Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
🌿 Kasiajasia ale o jaki parametr chodzi? Takie rzeczy jak leukocyty/limfocyty mogą być naturalnie podwyższone w ciąży. Ja mam od jakiegoś czasu lekko i mój prowadzący powiedział, że to normalne. 🙂
🌿Klaudia czekamy na info. 🤞🏼
🌿 Królik współczuję bardzo tej sytuacji. Najważniejsze, że razem z Mężem jesteście jednym teamem i się wspieracie. 😘
U mnie mocz ok, barwa tylko żółta, ale wczoraj rzeczywiście dość mało piłam. Muszę się przyłożyć. 🤪
W morfologii kilka rzeczy delikatnie podwyższonych, ale to właśnie niby normalne. Za to hemoglobina trochę urosła i jest 12 więc się cieszę, bo mnie najbardziej martwiła. ☺️Królikkicek, Butterfly23, blador2, goska000, PoczątkującaPisarka, Pusshka lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Liyss🧚🏻 wrote:Myszka a co miałaś za zastrzyk? 😁
Podanie immunoglobuliny, mamy z mężem różne grupy krwi ja minus, on plus żeby nie doszło do konfliktu serologicznego podaje się zastrzyk 😉 jeśli młody będzie miał grupę po mężu to po porodzie jeszcze jeden 😊Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Ania spóźnione życzenia z okazji rocznicy! Wszystkiego najlepszego!
aszin, czy Twoje testy w końcu wysłali? :p
ezra! starzy to jak późno dojrzewające nektaryny - potrzebują czasu!
Cerva, pytałaś kiedy będę sikać. 17.05 planuję siknąć drugi i ostatni raz.
Asterka, jaką masz konkretnie matę do akupresury? To cała mata czy poduszka? Faktycznie się sprawdza przy bólach łba? Widziałam kiedyś z jakiejś firmy, chyba pranamat? Ale to strasznie drogie było. :p
Puszinka ja się dowiedziałam chwilę po swoim LEEP, że mogłam jechać w skarpetkach. Do tej pory mi smutno z tego powodu.
Megi jakie plany z budową na teraz zostają w takim razie? I chciałam się odnieść do tego konkursu malarskiego, bo się do niego dzisiaj dokopałam. Nie rozumiem, uznali, że jesteś za dobra? Czy jak? W ogóle można tak bezpodstawnie komuś zarzucać, że jest za profesjonalny w konkursie amatorskim, gdzie w dobie internetu można naprawdę nauczyć się od groma?
Nome tylko nie wiem czy u mnie wypłukanie się zivafertu 11,5 dnia po zastrzyku to szybko. :ppp Pilnuj się z tymi zawrotami, przyjaciółka potrafiła kipnąć w autobusie mpk i nikt sie nią nie zainteresował, a w ciąży była już widocznej.
Dziewczyny, które postanowiły odejść, ja również mam nadzieję, że jednak będziecie wpadać i pisać cośniecoś.
Ok, idę coś wszamać i zaraz będę szkolić jakiś ludzi, nadrobiłam wczorajszy dzień, newsy z dzisiejszego po moim ostatnim wpisie do naszych ubijaczek jajek nadrobię potem.Anka32, Alysa, Cerva, ezra lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Pozniej przeczytam co pisalyscie. Juz jestem po jakis czas, ale dopiero dalam rade wziac tel w rece. Szew zalozony. Po obudzeniu troche mnie bolala szyjka, ale dali mi kroplowke. Aktualnie leze pod kolejna kroplowka i z cewnikiem. Jestem cala obolala i az sie boje ruszyc. Oby sie ten szew przyjal i rzeczywiscie pomogl.
Królikkicek, siesiepy, Effiii, blador2, aszin, Liyss🧚🏻, Megipta, PoczątkującaPisarka, Paula9463, Pusshka lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
PS wiecie co, szkoda że na tym forum nie ma możliwości zblokowania użytkownika, żeby on nie widział naszych postów a my ich. Wtedy nasze dwie kochane dziołszki pisałyby same ze sobą tutaj do usranej śmierci.
Królikkicek, Butterfly23, ezra, Effiii, blador2, Paula9463 lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Blador myślę że jak dojdzie do siebie to da nam od razu znać.
Effiii nie denerwuj się, szkoda Twoich nerwów. Jak będą chciały to niech paplają, trzeba nie dać się sprowokować. Myślę że bez ich udziały wczorajszy zgrzyt potoczyłby się inaczej. Ich wpisy podniosły Nam bardziej emocje.
Cerva a może taki bidonik jak mój 2 l by Ci pomógł w tym piciu?Effiii lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Nusiaa89 wrote:Chyba jednak prawda boli skoro aż tyle chce Ci się odpisywać choć miałaś już więcej nic nie pisać.
Czy Renata prosiła Cię o pomoc? Nie. Czy prosila żebyś przestała jej pisać co ma robić? Tak. Czy się posłuchałaś? Nie. Bo Twoje i Alysy zdanie musi być końcowe. Jakbyś była trochę mądrzejsza to zamilkłabyś w pewnym momencie. Niestety nie wiesz kiedy przestać. 😘
Naucz się czytać ze zrozumieniem, bo chyba nie potrafisz kochana wtedy możemy wrócić do rozmowy.
I idź sobie poczytać jeszcze raz wątek kwietniowy, to może chociaż chwila spokoju tu będzie, bo fakty też przeinaczasz więc słabo jednak Ci idzie śledzenie tematów.
A teraz z całym szacunkiem, pierdzielisz trzy po trzy jak popapraniec, bijąc pianę i obrażając wszystkich dookoła. Ubij pianę na omleta, a nie o mądrości mi tu walisz dyrdymały gdzie sama minęłaś się z nią o odległość jak stąd do księżyca. Inaczej sama skorzystałabyś ze swojej jakże super rady o milczeniu, zwłaszcza, że nie masz za ciekawych rzeczy do powiedzenia poza pluciem jadem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 12:54
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Alysa wrote:Królik sama też muszę zapisać się na USG piersi 🙄 gdzie robisz najczęściej?
Kasiajasia może to być pozostałość po infekcji, ale zależy czego jest to parametr 😉
Myślę że Klaudia po tym znieczuleniu co miała dostać odezwie się dopiero popołudniu, bo jednak trochę się do siebie dochodzi. Niby człowiek czuje się ok, ale nie do końca.
Oczywiście nie napisałam. Ja i mój mózg 🤣🙈
LukocytyŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
@Klaudia, mam nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej ✊🏻
@Cerva, hemoglobina elegancka!
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
klaudia_23 wrote:Pozniej przeczytam co pisalyscie. Juz jestem po jakis czas, ale dopiero dalam rade wziac tel w rece. Szew zalozony. Po obudzeniu troche mnie bolala szyjka, ale dali mi kroplowke. Aktualnie leze pod kolejna kroplowka i z cewnikiem. Jestem cala obolala i az sie boje ruszyc. Oby sie ten szew przyjal i rzeczywiscie pomogl.
Jesteś dzielna🫂 i współczuję tego bólu.ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
Alysa wrote:Królik sama też muszę zapisać się na USG piersi 🙄 gdzie robisz najczęściej?
Kasiajasia może to być pozostałość po infekcji, ale zależy czego jest to parametr 😉
Myślę że Klaudia po tym znieczuleniu co miała dostać odezwie się dopiero popołudniu, bo jednak trochę się do siebie dochodzi. Niby człowiek czuje się ok, ale nie do końca.👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Klaudia to teraz wypoczywaj. Mimo niesnanek i zgrzytów pamiętaj że ja też Wami kibicuję🤞🏼. Chociaż możesz teraz w dupie mieć moje wpisy.
Taka rada po znieczuleniu mimo że chce Ci się bardzo pić to tego nie rób. Po to masz kroplówki. W przeciwnym razie możesz wymiotować.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualnyNusiaa89 wrote:Na nikim nie chcemy się dowartościowywać. Stojąc nieco z boku i czytając wpisy może widzimy nieco więcej niż te osoby które się tu udzielają.
Niestety Alysa wprowadzasz złą atmosferę do wątku, nie tylko tego. Jakaś taka frustracja wylewa się z Ciebie co jakiś czas. To, że na siłę udajesz teraz miłą i każdą dziewczynę pytasz co u niej nowego nie odczaruje Twojego zachowania z wczoraj. Myślę że za jakiś czas sytuacja znowu się powtórzy, jak nie tu - to gdzie indziej.
Ja tak to odczuwam i mogę napisać to co uważam, od tego jest forum.
Co do Anki to rzeczywiście wczoraj się nie odzywała, zaczęła pracować więc ma zdecydowanie mniej czasu na forum. Nie zmienia to jednak faktu, że dawniej jej zachowanie wyglądało podobnie jak Twoje, stąd pewne nawiązanie do niej. -
Kasiajasia90 wrote:Oczywiście nie napisałam. Ja i mój mózg 🤣🙈
Lukocyty
To mi ostatnio właśnie powiedział, że delikatnie podwyższenie to naturalne zjawisko w ciąży. Jeśli nie ma teraz objawów infekcji (gorączki itp.) to jest ok. 🙂
🌿Alysa a może właśnie sobie ogarnę taki bidonik. 😃 Tym bardziej na upały.31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Aż zrobiłam sobie przerwę na to, bo już muszę jak nie to się uduszę. 🤭
Zgadzam się z @Motylkiem nasze dziewczyneczki Trolleczki - my jesteśmy na innym etapie, nikomu nie ujmując. Sama próbowałam jeszcze wbić się na wątek miesięczny ale o czym mam pisać? O tym, że mamy wyniki genetyczne i wysokie ryzyko wad dziecka? Z dziewczynami, które cieszą się na co miesięczne testowanie? Byłam w tamtym miejscu i chętnie bym wróciła ale skala problemów jest inna i ja to rozumiem. 🥺
Cokolwiek byscie nie napisały jesteście Trollami - zostało tu już tylko dziś poruszone mnóstwo wątków ważnych, zdecydowanie ważniejszych niż Wasze wywody. Dziewczyny miały coś do wyjaśnienia i już to za Nimi. A Wy? Ciagle o jednym. Nikt już się tym nie będzie emocjonować. Who cares? 🤡Alysa, Cerva, Butterfly23, Królikkicek, siesiepy, Effiii, blador2, Sunnysunsun, Paula9463, Pusshka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml 😵 -
Kasiajasia te leukocyty niby moga takie byc ☺️
Cerva super hemoglobina 😁
Klaudia dobrze że się odezwałaś! Trzymam kciuki, żeby samopoczucie było jak najlepsze!
Ja się zaczynam stresować powiem Wam 😱 Boję się że coś będzie nie tak. Mierzyłam ciśnienie no i mnie zmartwił puls bo do tej pory miałam taki 82-84 a dzisiaj 72 i już oczywiście milion myśli w głowie że ciąża się zatrzymała albo coś innego 🥺 Niech już będzie ta wizyta!
Z wyników mam na razie tylko morfologię, hemoglobina 12,7 więc super. Wyniki wszystkie w normie tylko neutrofilie liczbowo niewiele podwyższone -
Królikkicek wrote:A te testy to jakie? Bo nie słyszałam o nich?
Kiedy się je robi? Jakie są wskazania?
Przy podejrzeniach zakrzepicy np. Jak chcesz iść do hematologa, to warto zrobić te badania.Królikkicek lubi tę wiadomość