WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • aszin Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    zupełnie nie to miałam na myśli, nie mam problemu, że jesteś na jednym wątku ze mną, zupełnie mnie to nie drażni

pisząc to miałam na myśli, że kazałaś mi żyć własnym życiem - a to do końca niemożliwe, bo jesteśmy na wspólnym forum, wiadomo, że będziemy na siebie wpadały :)
    I amen 🙏 i niech to będzie podsumowanie, jesteśmy wszystkie na wspólnym forum i musimy się tolerować, ale nie musimy się lubić.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG
    🔜 Klinika 06.25r.

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za przepisy, na pewno coś wybiorę! 😉
    W takim razie czekam na fotkę @siesiepy, bo pysznie brzmi to marchewkowe!

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Karola mam przepis na przepyszne marchewkowe, podeślę bo jest z mojego zeszytu. ❤️ Wilgotne, piernikowe w smaku, szybkie, efektowne i na każdej imprezie szkolnej czy biurowej robiło SZAŁ.
    Dej mnie też !! 😁

karola_b, siesiepy lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blob, gdzieś się tam do mnie odniosłaś, zgubiło mi się to między stronami, nie mniej - co do tego, że jak widać po zniesmaczonej, nie każda jest tu zadowolona - no cóż. Marny argument - po pierwsze zniesmaczona zdecydowanie nie jest od nas, bo myli i miesza nawet podstawowe informacje o nas. Po drugie - jeśli komuś się tu nie podoba, nie pasuje itd to nie musi tu być. Po trzecie - jeśli mimo tego, że mu się nie podoba i nie pasuje, nadal chce tu być, to znaczy, że chyba jednak nie jesteśmy takie złe.

Anka32, Królikkicek, Paula9463 lubią tę wiadomość

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Przepraszam, muszę bo się udusze, mimo że to było kilka stron temu i miało się skończyć. Ominęła mnie ta chwila. 😅

Blob diagnozą Alysy powinien zajmować się psycholog a nie Ty. To co napisałaś jest stanowczo nie na miejscu moja droga. Masz problem z Alysa to go miej, jeśli chce Ci się tracić na to czas, nerwy, życie. Niektórzy ludzie potrzebują interesować się życiem swojego targetu najwidoczniej i w ten sposób go próbować stalkowac. ;) ale aktualnie jesteś zwyczajnie bezczelna. Dziewczyna pomaga innym bezinteresownie (a przypominam że nawet kiepscy lekarze biorą za to kase) a Ty jej zwyczajnie dopierdalasz. Po co? Może to Ty musisz się dowartościować? Mamy się w ten sposób przerzucać kulkami gówna i zrobić szambo z tego wątku?
    Nie wiemy kim jest zniesmaczona. Nie chciała się ujawnić, okazało się że absolutnie nic nie wie a to co wie zagina pod siebie, więc to nie jest nasza przyjaciółka.
    Co do trolli, jak widzisz spam anglojęzyczny obecny od miesiąca na forum też nie jest usuwany. 😪

Wchodzimy z butami na inne wątki? Przepraszam że na kwietniowym ludzie chcą teraz rad Alysy, a Ty w nim uczestniczysz...

Nie zmienisz Alysy i bardzo dobrze.
    Wchodzisz tu tylko jak ktoś kręci drame.

No tak, wszystko co piszę jest nie na miejscu, jestem bezczelna...jeśli jesteś na 100% przekonana, że Alysa pomaga bezinteresownie - super :) ja tylko wyraziłam opinię, że jest ta Dziewczyna zagadką

Według Ciebie Zniesmaczona wyraziła niepochlebną opinię - to nie jest przyjaciółką. Że za mało o Was wie? Nie dopuszczacie do siebie myśli, że nawet komuś z Waszego grona coś się może nie podobać.

A jeśli chodzi o buty w innym wątku - powtórzę kolejny raz - nie mam problemu, że Alysa się tam udziela, że dzieli się wiedzą. Bardziej chodziło, o to, że przyszła tutaj i zaczęła opowiadać co się dzieje na innym wątku, a niektóre z Was zaczęły tutaj robić dramę.

Sunny, żebyś wiedziała, że parę takich złośliwych komentarzy utkwiło mi w głowie - do listy Blador mogę dorzucić - pamiętliwa.

• Fooskatt Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    No tak, wszystko co piszę jest nie na miejscu, jestem bezczelna...jeśli jesteś na 100% przekonana, że Alysa pomaga bezinteresownie - super :) ja tylko wyraziłam opinię, że jest ta Dziewczyna zagadką

Według Ciebie Zniesmaczona wyraziła niepochlebną opinię - to nie jest przyjaciółką. Że za mało o Was wie? Nie dopuszczacie do siebie myśli, że nawet komuś z Waszego grona coś się może nie podobać.

A jeśli chodzi o buty w innym wątku - powtórzę kolejny raz - nie mam problemu, że Alysa się tam udziela, że dzieli się wiedzą. Bardziej chodziło, o to, że przyszła tutaj i zaczęła opowiadać co się dzieje na innym wątku, a niektóre z Was zaczęły tutaj robić dramę.

Sunny, żebyś wiedziała, że parę takich złośliwych komentarzy utkwiło mi w głowie - do listy Blador mogę dorzucić - pamiętliwa.

Dramę to zrobiłaś ty i zniesmaczona ;)

Paula9463 lubi tę wiadomość

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Blob, znów się napompowałaś. Niepotrzebnie :)

Carolina, no to jakiś plan jest :) Niech wszystko ładnie zgra się w czasie 😍 Powodzenia dla Męża. Na pewno dacie radę. Trzymam kciuki 🤞
    Bardzo kochana dziękuję 💗staram się was nadrobić 💞super Gosiu że wróciłaś :)

goska000 lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
    ✅️Ferrytyna 55,3
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔

Punkcja -pobrano 7- 5 zapłodnionych- mamy
    3.1.1❄️ 4.2.2❄️
    PGT-A ?🙏
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @effiii ten wypadek to w Bydgoszczy? Czytałam o nim wczoraj, ale to co teraz napisałaś to mi się w głowie nie mieści... 😥
    A co do temperatury, będziesz jeszcze sikać?

Ja dziś z betą @Liyss zaszaleję i obstawiam 169. 😀

Jeny, ale mi to zrobiło dzień. 😍

@Paula widziałam Twój wykres, kciuki są!

@nome u Ciebie też. Taki spadek to nie spadek. 😉

@siesiepy a jak Twoje samopoczucie?

@Anka Kaziczek ma za sobą całą naszą obstawę. Musi być dobrze! 😘

Anka32, Paula9463, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cerva wierzę, że będzie dobrze 🥹
    W końcu dalej czeka na moje odwiedziny ❤️

Cerva lubi tę wiadomość

• karola_b Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anka a jak siostra czuje się po porodzie? Nie było opcji zostania z Kazikiem w jego szpitalu?

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Carolina, czasami trzeba sobie odpocząć, dobrze to zrobi na głowę. Kciuki za czerwiec i za męża ✊🏻
    Bardzo Ci dziękuję 🙏 za kciuki i dobre słowo :)
    Nadrabiam dalej .. czekam w kolejce z synkiem do lekarza to mam chwilkę czasu 😃

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
    ✅️Ferrytyna 55,3
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔

Punkcja -pobrano 7- 5 zapłodnionych- mamy
    3.1.1❄️ 4.2.2❄️
    PGT-A ?🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    Po drugie - jeśli komuś się tu nie podoba, nie pasuje itd to nie musi tu być. Po trzecie - jeśli mimo tego, że mu się nie podoba i nie pasuje, nadal chce tu być, to znaczy, że chyba jednak nie jesteśmy takie złe.

No i tu mnie przekonałaś. W sumie racja. Jest Wam ze sobą dobrze, super, mi nic to tego :)

• Effiii Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva tak dokładnie w Bydgoszczy...
    Pewnie będę ale najwcześniej pn/wt o ile jaśnie Pani nie przyjdzie szybciej. W tym cyklu nie biorę ani dupka ani luteiny , więc nie muszę kontrolować w razie co żeby odstawić.

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Królikkicek Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss 😍😍😍 gratulacje 🎉 beta to tylko formalność 😍
    Ale się cieszę ❤️❤️❤️

Cieszę się też że ominęła mnie taka drama 😱 ja zbyt nerwowa jestem 😂 i jak ktoś atakuje moje "siostry" to mogę wybuchnąć i dopiero wtedy będą alerty rozsyłane że są niewybuchy 😂

Dziewczyny dajcie mi ciepełko bo już mam dość tych mrozów 😂

Mąż mi odmawia seksu 😂😂😂 mówi że dopóki się nie ogarnę to nie będzie nic 😂 ( chodzi o to że nazywam się " felerna" ze względu na to że wiecznie jakieś złe wyniki mam).
    Strzelił foszka 😂
    Dziewczyny jutro jadę na badania krwi 🙂 Endo kazał tylko morfo, glukoza, TSH i żelazo dorzuciłam żeby zobaczyć czy mi nie spada znów 🙄

Ania jak zdrówko? I jak maluszek? Kiedy będziesz mogła go odwiedzić oczywiście jak już wyzdrowiejesz🙂? Czy dopiero po operacji?
    Pokochałam tego Twojego siostrzeńca naprawdę ❤️ bidulek maleńki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2024, 09:52

Anka32, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss o wooooow, to się dzieje!!! 🍀🍀🍀 super!!!
    Autko do mechanika na pewno, niech podłączy komputerek i zobaczy co to za błędy:)
    Betę obstawiam 73!:)

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Ale się cieszę ❤️❤️❤️

Cieszę się też że ominęła mnie taka drama 😱 ja zbyt nerwowa jestem 😂 i jak ktoś atakuje moje "siostry" to mogę wybuchnąć i dopiero wtedy będą alerty rozsyłane że są niewybuchy 😂

Mąż mi odmawia seksu 😂😂😂 mówi że dopóki się nie ogarnę to nie będzie nic 😂 ( chodzi o to że nazywam się " felerna" ze względu na to że wiecznie jakieś złe wyniki mam).
    Strzelił foszka 😂
    Dziewczyny jutro jadę na badania krwi 🙂 Endo kazał tylko morfo, glukoza, TSH i żelazo dorzuciłam żeby zobaczyć czy mi nie spada znów 🙄
    Dorzuć jeszcze insulinę i ft4. Samo tsh nic nie mówi.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard

Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • ultramaryna_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Viii 🫂🫂🫂 Jakieś badania planujesz robić czy coś sprawdzasz? Tulę mocno 🥺

@aszin na tę chwilę przedszkole wydaje się bardzo fajne, zupełnie inaczej są prowadzone zajęcia, mnóstwo kreatywności w zabawach, więc jestem zadowolona 🥹 Synio też bez problemu wszedł i poszedł się z dzieciaczkami bawić, do tej pory nie było problemów 🥹 Więc jestem dobrej myśli i oby tak zostało! 🤞Bo ja już mam traumę po poprzednim i nie powiem, strasznie mnie ten temat stresuje 🫣 Jakby co to będę miała polecajkę dla Twoich i Motylka dzieciaczków 🥰

Butterfly23, Królikkicek, aszin, Effiii, Viii, blador2, Paula9463, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    @Anka a jak siostra czuje się po porodzie? Nie było opcji zostania z Kazikiem w jego szpitalu?

Nie, nie było. I tak dobrze, że mogą go odwiedzać a i tak tylko pojedynczo.
    Wiele bym dała żebym mogła też go zobaczyć i żeby na chwilę ścisnął mój palec swoją małą rączką 🥹

Paula9463 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Ale się cieszę ❤️❤️❤️

Strzelił foszka 😂

Ania jak zdrówko? I jak maluszek? Kiedy będziesz mogła go odwiedzić oczywiście jak już wyzdrowiejesz🙂? Czy dopiero po operacji?
    Pokochałam tego Twojego siostrzeńca naprawdę ❤️ bidulek maleńki

Nie wiem kiedy 🥺 Siostra wczoraj mówiła, że jak dobrze pójdzie to dopiero jak go przeniosą na kardiologię 😮‍💨

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @Viii 🫂🫂🫂 Jakieś badania planujesz robić czy coś sprawdzasz? Tulę mocno 🥺

@aszin na tę chwilę przedszkole wydaje się bardzo fajne, zupełnie inaczej są prowadzone zajęcia, mnóstwo kreatywności w zabawach, więc jestem zadowolona 🥹 Synio też bez problemu wszedł i poszedł się z dzieciaczkami bawić, do tej pory nie było problemów 🥹 Więc jestem dobrej myśli i oby tak zostało! 🤞Bo ja już mam traumę po poprzednim i nie powiem, strasznie mnie ten temat stresuje 🫣 Jakby co to będę miała polecajkę dla Twoich i Motylka dzieciaczków 🥰
    🥹❤️

Cieszę się, że synek tak dobrze zareagował na zmianę przedszkola 🥰

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard

Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
‹‹ 2226 2227 2228 2229 2230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ