X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Cieszę się chociaż to też stresujący czas, jednak to jak na razie największy zakup w życiu 😁

Alysa Bierzemy kredyt, na szczęście nie jest jakiś zabójczy. Mam nadzieje że sprawnie uda nam się go nadpłacić i trochę zaoszczędzić 😁

Bardzo się cieszę, bo mieszkanie kupiliśmy dosłownie zaraz obok tego, w którym aktualnie mieszkamy, w fajnie położone, na mojej ukochanej dzielnicy 😁 Mieszkanie jest do remontu, ale dzięki temu cena była atrakcyjna jak na tą lokalizacje

Edit: Bulbasku pewnie jakoś koniec maja będzie wydanie nieruchomości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 17:24

siesiepy, Monia•, Bulbasek, PoczątkującaPisarka, Edithka, Pusshka lubią tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵 SN

age.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome gratuluje kupna mieszkania, to taki nowy etap w życiu 💜

Viii ja czekam na jutro 🤞🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 16:47

Viii lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome no to tym bardziej gratulację ;) Z własnego doświadczenia polecę brać kredyt tylko taki gdzie możecie n nadpłacać ze skróceniem okresu kredytowania , bez żadnych dodatkowych opłat czy aneksów - jak my szukaliśmy to tylko w ING i Milennium były takie oferty. No i co ważne żeby Was nienaciągnęli na jakieś dodatkowe marże że udzielają Wam kredytu ;) ale to już pewnie wiecie. CO do nadpłat to mogę Wam polecić nasz system. Co miesiąc pieniądze które nam zostają na koncie dzielimy i część zostawiamy na nadpłatę, część na oszczędności. I gdy zejdzie nam rata kredytu to tą nadwyżkę nadpłacamy i skracamy okres kredytowania. Nadpłacając w ten sposób szybko skraca sie okres ale też dużo się oszczędza na odsetkach. Nawet jakbyś miała 500 zł nadpłacić to nadpłać, nie czekaj ;) my tak już o ponad 5 lat skróciliśmy kredyt.

Aszin to już 5 rocznica :O rok temu miałam marzenie żebyśmy spędzali ja już w trójkę, nawet z maluchem w brzuchu...

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
    21.07.2025 - poradnia chorób piersi
    25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek/wieczór ja tak późno bo muszę zająć czymś myśli...jeszcze 10 dni. Nie umiem cieszyć się z ciąży-moje myśli zatrzymały się na etapie pęcherzyka w macicy w 5tc 😏 Kto przeżył stratę ten zrozumie, że ⏸️ to cały ch*j w dalszym etapie. Byle ciągnięcie w pachwinie, lekko zabarwiony śluz czy kontrola w toalecie robi z mózgu popcorn. Takie są realia. No ale to tyle. Muszę się wyciszyć aż do wizyty, dlatego tylko odczytuje, żeby nie było, że zaszłam i się ulotniłam👋
    @Anka32 śliczny chłopczyk, mój syn urodził się z dziurką na serduszku, która się w pół roku zrosła i struną dodatkową niczemu nie zawadzajaca. Nie paliłam, nie wiem jakie komplikacje serduszkowe ale u mnie podobno przyczyną był zły kwas foliowy. Dużo zdrówka za kruszynkę 🤞

@Monia. Tort przedni, mam fazę na słodkie i już mi burczy w brzuchu🫣 Sto latek piekny wiek🎂

@Alysa widziałam, że 11 chyba miałaś rocznicę albo coś pomyliłam z datą, w każdym razie 100 lat dla Was 💐

@Nomeolvides sama przez to przechodziłam w styczniu, całe szczęście załapałam się jeszcze na kredo 2% po przedwstępnej jeszcze masa papierów ale wartooo dla tego uczucia 😘

@siesiepy klacz piękna, zawsze marzyłam o posiadaniu koni ale niestety przez terytorium i finanse zawsze było mi nie po drodze, pozostały mi tylko jazdy u znajomych ♥️

@Viii będę od jutra śledzić Twoje patyczki bo ten widok zawsze mnie uzależniał 🤪

@Metka mam taką samą sukienkę od czasow studiów (z 13 lat) i bardzo ją lubię 😅 Brzuszki mamy podobne a dzieli nas ponad miesiąc 🤭

Tak po krótce pewnie kogoś pominęłam to przepraszam. Trzymajcie się ciepło, ja pewnie dam znać po wizycie i jeśli będzie wszystko ok to emocje opadną i wrócę.

Anka32, Monia•, siesiepy, Viii lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 35l. 🧔‍♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
    25.11.2024 💚

🦋

22.04.25r Beta: 859mlU (29dc)
    24.04.25r Beta: 1764,00mlU (31dc)
    30.04.25r 2 pęcherzyki z ciałkami żółtymi 🥹
    12.05.25r pozostał jeden zarodek 0,66cm 6tc+6d 💔❤️
    21.05.25r 8tc+1d 1,8cm ❤️
    18.06.25r. prenatalne. 12tc+1d Dziewczynka 🌹😍
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nome gratulacje 😍

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ta rocznica jeszcze przed nami, ale fakt ze wypada 11 :D Ale już dziękuje za życzenia :*

11 ale kwietnia to też był dla nas w zeszłym roku dobry dzień bo wtedy znaleźliśmy mieszkanie do kupienia, no ale w tym roku tego dnia była nieszczęsna wizyta u doktorka.

U mnie już 2 dzień wyższej temp, myślę że zacznę jutro brać tego dupka. Akurat mam dzień wolny w razie złego samopoczucia. Jak czytałam ulotkę to widziałam ze mogą wystąpić zawroty głowy :O

Megipta lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️

• PoczątkującaPisarka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @monia wszystkiego najlepszego!
    @siesiepy koń cudo ❤️
    @nome gratki z okazji mieszkanka 😁 my też czekamy na odbiór swojego domku więc wiem jak się musisz cieszyć 😁

Monia•, siesiepy lubią tę wiadomość

👩🏻 27 PCOS 🧬PAI-1 homo, MTHFR
    🧔 32 🏋️‍♀️ obniżone parametry nasienia
    30.01 II ❤️
    02.02 Beta 529,9❤️
    14.02 mamy ❤️
    14.03 💔👼 10 tc
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nome gratuluję 🥂 🤩

@megi, wierzę, sam ten początek to jedna wielka niewiadoma, szczególnie z takim bagażem doświadczeń.. mam nadzieję że tym razem skończy się to dobrze ✊✊

@Puszinek to ta dorosłość, ja wczoraj wyprałam wszystko, suszarka na całym balkonie 🤣 i to zadowolenie że wszystko wyschło. 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 17:23

Megipta, Pusshka lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador spokojnie zdążycie że wszystkim ☺️

Lola pochwal się zakupem 😀 my też ostatnio tak podekscytowani jechaliśmy a wyszliśmy z jednym kaktusem ;)
    Piękny starzec , niestety my też się zawiedliśmy;)

Małgosiu 🫂🫂🫂

Klaudia dobrze że przyszedł i się wytłumaczył. Oby jego słowa były szczere, niestety ja po takich chwilach również od razu nie potrafię od tak przejść do porządku dziennego... I machnąć ręką na to co było, analizuje wszystko i w sumie wiem że niepotrzebnie.. no ale ...

Asian piękne te poszewki 😍

Anka kciuki za Kazika ✊✊
    Dokładnie Anka , nie ma co dolewać oliwy do ognia, siostra już czasu nie cofnie.. chociaż może teraz rzuci palenie ??

Pipi czy przed uruchomieniem termometru nagrzewasz go w miejscu pomiaru przez minutę do dwóch ??
    Kocham króliki, my w ubiegłym roku pochowaliśmy Gabriela, był z Nami 10 lat 🥺 przez pierwsze 5 jako Gabrysia 😀

Monia sto lat 🍰🎈

Pusshka dołączam do polecenia piramidek, same zioła a smak rosołku +10 ;)

Siesiepy no ślicznosci, zdradź sekret jakim cudem Ty na wszystko znajdujesz czas. Musisz być mega zorganizowana.

Nome gratuluję zakupu 👏👏 oby remont przebiegł bez większych niespodzianek 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 17:40

Lola93, siesiepy, Małgosiagosia, Monia•, Pusshka lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Effiii podejrzewam, że teraz jak już urodziła to tym bardziej nie rzuci a będzie paliła więcej bo "przecież się denerwuje".

Nie powiem, też mnie dzisiaj kusił papierosek ale co by to zmieniło? No nic.

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @Frutti, dziękuję kochana! Mam w koszyku polecaną przez Kasię Bednarską z firmy Norsa Pharma

@siesiepy, ślicznotka 🥺

@Nome, gratulacje! Trzeba to opić 😏🥳
    I kciuki za jutrzejszą tempkę!

@Viii, czekamy na jutrzejszego osikańca 🤞

U mnie dziś pogoda idealna na pranie, bo ciepło i wietrznie. Już czwarta pralka leci 🤣 Zaraz wpadają znajomi z godzinnym opóźnieniem, czekam już z niecierpliwością, bo mam ochotę na kawkę!

Kochana za mało tej laktoferyny w laktoferynie, 250 mg najlepiej...;)

Ja dziś wyskoczyłam z mężem na rowery... - ale myślałam, że mnie zwieje z tego roweru - więc tylko 4 km i do domu;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Kochana za mało tej laktoferyny w laktoferynie, 250 mg najlepiej...;)

Ja dziś wyskoczyłam z mężem na rowery... - ale myślałam, że mnie zwieje z tego roweru - więc tylko 4 km i do domu;)
    Podziwiam mimo wszystko, ja ostatnio wracałam z mężem z miasta rowerami miejskimi, akurat nasze osiedle jest pod góre, łaczna trasa 7 km. Myślałam ze wyzionę ducha. W zeszłym roku na spokojnie 50 km wpadało. Ale myślę ze to moje złe wyniki hemoglobiny na to wpływają ;)

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja

Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie mega leje. Pan Anek wyszedł na balkon bo uwielbia się delektować odgłosem padającego deszczu i zapachem trawy po ulewie :D

aszin lubi tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    U nas właśnie mega leje. Pan Anek wyszedł na balkon bo uwielbia się delektować odgłosem padającego deszczu i zapachem trawy po ulewie :D
    OOOO, a u mnie jeszcze ciepło i piękne słońce ;)

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja

Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effii kompletnie nie mam na to czasu (chociaż gdybym chciała to bym może i znalazła) dlatego sprzedaję. Wypaliłam się ale jest mi cholernie smutno...
    Muszę skupić się na innych rzeczach jak dom, zajście w ciążę. Chcemy też trochę pojeździć na wakacje bo kasa idzie albo w konie albo w wykończenie dalsze i eh.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • aszin Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś było bardzo wietrznie, ale na ogródku jak ściany domu chroniły od wiatru, to w słońcu było mega ciepło, aż sobie posiedziałam w krótkich spodnkach :)

Alysa, my dopiero 3 rocznica w czerwcu, ale też nie wiem, kiedy to zleciało.

A mnie dziś teść wkurzył, mają na ogródku figurę bociana i mówi, o bocian się przewrócił, ja na to, że wieje to nic dziwnego, a ten rzucił tekstem „bo nic nie działacie!” w domyśle wiadomo co 🙄 teściowie nie wiedzą o poronieniu. Już miałam mu powiedzieć o naszych doświadczeniach, ale wiem, że rozeszłoby się to po rodzinie. Mąż ma z nimi kiepski kontakt i nie chcemy ich wtajemniczać na tę chwilę…

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kciuki za malucha ✊🏻✊🏻✊🏻
    Nome gratuluje zakupu mieszkania 🥳
    Monia wszystkiego najlepszego! 💐
    Aszin no mega ten rosół 😍 i jakie ładne poszewki ☺️ ja kiedyś robiłam pieczony, użyłam go do ramenu, był boski 🤤

Anka32, aszin, Monia• lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1)

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A u mnie dziś było bardzo wietrznie, ale na ogródku jak ściany domu chroniły od wiatru, to w słońcu było mega ciepło, aż sobie posiedziałam w krótkich spodnkach :)

Alysa, my dopiero 3 rocznica w czerwcu, ale też nie wiem, kiedy to zleciało.

A mnie dziś teść wkurzył, mają na ogródku figurę bociana i mówi, o bocian się przewrócił, ja na to, że wieje to nic dziwnego, a ten rzucił tekstem „bo nic nie działacie!” w domyśle wiadomo co 🙄 teściowie nie wiedzą o poronieniu. Już miałam mu powiedzieć o naszych doświadczeniach, ale wiem, że rozeszłoby się to po rodzinie. Mąż ma z nimi kiepski kontakt i nie chcemy ich wtajemniczać na tę chwilę…
    No mija strasznie szybko :O i niestety to mnie chyba w tym wszystkim najbardziej dobija. Wiem, ze w tym roku ten dzień będzie dla mnie ciężki , bo przyjeżdżają najbliżsi na obiad, a ja tak na prawdę w głowie mam jedno, że kolejny rok jesteśmy tylko we dwoje...

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja

Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️

• Fooskatt Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test za namową męża zrobiony. Jeszcze spine przez to mieliśmy, bo coś mi się majaczyło na facelce i nawet na pinku i się przyglądałam, a ten taki wkurzony, że po co tak oglądam, jakby było to by było i że mam wyrzucić. Yhhh i ja wiem, że ma rację, ale kurde sam mi kazał robić to niech się teraz nie czepia.

IMG-20240414-181032.jpg

IMG-20240414-185859.jpg
    Edit. Bo usunęłam adres ;p popatrzmy na tą biel 😎🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 19:00

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    Test za namową męża zrobiony. Jeszcze spine przez to mieliśmy, bo coś mi się majaczyło na facelce i nawet na pinku i się przyglądałam, a ten taki wkurzony, że po co tak oglądam, jakby było to by było i że mam wyrzucić. Yhhh i ja wiem, że ma rację, ale kurde sam mi kazał robić to niech się teraz nie czepia.

Mój Małż też mi tak powiedział. Teraz to czego nie widział siedzi na jego komputerze 😎😂
    Edit: ale na Twoich ja faktycznie nie widzę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 18:51

Fooskatt lubi tę wiadomość

‹‹ 2150 2151 2152 2153 2154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ