic dziwnego, a ten rzucił tekstem „bo nic nie działacie!” w domyśle wiadomo co 🙄 teściowie nie wiedzą o poronieniu. Już miałam mu powiedzieć o naszych doświadczeniach, ale wiem, że rozeszłoby się to po rodzinie. Mąż ma z nimi kiepski kontakt i nie chcemy ich wtajemniczać na tę chwilę…
    No mija strasznie szybko :O i niestety to mnie chyba w tym wszystkim najbardziej dobija. Wiem, ze w tym roku ten dzień będzie dla mnie ciężki , bo przyjeżdżają najbliżsi na obiad, a ja tak na prawdę w głowie mam jedno, że kolejny rok jesteśmy tylko we dwoje...

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• Fooskatt Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test za namową męża zrobiony. Jeszcze spine przez to mieliśmy, bo coś mi się majaczyło na facelce i nawet na pinku i się przyglądałam, a ten taki wkurzony, że po co tak oglądam, jakby było to by było i że mam wyrzucić. Yhhh i ja wiem, że ma rację, ale kurde sam mi kazał robić to niech się teraz nie czepia.

IMG-20240414-181032.jpg

IMG-20240414-185859.jpg
    Edit. Bo usunęłam adres ;p popatrzmy na tą biel 😎🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 19:00

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    Test za namową męża zrobiony. Jeszcze spine przez to mieliśmy, bo coś mi się majaczyło na facelce i nawet na pinku i się przyglądałam, a ten taki wkurzony, że po co tak oglądam, jakby było to by było i że mam wyrzucić. Yhhh i ja wiem, że ma rację, ale kurde sam mi kazał robić to niech się teraz nie czepia.

Mój Małż też mi tak powiedział. Teraz to czego nie widział siedzi na jego komputerze 😎😂
    Edit: ale na Twoich ja faktycznie nie widzę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 18:51

Fooskatt lubi tę wiadomość

‹‹ 2150 2151 2152 2153 2154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ