Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pędzę do Was :)

Edytko, kawał człowieka z Twojego Synka 😍 Jeszcze chwila i będziesz wrzucać Nam Jego fotki gdy będzie już na świecie 🥳

Królik, współczuję sytuacji z teściami. Domyślam się ile kosztuje Was to nerwów :( A co do Synka musisz mu wybaczyć, każdy ma prawo mieć gorszy dzień 💕

Bodzenka z gratuluję decyzji. Możesz być z siebie
    dumna. Dobry specjalista to skarb :* A z krokami to faktycznie wczoraj zaszalałaś :D

Alysa, w szkole niby lepiej. Tzn żadnych grubych akcji nie ma na razie. Może faktycznie wychowawczyni wystraszyła się nalotu rodziców i tego, że mogą pójść z tym wyżej. Miało być zebranie niedługo, ale zamiast niego jest piknik. Trudno w takiej atmosferze rodzinnej poruszać trudne tematy...

Sania, nie do końca zrozumiałaś moje pytanie :)

Cerva, Kasia, Nome informujcie jak wyniki :)

Gosiu, nie martw się na zapas :* Na pewno nic Małemu nie będzie :) Jak dla mnie to wszystkie ciężarówki mogą pisać co chcą i kiedy chcą. Nie mam nic przeciwko. Jeśli coś mnie zakłuje to mówię Wam o tym, ale nikogo nie mam zamiaru tym obarczać. Uznaję to za coś normalnego :)

Siesiepy, tańcz intensywniej bo jeszcze nie przylazła franca :P ps. Sorry, że nie kojarzę Ciebie z innych wątków, na pewno nie dzięki mnie miałaś tutaj ' łatwy wjazd ' 🤣🤣🤣

Liyss, zgadzam się. Mnie do głowy nie przyszłoby wpieprzanie się w czyjeś problemy forumowe. No kurde sprawa nie dotyczy mnie to się nie wcinam, a już na pewno nie byłabym takiego wątku bywalczynią.

Astereae, bardzo dziękuję Kochana 💐

Motyl, Ty to masz rację, cierpliwie czekamy aż ktoś loginy pomyli :D

Monia, świetny pomysł z prezentem 😍

Ezra, czyli ogólnie jesteś zadowolona? 🤗

Paula, detektor jedną uspokoi, a druga będzie wariować i co chwilę mierzyć. Pytanie, którą Tu jesteś? :P

Myszka, pięknie. Teraz do domciu relaksować się :P

Butterfly23, Myszkaaa20, Bodzenka, Liyss🧚🏻, ezra, Paula9463 lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • goska000 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sania92 wrote:
    Ty tak poważnie myślisz, że Sania i Nusia to jedna osoba?

może powinnam napisać poprawiam Cię i wziąć w cudzysłowie ?

Cudzysłów :)

blador2 lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Ja już za chwile, już za momencik.. 🤡
    IMG-3236.png

Ja czekam na 4 sezon "Emily w Paryżu" :D

ezra, Paula9463 lubią tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 15 maja, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Napisałam maila do pani co się ze mną kontaktowała z luxmedu, że zwrot za badania w ramach swobody leczenia jest niemożliwy, żeby wysłała mi zapis w regulaminie na ten temat. A co. Tamtej kasy na pewno już nie odzyskam, ale na przyszłość mnie w konia robić już nie będą. Nawet jak tylko ze skierowaniem, to odzyskałabym 40 zł za prolaktynę, bo na to miałam skierowanie w portalu pacjenta.
    Tu 40 zl, tam 20, gdzie indziej 50 i się uzbiera sumka.

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa89 wrote:
    Wieża to może być na kościele 🙃
    Chyba pisałam wyraźnie że udzielałaś się więcej lub mniej ale byłaś od początku. To chyba różnica jeżeli jesteś nową osobą z nowym kontem i chcesz dołączyć 2 miesiące po powstaniu wątku.

Przed ,ale' i , że' robimy przecinek Kochana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 13:36

Królikkicek, blador2, Paula9463 lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Ale wiesz ze tym monologiem to tylko dajesz mi powody do śmiechu? Bo w żaden sposób mnie to nie dotyka, wręcz przeciwnie. I już Ci to kiedyś pisałam 🤪 A powiedzenie że słoma z butów wychodzi to jednak do innych sytuacji się odnosi 🤪🤣

Ale ja nie zwracam się do Ciebie tylko do Sani.
    Wcale nie zależy mi na tym by moje wypowiedzi Cię dotknęły. Wyrażam po prostu swoje zdanie na Twój temat. Ale chyba jednak trochę bolą skoro się wcinasz w wypowiedź 🙃

• Alysa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra ja nkie wiem o co chodzi xD

ezra lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Sania, wybacz, ale akurat swoimi wpisami tej naszej atmosfery nie poprawiasz. Wręcz przeciwnie.
    Naprawdę nie wiem jaki masz cel w pisaniu tutaj. W analizowaniu osób, przytaczaniu sytuacji. Wręcz chamskie jest Twoje ocenianie Alysy, czy Anki, ich charakterów i tego, co robią. Co złego w tym, że ktoś wrzuca zdjęcie tego, co ugotowała, czy wyników badań? Ja też wrzucam i co z tego? Ty swoim koleżankom nie wrzucasz? Nie rozmawiasz o normalnym życiu? Nikt później nikogo z tego nie rozlicza, chore to.
    Ewidentnie masz problem sama ze sobą, może warto poszukać pomocy u specjalisty.

ale nie mówimy o poprawianiu atmosfery tylko o tym od czego się ta zła atmosfera zaczyna

Nusia oprócz tego, że usłyszymy, że to nasza wina, że my wprowadzamy złą atmosferę, spodziewałam się, że usłyszę, że jestem chamska i że mam problem ze sobą i powinnam szukać specjalisty.

Co do wrzucania - skoro jest przytłoczona, siedzi w norce , a jednak chęci na wysyłanie zdjęć ma to nie do końca chyba jest tak bardzo przytłoczona jak twierdzi. lubi, żeby była zawuażana i tyle.

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 15 maja, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, ale z Ciebie psycholog i polonista! Szkoda, że z prokreacją Ci tak dobrze nie idzie, przynajmniej byłby spokój. Niby to forum +18 o seksie, a jednak przedszkole... ;))) I uwaga, uwaga... Przecież to publiczne forum, możemy komentować nawet jak sobie coś tam pod nosem do siebie gadacie.

Zdradzę Wam tajemnicę poliszynela. Dramy na innych wątkach szybko cichną, bo nie ma tam WAS, wpierdalających się i roztrząsających to w nieskończoność.
    A teraz: Dziękuję, dobranoc. Idźcie zająć się płodzeniem dzieci, bo pierdoląc trzy po trzy na pewno tego nie dokonacie, mam nadzieję, że to wiecie, bo inaczej nie wróżę Wam powodzenia w tej misji. ;)
    Tymczasem ja się odmeldowuję od Waszych pierdololo, bo czuję się za stara na opluwanie się śliną niczym dzieci. Krzyżyk na drogę.

Królik wybacz za bycie bezpośrednią, ale oni chyba mają jakieś zaburzenia psychiczne. Jakiś narcyzm, mitomania... Bo nie uwierzę, że odwalają tak będą w pełni zdrów. :/ Przepraszam, jeśli ta wypowiedź zostanie źle odebrana.

blador nie chcę straszyć ale może spróbujcie zrobić z nim test zegara...? Czasami wbrew pozorom to nie jest specjalnie.

klaudia, kiedy będzie wiadomo, czy szew się przyjął? Trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie i było ok.

ezra lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Przed ,ale' i , że' robimu przecinek Kochana :)

Nie wiem czy ktoś kto wstawia swoje prywatne zdjęcia na forum publicznym, na które każdy ma dostęp (a w zasadzie nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie) a miesiąc wcześniej pisze jak na stacji benzynowej wziął nasienie męża do badania i wiózł do laboratorium ma prawo mnie pouczać 🙃 Ale co ja tam się znam, niech Ci będzie Kochana 😘

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że wrócę i będzie koniec dram 🙉🙈

Klaudia super że już po i wszystkie trzymamy kciuki żeby teraz już nic się nie działo 🙏❤️

Anka ten nasz Kaziczek się namęczy od urodzenia, oby potem było już z górki, mam nadzieję że skoro przesunęli operacje to sytuacja nie jest aż tak poważna ale i tak mega stres dla Was, dla siostry i jej narzeczonego 😔

Anka32 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Królikkicek Autorytet

Wysłany: 15 maja, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja wybaczam synkowi oczywiście. Staram się przytulać jak ma zły dzień. Ale czasem mam już dość 😂
    Szczególnie jak jestem z nim sama przez całą dobę bo w sumie mąż jedzie o 5 do pracy a młody zaraz wstaje, jak mąż wróci na 17 do domu to trochę mi pomoże przy młodym bo wtedy jest adoracja tatusia 😂😂😂 ale jak mąż wraca na 21 to młody już śpi i w nocy też ja wstaje do niego więc naprawdę wczoraj miałam bardzo męczący dzień 😂😂😂
    Na szczęście rzadko ma takie jazdy młody 😂 ale rozumiem go w 100% bo jednak tęskni za tatusiem i już. Ja też w sumie tęsknię ale ja chociaż go widzę te 2 godz jak wróci z pracy.

A jak mały Szogunek ? Nadal ząbkuje?

goska000 lubi tę wiadomość

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sania92 wrote:
    ale nie mówimy o poprawianiu atmosfery tylko o tym od czego się ta zła atmosfera zaczyna

Nusia oprócz tego, że usłyszymy, że to nasza wina, że my wprowadzamy złą atmosferę, spodziewałam się, że usłyszę, że jestem chamska i że mam problem ze sobą i powinnam szukać specjalisty.

Co do wrzucania - skoro jest przytłoczona, siedzi w norce , a jednak chęci na wysyłanie zdjęć ma to nie do końca chyba jest tak bardzo przytłoczona jak twierdzi. lubi, żeby była zawuażana i tyle.

Nadrabiasz po łebkach, skoro się udzielam i wstawiam zdjęcia kroczków i tego co mam na obiad to już chyba wyszlam z norki, prawda?
    Nie chcesz się ode mnie odczepić a to podobno ja jestem zawistną atencjuszką, czyżby? :)
    Wyraziłaś swoje zdanie na mój temat, okej. Szanuję co masz do powiedzenia Ty i Nusia ale już starczy tego. To nie jest wątek o mnie. Przestańcie sobie w końcu gębę wycierać moją osobą.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Tu 40 zl, tam 20, gdzie indziej 50 i się uzbiera sumka.
    No dokładnie. Dlatego stwierdziłam, że nie odpuszczę. W tym miesiącu idę do swojej pani dr i do dermatologa. Za jedną wizytę na szczęście mi oddadzą. I zamiast 500 zł zapłacę 250.

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa89 wrote:
    Nie wiem czy ktoś kto wstawia swoje prywatne zdjęcia na forum publicznym, na które każdy ma dostęp (a w zasadzie nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie) a miesiąc wcześniej pisze jak na stacji benzynowej wziął nasienie męża do badania i wiózł do laboratorium ma prawo mnie pouczać 🙃 Ale co ja tam się znam, niech Ci będzie Kochana 😘

Ja pierd... Weź wyjdź i zamknij za sobą drzwi...🤦‍♀️
    Utwierdzam się w przekonaniu że jednak jesteś osobą która była tutaj z nami od początku skoro tak dobrze nas znasz ...

siesiepy lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa89 wrote:
    Ale ja nie zwracam się do Ciebie tylko do Sani.
    Wcale nie zależy mi na tym by moje wypowiedzi Cię dotknęły. Wyrażam po prostu swoje zdanie na Twój temat. Ale chyba jednak trochę bolą skoro się wcinasz w wypowiedź 🙃
    Załóżcie sobie swój wątek i tam wyrażajcie swoje zdania 🙂 może się nawet nazywać anty-Winiary 😂

Królikkicek, blador2, siesiepy, karola_b, PoczątkującaPisarka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście chyba wyjdę stąd bo coraz gorszy ton wypowiedzi się tutaj szerzy. Większość dziewczyn jest naprawdę spoko ale jest też garstka jaka jest.

Niemniej powodzenia wszystkim 👍

Sania92 lubi tę wiadomość

• Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny naprawiliscie nas i dzięki wam teraz będzie tylko lepiej.
    Możecie iść gdzieś indziej już?serio jesteście upierdliwe jak grzybica.

Moje wyniki wychodzi,że okej. Jedynie to tsh mnie martwi,że chyba za duże 3,070.

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:

Moje wyniki wychodzi,że okej. Jedynie to tsh mnie martwi,że chyba za duże 3,070.
    Skonsultowałabym to z endo. W I trymestrze 2,5 w drugim 2 a w trzecim 2,5 jak dobrze pamiętam. Ale mogę się mylić. Albo na odwrót 🤔 2/2,5/2

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:

A jakie miałaś tsh przy poprzednim badaniu? W ciąży lubi skakać :) skontaktuj się z endo I dobierze Ci dawkę.

‹‹ 2525 2526 2527 2528 2529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ